עבור לתוכן

"פיראטיות" - הדיון הראשי

Featured Replies

פורסם

לא תוכל להכריח אנשים לשלם על משהו שיש להם אפשרות להשיג בחינם.

• תגובות 102
  • צפיות 11.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ללא ספק טיעון מוחץ וענייני שבעקבותיו אפשר לסגור את הדיון בנושא הפיראטיות לא רק כאן, אלא בכלל.

פורסם

זה לא טיעון אלא תיאור מצב

פורסם
  • מחבר

מעניין אותי מאיפה אנשים מקבלים את תחושת הזכות הזאת ? כאילו מישהו חייב לכם משהו

יקר מדי ? אל תקנו ! העובדה שאפשר להוריד את זה לא אומר שזו זכותכם, אפילו אם לא באמת התכוונתם לקנות את המשחק ואפילו אם הוא באגי ואפילו אם הוא בלה בלה .. עוד מיליון סיבות .....

כל הסיבות האלו שאנשים מתרצים פה זה הכל מסווה אחת לעובדה שלא בא לכם לשלם, ושאתם אוכלי חינם.

אז אל תבואו ותגידו לי , יקר מדי וקשה לי ככה וככה ועוד אלף תירוצים מהסוג, אם אני מצליח לשלם על משחקים

שאני סטודנט לא אמיד במיוחד ומצליח להחזיק בתחביב הזה כבר די הרבה זמן, גם אתם יכולים, בסה"כ לא מדובר במיליונים.

אף אחד לא חייב לכם כלום וזכותם של החברות לתמחר את המוצר שלהם בכמה כסף שהם רוצים ולשווק אותו איך שבא להם, הרבה פעמים גם אני לא מסכים עם המון בחירות של חברות בשיווק ומחירה של משחקים, ולכן אני לא קונה אותם, לפחות עד שתצא עליהם איזה הנחה משמעותית.

בהצלחה בחיים.

פורסם

לא להרבה אנשים יש כסף לשלם גם על מחשב שיריץ וגם משחקים טובים... לדעתי זה דבר טוב...אם אתה רוצה לקנות מקורי זה בשביל משחק אונליין..מעבר לזה אני לא רואה למה לא... יש כאלה שמורידים משחק בשביל לראות אם הוא שווה קנייה...קיצר יש הרבה יתרונות לזה... גם הרבה חסרונות..אבל איך שאני רואה את זה...זה פשוט עוזר לאינדיבידואליים פרטיים.

פורסם

Salwaby אני אוכל חינם גאה ! כל ה"תירוצים" ששמעת זה לא בשביל להצדיק כלום !

אלא בשביל להראות שהאוכלי חינם לאו דווקא דבר כזה שלילי, זו לא-זכות שאני שמחים וגאים ואוהבים ונמשיך לממש...נאכל חינם ואם לא מתאים לך אז אתה מוזמן לשלם גם עלינו !

אם נפתח דיון, זה כדי להציג את הצדדים , להבין על מה מדובר ולראות אם יש "פיתרון" - מבחינתנו האוכלי חינם הפיתרון הוא שזה יהיה בחינם.

מבחינת האנשים הסבלניים פה שלא רוצים לשחק במשחק כשהוא חדש , הפיתרון הוא "להמתין לבמצע" , בזמן שאני טוען שהמחיר מהתחלה היה אמור להיות במבצע וזו רק אחת מהסיבות שגורמות לא לקנות משחק ואפילו אם זה מתוך פרנציפ !

פורסם

אני לא אמרתי שאני בעד פיראטיות, והדוגמה של מערכת ההפעלה היתה שבמחיר הוגן אני כן קונה ולא משיג העתק "גנוב"

ולמען האמת להוריד תוכנה פרוצה זה חוקי, החוק יוצא נגד הפצה של תוכנה פרוצה, ככה שאם מורידים משרת ולא מתוכנת שיתוף המוריד לא עובר על החוק רק השרת עובר על החוק .

ושוב לא שאני בעד, למשל אני ממש שוקל לקנות את Witcher2 אם הוא היה טוב כמו הראשון. (כמובן מחוול ולא מהארץ)

פורסם

אני חושב שעניין הפיראטיות הוא מעבר לחוק.

זה אתה עם עצמך מה אתה חושב לקנות ואיך אתה עם זה, יש גבול מה שחוק יכול ויוכל לאכוף.

אני אישית בזמן האחרון רכשתי משחקים שהערכתי אותם שיש להם זכות שאני יוצא עליהם את הכסף [בלי קשר לעניין אם יש בו רשת או לא].

קל לנו למדוד את המוצרים כגון משחקי מחשב/מערכות הפעלה בשווי של מחיר האם הוא נכון או לא , בגלל הקלות שבה אפשר להשיג את המוצר בחינם, האם אי פעם מישהו ניסה להגיד לעצמו למה בקבוק קולה עולה X ולמה ג'ינס עולה Y או לא יודע מה ..

זה שחברה רוצה לגבות מיליון שקל עבור כל עותק לא נותן לאדם מהצד השני את הזכות להשיג את התוכן באופן לא חוקי ולדרבן את עצמו ולהגיד , המחיר שלו מופקע אין פלא שאני אגנוב ממנו.

בסופו של יום אלה שלא יהיו מוכנים לשלם על מוצרים כאלה ואחרים לא ישלמו גם שיעלה דולרים בודדים , ואלה שרגילים לשלם על דבר שאוהבים ימשיכו לעשות את זה כמובן עם הגיון מסוים לאן ועל מה הולך הכסף .. אבל עדיין יעשו.

פורסם

אני מוריד משחקים. -- וקונה

בהחלט לא אשלם על משחק שאין לו מולטיפלייר, אני כן אקנה משחק שאדע שאוכל להנות ממנו גם בעתיד (כמה שנים ולא חצי שנה), למרות שכבר קניתי משחקים כאלה (MW, BF...)

למה אני מרשה לעצמי להוריד למרות שזה שווה ערך לגניבה - כי זו הנורמה ואני לא פוגע באף אחד ברמה האישית, זאת אומרת, לא מישהו שאני מכיר.

כנ"ל סרטי קולנוע, סרטים שאני חושב ששווים את הכסף אצפה בהם בקולנוע למרות שאני יכול בחינם.

פורסם

המצב הטבעי של בני האדם הוא לחלוק.לא מתוך קנאה או משהו אחר אלא באמת לחלוק,קהילה.

ככה נולדנו וככה חיינו בטבע כשהיינו קדמוניים.אני לא יודע מתי התחלנו לחיות אחרת.

זוהי דעתי בכל אופן

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מפתחי Super Meat Boy משלימים עם המצב וטוענים שככל שמשחק נפרץ יותר- מן הסתם הוא פופולרי יותר ובסופו של דבר התגמול יגיע אליהם על ידי פיראטים שהתנסו ויקנו את המשחק, או לפחות יספרו עליו לאחרים ואלה יקנו אותו.

http://pc.ign.com/articles/118/1184546p1.html

קצת אבסורדי להגיד דברים כאלה לנוכח כל המלחמות של התעשיה בפיראטיות, אבל אנחנו לא חיים בעולם מושלם.

ובעולם שלנו, שבו הפיראטיות לא תיעלם בקרוב- התרגיל הפסיכולוגי שלהם יכול להביא להם עוד כמה מכירות...

פורסם

אני הורדתי SUPER MEAT BOY, שיחקתי שעה שעתיים ואז קניתי ושיחקתי ושיחקתי ושיחקתי...המשחק הזה לא נגמר והוא קשה רצח :P

את האמת הם צודקים, SMB הצליח לא רע בכלל.

צריך לזוכר שהמשחק הזה יצא באיחור למחשב אבל אחרי שהוא יצא TEAM MEAT עברו להתמקד רק בגירסה של המחשב, כניראה שהיא הצליחה יותר מהאחרות. במחשב יש יותר שלבים, יש יוצר שלבים ויוצאים עדכונים כל הזמן, הם גם השתתפו במסע פרסום של PORTAL 2.

זה נחמד, כולם בוכים אבל ניראה כאילו ההבדל בין המחשב לקונסולות לא כזה גדול, לפחות לא אצל EA.

http://www.rockpapershotgun.com/2011/07/27/eas-non-gaap-figures-pc-beating-consoles/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים