עבור לתוכן

האם כדאי i5 או i7 לעבודה משרדית, תכנות ומדיה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

האם

Multi-VGA output support

עונה על מה שאמרת?

פורסם

אני רוצה לציין שאת הסיבה לקנייה של מעבד מחברת אינטל אני מבסס על כך ש"השמועה אומרת" שסדרת המעבדים של אינטל מאוד מוצלחת. בכל פעם שבעבר התייעצתי בפורום זה קיבלתי המלצות ללכת על AMD וסיפקו לי את הטענה "זה יותר זול". אז זהו - שלא, עד היום יצא שכל פעם שניסיתי לבנות את המערכת מבוססת AMD חסכתי סכום מיניאטורי של כסף וחזרתי לאינטל. למה? כי מעבד זה לא רק מבחן ביצועים, זה גם לדעת שאתה קונה מוצר שהוא כבר בוגר בארכיטקטורה שבנו עליה כבר (עכשיו אנחנו בגירסת TOCK) ושהמוצר יחזיק מעמד בנוסף לכל היתרונות ששמעתי שיש במעבד מבחינת הספק, עיבוד גרפי וכו'

אוי אוי כמה שטויות בפיסקה אחת...

אז ככה

א. גם לאינטל וגם ל-AMD יש המון סדרות מעבדים מוצלחות.

ב. הסיבה היא לא רק "זה יותר זול" כי אפשר לקנות מעבד שתי ליבות פשוט והוא הכי זול. העיקרון המנחה הוא שעבור תקציב מסויים (סביר) מערכת AMD תהיה עדיפה ויותר מאוזנת הן כי המעבד משתלם יותר והן כי מה שנחסך במעבד יכול להיות מושקע בכרטיס גרפי (או חומרה אחרת). לדוגמה, אתה יכול לקנות פנום 1090T שיש לו כוח עיבוד כללי (=תפוקה) גבוה יותר מאשר ל2500K שהוא גם יקר יותר.

ג. "בוגר בארכיטקטורה" זה עוד שטות. הארכיטקטורה היא X86_64 והיא דווקא פיתוח במקור של AMD. לשתי החברות סל מוצרים יציב וטוב (לדוגמה, חצי מ-25 מחשבי העל בעולם מבוססי אופטרונים של AMD שיש להם אותה ארכיטקטורה בדיוק כמו לאלה השולחניים). על איזה "בוגר" אתה מדבר?

ד. ההספק הנצרך דומה בין שתי הסדרות. דווקא כאן, הההצעה שלי על Llano תניב תוצאות עדיפות.

ה. עיבוד גרפי הוא לכרטיס הגרפי, מה עניינו של המעבד בזה? מה שחשוב שמעבד יהיה מספיק חזק לדחוף נתנים לכרטיס הגרפי. לשתי החברות, הן AMD והן אינטל יש מגוון מעבדים "מספיק חזקים" לצורך הזה.

היית אומר "אני מעדיף אינטל" וזהו וזה בסדר גמור. הנימוקים שהוספת היו שגויים ומטעים.

פורסם

אבל עצם זה שב2500K מרשים לך להוסיף מכפלות וב-2500 לא מאפשרים - קשה לי להאמין שהם לוקחים יותר כסף רק בגלל שהם לא מונעים משהו. (זה כמו אם תבוא אליי לחנות כדי לקנות מסך מחשב אני אמכור לך מסך שיש לו יציאת HDMI לא תקינה, אלא אם תהיה מוכן לשלם לי אקסטרה ואז את אותו המסך בדיוק אני אגדיר כדי שהיציאת HDMI כן תעבוד). אתה מבין מה לא בסדר כאן?

ברוך הבא לעולם המיתוג של רכיבי חומרה, ולעולם המיתוג של Intel בפרט. באותה מידה אתה יכול לשאול למה אתה צריך לשלם הרבה יותר על ערכת השבבים Z68 בהשוואה ל-H67 או H61 ולמה היצרן כופה מגבלות מלאכותיות כמו חוסר יכולת לבצע OC או להשתמש בליבה הגרפית בערכות שבבים מסוימות?

או אולי נתקוף את זה מצורה אחרת: אם אני אאמין שאותם מעבדים בדיוק (ולא כאלה שעברו בדיקות מקיפות יותר ונמצאו מתאימים להמהרה של K) שיוצאים מאותו פס ייצור/מפעל הם בדיוק אותם המעבדים ובאותה מידה שלמעבד א' נתנו את הסיומת K יכלו לתת למעבד ב' את סיומת K ולהפך-אז אני אסכים איתך. אבל אתה בטח מבין למה קשה לי להאמין לדבר כזה, נכון?

ראשית, מעבדי K לא עוברים בדיקות מקיפות יותר. פשוט הוחלט שהמכפלה שלהם תהיה פתוחה - שוב מטעמי מיתוג. למעבדים שללא סיומת K פשוט נועלים את המכפלה. זה שאתה לא מאמין זה בסדר, אבל חבל שמקום לקבל את הדברים או לחקור הלאה אתה מנסה לשכנע את עצמך שאם תשלם יותר אז תקבל בתמורה משהו - אמינות, איכות או כל דבר אחר שניתן לכמת אותו בצורה כלשהי, כי זה ממש לא המצב במציאות. כך בדיוק עובד כל שוק השבבים. יוצאת אצוות שבבים שעבורת תהליך מיון (Binning Process). בתהליך הזה נבדקים השבבים לפי מפרט האיכות של היצרן (עבודה יציבה בתדר מסוים, במתח מסוים, תוך פליטת חום מסוימת ועוד) וממוינים בהתאם. מה תגיד אם אגיד לך שמעבדי ה-Core i5-2300/2400 הם פשוט מעבדי Core i5-2500 שנמצאו כעובדים בצורה יציבה לפי מפרט האיכות של היצרן בתדר נמוך יותר? חוץ מזה, שברוב המקרים מדובר פשוט על הגבלות מלאכתויות כדי לענות על דרישה ולשמור על המיתוג. עם הזמן תהליך הייצור משתפר ומתייעל (ברמה שבועית אפילו). היצרן מצליח להגיע ולקבל כמות גדולה הרבה יותר של מעבדים באיכות הרצויה בכל אצווה שעוברת. לכן מה שהוא עושה זה כופה מגבלות מלאכותיות על המעבדים כדי לענות על צורכי המיתוג והדרישה. עכשיו יצאה אצווה של מעבדי "Core i5-2500" אבל בשוק יש דרישה ל-2400. אז היצרן נועל את המכפלה על ערך נמוך יותר ומשווק אותם ככה למרות שהמעבד עומד גם במפרטי איכות לתדר גבוה יותר. זה לא חדש שבשוק השבבים היצרנים כופים מגבלות מלאכותיות כדי לענות על הדרישה ולשמור על המיתוג של סדרות השבבים. הרי אתה לא באמת מאמין שבלוחות-אם, מעבדים, זכרונות, כרטיסים גרפיים וכל שאר הרכיבים שמכילים שבבים מיוצרים באמת סוגים שונים של שבבים. בכל דור מדובר באותה ארכיטקטורה ובאותם שבבים, כאשר משלב מסוים רוב המגבלות הן מלאכותיות ובאות לשרת את מחלקת השיווק. כדי לאפשר לפלח את השוק ולהציע לכל פלח את הרכיב ה"מתאים" ביותר עבורו - או אם להגיד את האמת - כדי לאפשר למתג שבבים מסוימים גבוה יותר מאחרים, ובעקבות כך לגבות עבורם יותר כסף. רוב המגבלות הן מלאכותיות.

אז אתה יכול להאמין לזה ויכול גם שלא. אתה אפילו יכול לחשוב שאני מדבר שטויות. אבל כל מה שאני מנסה לעשות זה לעזור לך לחסוך כסף במקום לבזבז אותו ללא שום תמורה.

אתה לא הראשון (וכנראה לא האחרון) שמגיע עם הגישה הזאת לפורום, וזה בסדר כמובן. פשוט אם אתה לא מוכן לקבל את ההסברים (ורוב אלה שבאים בגישה דומה משום מה לא מוכנים להקשיב, אתה עוד לפחות מקשיב שזה כבר נחמד), וזה גם בסדר, אז תקנה את מה שאתה מוצא לנכון. אני יודע שאני מנסה לעזור לך לחסוך ולקנות מערכת משתלמת יותר (ו'בור ועם הספר' לדוגמה, ניסה אפילו יותר ממני עם ההמלצות על פלטפורמת AMD), אבל אם מבחינה פסיכולוגית אתה צריך לקנות את ה"יקר" ביותר כדי להרגיש שלם עם הקנייה, תעשה זאת. לא רוצה שאחר כך יהיו לך ספקות ו/או טרדות (פסיכולוגיות) בנוגע ל"איכות" המערכת שלך.

אני מעוניין לחבר את שני המסכים כך שבאחד מהם (הטלויזיה 32 אינץ') ירוץ סרט (אולי HD) ובשני - להמשיך לעבוד על המחשב כרגיל. בשניהם 1920x1080. האם עדיין אוכל להשתמש למטרה זו בכרטיס הגרפי המובנה?

אין שום בעיה. לרוב הלוחות יש 3 חיבורים אך ניתן לחבר רק עד 2 מסכים בכל פעם. כאשר מחוברים שני מסכים אז בדרך כלל עד לכניסה למערכת ההפעלה התצוגה תופיע רק על אחד מהם.

פורסם

אני רוצה להיתייחס אך ורק לכותרת, התושבה היא לא גדול.

יש מעבדים הרבה יותר משתלמים עבורך אבל אי אפשר להחליט בשבילך מחר יצא מעבד חזק יותר ככה שתהיה כבר לא רלוונטי,

אני היתי מציע לך מערכת מבוססת AMD משולש או מרובע ליבה.

פורסם
  • מחבר

החכמתי ולמדתי ואני רוצה להתייחס לנקודה אחת קטנה שעדיין אינני מסכים עימך עליה, להלן ציטוט מדבריך:

"מה תגיד אם אגיד לך שמעבדי ה-Core i5-2300/2400 הם פשוט מעבדי Core i5-2500 שנמצאו כעובדים בצורה יציבה לפי מפרט האיכות של היצרן בתדר נמוך יותר?"

זה משפט שאני בהחלט מסכים לו, וככה גם חשבתי ועדיין חושב שזה עובד. אז מה אם אני אספר לך שמבין המעבדים האלה שיצאו, את אלה שעובדים אקסטרה יציב ב-2500 מיתגו עם K?

הטענה הכי חזקה שלך לדבריי, לטעמי, תהיה משהו כזה : "שמע, יכול להיות שאתה צודק אבל אתה לא יכול לדעת את זה, יכול להיות שהמיתוג K זה בדיוק אותם I5 בלי הבדל, ויכול להיות שזה כן עם הבדל איכות, אז עדיף לך לקחת את הזול יותר"

תאמר לי אם זהו אכן הטיעון שלך כדי שנוכל להמשיך.

בהקשר אחר: הבנתי שיש יכולות גרפיות חזקות יותר עבור מעבדי K. האם, במידה ואני בוחר לוח H67 מספיק מתקדם כך שאוכל לחבר לו שני מסכים יחדיו, ואני חוסך בעצם את העלות של כרטיס מסך ייעודי - אולי כבר כדאי לי לקנות את ה K?

בנוסף - האם יש בכל אופן יתרונות מסוימים לכרטיס ייעודי? (כלשהם. מבחינת כח עיבוד תצוגה שלא יהיה במעבד והוא יוכל להתפנות לדברים אחרים. למשל.)

תודה על שאתה לא זורק לי משפט מהסוג "אם אתה לא מאמין לא צריך". בן כמה ובמה אתה עוסק אם אפשר לשאול?

פורסם

זה לא הטיעון שלי ואני אנסה להסביר קצת יותר טוב.

1. ליצרן יש מפרט איכות. במפרט האיכות הזה מוגדר מהם הנתונים שבהם צריך לעבוד מעבד. לדוגמה בתדר X עליו לעבוד במתח Y. כל המטרה של המפרט הזה הוא להבטיח שהמעבד פועל בצורה תקינה במסגרת מפרט האיכות של היצרן כך שהמעבד יעבוד בצורה יציבה בנתונים שעליהם מכריז היצרן. הרי לא ייתכן מצב שבו אתה קונה מעבד/זכרון/כרטיס גרפי ועוד מסוג X עם מפרט מסוים ואז תגלה שאצלך כדי להגיע ליציבות צריך להוריד תדר, או שאצלך הוא עובד במתח מסוים ואצל אחד הוא עובד בצורה יציבה במתח אחר (גבוה או נמוך) , שאצלך הוא יפלוט כמות מסוימת של חום ואילו אצל אחר יותר או פחות וכדומה. גם כך יש הבדלים קטנים בין מעבדים, בייחוד בין מעבדים שיוצרו באצוות שונות, אבל ההבדלים הללו קטנים מאוד וניתן להגדירם כזניחים.

2. כאן נכנס אותו תהליך מיון לתמונה. שבו כבר נגענו ועושה רושם שעליו כבר שמעת.

3. כל תהליך ייצור מתחיל בצורה מסוימת והולך ומתייעל עם הזמן. הכוונה בהתייעלות היא ששיעור כמות הרכיבים התקינים שיוצאת עולה בכל אצווה (כלומר כמות המזהמים קטנה) והרבה פעמים היצרן גם מכניס שיפורים קטנים (ברוב המקרים שקופים למשתמש אך לעיתים הם קצת יותר בולטים, כגון ערך TDP נמוך יותר, צריכת אנרגיה נמוכה יותר). כך שבשלבי ייצור מאוחרים ניתן להגיד ששיעור גבוה מאוד של הרכיבים יוצאים כשהם תקינים. בין היתר זה גם מאפשר ליצרן להציג עם הזמן דגמים מאותה סדרה העובדים בתדר גבוה יותר, מה שהוא לא היה יכול לעשות לפני שהבשילו התנאים בתהליך הייצור.

4. כאשר היצרן מסווג את הרכיבים לדגמים שונים (כמובן כאשר מדובר על אותה ארכיטקטורה) הוא יכול למיין אותם לפי שני סוגים:

• מפרט האיכות - כאמור בתחילת תהליך הייצור ועד שהוא מגיע לבשלות יש כמות לא קטנה (יחסית) של מצורים שלא עומדים במפרט היצרן. הדרך של היצרן להפיק מהם תועלת כלשהי במקום לזרוק אותם לפח היא למתג אותם כדגם "נמוך" יותר. לדוגמה, אם לקחו מעבד שעתיד להיות משווק כ-Core i5-2500 וגילו שהוא לא עומד במפרט האיכות, כלומר בתדר X הוא דורש מתח גבוה מזה שקבע היצרן כדי להגיע ליציבות, פולט יותר חום או כל סטייה אחרת, אז ינעלו אותו על מכפלה נמוכה יותר (באופן כללי ככל שהמעבד עובד בתדר נמוך יותר כך הוא צורך פחות אנרגיה ופולט פחות חום) ויבדקו שוב. אם עכשיו הוא הגיע ליציבות לפי מפרט היצרן אז ישווקו אותו כ-Core i5-2300/2400 או כל שם שיווקי אחר. כך היצרן למעשה משתמש בכל התוצר שהוא רק יכול להשתמש בו ולהפיק כמה שיותר מכל אצוות ייצור.
  • כפיית מגבלה מלאכותית - מכיוון שתהליך הייצור משתפר עם הזמן ושיעור כמות הרכיבים שעומדים במפרט היצרן עולה כל הזמן. היצרן ניצב בפני בעיה. מה עושים עם הדגמים הנמוכים יותר ואיך לשמור על פילוח השוק? פתרון אחד הוא להציג דגמים חדשים בתדרים גבוהים יותר (שוב, בגלל שתהליך הייצור הבשיל מתאפשר עכשיו ליצרן לייצור מעבדים עם מכפלה גבוהה יותר) וכך ל"רענן" את קו המוצרים במטרה לשווק מוצר שהיה Mid-Range כ-Low Range כי יש עכשיו דגמים חדשים המחליפים אותו בקטגוריה. והאפשרות השנייה כדי לשמור על פילוח השוק הוא פשוט להטיל מגבלות מלאכותיות. יש לי עכשיו מעבד Core i5-2500 אבל יש דרישה בשוק ל-Core i5-2400? אז המעבד ינעל על מכפלה נמוכה יותר וימכר ככזה למרות שאין שום סיבה שהמעבד הזה לא יעבוד על-פי מפרט האיכות של היצרן בתדר גבוה יותר. כך שהרבה מאוד מהדגמים שנמכרים לאחר שתהליך הייצור כבר הבשיל הם דגמים שהוגבלו בצורה מלאכותית על-ידי היצרן מטעמי שיווק.

ומכיוון שהמונח מפרט איכות עלול קצת להטעות, אני רוצה להסביר פה משהו. גם אם נניח שמעבד שמשווק נמוך יותר בגלל שלא עמד במפרט האיכות של היצרן עבור התדר הגבוה יותר, אין זה אומר שהוא פחות "איכותי" או שהוא בעייתי או יחזיק פחות זמן. למילה איכות יש פה משמעות שונה ממה שבדרך כלל יש לה. לא מדובר על איכות במובן של אמינות, מדובר פה בסך הכל על היכולת של היצרן להבטיח שהמעבד יעבוד בנתונים שעליהם הוא מצהיר. כך שאותו מעבד שמשווק נמוך יותר יעבוד בצורה יציבה בנתונים שקבע לו היצרן בדיוק כמו מעבד שמתומחר גבוה יותר, רק ששניהם יעבוד בתדרים שונים.

5. במקרה של ה-2500 בהשוואה ל-2500K אתה לא מפרש את הדברים בצורה הנכונה.

אז מה אם אני אספר לך שמבין המעבדים האלה שיצאו, את אלה שעובדים אקסטרה יציב ב-2500 מיתגו עם K?

הנקודה היא שאין כזה דבר מעבד שעובד "אקסטרה יציב". או שהמעבד עובד בצורה יציבה במפרט האיכות של היצרן או שלא. שים לב שגם המפרט של שני המעבדים הללו זהה לחלוטין (בכל הנוגע למבנה המעבד ולתדר העבודה וה-Turbo Boost), כך שעבור שניהם היצרן מתחייב שהם יעבדו בצורה יציבה בדיוק באותם נתונים. כאן נכנס אלמנט נוסף של מיתוג שהוא היכולת לבצע OC. אם בעבר היית יכול לבצע OC לכל מעבד על-ידי העלאת תדר הבסיס של המערכת, אז בארכיטקטורת SB שעליה מבוססים המעבדים הללו אי אפשר לעשות את זה כבר (מגיעים לחוסר יציבות מהר מאוד וזה לא שווה את המאמץ) ואילו ה-OC נעשה באמצעות העלאת המכפלה. המעבדים עם סיומת K (ביחד עם ערכת השבבים המתאימה - עוד עניין מיתוגי) מאפשרים למשתמש להעלאות את המכפלה וכך קיים סיכוי תיאורטי שהמעבד יעבוד בתדר גבוה יותר. בהיבט הזה שים לב, היצרן לא מתחייב בשום מקום ולא מבטיח לך בשום צורה שברגע שתחרוג מהנתונים שעליהם הוא מתחייב עבור מעבד עם סיומת K אז שהמעבד יישאר יציב. הוא בסך הכל מקנה לך את האפשרות לנסות את זה. ואכן במציאות ה-OC זה באמת כך. מעבד אחד יגיע יותר רחוק ממעבד אחר. מעבד אחד יצליח להגיע יותר רחוק ב-OC לפני שיהיה צורך להעלות מתח בהשוואה לאחר. מעבד אחד יתחמם יותר מאחר בתדר נתון וכן הלאה. אין שום הבטחה או יכולת לדעת מראש איך יראה ה-OC שלך בדיוק. זה תהליך של ניסוי וטעייה. במקרה הנדון כאן, אתה פשוט "קונה" מהיצרן את היכולת לבצע OC למעבד. לכן מעבד עם סיומת K אינו יותר יציב, לא עבר שום בדיקות איכות מחמירות יותר והוא לא "יתבלה", "יישחק" או "יתיישן" לאט יותר ממעבד ללא סיומת K. כל ההבדל הוא מיתוגי בלבד ונכפה על-ידי היצרן מטעמי מיתוג ומכירות. אם לצורך העניין היה ניתן לקחת מעבד Core i5-2500 ולפתוח לו באמצעים ביתיים את המכפלה, היית מקבל בדיוק מעבד Core i5-2500K.

אז כמו שאני מקווה שהצלחתי להבהיר, הטענה

לטעמי, תהיה משהו כזה : "שמע, יכול להיות שאתה צודק אבל אתה לא יכול לדעת את זה, יכול להיות שהמיתוג K זה בדיוק אותם I5 בלי הבדל, ויכול להיות שזה כן עם הבדל איכות, אז עדיף לך לקחת את הזול יותר"

היא ממש לא מה שאני טוען.

בנוגע לליבות הגרפיות. כל ההבדל הוא ש-HD3000 (זאת שנמצאת במעבדי ה-K) מכילה כמות כפולה של צינורות עיבוד (12 לעומת 6). לשימושים שציינת אין לזה שום משמעות אלא אם כן אתה יודע בוודאות שאתה הולך להשתמש בטכנולוגיית ה-Quick Sync או שאתה מתכוון לשחק משחקים חדשים (ברזולוציה והגדרות נמוכות) במחשב הזה ותוך שימוש בליבה הגרפית המובנית. בשני המצבים האלה, ואלא אם כן אתה מתכוון להתחיל לעבוד עם גרפיקה תלת-ממדית באופן נרחב, כדאי לשקול קנייה של מעבד K בגלל הליבה הגרפית. בכל מקרה אחר אין לזה משמעות.

ולשאלתך השנייה, אין שום עדיפות לקניית כרטיס גרפי ייעודי לצרכים שלך, להפך, יש חסרונות. כרטיס כזה יצרוך יותר אנריגה ויפלוט יותר חום מאשר הליבה גרפית המובנית ללא שום תועלת מבחינתך (כלומר לא תקבל משהו שלא תקבל עם הליבה הגרפית המובנית).

מבחינת כח עיבוד תצוגה שלא יהיה במעבד והוא יוכל להתפנות לדברים אחרים.
גם את זה אתה מפרש קצת לא נכון. הליבה הגרפית (GPU) ויחידת העיבוד המרכזית (CPU) הן שתי יחידות שונות. זה שהן נמצאות תחת אותה מעטפת ועל אותה פיסת סיליקון לא אומר שיש הבדל בהשוואה לתצורה המסורתית יותר שבה ה-CPU היה ה"מעבד" וה-GPU היה נמצא על כרטיס גרפי ייעודי או כשבב בגשר הצפוני. כך שהמעבד לא יתאמץ פחות אם תתקין כרטיס גרפי ייעודי, מי שלא תהיה פעילה היא פשוט הליבה הגרפית המובנית, אך כמובן שהליבה הגרפית שבכרטיס הייעודי תהיה פעילה במקומה - ללא תועלת עבורך כמשתמש ובדרך כלל עם צריכת אנרגיה ופליטת חום גדולות יותר.
פורסם
  • מחבר

תודה רבה. כתבה מצויינת. קראתי פעם ראשונה והבנתי וקראתי פעם שנייה כדי לוודא שלא פיספסתי דבר.

במילה אחת: השתכנעתי, ועכשיו אני מסכים איתך לגבי כל צורך מעשי במחשב שאקנה. תיאורטית יש עוד שתי נקודות שאשמח אם תוכל להתייחס אליהן:

1. אני רוצה לציין שבמקרה שקראת לו "כפיית מגבלה מלאכותית" - כלומר מעבד i5 2500 שנכפה עליו לעבוד כi5 2400 יש תועלת לצרכן. הוא מקבל מוצר שעומד בסטנדרט איכות גבוה יותר (למשל אם היה מוצא דרך לפרוץ את ההגבלה היה יכול להקפיץ את המכפלה כך שיהיה i5 2500 בלי שזה יחשב, לצורך העניין, כאוברקלוק).

במילים אחרות ניתן אף לומר שהמעבד הזה יהיה עמיד יותר לאורך זמן (אני לא מהנדס חשמל אבל זה נשמע הגיוני). אתה מסכים על זה?

2. נגעת בנקודה של "אקסטרה יציב" וציינת שאין דבר כזה. דוגמה ממקום שבו יציבות חשובה: ספק כח. ידוע שאם הוא מספק מתח יציב עבור רכיבי המחשב - אותם רכיבים יחזיקו יותר טוב מעמד (תחשוב מה יקרה אם אתה מחבר ספק גנר'י שעולה 50 שקל למערכת שלך).

החברה שייצרה את הספק הגנר'י עמדה בתקן של ATX לייצור ספק כח ומבחינת ייצוב המתח היא עומדת בתקן = "מפרט האיכות". אבל מה? יש חברה אחרת שעמדה בו ואף הרחיקה לכת והמתח אצלה עוד יותר יציב ממפרט האיכות = ספק איכותי יותר (וכאן אני בטוח שתסכים איתי שאנשים משלמים הרבה כסף בשביל הדבר הזה בספק כח).

ולגבי הכרטיס מסך:

למעשה רציתי לוודא שאין נטל שמוטל על המעבד. אם הייתרון הוא משמעותי ואני אקבל אותו בגרפיקת תלת מימד/משחקי מחשב וכו' אני מאמין שיהיה שיפור גם מבחינת הAERO של וינדווס 7. נשמע לי מאוד הגיוני שאם הוא יותר טוב ביישומים מסויימים תצמח גם לי תועלת בשימושים אחרים. אולי אם הייתי יודע מהם צינורות עיבוד. אגב, חסרון אחד שחשבתי על כרטיס מסך מובנה במעבד זה שהוא משתמש לי בזכרון RAM של המחשב. אבל אני מתכנן לקנות 8 גיגה זיכרון אז אני חושב שזה לא חסרון עבורי.

פורסם

1. אני רוצה לציין שבמקרה שקראת לו "כפיית מגבלה מלאכותית" - כלומר מעבד i5 2500 שנכפה עליו לעבוד כi5 2400 יש תועלת לצרכן. הוא מקבל מוצר שעומד בסטנדרט איכות גבוה יותר (למשל אם היה מוצא דרך לפרוץ את ההגבלה היה יכול להקפיץ את המכפלה כך שיהיה i5 2500 בלי שזה יחשב, לצורך העניין, כאוברקלוק).

במילים אחרות ניתן אף לומר שהמעבד הזה יהיה עמיד יותר לאורך זמן (אני לא מהנדס חשמל אבל זה נשמע הגיוני). אתה מסכים על זה?

זאת הנחה שגויה וזה מה שניסיתי להסביר בהודעה הקודמת שלי. כשאתה קונה Core i5-2400 אתה מקבל מעבד איכותי ויציב שיחזקי בדיקו באותה מידה כמו Core i5-2500 וכמו Core i7-2600 וכמו כל רכיב אחר. פשוט הוא יעבוד בנתונים אחרים בהשוואה למעבדים הללו. כמו שניסתי להסביר - המונח איכות בהקשר הזה אינו מילה נרדפת לאמינות, אלא פשוט מתאר מצב שבו רכיב מסוים עובד בצורה יציבה בנתונים שעליהם מצהיר היצרן. כל מעבד שתקנה יהיה עמיד לאורך זמן בדיוק כמו כל מעבד אחר (וכמובן שכמו כל רכיב יש סיכוי שהמעבד יהיה תקול, בדרך כלל מגלים את זה לאחר הקנייה ושיעור המעבדים ש"מתקלקלים" לאחר שכבר נכנסו לשירות הוא מזערי), פשוט הוא יעבוד בנתונים המפורטים במפרט שלו ואילו מעבד מדגם אחר יעבוד בנתונים אחרים. אתה צריך לקנות מעבד לפי הדרישות שלך (תדר ותכונות אחרות) ולא לשלם יותר בהנחה שתקבל מוצר עמיד יותר.

2. נגעת בנקודה של "אקסטרה יציב" וציינת שאין דבר כזה. דוגמה ממקום שבו יציבות חשובה: ספק כח. ידוע שאם הוא מספק מתח יציב עבור רכיבי המחשב - אותם רכיבים יחזיקו יותר טוב מעמד (תחשוב מה יקרה אם אתה מחבר ספק גנר'י שעולה 50 שקל למערכת שלך).

החברה שייצרה את הספק הגנר'י עמדה בתקן של ATX לייצור ספק כח ומבחינת ייצוב המתח היא עומדת בתקן = "מפרט האיכות". אבל מה? יש חברה אחרת שעמדה בו ואף הרחיקה לכת והמתח אצלה עוד יותר יציב ממפרט האיכות = ספק איכותי יותר (וכאן אני בטוח שתסכים איתי שאנשים משלמים הרבה כסף בשביל הדבר הזה בספק כח).

אין כזה דבר אקסטרה יציב. ספק כוח ג'נרי בנוי מרכיבים חשמליים זולים ולא איכותיים ובנוי מבחינה חשמלית בצורה נחותה מספק כוח איכותי יותר. לכן ההשוואה עם המעבדים אינה במקום. ההבדלים בין ספקי הכוח הם באיכות הרכיבים ובמבנה (תכנון המבנה הפנימי, סידור הרכיבים ואוורור) ולכן יש סדרות ודגמים שונים שגם בין ה"איכותיים" ביניהם יש הבדלים בהתאם לשימושים שלהם הם מיועדים (מספר מסילות ה-12V, הזרם בכל אחת מהן ועוד). במעבדים מדור מסוים, כולם בנויים מאותם חומרים, באותו מבנה ובאותה "איכות". כולם ירדו מאותו פס ייצור.

למעשה רציתי לוודא שאין נטל שמוטל על המעבד. אם הייתרון הוא משמעותי ואני אקבל אותו בגרפיקת תלת מימד/משחקי מחשב וכו' אני מאמין שיהיה שיפור גם מבחינת הAERO של וינדווס 7. נשמע לי מאוד הגיוני שאם הוא יותר טוב ביישומים מסויימים תצמח גם לי תועלת בשימושים אחרים. אולי אם הייתי יודע מהם צינורות עיבוד. אגב, חסרון אחד שחשבתי על כרטיס מסך מובנה במעבד זה שהוא משתמש לי בזכרון RAM של המחשב. אבל אני מתכנן לקנות 8 גיגה זיכרון אז אני חושב שזה לא חסרון עבורי.

לא יהיה שום שיפור מבחינת ה-Aero, שבבים גרפיים ישנים הרבה יותר מתמודדים איתו ללא שום בעיה. כל ה-Aero הזה הוא לא איזה ממשק גרפי תובעני. בעזרת הליבה הגרפית המובנית תוכל לעשות הכל למעט במשחקים חדשים ברזולוציה גבוה ובהגדרות גבוהות. אם אתה מתכוון לשחק משחקים כאלו אז כן, הליבה הגרפית היא לא הבחירה הנבונה, אם אתה יודע שבשימוש מסוים שלך יש צורך בכרטיס גרפי מרמה מסוימת כדי לנצל טכנולוגיה כלשהי שיש בו, אז כן, הליבה הגרפית היא לא הבחירה הנבונה עברוך, אבל אם השימושים שתארת בתחילת הדיון הם אכן מצג אמין של עבודתך במערכת, אז אתה לא זקוק לשום דבר יותר מהליבה הגרפית המובנית. כבר לא מעט שנים שהשבב הגרפי המובנה בערכת השבבים ולאחריו הליבה הגרפית המובנית מספיקים לכל שימוש (עבודה משרדית, ריבוי צגים, ניגון תוכן מדיה כולל האצת חומרה ועוד) שאינו משחקים חדשים ברזולוצי ובהגדרות גבוהות ולמעט יישומים מאוד ממוקדים הדורשים כרטיס גרפי מרמה מסוימת.

לכן לא תצמח לך שום תועלת מקניית כרטיס גרפי ייעודי, לכרטיס גרפי לשוק הגבוה אתה לא זקוק כי אלו כרטיסים שבעיקר מיועדים למשחקים (כך שגם אם תקנה כרטיס ב-2,000 ש"ח בסופו של דבר תקבל אותה חוויית שימוש כמו עם הליבה הגרפית המובנית בשימושים שלך), ואם תקנה כרטיס גרפי לשוק הנמוך אז קנית למעשה פעמיים את יחידת העיבוד הגרפית ואפילו מבחינה תיאורטית אין לך פה שום רווח רק שהוצאת יותר כסף בקניית המערכת, תשתמש ברכיב שלרוב צורך יותר אנרגיה ופולט יותר חום ובנוסף יהיה תקוע לך במארז ויפריע לזרימת האוויר ללא שום תועלת אמיתית.

אז אתה יכול לקנות את הרכיבים הכי "יקרים" מכל קטגוריה, גם כך תקבל מערכת מעולה ואם זה עוזר לך להיות שלם עם הקנייה אז בבקשה. רק שלדעתי, כמו שאני מנסה להסביר כאן, זאת גישה מוטעת מיסודה ולצרכים שלך היית יכול לבנות מערכת זולה הרבה יותר ועדיין לקבל חוויית שימוש זהה ובאמינות זהה.

וכמות הזכרון שצורכת הליבה הגרפית היא זניחה.

פורסם
  • מחבר

אין צורך להמשיך להסביר לי שההמלצות הינן בגדר המלצות בלבד ושקיים מרכיב פסיכולוגי שלי אישי, אני מודע לדברים לכך שזה עניין שמשפיע על הרבה אנשים אך אני מנסה לבצע את כל ההחלטות שלי (בטח בתחום שהוא מדיד ובקלות רואים יחס עלות תועלת) לפי היגיון בלבד.

השיחה איתך הבהירה לי שקודם כל באמת כרטיס מסך יהיה מיותר עבור הציפיות שלי מהמחשב. בהתאם להפרש המחיר אני אחשוב אם יש לי שימוש כלשהו במעבד הK - במידת הצורך אקנה אותו ואם לא אז את הרגיל. הבנתי גם שאין צורך בשבילי לקחת את הלוח אם Z68 המתומחר גבוה יותר מטעמי מיסחור. מכיוון ש P67 איננו מאפשר לי להשתמש בליבה הגרפית במעבד אז נשארנו רק עם H67 שגם אם ברמה מסויימת אני עדיין חושב שהוא יכול להיות מיוצר מרכיבים פחות איכותיים (כיוון שהוא לא מתאים לאוברקלוק) אך גם אם אכן כך הדבר אני כנראה אבחר בו. (כלומר - אני אבחר אולי ב Z68 מכיוון שלמרות שהוא עולה 200 שקל יותר ראיתי לוח אם כזה שכולל בלוטות ותמיכה מיוחדת ב SSD שאני מתכנן לקנות למחשב בשלב כלשהו ביחד עם יתרונות נוספים שנראים לי מעניינים).

פורסם

אחשוב אם יש לי שימוש כלשהו במעבד הK - במידת הצורך אקנה אותו ואם לא אז את הרגיל. הבנתי גם שאין צורך בשבילי לקחת את הלוח אם Z68 המתומחר גבוה יותר מטעמי מיסחור.

אם אתה בסוף קונה מעבד עם סיומת K בגלל דגם הליבה גרפית המובנית (שאני שוב אומר שלדעתי לצרכים שלך אין לכך משמעות), אז תקנה כבר לוח Z68 אם זה לא גורם לך לחריגה ממסגרת התקציב. הסיבה לכך היא בעיקר שאם כבר קנית מעבד עם סיומת K אז לפחות תשאיר לעצמך את האפשרות ל-OC פתוחה. ההפרש המחיר בין לוח Z68 ו-H67 הוא לא כזה גדול, אז אפשר למצוא לזה הצדקה. אם זה גורם לך לחריגה ממסגרת התקציב או אם אתה יודע בוודאות שלא משנה מה יקרה אתה לעולם לא תבצע OC, אז תשאר עם לוח H67.

אז נשארנו רק עם H67 שגם אם ברמה מסויימת אני עדיין חושב שהוא יכול להיות מיוצר מרכיבים פחות איכותיים (כיוון שהוא לא מתאים לאוברקלוק) אך גם אם אכן כך הדבר אני כנראה אבחר בו.

הוא לא בנוי מרכיבים פחות איכותיים. אין כזה דבר לוח שבנוי מרכיבים לא איכותיים (ואם יש, או אם יש לוח שסובל מבעיות כרוניות כלשהן, לא תקבל עליו המלצה פה בפורום). יש לוחות שונים למטרות שונות. לוח אם שלא יבוצע בו OC זקוק למערכת חשמל מסוימת. לוח המיועד ל-OC גבוה שבו מתח המעבד יעלה לערך גבוה, זקוק למערכת חשמל במבנה קצת אחר. לוח-אם שמיועד ל-OC קיצוני בנוסף לתמיכה במערך מרובה כרטיסים ולכמות מסוימת של חריצי ובקרה הרחבה זקוק למערכת חשמל יותר מורכבת שתמוך בכל הרכיבים הללו. כך שאין לך שום סיבה לחשוש מקניית לוח H67 בגלל האיכות. הוא בנוי בדיוק מאותם רכיבים ובדיוק באותה איכות כמו לוחות P67 ו-Z68 של היצרן, רק שבגלל שהוא לוח "בסיסי" יחסית מבחינת היצע החיבורים שלו, הוא זקוק למערכת חשמל בסיסית גם כן שתתאים למערך הרכיבים המותקן בו. ההחלטה וההגבלה על יכולת ה-OC הן שיווקית ומלאכותית בהתאמה, לא בגלל שהיצרן לא מאמין שהלוח לא יעמוד ב-OC, אלא בגלל שיצרן ערכות השבבים (Intel במקרה הזה) כפה את המגבלה הזאת.

תמיכה מיוחדת ב SSD שאני מתכנן לקנות למחשב בשלב כלשהו

אם אתה מתכוון ל-Intel Smart Response Technology אז יהיה חבל מאוד אם תקנה את הלוח רק בגלל זה. אם אתה כבר קונה (או תקנה) SSD, פשוט תשתמש בו וזהו.

כתבתי קצת על הנושא בדיון אחר אם אתה מעוניין לקרוא:

פורסם
  • מחבר

יכול באמת להיות שאם כבר אז כבר - ואכן כדאי לי לקנות לוח Z68 בשביל לשמור אפשרות אוברקלוקינג (זה נשמע שזה הרבה יותר קל ממה שהיה פעם. אז נראה לי לא בשמיים בשבילי לעשות אוברקלוקינג בשלב יותר מאוחר). עכשיו מה המשמעות של זה? אני צריך לקנות זכרונות יותר איכותיים? היטסינק יקר יותר?

שני הדברים האלה הם משהו שאני כן מוכן להשקיע בו (אני מקבל ערך בתמורה - היטסינק יתן יציבות שקט קירור, זכרון יתן יותר מהירות) אז אין לי בעיה. השאלה מה אני צריך לקחת?

משהו ששמתי לב אליו שבלוחות אם אחרים של אסוס רשום אם זה קבלים סולידים מיפאן. על הדגם הבסיסי של Z68 לא רשום את זה. יכול להיות שדווקא בדגם הזה משתמשים בקבלים לא סולידים? זה בדיחה אם אתה שואל אותי הלוח אם הזה עולה 860 שקל... אני מצפה שישימו כמה שקלים על הקבלים האלה.

לגבי SSD כן... הבנתי מה זה הטכנולוגיה הזאת ובאמת אם אני אקנה SSD אני אתקין את מערכת ההפעלה כולל כל התוכנות עליו.

פורסם

1. לתדר ולתזמונים של הזכרון אין שום משמעות בפועל. אתה לא צריך יותר מזכרון DDR3 בתדר 1333/1600 (שעובד במתח של עד וכולל 1.5V). הכי חשוב זה לדאוג לנפח המתאים לשימושים.

2. בפלטפורמת SB ה-OC נעשה באמצעות העלאת המכפלה כך שאין תלות בזכרון או בשאר הרכיבים שעל הלוח.

3. עבור OC תזדקק לספק כוח מתאים (לא יודע איזה ספק תכננת לקנות אבל כל עוד לא מדובר בספק ג'נרי אז כל ספק 400W-430W (ואפילו 350W בהתאם לכמות הכוונים שתהיה במערכת) איכותי יספיק. בנוסף תזקק לגוף קירור שאינו סטוק. אם אתה מעוניין לבצע OC בינוני אז גוף קירור כמו ה-Katana III או ה-Freezer 13 של AC יספיק. אם אתה מתכנן OC גבוה עד למגבלות קירור האוויר אז תצטרך לפנות כבר לכיוון ה-Mugen II, Ninja III או Yaysa.. רק קח בחשבון שלשימושים שלך לא ממש צריך OC, למעט קידוד וידאו (שאני לא יודע מה התדירות שבה אתה מבצע את הפעולה הזאת) לא תראה שום שיפור בתגובתיות המערכת ביום-יום. אולי בעתיד הרחוק כאשר המערכת כבר תתיישן ל-OC תהיה משמעות מובחנת קצת יותר. מה שאני מנסה להגיד פה הוא שלא צריך להיתפס לרעיון ה-OC יותר מדי. מעבד כזה לשימושים שלך הוא Overkill מלכתחילה מה שאומר שהחומרה בנתוני הסטוק שלה רחוקה מלהגביל אותך, כך ש-OC, אלא אם כן נעשה כתחביב, הוא מיותר לחלוטין. בנוסף, כנראה שעד שהמערכת תתיישן כבר תרצה להחליפה בעדכנית במקום לבצע לה OC, אבל אולי אני טועה.

איזה לוח עולה860? ולמיטב ידיעתי רוב הלוחות היום מכילים קבלים מוצקים, לפחות בחלקים הקשורים לאספקת מתח ישירה למעבד.

פורסם
  • מחבר

הלוח אם הבא עולה 860 ש"ח ב KSP. לפי מה שאני קורא ומבין אין לו קבלים סולידיים.

P8Z68-V s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E

אני שם לב עכשיו שרשום 3XPCIE וזה ממש אוברקיל בשביל מערכת שלא הולכת להכיל בכלל כרטיס מסך אחד...

אני הולך להראות לך כאן משהו שהוא כעיקרון מעט מתחכם ואם זה לא היית אתה אז לא הייתי מעלה את זה בפורום הזה:

אני מסתכל ב KSP ואני שם לב שיש הנחות עבור מחשבים מוגדרים מראש וזה משתלם כי מחיר המחשב הכולל הרכבה קטן מעלות סכום כל רכיביו.

זה אומר שאם אני מוצא עסקת חבילה שהיא תואמת בול למה שאני צריך - הרווחתי בהמון.

יש אופציות לשדרוגים משתלמים במחיר העלות (כלומר אם הפרש המחיר בין הרכיבים הוא 50 ש"ח התוספת שאצטרך לשלם היא רק 50 ש"ח)

ואם רוצים לשדרג כל דבר אחר (למשל לוח אם שעולה לפי מחירון רק 100 שקל יותר הם יכולים לרצות 250 שקל יותר שעושה את השידרוג ללא כדאי).

המבצע שאני בונה עליו ב KSP הוא דבר כזה:

המפרט הבסיסי:

מעבד i5-2500

לוח אם ASUS P8H67-M PRO

זיכרון 2x2GB G.Skill NQ Edition

הארדיסק W.D 500GB

מארז Thermaltake V4

ספק Golden Tiger 550W

צורב Samsung SH-S223B

היטסינק Zalman SZ CC92HS

המחיר כולל הרכבת המחשב

מחיר עלות : 2250

חשוב לזכור למשך המשך הדיון שאם אני רוצה לקחת לוח אם כדוגמת Z68 או כל לוח אם אחר אני לא אוכל להשתמש בחבילה (פשוט לא יהיה כדאי כבר). ההנחה שלי היא שכמו שאתה אומר אני לא אצטרך את ה OC הזה. אז מה שכן הלוח הזה הוא H67 הכי מתקדם שמתאים לMULTI OUTPUT של גם DVI וגם HDMI וגם RGB (כלומר VGA 15 פינים רגיל). אז הוא מצויין מלבד OC.

עכשיו השידרוגים שמוצעים לי הם:

1. ספק - שידרוג חובה כי המוצע הוא גנר'י

א. ספק Chiftec 550W בעלות 170 ש"ח (עלות בחנות:350 ש"ח)

ב. ספק SeaSonic 520W Modular M12II-520 בעלות של 280 ש"ח (עלות בחנות:370 ש"ח)

בגלל שאופציה ב' הוא מודולרי ואין לי אפילו כרטיס מסך זה אומר שזה יתרון די משמעותי. אבחר באופציה ב' כרגע.

2. הארדיסק - המוצע הוא sata2 ובגודל של 500 גיגה בכלל. שידרוג חובה:

א. הארדיסק DeskStar 1TB 7200RPM 32MB SATA II בעלות של 80 ש"ח (עלות בחנות 260 ש"ח)

ב. הארדיסק Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX‎ בעלות של 250 ש"ח (עלות בחנות 400 ש"ח)

מבחינת ביצועים אופציה ב' עדיפה כי 64 מגה קאש, סאטא3, 5 שנים אחריות, וזה ההארדיסק עם הביצועים הכי טובים שיש. מכיוון שהארדיסק מהווה בדרך כלל צוואר בקבוק אני כנראה לוקח את אופציה ב'

3.שדרוג היטסינק

א. מאוורר KATANA 3 ב-60 ש"ח

ב. מאוורר ARCTIC COOLING F12 ב-35 ש"ח

לדעתי ההיטסינק שמגיע עם המחשב הוא יחסית סבבה שכן אני מאמין שהוא יותר טוב מהסטוק, ומחשב שקנינו לאח שלי הוא די שקט. אם KATANA3 הוא מאוורר שמאוד מומלץ מבחינתך אז אני אקח את השידרוג. לצורך הדיון נניח שכן.

4.שדרוג מעבד לi5-2500k ב75ש"ח

אני מתפתה לקחת. הסיבה אבל היא ממניע של תימחור. בעוד i5 מוצע בעלות של 880 ש"ח בחנות, גירסת ה K עולה 1050 ש"ח כלומר 170 ש"ח יותר, ולי מציעים את זה ב75 ש"ח בלבד. אתה יכול לומר שאני נופל בטקטיקות מכירה וקומבינות ואתה כנראה צודק :) אבל מה אתה אומר? יתרון כלשהו של K קיים, ובמחיר כזה נראה לי גם כדאי. לצורך הדיון נאמר שכן.

5.תוספת של כרטיס מסך ASUS G520 ב290 ש"ח במקום עלות 350ש"ח בחנות.

זאת הסיבה שנטיתי לקחת את הכרטיס מההתחלה - אני יכול לקנות אותו "זול" יותר ממחיר מחירון כביכול.

בהתחשב במחיר הזה. האם כדאי? לצורך חישוב המחירים שאני אראה לך עוד שנייה, נניח שלא.

פרטים לגבי הכרטיס: 1gb ddr3, passive heatsink, low profil, high power efficiency, DX11, nvidia PUREVIDEO technology, PCIX 2.0.

פרטים נוספים שאני לא מבין בהם : http://event.asus.com/vga/2011/engt520/

עצם זה שהלוח אם הוא של אסוס והכרטיס מסך גם, בטח תורם משהו, לא ?

6. לגבי זיכרון הם מספקים לי 2x2GB אני מאמין שהם יסכימו להחליף את זה בכרטיס אחד של 4גיגה ואני אוכל להוסיף ולקנות עוד כרטיס של 4 גיגה שזה עולה 170 ש"ח. לחילופין אני יכול להוסיף עוד 2x2GB G.Skill NQ Edition בעלות 2205 ש"ח ואז יהיה לי 4 DIMM של 2 גיגה כל אחד. לדעתי עדיף שניים של 4 גיגה. האם אני טועה ויש שידרוג ביצועים אם יהיו לי 4 דימים? (אני לא אשדרג לעולם ליותר מ8 גיגה).

לצורך החישוב כרגע נניח שאני מוסיף ככה שיהיה לי 4 DIMM עכשיו.

7. לגבי מארז: יהיה לי מאוד לא משתלם להחליף אותו. האם המארז הזה סביר או שבשום פנים ואופן לא לקחת אותו?

להלן המפרט שהגענו אליו אחרי שידרוגים. לצד כל רכיב רשום המחיר מחירון שלו ב KSP:

המפרט הסופי :

מעבד : i5 2500k בעלות 1050 ש"ח

לוח אם : ASUS P8H67-M PRO בעלות 650 ש"ח

היטסינק : KATANA3 בעלות 120 ש"ח

זיכרון : 4x2GB G.Skill NQ Edition בעלות 410 ש"ח

הארדיסק : Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX‎ בעלות של 400 ש"ח

מארז : Thermaltake V4 בעלות 200 ש"ח

ספק : SeaSonic 520W Modular M12II-520 בעלות של 370 ש"ח

צורב : Samsung SH-S223B בעלות של 110 ש"ח

הרכבה : 60 ש"ח

סה"כ עלות חלקים : 3370 ש"ח.

אבל אם אני קונה את זה כחבילה ביחד עם השדרוגים:

יעלה לי :

2250 בסיס + 75 מעבד + 205 זיכרון + 60 היטסינק + 250 הארדיסק + 280 ספק + = 3120 ש"ח

שזה 250 ש"ח יותר זול מאשר קניית כל החלקים בנפרד.

כלומר : בהנחה ואני נשאר עם הלוח אם והמארז אני חוסך 250 ש"ח.

אני מתכנן לקנות בימים הקרובים וכרגע ממש מה שאני אקנה הוא את ה"מפרט הסופי" שרשמתי לעיל.

אני קורא לזה מפרט סופי במרכאות מכיוון שאני מחכה שתאמר לי אם יש דברים שכדאי לי לשנות.

פורסם

תראה, זה כבר גולש לנושא של פורום מפרטי מחשב, שם ניתן לדון על כל הרכיבים. ובכל זאת אתייחס למספר נקודות רק שאם אתה רוצה לקבל מפרט מלא אני אפצל את הדיון מהנקודה הזאת ואעביר אותו לפורום מפרטי מחשב, או שאפילו עדיף יהיה אם פשוט תפתח שם דיון מסודר (תענה על השאלות שבסטיקי שבראש הפורום שם).

1. זאת החנות היחידה שממנה אתה מתכוון לקנות?

2. לגבי הכונן הקשיח אתה קצת טועה. בכוננים קשיחים לא מסתכלים על המפרט הטכני ומשם מסיקים מה ביצועי הכונן. לנפח זכרון המטמון (16MB/32/64) אין משמעות. כלומר זה שיש יותר זכרון מטמון לא אומר בהכרח שהכונן יהיה "מהיר" יותר. לגבי עניין ה-SATA זה לגמרי ליפול במלכודת שיווק. תקן ה-SATA מגדיר את רוחב הפס שבין הכונן לבקר. ביצועי הכונן עצמו נגזרים מהמנגנון המכני שלו. ביצועי כוננים קשיחים של ימינו מסתובבים סביב התקן SATA 1.5Gb/s. משמעות הדבר שרוחב הפס של תקן ה-SATA 3Gb/s (מה שמכונה SATA2) רחוקים מלהגביל כל כונן קשיח שתקנה. לכן קניית כונן קשיח בממשק חיבור SATA 6Gb/s הוא פשוט לזרוק כסף לפח מכיוון שלא רוחב הפס הוא זה שמגביל את הכוננים היום, אלא המנגנון המכני. אחד הכוננים הכי משתלמים שתוכל לקנות היום הוא כונן מסדר Samsung F3. הוא מומלץ מכיוון שבשקלול של ביצועים, אמינות, צריכת אנרגיה, פליטת חום ומחיר הוא מדורג בין הראשונים. כלומר הוא בין הכוננים הטובים ביותר בכל קטגוריה. לי באופן אישי מפריע כשאנשים "זורקים" כסף סתם אז היה חשוב לי להעיר על זה

4. לגבי גוף קירור. אם אתה לא מתכנן OC אז אין לך טעם לשדרג את קירור הסטוק. אם יש לך העדפה לשקט אז אין צורך ביותר מאחד מגופי הקירור מסדרת ה-Alpine של AC.

5. לגבי המעבד. כבר דנו בזה. ההבדל היחיד אם אתה בוחר בערכת שבבים שלא תאפשר לך לבצע OC ממילא הוא רק בליבה הגרפית. לדעתי לשימושים שלך כפי שהצגת אותם אין לך שום יתרון בקניית מעבד עם ליבה מסוג HD3000/

6. בנוגע לכרטיס הגרפי, גם בזה דנו. אני לא ממש מצליח להבין למה אתה בכלל מעוניין בכרטיס כזה כשיש לך ליבה גרפית שלא נופלת ממנו במאום לשימושים שלך ואף צורכת קצת פחות אנרגיה ופולטת קצת פחות חום.

7. הספק של SS מעולה, אבל ההספק שלו מוגזם לגמרי למערכת שלך. משמעות הדבר היא שכנראה הספק יעבוד ביעילות נמוכה יחסית לאור ההספק המשוער שהמערכת שלך תצטרוך. יהיה הרבה יותר נבון לדעתי אם תקנה ספק איכותי בהספק של 350-430W.

8. לגבי הזכרונות לדעתי מיותר מאוד לקנות 4x2GB. אין שום הבדל ביצועים בפועל בין עבודה בערוץ זכרון בודד או כפול, ובכל מקרה, גם אם אתה ממש רוצה ומתעקש לעבוד עם הזכרון בערוץ זכרון כפול אז גם כך אתה מתכנן עבודה בתצורת 2x4GB. רק תקפיד על מתח הזכרון שלא יהיה גדול מ-1.5V (את זה ניתן לבדוק במפרט הזכרון).

9. לוח האם שבחבילה שציינת הוא מוגזם לגמרי עבורך ומתומחר ממש גבוה. אמנם בחנות הנ"ל חסרים כמה לוחות Z68 משתלמים אבל יש שם לוחת Z68 הגיוניים יותר עבורך, כגון Z68MA-D2H-B3.

9. אני באופן אישי לא מתלהב בכלל מכל החבילות המוכנות האלה. מעדיף וממליץ לבנות מערכת בעצמי. אם התקציב הוא בעיה, אז עדיף לך לרדת אולי ברכיבים מסוימים במטרה לבנות מערכת מאוזנת יותר. אך כאמור, נושא הפורום הזה הוא מעבדים, לוחות-אם וזכרונות. אם אתה מעוניין לקבל חוות דעת על מפרט מלא המקום לעשות זאת הוא בפורום 'מפרטי מחשב'. אם תרצה אוכל לפצל את ההודעה ולהעביר לשם (אך זה יהיה מיותר כי כדי לקבל עזרה עניינית שם יש לענות על השאלון שבסטיקי של הפורום), אך לדעתי תעשה טוב יותר אם פשוט תפתח שם דיון מסודר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים