עבור לתוכן

חיפוש ספריית קוד פתוח חוצה פלטמורות לבניית ממשק גרפי (ב C)

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה.

אני מחפש ספריית קוד פתוח, ספרייה שהיא חוצה פלטמורות ומיעודת לבניית ממשק גרפי (GUI) בשפת C.

אם הספרייה נכתבה ל C++ זה לא כ"כ משנה, כי היא אמור לפעול גם ב C.

אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי, אם תשלחו לי קישור לאתר, לתיעוד או להורדת הספרייה.

אגב, "שאלתי" את גוגל, ולא מצאתי ספרייה כזאת.

בוקר טוב ותודה על כל עזרה,

יוסף אור

פורסם

לומר שקוד של ++C אמור לפעול ב-C זה לא ממש מדויק... פשוט היום לרוב עובדים עם קומפיילרים של ++C ולא של C, ולכן זה לא אמור להוות בעיה. בכל מקרה, למה לכתוב ב-C כשאפשר ב-++C?

אני תוהה מה בדיוק חיפשת בגוגל, כי התוצאה הראשונה שמצאתי כשחיפשתי בגוגל cross platform gui היא wxWidgets, שזה בדיוק מה שאתה מחפש.

פורסם
  • מחבר

כמעט כל קוד ב C אפשר להדר אותו גם בתור קובץ C++, לכן אני יכול להשתמש בספריות שמיועדות ל C++ ב C (לא למדתי C++).

בנוגע לחיפוש בגוגל, חיפשתי בעזרת התרגום של גוגל-תרגם, וכנראה המילים שחיפשתי בעזרתם לא היו מתאימים יותר מדי...

אני לא דובר אנגלית, חסרון ממש מעצבן.

ד.א

מה זאת הספרייה wxWidgets ?

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/WxWidgets

http://www.wxwidgets.org

מה הכוונה ב"מה זאת הספרייה"? זה בדיוק מה שביקשת - ספרייה חוצה פלטפורמות לבניית ממשקי משתמש ב-++C.

בכל מקרה, תצטרך ללמוד ++C בשביל להשתמש בה.

ובלי קשר, קשה מאוד לתכנת היום בלי לדעת אנגלית ברמה כלשהי (לדוגמה, איך תבין את התיעוד של החבילה שאתה משתמש בה?)

ועוד הערה אחרונה: לכתוב אפליקציה קרוס-פלטפורם ב-C זה לא קל. יהיה הרבה יותר קל לעשות את זה בשפה שמיועדת לזה, כמו Java (שהיא גם שפה יותר חדשה ומודרנית, ולכן יותר קל לפתח בה אפליקציות).

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שאני לא אוכל להשתמש בספרייה הזאת ב C ?

ולמרות שאני לא מבין אנגלית, הצלחתי ללמוד את SDL (חבר עזר לי, בלעדיו לא הייתי מצליח...) ובעזרת תרגום גוגל יש לי איזשהו סיכוי לקרוא את התיעוד - ואפילו להבין אותו.

אבל אני כמובן אחפש מדריכים באינטרנט לספרייה המדוברת...

אגב, יצא לך להכיר במקרה ספרייה דומה במיועדת ל C דווקא ולא ל C++ ?

פורסם
  • מחבר

כמה חבל - האתר של GTK נחסם לי ע"י "אינטרנט רימון".

אני לא יכול להכנס אליו ולהוריד את הקבצים.

כבר שתי מגבלות יש לי:

1. אינטרנט רימון.

2. חוסר ידע בשפה האנגלית.

ממש קשה לתכנת ככה :-(

בכל מקרה, תודה על העזרה :-)

פורסם

אולי אם תסביר מה אתה רוצה לעשות נוכל לנסות לעזור לך ולהכווין אותך יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

אין לי משהו מסוים שאני רוצה לעשות.

אני פשוט רוצה ללמוד.

עכשיו אחרי שגמרתי ללמוד את C באופן מקיף במיוחד, ואחרי שלמדתי את ה SDL (עוד ספרייה), אני פשוט רוצה ללמוד לבנות ממשק משתמש גרפי (GUI) .

פורסם

בעיקרון לא הכי נוח לפתח GUI ב-C. מה לעשות, זו כבר שפה מיושנת ולא ממש עובדים איתה יותר (משתמשים בה רק בשביל פיתוח דברים שהם מאוד low level). בשביל קוד יעיל משתמשים ב-++C.

אתה יכול ללמוד ++C ופיתוח מונחה עצמים (ואז יפתח בפניך עולם רחב מאוד של חבילות שתוכל ללמוד) או אפילו ללמוד שפות מתקדמות כמו #C או ג'אווה.

בכל מקרה, אם אתה רוצה ללמוד ברצינות תצטרך למצוא דרך לבטל/לעקוף את כל החסימות הללו...

פורסם
  • מחבר

את השפות עצמם אני יכול ללמוד גם עם המגבלות שלי. יש מספיק מדריכים בעברית ללימוד מעולה ל C++ ו JAVA .

הבעיה שלי היא ההמשך - הספריות ושאר הדברים...

פורסם

מה עם ללמוד אנגלית?

פורסם
  • מחבר

יש אתר באינטרנט שמלמד, כרגע בחינם, אנגלית: http://interlect.co.il/MatriculationExams/MatriculationExams.aspx *

אנגלית -> דיקדוק אנגלית/הבנת הנקרא/אנגלית 3 יחידות-בפיתוח .

אבל אני לא מתכנן לעצור את לימוד התכנות שלי כדי ללמוד אנגלית.

אני פשוט עושה את שניהם, עד כמה שאני יכול, במקביל.

*האתר עובד רק ב IE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים