עבור לתוכן

שאלות לגבי סביבת פיתוח DEV_CPP של C\CPP

Featured Replies

פורסם

יש לי סוג קבצים בינריים שדורשים המרות פשוטות מסוג כל שהוא (שלא כאן המקום לפרט אותן).

לאחר חיפושים ממושכים באינטרנט הגעתי לשלב היאוש, דהיינו אין שום תוכנה שתשביע את רצוני לצורך המרות אילו. להערכתי אוכל לבצע המרות אילו באמצעות תוכנה של 100 עד 300 שורות קוד, שתרוץ מ COMMAND LINE של מערכת הפעלה WINDOWS. אין לי שום צורך בתוכנה עם מימשק גרפי.

לפני מספר שנים עשיתי פעולות דומות באמצעות סביבת עבודה DEV_CPP

שכוללת קומפיילר C++ וכלי עזר בסיסיים לתיכנות. גודל קובץ ההתקנה של DEV_CPP הוא כ- 10 מגה בייט, זו תוכנה שהתקנתה אז הייתה קלה בהרבה בהשוואה לתוכנות C++ מקצועיות. אין לי שום חשק להתעסק בהתקנות גדולות שיטרידו אותי יותר מאשר כתיבת הקוד המבוקש.

קיימת אולי בעיה טכנית. התוכנה מיושנת ועצרו את הפיתוח שלה לפני 6 שנים. כאשר השתמשתי אז בתוכנה, היא פעלה על מחשב פנטיום 3 בעוד היום אני משתמש במחשב C2D

עם מעבד ליבה כפולה.

שאלתי היא: האם מישהו השתמש לאחרונה ב- DEV_CPP על מחשב C2D עם ליבה כפולה ? אם כן , האם הוא ניתקל בבעיות בהרצת התוכנה הזו ?

פורסם

קודם כל, אין סיבה שתוכנה מלפני 6 שנים לא תעבוד על מחשבים מודרניים (במיוחד לא אמור להיות קשר למעבד). להזכירך, Windows XP היא מערכת יותר ישנה מזה והיא עובדת בלי שום בעיה. ייתכן שהיא לא מסתדרת עם מערכות הפעלה חדשות יותר (Windows 7 וויסטה), אבל אני רואה שאתה מריץ Windows 2000, ככה שזה גם לא אמור לשנות.

חוץ מזה, אתה יכול לשקול להתקדם לסביבת עבודה אחרת כמו Code::Blocks, או בכלל לנטוש את ++C ולהתקדם לפיתוח בשפה אחרת שתקל עליך את העבודה. Python לדוגמה היא שפה שבה נוח מאוד לכתוב סקריפטים קצרים ופשוטים, בצורה הרבה יותר קלה ומהירה (קוד של 100-300 שורות ב-C בקלות הופך לפחות מ-50 שורות בפייתון, ודורש פחות התעסקות עם ג'יפה של ניהול זכרון וכד').

פורסם

הרצתי Dev_CPP גם על WinXP, וגם על Win7, והיא עובדת מצויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים