עבור לתוכן

קומפיילרים לC++ למק ?

Featured Replies

פורסם

אחרי ניסיון כושל לברר בפורום תכנות, אני מנסה את מזלי פה..

אני עד עכשיו עבדתי על VS 2008/2010 במחשב הנייח . לאחרונה הנייח ניהיה פחות נגיש ואני רוצה שתיהיה לי אפשרות לתכנת גם ב MBP . הבעיה היא שאין לי ניסיון רב עם מק OS , ואני לא יודע איזה קומפיילרים יש למק...

מישהו יכול להמליץ לי בבקשה על קומפיילרים טובים ל C/C++?

תודה.

פורסם

VS הוא ממש לא קומפיילר C/C++ אלא איזה עיוות של מייקרוסופט לנושא.

במק מהקופסא יש לך GCC מותקן - הקומפיילר Linux/Unix הכי נפוץ והכי נכון לשימוש בעולם.

בנוסף - אם תקנה ותתקין XCODE (יקר מאוד ... 5 דולר , כמעט כמו VS חוקי ...) תקבל גם LLVM 2.0 (ובקרוב - 3.0)

ליביו

פורסם
  • מחבר

התקנתי XCODE 4 . אני צריך להתקין עוד איזה תוספות? הוא מגיע כבר עם GCC ?

תודה.

פורסם

VS הוא ממש לא קומפיילר C/C++ אלא איזה עיוות של מייקרוסופט לנושא.

VS היא סביבת עבודה שמגיעה כברירת מחדל עם הקומפיילר של מיקרוסופט, שהוא כמובן, מעוות, דפוק ועוד איזה עשרים דברים רעים שונים, לפחות אם תשאל את הפוצים שמבחינתם כל מה שקשור למיקרוסופט/חלונות הוא דפוק. בראש ובראשונה הוא שונה מGCC (במעט או בהרבה - תלוי בשימושים שלך).

אפשר להתקין

פורסם

QTTP - אני לרגע לא אמרתי שהוא ספוק - אל תכניס לי מילים לפה.

גם כל הקונספט והמימוש של .net הוא מעולה - גם תיאורתית וגם בפועל. וזה בסדר - גם פיתחתי ב.net במשך רוב התואר שלי.

פשוט קומפיילר c/c++ זה לא בגלל 1000 סנריוים שונים שבהם הוא מתנהג אחרת לגמרי - אין מה להתנפח בנושא , הויזואל C++ זה פשוט לא קומפיילר C מוצלח.

לא קשור לפוץ או לחלונות - קשור לתואם או לא.

לגבי gcc - זה מגיע עם המערכת הפעלה בosx (שהיא יוניקס מלא גם ככה) - פשוט תריץ טרמניל וGCC או תיצור פרויקט C (או תתחיל עם קבצים מ0) דרך הxCode.

ליביו

פורסם

לא דיברתי על .NET.

זה שVC++ פחות תואם לspec מאשר gcc - ידוע. זה לאו דווקא אומר שהוא פחות מוצלח, אלא אם כן הקריטריון שלך להצלחה זה תאימות לspec. לי יש קריטריונים קצת אחרים. :)

[/offtopic]

פורסם

קריטריון לדוגמא:

לימודים של שפת C לפי הספר בצורה אקדמאית / בית ספר - VC - לא מומלץ

קרטריון 2 לדוגמא:

רצון לכתוב ולבדוק קוד שיכתב לסרבר או מולטיפלטפורם - VC לא מומלץ.

כדי לשחק בלעשות לולאות וללמוד את השפה (אבל לא ממש בצורה מדויקת מהרבה בחינות בתשתית) - הוא טוב.

בשביל ביצועים של C++ על חלונות - הוא טוב.

ליביו

פורסם
  • מחבר

טוב אין לי מושג מה זה טרמינל (אני חדש במק) ולא יודע איך למצוא GCC אם אתם אומרים הוא מותקן כבר מראש..

אני אנסה אז דרך XCODE .

תודה.

אגב , עבדתי עד עכשיו עם VS 08 , לאחרונה ניסיתי לעבוד על 2010 והוא איטי חבל על הזמן... זה רק אצלי או שזו תופעה ידועה? הוא גם עולה לאט, גם מקמפל לאט....

אני רואה אתם נגד VS, איזה חלופות אתם ממליצים לוינדוס?

אני מכיר פשוט רק את VS (איתו אני עובד בלימודים)

פורסם

אם מלמדים אתכם C/C++ עם VS 2008 זה די משעשע. אם אתה צריך את זה ללימודים - תשתמש בVS גם כן - ההבדלים הם די משמעותיים.

אם אתה לומד מדעי מחשב או תכנות כלשהוא, יש לך מק ואתה לא יודע מה זה טרמינל זה קצת מדאיג. זה כמו השורה "של דוס".

GCC הוא קומפיילר - לא סביבת עבודה - כלומר מריצים אותו מהCOMMAND LINE (בדיוק כמו שיש בVS את Microsoft Visual Studio Command Prompt ודרכו את CSC לדוגמא לCsharp וברח לי השם של הקומפיילר C++ שם).

דרך הXCODE תוכל להריץ אותו מתוך סביבת עבודה אמיתית מלאה כמו שאתה רגיל ( + עוד כמה שטיקים לטובה ומינוס כמה שטיקים לטובת הVS. האמת מגירסא 4 אני כבר מעדיף את XCODE , למרות שאין ספק שVS יותר מלוטש)

ליביו

פורסם
  • מחבר

קיבלתי את המקבוק ולא השתמשתי בו כמעט, אז לא רק מה זה טרמינל אני לא יודע אלא גם עוד הרבה דברים שקשורים למק. צריך למצוא זמן וללמוד את המערכת הפעלה, יותר להשתמש בנייד...

תודה על העזרה.

פורסם

ואף פעם לא השתמשת במערכת הפעלה שהיא לא חלונות?

ליביו

פורסם
  • מחבר

nope...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים