עבור לתוכן

נייד עסקי לעו"ד - תקציב: 3500

Featured Replies

פורסם

לכל באי הפורום שלום רב,

רציתי לקבל את המלצותיכם לרכישת מחשב נייד בסכום של עד 3500 לצורכי עבודה משרדית.

הדרישות מהמחשב הן כדלקמן:

מסך - 13.3

משקל - פחות מ-2.4 עם עדיפות לכמה שיותר קל.

דיסק קשיח - לפחות 300 ג'יגה.

אורך חיי סוללה - לפחות ארבע שעות עבודה, אם אפשר יותר, מה טוב.

אחריות - שלוש שנים.

כרגע אני שוקל את ה-ThinkPad Edge אותו רכשתי לעצמי כסטודנט, אני חושב שהוא עונה לכל הקריטריונים הנדרשים מהמחשב החדש לו אני זקוק. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

שלכם בכבוד רב, ובתודה מראש לכל העונים, ליאור.

פורסם

מה אתה אומר על זה?

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3350-a2410m.htm

אמנם מעט חורג, אך עם סוללה חזקה מאד 8 תאים, מעבד חזק מאד, כרטיס מסך חיצוני, מקלדת מוארת - אם הוא יהיה במהלך מצגת בחדר עמום הוא יוכל לראות טוב את המקלדת, משקל טוב, מגיע עם כונן DVD, מסך מט, 3 שנות אחריות בבית הלקוח.

פורסם

רק שאלה אחת - למה הוא צריך את הדגם עם כרטיס המסך הלא-מובנה? המובנה לא מספיק לו לדעתך?

בנוסף, כדעי שידע שסוללת 8 תאים מוסיפה לא מעט משקל ובולטת מתחתית המחשב (בניגוד לנראה בתמונות), ונייד כזה מגרד את תקרת המשקל שהוגדרה.

פורסם

חבל לקחת כרטיס מסך לא מובנה אם דרוש זמן סוללה גבוה.

פורסם
  • מחבר

זמן סוללה ארוך הוא בהחלט גורם משמעותי ומשקלו במערכת השיקולים שלי רב הרבה יותר מזה של היכולות הגרפיות של הנייד. כמו שציינתי, המטרה העיקרית היא עבודה משרדית ושימוש ביישומים כמו אלה הכלולים בחבילת Office 2010.

אלמנט לא פחות חשוב מזמן סוללה ארוך הוא המשקל. המחשב לא נועד להוות תחליף שולחני וניידות היא גורם חשוב בשיקולי הקנייה. מתוך כך נגזר גם גודל המסך, 13.3, המהווה פשרה מספקת בין גודל ומשקל.

לחיוב ניתן לציין את המראה של ה-Dell, שפע היציאות שלו ועוצמת העיבוד המכובדת יחסית למחיר. השאלה היא האם עוצמת העיבוד הזאת והתמיכה בכל אותם מאפיינים כמו יכולת הוצאת 1080p ב-HDMI לא פוגעים ישירות באורך חיי הסוללה. אחרי הכל, יכולות המדיה והגרפיקה של המחשב הן אחד הפרמטרים הזניחים ביותר עבור מחשב משרדי.

שלכם, ליאור.

פורסם

הסוללת 4 התאים שבאה כ-Default בדגם ללא הכרטיס מסך חלשה יחסית, כך שאם "תשדרג" בהזמנה ל-8 תאים תגיע לאותו מחיר כמעט כמו לקחת כבר את הדגם המתקדם שבאותה הזדמנות תרוויח גם כרטיס מסך חיצוני.

המשקל עם 4 תאים הוא: 2.04kg

המשקל עם 8 תאים הוא: 2.19kg

משקל המטען: 0.325kg

ptyahoo,

כיום זה כבר לא משנה, כיוון שניתן למתג בצורה ידנית/אוטומטית בין הכרטיס מסך המובנה במעבד (אינטל 3000) לבין הכרטיס מסך החיצוני החזק יותר (יחסית... :P ). כך שניתן מראש להגדיר עבודה "משרדית" עם זמן עבודה מקסימלי.

סוללת 8 התאים תבלוט בצורה הבאה:

33508cell.jpg

פורסם

CHEVY, המשקלים הללו רלוונטיים לכרטיס המסך המובנה. הגרסה עם הלא מובנה שוקלת יותר - כ2.3 עם סוללה 8 תאים (שאינה אופציונלית לדגם זה) אם זכור לי נכון. לחברה שלי יש את המחשב הזה בדיוק והיא בדקה. לגבי צריכת החשמל אתה צודק - בדגם הנ"ל ישנו גם מובנה כך שאפשר לכבות את הלא מובנה ולחסוך בחשמל. הוא מציג זמן סוללה ממש לא רע לטעמי (עם 8 תאים).

למעשה, החיסרון היחיד במחשב הזה הוא התחממות. לא מהסוג שמשפיע איכשהו על הביצועים, אבל מהסוג שממש מרגישים בצידה הימני של המקלדת - וזאת אפילו כשהמחשב סתם דלוק ולא עושה כלום.

פורסם

מה הייתי אמור לראות בביקורת הזו?

פורסם

משקל.

המחשב הוא עם 8 תאים + כ.מסך חיצוני.

פורסם

חברה שלי פשוט שקלה אותו. הוא לא שוקל 2.19... כנראה שאת המשקל הם פשוט העתיקו מנתוני היצרן שכאמור בסגנון "החל מ-".

אני רואה אבל דבר אחר - הטמפרטורות המצויינות בביקורת נמוכות בהרבה ממה שיש אצלה. האזור המצויין כחם יותר הוא החם יותר גם אצלה (צד שמאל למעלה), אלא שהטמפרטורה אצלה באזור ההוא עוברת להערכתי את ה50 מעלות גם ללא מאמץ. פתח האוורור בצד ההוא פולט אוויר, כך שאני מניח שהמאוורר עובד. או שהביקורת מזייפת, או שהמחשב שלה תקול.

פורסם
  • מחבר

רציתי להציג בפניכם מספר אופציות לרכישה אותן הציעה לי חנות מסוימת המנוהלת על ידי מכר:

Lenovo M35 (על פי קטלוג החנות, כאשר חיפשתי את הדגם בגוגל לא מצאתי משהו תואם):

http://www.night-net.net/index.php?main_page=product_info&products_id=856&cPath=118

מחיר כולל אחריות ל-3 שנים: 3,280 ש"ח.

Dell Inspiron N3010BKi33

http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=121717

מחיר כולל אחריות ל-3 שנים (ללא כונן אופטי): 3,340 ש"ח.

אלו הן בפירוש לא אופציות מהן אני מחויב לבחור ואני פתוח לחלוטין לכל הצעה טובה יותר שמי מחברי הפורום יוכל להעלות. עם זאת, אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הדגמים הספציפיים ביחס לצרכיי המשתמש העתידי.

בתודה מראש לכל העוזרים, ליאור.

פורסם

עזוב את השטויות האלה, אתה מחפש נייד עסקי (כמו הThinkpad או הVostro). הצעצועים (Ideapad / Inspiron) אפילו לא עומדים ליד.

פורסם
  • מחבר

כן, זה פחות או יותר מה שאני חשבתי.

אתם יכולים בבקשה להנחות אותי לעבר דגמים ספציפיים בסדרות האלו? לצערי ניידים מעולם לא עניינו אותי יותר מידיי בשל יכולותיהם המוגבלות בתחום העיבוד ותלת המימד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים