עבור לתוכן

"פיראטיות" - הדיון הראשי

Featured Replies

• תגובות 102
  • צפיות 11.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא אותו דבר

לא קשור

לא רלוונטי

אכן תשובה לעניין

פורסם

האמת אני חייב להסכים עם הלינק משני הודעות מעלי , גם מבחינתי הפסקתי בפיראטיות מאז סטים , לא רק עכשיו , אלה כמעט כל יום וסוף שבוע יש מבצעים מעניינים , אז אני לא קונה עכשיו , אלה בעוד כמה חודשים ביג דיל , אם לא מדובר במולטיפלייר זה באמת יכול לסבול דיחוי , חוץ מskyrim כמובן שאני מתכנן לעשות עליו pre-order .

פורסם

לא עברתי על כל התגובות אבל בכל אופן אני חושב שאם המחירים שלהם היו יותר שפויים אז אולי הדברים היו נראים אחרת אבל ברגע שכל אחד רוצה לעשוק תנשמות של האחרים כמה שיותר אז העושק חוזר אליהם חזרה...

מי שיש לו כסף והוא בן אדם ומקום מסודר אז הוא יעדיף תוכנה או מוצר חוקי אבל בן אדם פשוט שאין לו יותר מידי עודף אמצעים לא ישתולל עם הויזה שלו בשביל כל דבר קטן ברגע שהוא יכול להוריד את זה בשניה וחצי...

ואחרי הכל אני לא חושב שיש יותר מידי מקום לרחמנות על החברות למינהם כי אחרי הכל אם יראו את החשבון בנק שלהם יבינו שלא חסרה להם פת לחם...אחרי הכל יש את אלו שמשלמים להם מחיר מלא תבין ותקילין במחירים של אולי פראייר .שורה תחתונה כולם מקבלים את מה שהם רוצים {בערך}

פורסם

הדיון הזה משעשע. לא מבחינת הנושא שהוא דווקא רציני ורלוונטי, אלא פשוט כי כל הדיונים בנושא הזה (ולא משנה אם זה בתחום המשחקים, תוכנה באופן כללי, מוזיקה או כל תחום אחר) נראים אותו דבר. תמיד מגיבים הפיראטים שמורידים את רמת הדיון עם הקלישאות השחוקות שלהם שבניכוי כל התירוצים מסתכמות באמירה "אני גונב כי קל לי לגנוב. אם לא היה יותר קשה ואם הייתי בעמדת כוח מתאימה הרי שהייתי גונב גם מגורים, ביגוד, אוכל, דלק, רכבים וכל שאר הדברים שבהם אני מעוניין, כי למה לשלם אם אפשר בחינם (תוך התעלמות מזה שהחינם בא על חשבונו של מישהו, רק שהמישהו הזה הוא לא הם כמובן)?" וזה אכן פרצופה של המדינה. מילא כשמדובר בבני נוער או ילדים, הם עדיין לא מפותחים מספיק כדי להבין איך דברים עובדים ומחפשים סיפוק מיידי, הבעיה מתחילה כאשר אותם פיראטים כבר עברו את גילאי 18-20.

אין לי ממש מה להוסיף למה שכבר נאמר והרי גם אין ממש טעם. זה בהחלט נכון שגם חברות המשחקים/תוכן הן לא שה תמים, אבל מישהו מכריח אתכם לשחק? מישהו קבע שאתם חייבים לשחק בכל משחק שיוצא? משחקי מחשב הם תחביב. מי שבחר בזה (או יש שיטענו מי שהתחביב בחר אותו) כתחביב ואוהב את התחום צריך להבין שעליו להשקיע בזה. כמו שמשקיעים בחומרה חדשה (היי, למה את זה אתם לא גונבים, רק כי קשה ומסוכן יותר?) שתאפשר חוויית משחק הולמת יש להשקיע גם בתוכנה. יש לא מעט אנשים שמוציאים המון כסף על התחביבים שלהם (גינון, טיסנאות, צילום, נלהבי חומרה ו-OC ועוד רבים אחרים). תחביב הוא לרוב יקרהרבה מאוד תחביבים הם יקרים בטווח הארוך, אז מה? בגלל שהתחביב יקר זה נותן למישהו את הרשות לגנוב? פשוט טיעון ילדותי וחסר כל בסיס, ובנוגע לתירוץ המחיר, לפחות היום מחירי המשחקים שניתן להשיג נמוכים משמעותית מהמחירים ב"תקופתי" מלפני עשור או שניים, וראו זה פלא, הפיראטיות ממשיכה. אז כך שגם אם יציעו נמוך יותר או אפילו מחיר שניתן להגדירו כיותר סמלי (כמו שאני מבין שיש במבצעים ב-Steam מדי פעם, אני לא משחק כבר אז אני פחות מעורב במה שקורה) לרוב אנשים עדיין ימצאו סיבה למה הוא יקר מדי, אז תחסכו בבקשה מאיתנו את התירוץ הכספי.

אני רק מעוניין לשאול את הפיראטים מה יקרה כשהם יגדלו (ואם הם כבר "גדולים" אז על אחת כמה וכמה), יעבדו קשה וייצרו מוצר או תוכן פופלרי שאותו קל לגנוב, וכתוצאה לא יקבלו כסף על עבודתם או יראו איך נעשה במוצר שעליו הם עמלו כל כך הרבה שימוש חופשי על חשבונם? האם גם אז תבינו ותעודדו את הפיראטים? האם לא הייתם רוצים לקבל תגמול הולם על עבודתכם? זאת חלק מהבעיה בארץ (וגם בעולם) כל אחד רוצה לקבל תגמול הולם (כפי שהוא מבין אותו) עבור עבודתו, אבל לגנוב/לרמות/להשיג בדרכים לא דרכים את המחיר הכי נמוך עבור עבודתו של האחר (בדרך כלל תוך האשמת האחר שהוא מרוויח יותר מהפיראט, או שיש לו מספיק כסף גם ככה, שגם הוא בעצמו לא תמים כל כך ושלל התירוצים השכיחים הנוספים). הדברים פשוט לא עובדים ככה וחבל שאתם לא מבינים שהנפגעים בטווח הארוך הם אתם כצרכני תוכן. כי במקום להשקיע בתוכן איכותי (במקרה הזה משחקיות, עלילה וכדומה) ישקיעו בגימיקים ובכל מיני דברים שלא קשורים לחוויית המשחק באמת רק כדי לנסות להלחם קצת בפיראטיות (קצת כמו שקורה בעולם הסרטים היום).

ולאדון Art Tatum האם גם כשתהיה בצד הנפגע של הפיראטיות תחשוב שכל אלו שגונבים ממך הם פיראטים רומנטיים? בכלל כל הרומנטיזציה של הפיראטיות היא מגוכחת. אין פה לגנוב מהעשירים ולחלק לעניים, אין פה איזו קריאת תיגר חברתית שמטרתה לתמוך בחלשים ולהשמיע את קולם, יש פה רק גניבה במובן הכי טהור של ההגדרה.

פורסם

לא מסכים איתך בכלל...

פורסם

ולאדון Art Tatum האם גם כשתהיה בצד הנפגע של הפיראטיות תחשוב שכל אלו שגונבים ממך הם פיראטים רומנטיים? בכלל כל הרומנטיזציה של הפיראטיות היא מגוכחת. אין פה לגנוב מהעשירים ולחלק לעניים, אין פה איזו קריאת תיגר חברתית שמטרתה לתמוך בחלשים ולהשמיע את קולם, יש פה רק גניבה במובן הכי טהור של ההגדרה.

robin-hood-errol-flynn.jpg

:lol: :lol: :lol:

פורסם

התפיסה של האינטרנט מתקדמת מאוד ביחס למציאות שלנו

יש פער עצום

שינויים קיצוניים גורמים לבעיות גדולות בגלל המעבר החד

האינטרט מביא הרבה שינויים טובים להרבה תחומים

אבל בתחום תוכני העסקי הפער עצום וקשה לעשות את השינוי הרב הזה מהר ייקח עוד כמה שנים טובות שישרו קו

הפיראטיות היא התופעה לוואי שנגרמה מפער העצום

ובוא ניהיה כנים אי אפשר לחסל אותה אלא פשוט לשנות מודלים עסקים ולהתאים את המציאות לתפיסה החדשה של האינטרנט

ללכת עם ראש בקיר מול הדבר העצום הזה האינטנרט זה ללכת למלחמה נגד .......

פורסם
  • מחבר

התפיסה של האינטרנט מתקדמת מאוד ביחס למציאות שלנו

יש פער עצום

שינויים קיצוניים גורמים לבעיות גדולות בגלל המעבר החד

האינטרט מביא הרבה שינויים טובים להרבה תחומים

אבל בתחום תוכני העסקי הפער עצום וקשה לעשות את השינוי הרב הזה מהר ייקח עוד כמה שנים טובות שישרו קו

הפיראטיות היא התופעה לוואי שנגרמה מפער העצום

ובוא ניהיה כנים אי אפשר לחסל אותה אלא פשוט לשנות מודלים עסקים ולהתאים את המציאות לתפיסה החדשה של האינטרנט

ללכת עם ראש בקיר מול הדבר העצום הזה האינטנרט זה ללכת למלחמה נגד .......

מה אתה מקשקש ?

פורסם

מה אתה מצטט בלוק שלם שמעליך ומבקש הבהרה ?

פורסם

אכן כך, לא צריך להצדיק גופים שלא מצליחים לייצר מודל עסקי עדכני ונכון כנפגעי פיראטיות

פורסם

אני קראתי כאן את התגובות והיתי חייב להגיב, על התפיסה של יקר לך אל תקנה. אני עדין חצוי בענין של להוריד לא חוקי,

אבל לא צריך לבכות על החברות כי בסופו של יום אני לא חושב שביל גייטס מנסה לסגור את החודש ומיקרוסופט היא היעד מס' 1 לפירטיות.

וגם ביל גייטס היום מבין שהוא שדד את העולם יותר מידי והתחיל לתרום בעזרת קרן התרומות שלו.

ולכל המתחסדים לכל דבר יש ערך ואם מנסים למכור לי מוצר ששווה 50 שח ב300 אני לא אקנה אותו.

ולגבי משחקים ותוכנות באמת אפשר להוריד דרך הרשת , אבל זה לגבי כל מוצר.

אני אוהב לראות כדורגל אבל שאני באנגליה אני לא הולך למשחקים כי אני לא אשלם 100פאונד לכרטיס (בניגוד לחבר ששילם יותר מ250 פאונד למשחק באמונה שלמה שהוא נותן למעדון שהוא אוהב ). עם כל הכבוד אני לא מאמין ששחקן כדורגל שהיה טוב כמה שהיה שווה מליון דולר בשנה (ושלא נדבר על הסכומים המטורפים שהולכים היום). ומי משלם לו את הכסף בסוף זה האוהדים הציבור אנחנו (וזה דוגמה לכלל),

שמשלמים מחרים מטורפים על חולצות, כרטיסים ומלא שטויות מסביב. עכשיו תגידו זה זכותם ואם הם רוצים לשלם זה בעיה שלהם.

אבל זה לא נכון כי שהילד שלי יגדל הוא ירצה גם ואני אצתרך לשלם, למה? כי לילד המחיר שקוף זה לא מענין אותו והחברות מנצלות את זה אם דרך פרסומות ואם דרך בנית תדמית מסוימת ואם ילד (או הורה) מעיז שלא ללכת בתלם הילדים האחרים מנדים אותו. ולכן כל הלחץ הזה של לקנות מותגים וביקר שווה גנבה בעני. והפשע האמתי שהולך היום זה התאגדים המפלצתים שסוחטים כל אגורה שהם רק יכולים מהציבור.

ובכלל בארץ התרגלנו לקנות ביוקר. אם זה קוטג' ואם זה שירותי תקשורת, מים , חשמל ,דלק ,הלבשה, נעלים ומותגים בכלל.

אני בעד רווח אבל עם גבול, עם כל הכבוד לאף אחד אין את הזכות לשדוד את הציבור, וכל התפיסה שזה מוצר שלו, קניון רוחני וכל זה לא משחק אצלי.

רווח כן לשדוד אותנו לא !

וכמו שאמרו כאן יש אפשרות לקנות WIN7 עם אופיס 2010 דרך משרד החינוך ב150 שקל וזה שווה את זה. אני מעדיף לשלם על מוצר חוקי שהמחיר נורמלי.

והיתי משלם גם 200 וגם 250 על שני התוכנות הללו ביחד אבל בחנויות זה יותר מאלף שקל.

לסיכום אני חושב שאסור להיות קיצוני אם זה בתפיסת עולם קפטליסטית של לעשות כמה שרק יותר כסף על חשבון הציבור. וגם לא לצד השני של קומוניזים מוחלט של הכל שיך לכולם.

פורסם

סלח לי, אבל ממש לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד בתגובה שלך.

אם משהו הוא לדעתך יקר בהשוואה לתמורה שהוא נותן, פשוט על תקנה אותו. זה לא נותן לך רשות לגנוב אותו רק כי אתה רוצה.

מערכת ההפעלה של MS יקרה לך מדי? תשתמש ב-Linux (בחינם או בתשלום "הגיוני" יותר אם מחפשים גם תמיכה), או במערכת הפעלה אחרת.

אתה חייב בכל זאת מערכת הפעלה של MS, תקנה ואל תשדרג לכל גרסה שטותית שהם מוציאים. תשדרג רק כאשר תהיה לזה באמת הצדקה.

משחקים יקרים מבחינתך ביחס לתמורה, אולי, אבל אף אחד לא מכריח אותך לשחק.

זאת בדיוק הנקודה. משחקים, ותוכן בכלל, הם מותרות, הם תחביב. מי שרוצה לעסוק בזה צריך לדעת שיש לזה עלויות. בדיוק כמו שכל אחד שמשקיע בתחביב מסוים צריך לקחת את עלויות התחביב שלו בחשבון.

אני מסכים איתך לגמרי שלא צריך להגיד אמן לכל דבר, ושהתאגידים, חברות התקשורת וגורמים נוספים הם בהחלט לא צדיקים (רחוק מזה). אבל יש הבדל בין לסלוד ממשהו ומישהו לבין לגנוב את השירותים/מוצרים/תוכן שלו. פה עובר הגבול. לא מתאים לך מסיבותיך שלך? אל תצורך את המוצרים האלה או תצרוך מוצרים חליפיים, תמחה, תעשה כל מה שאתה יכול במסגרת החוק כדי לנסות להשפיע על המצב. אבל בשום נקודה אין בזאת משום הצדקה לגנוב את עבודתו של האחר, בדיוק כמו שלא היית רוצה שיגנבו את העבודה שלך. והתירוץ הזה שאתה גונב מהעשירים שגם ככה לא מתקשים לגמור את החודש ולכן זה פשע ללא נפגעים הוא פשוט ריק מתוכן. תזהר שיום אחר לא תמצא את עצמך בצד של ה"עשירים" כשמשיהו יחליט שיש לך גם ככה מספיק כסף ולכן אין לו שום עכבה מוסרית מלגנוב את העבודה/רכוש שלך.

אני בעד רווח אבל עם גבול, עם כל הכבוד לאף אחד אין את הזכות לשדוד את הציבור

ומי קובע מהם שולי הרווח הללו? אני מנסה להגיד שעניין הרבה יותר מורכב ממה שחושב צרכן ממוצע שמסתכל על העניין מהזווית הצרה שלו.

בוא ואשאל אותך גם שאלה כזאת. נניח שביום מן הימים תתקבל לעבודה אצל MS או כל גוף תאגידי אחר. האם תהיה מוכן לקצץ במשכורת שלך כדי להוזיל את מוצרי החברה? האם תסרב להתקבל לעבודה בטענה שאתה סולד ומתנגד לתהנהלות העסקית של החברה כפי שיצא לך להכיר אותה עד היום? אם התשובות הן כן, אז כל הכבוד. אם התשובות לא כאלה ברורות לך, זה מבהיר רק שבריר מהמורכבות של העניין. ולא שזאת הדוגמה הכי טובה, העניין כאמור מורכב, אבל זאת דוגמה למוסר כפול (ולא שאני מאשים אותך בזה) שאני מבחין בו לא פעם.

וכל התפיסה שזה מוצר שלו, קניון רוחני וכל זה לא משחק אצלי.

אז אין בכלל מה לדבר איתך, כי אתה מראש מצהיר שלא מעניינות אותך ההשלכות של מעשיך ואתה גם לא מכבד את המושג שנקרא קניין.אם מחר יבוא מישהו שיגיד שמה ששלך מבחינתו הוא בכלל לא שלך וכל מה שעמלת עליו בכלל לא משחק אצלו ויגנוב בצורה כזאת או אחרת את עבודתך, מעניין מה תחשוב אז.

פורסם

אני בעד רווח אבל עם גבול, עם כל הכבוד לאף אחד אין את הזכות לשדוד את הציבור, וכל התפיסה שזה מוצר שלו, קניון רוחני וכל זה לא משחק אצלי.

מסכים 100%

פורסם

-אני לא חושב שיש מישהו ממתנגדי הפיראטיות שבעד שדידת הציבור...אלא שהפיראטים מחליטים,לקחת את זה צעד אחד קדימה ולשדוד בחזרה(ולאו דווקא את אלה שמנסים לשדוד אותם,אלא באופן כללי). ובכלל,אני לא חושב שיש מישהו שבאמת מוריד משחקים מלכתחילה כדי להתנקם בחברות. אנשים מורידים משחקים קודם כל כדי לשחק במשחק,כי זה כיף. אחרי זה כששואלים אותם למה הם עשו את זה הם נכנסים למצב מגננה ומאשימים את כל העולם.ושוב,אין מחיר ש"הוגן" בעיני הפיראטים,גם כשיימכרו את המשחקים במחירים מוזלים מאוד הם לא ייקנו! הם(לפחות חלק ניכר מהם) לא יישלמו שום מחיר,וזה רק מראה עד כמה הם באמת מאמינים ב"מאבקים החברתיים" של עצמם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים