עבור לתוכן

שלום לכולם, אני מעוניין להתחיל ללמוד בניית אתרי אינטרנט. להתחיל עם HTML ?

Featured Replies

פורסם

אם כן אפשר המלצה על ספר טוב לשפה ?

תודה מראש.

פורסם

ספר באנגלית יתאים לך?

פורסם

כן, להתחיל עם HTML. כל אתר אינטרנט בנוי על גבי HTML בסופו של דבר, וזה הבסיס להכל.

אני לא חושב שצריך ספר בשביל ללמוד HTML, יש מספיק אתרי אינטרנט שיוכלו ללמד אותך בחינם...

פורסם
  • מחבר

כן. ספר באנגלית יתאים לי.

ובינתיים כמו ששניצל המליץ אני אקרא מדריכים באינטרנט.

ד"א - יש סביבת פיתוח לHTML ? ראיתי שלמיקרוסופט יש משהו שנקרא WEBMATRIX

תודה

פורסם

אם אתה מתכוון להתחיל לעבוד גם עם PHP או שפות "צד שרת" נוספות תצטרך שרת תומך או תוכנה אשר יוצרת סביבת עבודה על המחשב שלך.

אני אישית עובד עם WAMP בשביל PHP...

בשביל HTML צריך notepad ודפדפן אינטרנט...

פורסם

דפדפנים הם לא "סביבות פיתוח". מקסימום הם יכולים להיות "סביבות בדיקה".

פורסם

כמובן שלהתחיל עם HTML - אין אפשרות אחרת.

לפתוח מדריכים באינטרנט, רצוי מעודכנים (2009-2011) ולהתחיל לכתוב ב Notepad.

פורסם

ולהתחיל לכתוב ב Notepad.

התעללות מיותרת.

אין שום בעיה להשתמש בעורכי קוד מודרניים, כל עוד מדובר בעורכי קוד ולא בכל מיני עורכי עמודים ויזואליים.

פורסם

התעללות מיותרת.

אין שום בעיה להשתמש בעורכי קוד מודרניים, כל עוד מדובר בעורכי קוד ולא בכל מיני עורכי עמודים ויזואליים.

עורכי עמודים ויז'ואליים זו זוועה שהייתה צריכה להכחד עוד איפשהו ב 2003.

לדעתי כדאי להתחיל עם עורך פשוט ולא מתוחכם מדי כי:

א. כדי להתחיל להבין ברמה הבסיסית ביותר את השפה ולהתחיל ללמוד לכתוב קוד לבד עם עורך פשוט, אפילו אם זה שורה בודדה.

ב. עורכים מתקדמים (גם הפשוטים שביניהם) רק יגרמו לסיבוך מיותר.

ג. הדבר הכי חשוב אולי, שזה סה"כ HTML וגם עם עורך מתקדם יותר לא תקבל ערך מוסף משמעותי. זה לא שיש לך פונקציות ארוכות לזכור, או רשימת פרמטרים, סגירת בלוקים או אינדנטציה.

ברגע שיש הבנה בסיסית של השפה כדאי לעבור לעורכים מתקדמים יותר.. ואני לא מדבר על PHP/ASP.NET/PYTHON שזה MUST.

פורסם

א. נכון, אבל אין קשר בין זה ובין התעללות לכתוב ב-notepad שאתה אפילו לא יכול לעשות CTRL+חץ בשביל לרוץ בין מילים

ב. לא נכון, מה הקשר? למה שזה יגרום לסיבוך? code highlights זה רק יתרון, לא סיבוך. code hints/auto-complete וכו' זה רק יתרון, לא סיבוך.

ג. ברור שב-HTML בסיסי לא תקבל "ערך מוסך משמעותי", אבל זה עדיין יהיה הרבה יותר נוח. אתה לא טוחן צעירות בצבא, אין שום סיבה שתתעלל בעצמך סתם בלי שום סיבה או מטרה.

פורסם

איזה Code completion / Code hints יש כבר ב HTML? עזוב מה יש, איך זה בדיוק יעזור למתחיל שיודע בקושי 2-3 תגיות. מן הסתם שזה לא יעזור לו כי הוא לא ידע מזה בכלל.

אותו דבר לגבי Highlights - לא חושב שזה יעזור למתחיל שכותב את ה- 10 שורות הראשונות שלו פעם ראשונה.

כך או כך זו דעתי - להתחיל בעורך פשוט ולהתחיל לכתוב, אח"כ להתקדם.

שפותח השרשור יעשה מה שנוח לו.

פורסם

תתחיל עם HTML כמובן שזה הבסיס (אל תשתמש ב-notepad למרות שככה אתה תזכור את הקוד בעל פה מהר יותר) ואח"כ

תעבור ל net. או PHP ואולי גם javascript.

פורסם

עמרי/LosNir, נראה לי ששניכם מדברים על דברים שונים.

אני חושב שעמרי מתכוון להשתמש בעורך טקסט מתקדם סטייל ++Notepad, ולא סביבת פיתוח מלאה סטייל ויז'ואל סטודיו.

פורסם

איזה Code completion / Code hints יש כבר ב HTML? עזוב מה יש, איך זה בדיוק יעזור למתחיל שיודע בקושי 2-3 תגיות. מן הסתם שזה לא יעזור לו כי הוא לא ידע מזה בכלל.

אותו דבר לגבי Highlights - לא חושב שזה יעזור למתחיל שכותב את ה- 10 שורות הראשונות שלו פעם ראשונה.

מה זה קשור אם זה ה-10 שורות הראשונות או האחרונות שלו?

שואל ברצינות איך code hints יעזרו ל...מתחיל? :screwy: ::)

שניצל, אני מדבר על כל עורך קוד שמיועד להיות עורך קוד.

כן, גם Notepad++ למשל (שכמובן אין שום קשר בינו ובין notepad של מיקרוסופט), אבל גם מערכות מתקדמות יותר כמו Dreamweaver או eclipse. השניה אפילו חינמית.

ברור שזה מאפשר לעשות עוד מלא מלא דברים שהמשתמש הסופר-מתחיל עוד לא יודע שהם בכלל קיימים , אבל מה זה משנה? אתה לא חייב להשתמש בהם. שישארו בצד. זאת עדיין לא סיבה להתעלל בעצמך בכוח.

כמו שאמרתי, ב-notepad אתה אפילו לא יכול לעשות CTRL+חץ בשביל לרוץ על הטקסט לפי מילים...

לפעמים מעצלנות כשאני צריך לשנות משהו קטן אני פותח איזה קובץ ב-notepad כי זה הכי מהיר וזריז. אבל גם בשביל שינוי של מילה אחת - אני ממש סובל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים