עבור לתוכן

למחוק

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני כן פתוח להצעות על משטחי קירור.

לא אמרתי את זה פשוט אני חיפשתי משטח קירור לא יקר שאין לו שיפוע ולא מצאתי כזה

אם אתה מכיר משטח קירור כזה שלא עושה הרבה רעש וגם במחיר טוב אז תמליץ לי עליו

• תגובות 47
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תיצור לעצמך משטח איזה שאתה רוצה

אתה יכול לעשות פלאטה שנצמדת לפתח של הלפטופ (כשהוא בלי מכסה) מלמטה, ומכילה מאווררים חזקים שיכולים לקרר את כל השטח הפתוח

אם הפלאטה מתחברת ללפטופ (ככה שאם אתה מרים אותו היא מחוברת אליו) לא תהיה בעיה של כניסת דברים מיותרים (גם נוזלים) לתוך המחשב

אם למאווררים יש פילטרים לא יהיה אבק

אם אתה סוגר את הלפטופ אם המכסה שלו, םשוט תשים מאוורר בדיוק מול הפתחים של המאוורר הקיים

אם תבחר מאוורר שקט תתאים את המהירות שלו הוא לא יעשה הרבה רעש

פורסם

אני רוצה להחזיר אותך לתגובה של Qttp שלא שקלת אותה מספיק

משחה תרמית

כבר פתחת את המכסה- עשית חצי דרך. באמת שאין לך מה לפחד מהחלפת משחה תרמית

אתה יכול להתייעץ פה בפורום, יש אין ספור מדריכים מצולמים ביוטיוב, אתה גם מוזמן להכנס לאתר של Arctic Silver, יש שם מדריכים מפורטים מאוד איך לעשות את זה לפי כל סוג מעבד (למרות שלמעבדים של מחשבים ניידים זה לא קריטי)

בכל מקרה תקנה משחה, זה מאוד זול, והיא טובה יותר מהמשחה שסימנס שמו לך במחשב

נכון שזה לא מבטיח לך שיפור משמעותי, אבל בהחלט יש סיכוי טוב לקבל שיפור כזה

בעיקר אם המשחה כבר התייבשה שם

ועל הדרך, כשתפרק את הקירור אתה תראה שהצטבר לך גוש אבק שחוסם בין המאוורר לצלעות קירור שביציאת האוויר

פעולה פשוטה יותר משאתה חושב וזולה שיכולה לשפר לך מאוד את הקירור- שווה לנסות, מקסימום לא הפסדת כלום

זה בטח יותר טוב מהאבק והלחות שמצטברים לך שם- וכן, זה עלול לגרום לקצרים ברכיבים עדינים! ותנחש מה? החשמל הסטטי מושך את האבק בדיוק לשם, מה שעוזר ללחות להשאר דבוקה ללוח.... סוג של בוץ מיקרוסקופי

פורסם

אם משחה תרמית יש בעיה : בהרבה ניידים זה פד תרמי או יציקה של חומר דומה ולא משחה

פורסם

אם משחה תרמית יש בעיה : בהרבה ניידים זה פד תרמי או יציקה של חומר דומה ולא משחה

בהרבה ניידים?!

תשמע אני לא עובד במעבדת תיקון אז לא תיקנתי אלפי מחשבים, אבל כן עשיתי את זה לא מעט ומעולם לא ניתקלתי בנייד עם פד תרמי

נראה לי מוזר שהסטטיסטיקה לא פועלת אצלי....או שזה לא נכון

לעומת זה כן יש ניידים שמשתמשים בהם בדבק תרמי ולא משחה

שבגדול זה די אותו הדבר, רק שזה מתייבש ונשאר צמוד (דבק) במקום להשאר ויסקוזי כמו המשחה

מה שלא יהיה- דבק, משחה שהתייבשה, או פד תרמי- את כל אלה אין שום בעיה להחליף במשחה

אבל עזוב את זה, יש לו דגם כלשהו של AMILO של פוג'יטסו-סימנס ולפי בדיקה קצרה באינטרנט הם משתמשים במשחה תרמית רגילה. לא פד ולא יציקה (מה זה בכלל יציקה תרמית?!?!)

פורסם

בכמה Thinkpadים יש כמו פד תרמי, אבל הוא לא פד חתוך אלא נראה כמו פד שיצקו אותו "במקום" לתוך שקע במשטח קירור והצמידו למעבד

פורסם

באמת בThinkpadים שאני מכיר יש פד תרמי על הGPU, למרות שעל הCPU עצמו יש משחה. אני מכיר אנשים שעשו מודים שכוללים הסרת הפד התרמי, החלפתו במטבע עם אחוז נחושת גבוה ומריחת משחה תרמית. לטענתם, שיפר ב10 מעלות ומעלה. פשוט זה בטח לא. לדיון זה כבר לא רלוונטי.

פורסם

אני מודה שלא יצא לי לפרק את הקירור בThinkpad אף פעם.... אפילו שלי עצמי יש את הW500....

אבל המחשבים האלה כנראה טובים מידי בשביל שיצטרכו טיפול כזה כנראה.... :)

בכל מקרה, עם כל הכבוד לThinkpad, (ויש לי אליהם הכי הרבה כבוד!) הם עדיין לא "רוב הניידים"....

לא משנה... הדיון באמת מיצה את עצמו

פורסם

בהרבה ניידים?!

תשמע אני לא עובד במעבדת תיקון אז לא תיקנתי אלפי מחשבים, אבל כן עשיתי את זה לא מעט ומעולם לא ניתקלתי בנייד עם פד תרמי..

כנראה שלא תיקנת מספיק. בהרבה מחשבים ניידים יש פדים על רכיבים שונים בצ'יפסט (לא המעבד) ועל המעבד הגרפי.

פורסם

כנראה שלא תיקנת מספיק. בהרבה מחשבים ניידים יש פדים על רכיבים שונים בצ'יפסט (לא המעבד) ועל המעבד הגרפי.

אבל אתה מדבר על קירור פאסיבי, לא?

בכל מקרה פה מדובר על הקירור האקטיבי (משולב על הCPU והGPU), ולזה התכוונתי גם.... לא להיטסינקים שמחוברים לצ'יפסט וכאלה עם פד או דבק תרמי, אז ברור שזאת לא משחה

פורסם

אני מודה שלא ראיתי קירור אקטיבי שמשולבים בו גם פדים וגם משחה למעבדים כמו בתמונה...

כמו שאמרתי אני לא טכנאי ככה שלא יצא לי לפרק המון ניידים, ולא Thinkpad שפשוט לא צריכים תיקונים כמו אחרים...

אבל שמחתי ללמוד משהו חדש, תודה! :xyxthumbs:

אגב... אני עדיין חושב שברוב הניידים יש משחה תרמית ולא פדים כמו שאמר 11010010110.

אבל האמת שהוא כן צדק במקרה הזה ובמחשב של פותח הדיון באמת מדובר על פדים ולא משחה, ככה שטוב שהוא לא הקשיב לי במקרה הזה, לא שזה כבר רלוונטי....

פורסם

כמו שאמרתי אני לא טכנאי ככה שלא יצא לי לפרק המון ניידים, ולא Thinkpad שפשוט לא צריכים תיקונים כמו אחרים...

בטח שצריכים. :) בשני הThinkpadים הפרטיים שלי, המאוורר מת לאחר משהו כמו 3.5 שנות עבודה. :)

פורסם

ה Thinkpad שהיה לי שרד 2 נפילות ממטר אל בטון ולא קרה לו כלום, משיכות ופגיעות בכבל של המתח והתקע לא עשה בעיות, ונפילה למים כשהמחשב פתוח ועובד ומראה דברים אל המסך

(אחריי הנפילה למים פירקתי וייבשתי אותו מהר, כל החלקים נשארו תקינים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים