עבור לתוכן

Bad Sectors - מה אפשר לעשות? - עדכון בתגובה האחרונה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.. לאחרונה קניתי הארד דיסק פנימי חדש של 2TB - והורדתי את HDTUNE כי רציתי לבדוק אותו לראות שהכל תקין מההתחלה..

על הדרך גם נכנסתי לתיקיות של שאר ההארדיסקים שיש לי (במקרה הזה - 500GB של WB)

והיה רשום לי:

TUNEHD.jpganodiu.jpg

שני הדברים בצהוב ממש מלחיצים אותי... הCRC ERROR קצת פחות כי זה רושם שזה יכול להיגרם בגלל כבל פגום ויכול להיות באמת שהכבל ההוא פגום כי ל2TB לא היה כבל אז לקחתי לו את הכבל של ה500GB הזה ובשבילו מצאתי כבל באחד המגירות...

אבל ממש מלחיץ אותי העניין של הBad Sectors... מה אפשר לעשות בנוגע לזה? בחלק מקומות באינטרנט אומרים שאפשר לתקן את זה... בחלק אחד אומרים שההארד דיסק בשלבי גסיסה ועומד למות - ככה וככה כבר גיביתי את כולו על הכונן החדש של 2TB.

אפשר לעזרה כלשהי..

תודה.

פורסם
  • מחבר

מישהו?

בבקשה?

אני אובד עצות...

תודה.

פורסם

התמונה שהעלית לא מופיעה. כנראה שהעלית לאתר שיתוף תמונות שחסום. תנסה להעלות שוב ל-imgur.

בדיקה לכונן מומלץ לעשות בעזרת כלי האבחון של היצרן שאותו תוכל להוריד מאתר היצרן. אני מבין שמדובר על סקטורים פגומים בדיסק של ה-500GB. אם כן, ואם גם לאחר בדיקה עם כלי האבחון של היצרן מתגלים כשלים כלשהם, תחליף אותו בהקדם האפשרי (אם הוא עדיין באחריות אז בכלל טוב).

סקטורים פגומים הם לרוב נזק פיזי למדיה המגנטית שבכונן, ורוב הסיכויים (אם כי לא בטוח) שהמצב רק ילך ויחמיר עם הזמן.

אגב, כונן חודש שקונים מומלץ לפרמט באמצעות פורמט מלא (Full Format) שבמהלכו מתבצעת בדיקה לכונן שמגלה סקטורים פגומים.

פורסם
  • מחבר

התמונה שהעלית לא מופיעה. כנראה שהעלית לאתר שיתוף תמונות שחסום. תנסה להעלות שוב ל-imgur.

בדיקה לכונן מומלץ לעשות בעזרת כלי האבחון של היצרן שאותו תוכל להוריד מאתר היצרן. אני מבין שמדובר על סקטורים פגומים בדיסק של ה-500GB. אם כן, ואם גם לאחר בדיקה עם כלי האבחון של היצרן מתגלים כשלים כלשהם, תחליף אותו בהקדם האפשרי (אם הוא עדיין באחריות אז בכלל טוב).

סקטורים פגומים הם לרוב נזק פיזי למדיה המגנטית שבכונן, ורוב הסיכויים (אם כי לא בטוח) שהמצב רק ילך ויחמיר עם הזמן.

אגב, כונן חודש שקונים מומלץ לפרמט באמצעות פורמט מלא (Full Format) שבמהלכו מתבצעת בדיקה לכונן שמגלה סקטורים פגומים.

החלפתי את התמונה - הדיסק אצלי קצת פחות משנה (בערך 280יום לפי מה שרשום בתמונה הזאת) ככה שאני מאמין שהוא עדיין באחריות.. שאלה היא האם יחליפו לי אותו בגלל הסקטורים הפגומים האלה או לא (או שיגידו שזה בלאי טבעי סביר או משהו בסגנון)

את הכונן של ה2TB לא עשיתי בFull Format אלא בQuick Format - וכבר יש עליו נתונים... האם הדבר קריטי מאוד?

תודה.

פורסם

מה שקיבלת הן אזהרות ולאו דווקא עדות לכשל חד-משמעי. כאמור, הבדיקה הכי אמינה היא בעזרת כלי האבחון של היצרן.

ברגע שיש כשל של נתוני ה-S.M.A.R.T צריכים להחליף לך את הכונן במסגרת האחריות. זה לא בלאי טבעי. כשזה קורה מחוץ למסגרת האחריות אז אין מה לעשות חוץ מלקנות כונן חדש. כשהכונן כן במסגרת האחריות כדאי פשוט להחליפו בהקדם.

לגבי הכונן של ה-2TB זה לא קריטי, זה פשוט קצת חבל. אם יש עליו סקטורים פגומים לא תדע עכשיו. ההמלצה ל-Full Format היא בדיוק בשביל זה. כדי לוודא כבר ברגע הקנייה שהכונן תקין, עוד לפני שכותבים עליו מידע. אתה יכול להריץ גם עליו בדיקה עם כלי האבחון של היצרן, אבל אני מציע שכרגע תעזוב את זה.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את הLifeGuard של WD וכבר התחלתי להריץ בדיקה על הכונן של WD

גם בתוכנה של WD שנכנסתי לנתוני הSMART של הכונן אז בקטגוריה של C5 איפה שרשום Current Pending Sectors רשום שם 0 ובOverall רשום Health:OK.

יכול להיות שסתם לקחתי את זה קשה מדיי? :-\

פורסם

אם בכלי האבחון של היצרן כתוב שהכל בסדר, אז אין כל כך סיבה לדאגה.

Current Pending Sector משמעותו היא שיש סקטורים זוהו כפגומים וממתינים למיפוי מחדש. הכוננים הקשיחים מגיעים עם כמות סקטורים עודפות כדי שניתן יהיה למפות לשם את המידע מסקטורים פגומים. כל עוד שהמידע לא נכתב הסקטורים (ש-HDTune זיהה 4 כאלה) ימצאו במצב המתנה (Pending).

לעומת זאת כלי האבחון של היצרן מראה שהכל תקין. אני הייתי סומך יותר על כלי האבחון של היצרן וכנראה שהכל בסדר עם הכונן. יחד עם זאת, הייתי ממשיך לעקוב אחרי הנושא ומבצע בדיקות תקופתיות (נניח פעם בשבוע במשך 2-4 פעמים). אם כל הבדיקות יוצאות תקינות אז כנראה שאין סיבה לדאגה. אם אחת מהן נכשלת, הייתי מחליף את הכונן.

כמו כן, תנסה, אם זה רק אפשרי, קצת "להזיז" מידע בכונן. כלומר להעתיק ממנו ואליו קבצים בגדלים שונים (ואם יש בו מחיצות, אז גם למחיצות שונות) ואז לבצע שוב את הבדיקה.

פורסם
  • מחבר

אם בכלי האבחון של היצרן כתוב שהכל בסדר, אז אין כל כך סיבה לדאגה.

Current Pending Sector משמעותו היא שיש סקטורים זוהו כפגומים וממתינים למיפוי מחדש. הכוננים הקשיחים מגיעים עם כמות סקטורים עודפות כדי שניתן יהיה למפות לשם את המידע מסקטורים פגומים. כל עוד שהמידע לא נכתב הסקטורים (ש-HDTune זיהה 4 כאלה) ימצאו במצב המתנה (Pending).

לעומת זאת כלי האבחון של היצרן מראה שהכל תקין. אני הייתי סומך יותר על כלי האבחון של היצרן וכנראה שהכל בסדר עם הכונן. יחד עם זאת, הייתי ממשיך לעקוב אחרי הנושא ומבצע בדיקות תקופתיות (נניח פעם בשבוע במשך 2-4 פעמים). אם כל הבדיקות יוצאות תקינות אז כנראה שאין סיבה לדאגה. אם אחת מהן נכשלת, הייתי מחליף את הכונן.

כמו כן, תנסה, אם זה רק אפשרי, קצת "להזיז" מידע בכונן. כלומר להעתיק ממנו ואליו קבצים בגדלים שונים (ואם יש בו מחיצות, אז גם למחיצות שונות) ואז לבצע שוב את הבדיקה.

אין עליו מחיצה - זה רק כונן עם מחיצה אחת של 490גיגה בערך... עוד כשעה זה מסיים את הExtended Test של היצרן - אני אעדכן אז אם יהיה חשדות...

חיפשתי בסטיקי והקישור לתוכנה של Samsung שבור - אתה יודע אולי את השם של התוכנה שאני אוכל לחפש אותה באתר שלהם? הייתי רוצה לעשות את זה בנוסף גם ל2 הכוננים אחרים שיש לי (שניהם גם של Samsung ).

תודה רבה.

פורסם

אין צורך לצטט הודעות שמעליך. זה ברור שאתה מתכוון להודעה שמעליך והציטוט סתם יוצר אי-סד חזותי ומעמיס על הדיון.

לכלי קוראים ES Tool.

פורסם
  • מחבר

זה סיים עם ה Extended Test ורשם "Test has found bad sectors that may be repaired" ואז כשניסיתי לתקן אותם זה רשם שהוא לא הצליח...

למרות שבSMART בתוכנה הזאת עדיין לא רשום כלום..

מה הפעולה המומלצת לנקוט כרגע?

פורסם

אתה יכול להריץ בדיקה וניסיון תיקון עם MHDD (לפעמים סקטורים פגומים הם לא ממש נזק פיזי למדיה המגנטית אלא פשוט לא נגישים למערכת ההפעלה ממגוון של סיבות.). אפשרות נוספת היא לבצע Low level Format שבו לרוב הסקטורים הללו ימופו כפגומים ויוחלפו בחדשים, אבל אני באופן אישי הייתי ממליץ להחליף את הכונן במסגרת האחריות.

פורסם
  • מחבר

לצערי אני לא מוצא את הקבלה של הכונן - מצאתי את הקבלות של הכונן החדש של 2TB וגם של הסמסונג השני של 500GB, אבל לא הניירת של הWD 500GB...

לפעם הבאה אני אדאג לשמור על הניירת באופן יותר טוב, או שאולי זה כונן שהיה לי כבר בעיות איתו (קניתי מזמן - ממש מזמן כונן של 500GB והוא נהרס לאחר שבוע בערך ובמסגרת האחריות הביאו לי כונן חדש.. ואני לא מצליח להיזכר אם זה הכונן המדובר או שזה כונן אחר לגמריי - כי שניהם היו WD... אבל אני דיי בטוח שזה אותו כונן ואני לא יכול להחליף אותו שוב במסגרת אחריות - בכל אופן אני לא מצליח להיזכר איפה שמתי את הניירת שלו ככה שהעניין פשוט אקטואלי)

אשמח אם תוכל להסביר לי איך עושים תיקון עם MHDD או את הLow Level Format - את הMHDD ראיתי שאפשר להוריד מהסטיקי, פשוט להתקין ולהפעיל? והנחיה כלשהו בנוגע לLow Level Format הזה..

תודה רבה.

פורסם

ניתן להחליף כונן כמה פעמים במסגרת האחריות בהנחה שכל פעם אתה מקבל כונן חלופי "תקול". ברוב החנויות גם תוכל לשחזר את הקבלה מול איש המכירות (הרי יש להם העתקים) ואת הרכיב הם יוכלו לזהות לפי המספר הסידורי שלו. כך שחוסר בניירת עדיין לא אומר שלא יכבדו את האחריות.

לגבי תיקון הסקטורים הפגומים. אתה צריך להבין שבמקרה שלך לא מדובר כנראה בתיקון אלא פשוט במיפוי מחדש שלהם. הם "ינעלו" לגישה ויוחלפו בסטקורים חדשים מהמאגר שיש בכונן. כך שזה לא בדיוק תיקון, וכל עוד לא ברור מה גרם לתקלה, ייתכן שכמות הסקטורים הפגומים רק תלך ותגדל עם הזמן. לכן אני הייתי ממליץ כן לנסות להחליף את הכונן במסגרת האחריות. זה אמין יותר.

לגבי MHDD.

אתה יכול להוריד את הגרסה האחרונה ממאתר מפתח התוכנה. הוראות שימוש תוכל למצוא במסמכי התיעוד שלהם. תוריד את ה-CD Image תעלה ממנו ואז תפעל לפי ההוראות שבמסמכי התיעוד.

אם יש לך גיבוי של כל החומר אני מציע לך לבצע מחיקה מלאה של הכונן (Erase) ובסיומה לבצע סריקה מלאה של הכונן. לפי דו"ח התוצאות שתקבל ניתן יהיה אולי להבין יותר לעומק מה נעשה ולעמוד קצת יותר בדיוק על אופי התקלה/סוגייה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני ארים אליהם טלפון מחר לראות מה אפשר לעשות בנוגע לאחריות...

הורדתי את MHDD ולא ממש הבנתי מה אמורים לעשות שם - אבל אז בחיפוש קל בגוגל הביא לי את הקישור הזה

http://hddguru.com/software/2006.04.12-HDD-Low-Level-Format-Tool/

לתוכנה של Low Level Format גם מאותו אתר (אז יצאתי מנקודת הנחה שזאת תוכנה אמינה) שהריצה Low Level Format בכמה שעות האחרונות (שבפועל זה לא עשה כלום לכונן - שזה מוזר)

אני אנסה לעשות מה שרשמת בנוגע לMHDD וגם מחר אני ארים להם טלפון ואראה אם יש אפשרות להחליף כונן.

אני אעדכן כבר מחר בנוגע לממצאים.

שוב תודה רבה לך על העזרה.

פורסם
  • מחבר

דבר קצת מוזר -

עשיתי Low Level Format בעזרת התוכנה שרשומה 2 הודעות למעלה - אחרי זה הכונן נשאר בדיוק כמו שהיה, שום דבר לא נמחק ושום דבר לא שונה...

אז נכנסתי ל"מחשב שלי" -> לכונן ואז "Format" ועשיתי פורמט רגיל (לא Quick Format) - ואחרי הרבה(!) זמן הוא סיים אבל רשם "Windows could not finish with the format process" - אבל בפועל כל המידע מהכונן נמחק, וכשאני נכנס לSMART של הכונן אני רואה שה4 סקטורים הפגומים שהיו נעלמו.

האם זה אומר שהבעיה "נוקתה מתחת לשטיח"? אם אני אלך עכשיו לממש אחריות אז הם יכולים להגיד לי שאין שום סקטורים פגומים ושהכל תקין?

סליחה על כל הכאב ראש ב2 בלילה למי שקורא את זה עכשיו, ותודה.

מצ"ב תמונה של SMART עדכני:

1y2sdk.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים