עבור לתוכן

למדתי C ו C++ מונחה עצמים ועכשיו אני רוצה להתקדם לJAVA. איזו סביבת פיתוח להתקין?

Featured Replies

פורסם

ECLIPSE או NETBEANS ומה אני אמור להתקין על המחשב שלי מבחינת JAVA?

בנוסף, יש למישהו המלצה על TUTORIAL טוב לשפה ?

תודה

פורסם

בנוסף, יש למישהו המלצה על TUTORIAL טוב לשפה ?

לא ממש tutorial אלא ספר (די טוב לדעתי):

http://www.mindview.net/Books/TIJ/

הייתי ממליץ לך לפחות לרפרף עליו ולא על סתם tutorial מכיוון שמה שלמדת עד עכשיו הוא לא שפה מונחית עצמים (object oriented) טהורה וזה ההבדל המהותי בין C++ ל-JAVA.

פורסם
  • מחבר

ב ECLIPSE אפשר לעשות DEBUGGING צעד צעד כמו בויז'ואל סטודיו (F10) ?

פורסם

סתם הערה:

לעבור לJAVA זה לא נקרא להתקדם :)

זה פשוט לחסוך חשיבה ולתת לקומפיילר לעשות כל מיני דברים עבורך (שפה הרבה יותר איטית בזמן ריצה)

פורסם

אין ספק - Eclipse.

מה רע ב NETBEANS?

לי אישית זה יותר נוח, (אני מודע לזה שרוב המפתחים עובדים עם ECLIPSE) כנראה זה בגלל שבאתי מעולם ה VS.

בגלל זה יכול להיות שגם לבחור הזה זה יהיה יותר נוח.

פורסם

אם אתה רוצה פחות "לחשוב" ולקבל תוצאות מהירות.. אז למה לך לא ללמוד C# שנכנס מאוד חזק לאחרונה?

אישית, אני לא אוהב להשתמש בתוכנות שכתובות ב-JAVA.. הם לא נראים טוב בעין, לא יודע למה..

וגם ב-C#, כל מחשב חייב להיות לו מינימום .NET 2.0.. וב-VISTA ומעלה, חייב להיות 3.5.

פורסם

נתחיל מזה שג'אווה ו-#C הן שפות מאוד דומות מבחינת העקרונות שלהן (תכנות מונחה עצמים "טהור", ניהול משאבים ושימוש בשפת ביניים) ככה שזה לא ממש משנה איזו מהן תלמד (לעבור מאחת לשנייה זה יחסית פשוט, רק צריך ללמוד תחביר שגם ככה די דומה, ולדעת באיזה מחלקות סטנדרטיות להשתמש).

לומר ש-#C עדיפה כי יש דוטנט על כל מחשב זה ממש לא נכון, קודם כל כי דוטנט יש רק על מערכות Windows (למערכות הפעלה אחרות יש מונו, אבל הוא לא מספיק בשל בשביל להריץ אפליקציות אמיתיות) וחוץ מזה גם ג'אווה מותקנת כמעט על כל מחשב, כולל מערכות הפעלה אחרות.

חוץ מזה, מה הקשר בין #C ל"לחשוב פחות"? שפות שמנהלות משאבים כמו ג'אווה ו-#C לא דורשות פחות חשיבה משפות כמו ++C - הן רק דורשות פחות התעסקות עם ה"ס'חלה" של ניהול זיכרון, ונותן לך להתמקד במה שחשוב - עיצוב ותכנות נכון של המערכת שלך.

לגבי ה-GUI זה עניין של העדפה אישית, אבל ב-#C (וספציפית ב-Visual Studio) באמת יותר נוח לעצב GUI.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים