עבור לתוכן

נדפקתי, דילמה רצינית.

Featured Replies

פורסם

כך, לפני עשרה חודשים קניתי לוח Abit KT7-RAID מאקסלנט, היות והם היו היחידים שהביאו את הלוח הזה לארץ, ולכן קניתי אותו מהחלאות האלה. בשבועות האחרונים המערכת סבלה מחוסר יציבות בתלת-מימד ומפריזים לא ברורים, כשפתחתי את המחשב גיליתי להפתעתי שהקבל, שאחראי על ויסות החשמל לAGP, התפוצץ וכל הנוזל הכימי שבתוכו יצא, והנה קיבלתי את התשובה לשאלה שלי.

הבעיה שלי היא כפולה: המחשב הזה זה המחשב הנורמאלי היחידי שיש לי עובד, ואני יודע שלקבל החלפה מאקסלנט יקח חודשים ואפילו שנים, ואני לא מתכוון להשאר בזמן הזה בלי מחשב. עוד דבר, זה שאני בוודאי אקבל לוח משופץ, עם תקלות דומות. יתרה מזאת, בשיחותי עם אקסלנט החלאות רוצים שאני אביא את כל המחשב אליהם(לא קניתי כלום מהם חוץ מהלוח, כל שאר החלקים הם מזיגזג/פלונטר/פנדה), כי הם לא מבינים איך היעזתי לפתוח "מחשב" שעדיין באחריות, שבכך ביטלתי את האחריות. כמובן, שזו הטענה הכי סתומה שאי-פעם יכולתי לשמוע. אחרי זה אמרו לי שהאחריות לא מכסה על נזק חיצוני(שזה למעשה לא נזק חיצוני, אלא נזק שנגרם, כנראה ע"י מסירת לוח סוג ב' ללקוח).

הפתרון, איך שאני רואה אותו זה לקנות לי לוח חדש נורמאלי(יש לי TB 1300), ואז להתחיל להתעסק עם אקסלנט והאחריות המזורגגת שלהם. הדבר הוא שיש לי כולה 900 שקל בשביל כל הסיפור הזה, שאני אולי אצטרך חלק ממנו.

הדילמה שלי היא בין לקנות לוח אם עם צ'יפסט KT266A, ואני צריך לוח עם בקר IDE נוסף בגלל ריבוי הכוננים שלי, וזכרון DDR. הלוח זה לא הבעיה כי הם עולים בערך אותו דבר, העניין זה שאני צריך לקנות זכרון חדש(DDR), או אולי כדאי לי לקנות לוח SDRAM עם KT133A, ואז אני צריך לקנות רק את הלוח בלי להחליף את הזכרון. מצד שני, אולי כדאי לי כבר להשקיע עוד כמה מאות שקלים, ולקבל לוח עם זכרון הרבה יותר טוב, אבל השאלה עד כמה אני ארגיש שיפור, כי יש לי Hercules Gefoce II MX, ואז הוא יהפוך הצואר הבקבוק בכל המערכת.

התקלה הזאתי באה כמו רעם ביום בהיר, וממש קשה לי להחליט, כי אני גם לא רוצה להשקיע הרבה כסף במחשב שלי(אין לי הרבה). ועוד דבר, אם אני מחליט ללכת על הKT133A, האם הA7V133 עם בקר הRAID עובד תאכלס טוב לאנשים שיש אותו פה(אני חושב של YUV YUV יש אחד כזה), כי קראת זוועות בפורומים בחו"ל, אבל אני לא מכיר שם את האנשים כ"כ, שאני יכול להגיד אם זה בעיה או שהם לא עושים משהו טוב...

תודה מראש.

athlon

פורסם

ASUS A7V133... לי, ליפני, לבוריס... ולעוד הרבה..

עובד מעולה..

אבל אל תוותר לאקסלנט..

פורסם

אל תדאג, אני לא הולך לוותר לאקסלנט.

רק לגבי הלוח, זה הדילמה המרכזית, עכשיו אני קרוא שהלוח צריך להיות PCB Revision מעל 1.05, אם אני רוצה שזה יתמוך בAthlon XP. בחוברת הוראות שלו גם רשום שיש לו מכפלה עד 12.5, ושלי זה 13X100, אני חושב שהדבר הראשון שאני יעשה זה לשים אותו על 133 ומכפלה שתתן לי 1333 או משהו כזה, ומשם אני אתחיל להתקדם.

עריכה: אני מדבר על הA7V133.

יש לי גם זכרון Micron PC133 7n/sec 2-2-2, שלדעתי יסבול גם קצת אוברקלוקינג לBUS מעל 133....

פורסם

כבדרך אגב.

איך עושים OC לזיכרון?!

:-/

פורסם

כשאתה מעלה את הFSB, אם אתה מגדיר את הזכרון בצורה מתאימה בביוס, אז עולה לך גם מהירות הזכרון.

פורסם

פשוט מאוד... (אני מקווה שהבנתי את הסיפור)

תן לאקסלנט את הלוח אם התקול... אם תוך שבוע\שבועיים הם לא נותנים לך אחד תקין תאיים בתביעה משפטית :asthanos:

אם אתה רואה שאתה "נגרר" תדרוש! לוח אם זמני או "שדרוג" ותוסיף כמה מאות שקלים ותקבל לוח אם עדכני יותר (NFORCE, KT266\A)

יניב

פורסם

אין עם מי לדבר שם, קודם כל אני אקנה לעצמי לוח-אם אחר, כי אני לא רוצה לשלם עוד כסף על שום חלק מאקסלנט, כי אני יודע שאם הוא ידפק(וסביר להניח שכן, כי החלאות באקסלנט מתעסקים עם יבוא עפור), אני עוד פעם אאלץ לעבור את כל מדורי הגהינום כדי להחליף אותו.

קודם אני אקנה לוח-אם חדש, אז אני אתחיל לריב עם אקסלנט.

עריכה: בתקנון השירות של אקסלנט רשום שטיפול במוצרים שיצורים הופסק הוא עד 90 ימי-עבודה, ומהנסיון שלי כשהם אמרים עד 90 ימי עבודה הם מתכוונים למינימום, ומשם זה יכול רק להמשך.

פורסם

תבקש את סער בליץ- המנכ"ל

ושאף אחד לא ינסה לחסום אותך אליו

אני בטוח שהוא יפתור לך את הבעיות

תגיד לו שיאיר מטריפל בי(אקס) שלח אותך אליו .

במיקרה והוא לו יעזור לך

תבדוק אם הלוח של מונומוד- הם נמצאים בראשון לציון

במידה שכן הם יחליפו.

אם הלוח יובא באופן אישי על ידי אקסלנט - אז אכן תתקל בזמן תגובה איטי יותר כי הם לא שולחים לחול כל תקלה

ותזכרו תמיד תדרשו לקבל סחורה שיש לו גיבוי כמו אסוס מליגד

פורסם

הדילמה שלי היא בין לקנות לוח אם עם צ'יפסט KT266A, ואני צריך לוח עם בקר IDE נוסף בגלל ריבוי הכוננים שלי, וזכרון DDR. הלוח זה לא הבעיה כי הם עולים בערך אותו דבר, העניין זה שאני צריך לקנות זכרון חדש(DDR)

לדעתי כדאי לך לוותר על התענוג של לוח מבוסס KT266A מכמה סיבות:

1) אתה צריך לקנות זיכרון חדש וזה אומר לפחות כמה מאות שקלים.

2) השיפור הלוח יתן לך הוא ממש לא גדול ובטח שלא מורגש...

3) כמו זה שקורא לי "יפני", גם אני חסיד של SDRAM.

או אולי כדאי לי לקנות לוח SDRAM עם KT133A, ואז אני צריך לקנות רק את הלוח בלי להחליף את הזכרון. מצד שני, אולי כדאי לי כבר להשקיע עוד כמה מאות שקלים, ולקבל לוח עם זכרון הרבה יותר טוב, אבל השאלה עד כמה אני ארגיש שיפור, כי יש לי Hercules Gefoce II MX, ואז הוא יהפוך הצואר הבקבוק בכל המערכת.

4) הזיכרון לא הרבה יותר טוב והשיפור בביצויעם שואף לאפס.

5) תקרא את סיבה מספר 1.

6) כרטיס המסך הוא כמעט תמיד צוואר הבקבוק (אני לא מדבר על המחשבים הכי חזקים)

ועוד דבר, אם אני מחליט ללכת על הKT133A, האם הA7V133 עם בקר הRAID עובד תאכלס טוב לאנשים שיש אותו פה(אני חושב של YUV YUV יש אחד כזה), כי קראת זוועות בפורומים בחו"ל, אבל אני לא מכיר שם את האנשים כ"כ, שאני יכול להגיד אם זה בעיה או שהם לא עושים משהו טוב...

7) הלוח הזה פשוט מעולה מכל הבחינות ואני מאוד מרוצה שקניתי אותו. ה- Duron 800Mhz שיושב עליו באוברקלוק תמידי של 1000Mhz פועל טוב מאוד, המערכת יציבה מאוד (אפילו תחת אוברקלוק תמידי כבר יותר מחצי שנה).

8) בקר ה- Raid0 / ATA100 שנמצא על הלוח פעול טוב מאוד ומציג תוצאות הרבה יותר טובות מאלו של בקר ה- OnBord - VIA 686B.

9) אל תקנה יותר באקסלנט אפילו אם יש שם דברים מפתים מאוד (אני קניתי את הלח הזה עבור חבר ב- KSP ולמזלי הוא עדיין לא עושה בעיות).

פורסם

עזוב את סער (סרעה)  לך לאפרת גרינברג היא שולטת בכול !!

וסער הוא גם התכנאי שרתים שם (בשביל הכייף) והוא לחוץ ולא יהיה לו שניה אליך !!

הלוחות שלהם של ASUS שם הם מליגד !!! אני משתמש בהם ואין לי כמעט בעיות !!!

ואם יש תקלה בבוקר אני מתקשר ובערב יש לי חלופי !!!

פורסם

תן לי את הלוח המזויין הזה ואני אטפל בזה , אמרתי לך ....

אני לא חושב שהם ירצו שאני אעשה להם סרטים שם

דווקא יהיה נחמד להקים שם מהומה

;D

פורסם

יאלה פאווו כנס בהם !!! ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים