עבור לתוכן

כונן קשיח נייד התחרפן ועכשיו לא ניתן לגשת לקבצים השמורים על גביו

Featured Replies

פורסם

סוג המחיצה מופיע ב-Primary bootable. תנסה (והאמת אני לא יודע אם זה כבר יעבוד אחרי ששחזרת אותה) להפוך אותה בעזרת מקשי החצים הימני והשמאלי ל-Primary (אני מתכוון לצילום מסך מספר 2).

תנסה להריץ שוב Analyze ולראות מה אתה מקבל.

איך הכונן מזוהה עכשיו במנהל הדיסקים של מערכת ההפעלה?

• תגובות 32
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

עשיתי את זה.

זה רשם לי שזה נקלט, אבל שום דבר לא השתנה.

במחשב שלי הכונן עדיין מופיע כך:

G: NTFS

לא מצוין הנפח שלו ולא שום דבר.

בתוכנה זה עדיין מזוהה אותו הדבר ומופיע כPRIMARY BOOTABLE, ואם אני לוחץ P אני יכול לראות את רשימת כל הקבצים.

יש אולי איזו דרך לחלץ את הקבצים ולאחר מכן לפרמט אותו?

פורסם

אז אני מבין שניסית לשנות את סוג המחיצה אך ללא הצלחה.

מה מופיע לך במנהל הדיסקים של מערכת ההפעלה?

האם עכשיו התוכנה מזהה את המחיצה ישר, או שאתה צריך לבצע בכל פעם Deeper Search?

לדעתי שחזור הקבצים הוא לא הדרך הנכונה, לפחות לא עדיין, אבל אם אתה רוצה לנסות אז יש לך מדריך. שים לב שאת השחזור אליך לעשות לכונן אחר ולא לכונן הבעייתי (אחרת הם גם לא ישוחזרו וגם תקטין משמעותית את הסיכוי להציל מהכונן הזה מידע כלשהו).

פורסם
  • מחבר

אני יכול לחכות עם שחזור ולנסות אפשרויות אחרות בינתיים.

אז ככה:

נראה שזה לא הצליח לשנות את סוג המחיצה.

התוכנה מזהה את המחיצה ישר לאחר ביצוע Quick search וכן מפרטת את כל הקבצים השמורים ע"ג הכונן.

אם אני נכנס לקונטרול פאנל ואז למנהל החומרה, זה מה שהוא מציג [צפה בתמונה שצירפתי]

המערכת מזהה שיש בעיה בכונן התקול [My passport] . [שים לב שהיא מסמנת אותו ככזה]

גם במנהל ההתקנים הכונן מזוהה ומציג שקיימת בעיה בו [צפה בתמונה השנייה שצירפתי]

לחיצה על מקש ימני פותח לי אפשרות של Troubleshoot. המחשב מריץ שניה בדיקה מה התקלה ומציע לי להתקין דרייברים של הכונן ע"ג המחשב. לא ביצעתי זאת עדיין כי אני לא רוצה לעשות שטויות נוספות כדי לא להגדיל נזק.

כשציינת שרצית שאכנס למנהל הדיסקים, היכן זה נמצא? [או שהתכוונת למנהל ההתקנים?]

עריכה: בטעות צירפתי את אותה התמונה ממנהל ההתקנים. בכל מקרה, בתמונה הראשונה צילמתי את מנהל החומרה, שם הכונן מוצג בשמו המלא [Mypassport ולידו סמל של סימן קריאה המציין שיש בו תקלה]

[attachment deleted by admin]

פורסם

התכוונתי למנהל הדיסקים. כדי להגיע אליו תכתוב Diskmgmt.msc מהשורה RUN (winkey+R).

אחרי שהמחיצה מזוהה ואתה מבצע את פעולת ה-Write ומפעיל מחדש את המחשב. אתה מקבל כל פעם את אותה תוצאה (עדיין הכונן לא נגיש ממערכת ההפעלה?).

אפשרות שהייתי מנסה סתם לשם בדיקה היא להעלות מהפצת LiveCD של Linux (נניח Ubuntu, Fedora או OpenSUSE) ולבדוק אם הכונן נגיש ממנה.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, במנהל הדיסקים זה מה שהוא מראה לי: [צפה בתמונה] - בשדה הstatus מצוין Healthy [active, primary partition]

ניסיתי פעם נוספת לעשות WRITE דרך התוכנה ולהפעיל מחדש את המחשב בזמן שהכונן מחובר. לא עזר. [גם ניתוק בין הסשנים לא עזר]

מחר אני אנסה לחבר את הכונן ישירות לסטרימר, נראה אולי הסטרימר כן יצליח לקרוא את זה. אם זה לא יצליח אני אנסה להוריד את אחת ההפצות של הLIVE CD ואבדוק.

רק שאני אבין, מה בעצם מנסים לבדוק פה? ייתכן ובכלל מדובר בתקלה במע' ההפעלה שלי ולא בכונן?

אגב, רצוי רק לציין משהו חשוב לגבי השתלשלות העניינים בתקלה של הכונן, אולי זה יבהיר לך קצת על טבע התקלה:

חיברתי את הכונן והמחשב זיהה שקיימת בעיה בכונן. המע' הציעה לתקן את סידור הקבצים. התחלתי בביצוע סריקה וסידור קבצים מחדש בכונן [תהליך שאמור לקחת מס' שעות בהתייחס לעובדה שכעבור כשעה הוא הגיע ל5%].

בנקודה הזו המחשב שלי התחיל להתחרפן והבנתי שיהיה רצוי לאתחל אותו שכן ייתכן וכל התקלה בכונן היא בכלל בגלל המחשב. ביטלתי את פעולת הסריקה\סידור קבצים, וניסיתי לנתק את הכונן דרך Safely remove hardware. זה לא איפשר לי בטענה שהמע' לא מזהה את ההתקן הלא מוכר. לבסוף אחרי שהתיאישתי ניתקתי אותו. ייתכן מאוד שברוב טיפשותי ניתקתי אותו בזמן תהליך ה"סידור מחדש" של הקבצים, או מה שזה לא היה. [אע"פ שביטלתי את הפעולה, ככל הנראה היא לא באמת פסקה ויצרתי בלאגן במחיצה]

פורסם

הבעיה היא שככל הנראה מדובר בטבלאות קבצים/מחיצות שנפגמו. זה יכול לקרות לדוגמה כשמנתקים כונן חיצוני כשעדיין מתבצעת בו פעילות (זאת הסיבההעיקרית שבגללה צריך לבצע הוצאה בטוחה של התקן אחסון חיצוני לפני שמנתקים אותו). בינתיים כל הבדיקות מאשרות את ההנחה הזאת וגם התיאור שלך של השלבים שהובילו לבעיה מחזקים את ההשערה הזאת.

מה שכן, קצת מוזר לי שהכונן לא נגיש ממערכת ההפעלה.

תנסה להריץ בדיקת chkdsk משורת הפקודה (CMD):

chkdsk [drive letter] /f /r

כאשר במקום drive letter תכתוב כמובן את האות שהוקצתה לכונן הנייד.

פורסם
  • מחבר

מריץ סריקה דרך chkdsk כרגע.

המחשב סורק את הכונן כבר כמה שעות.

נראה בקרוב מה התוצאות.

פורסם
  • מחבר

אז ביצעתי את הסריקה. התוצאות בתמונה.

גם לאחר הסריקה הכונן עדיין לא נגיש :\

פורסם

1. תנסה להשתמש בכבל USB אחר ולחבר לחיבור USB שונה.

2. מתוך מנהל הדיסקים, תנסה לשנות את האות שהוקצתה לכונן (G). אתה עושה את זה באמצעות לחיצה ימנית על הכונן במנהל הדיסקים ובחירה ב-Change volume letter".

3. יש לך אפשרות לחבר ולנסות את הכונן במחשב אחר?

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה, חיברתי את הכונן באמצעות אותו כבל יו אס בי לסטרימר שלי [Popcorn hour a200]. באופן תמוה הסטרימר קולט את הכונן ויש לו גישה לכל הקבצים בו ומריץ את כל הקבצים שעל הכונן בקלות!

חיברתי את הכונן דרך חיבור יו אס בי אחר במחשב, ועדיין אותה תקלה. ניסיתי להקצות אות אחרת לכונן וזה לא עזר. עדיין רושם לי

G: Is not accessible

Access is denied

אני מנסה עכשיו לבצע בדיקה אחר תקלות באמצעות הדיסק מנג'ר, אולי זה יעזור.

פורסם

אין צורך. אם הכונן נקרא במחשב/מערכת אחרת, (כנראה) מדובר פשוט בהרשאות אבטחה (בעיה קצת מציקה שיש ב-Windows 7 עם התקני אחסון חיצוניים).

אני מתנצל מראש אבל אין לי כוח עכשיו להתחיל לכתוב את כל התהליך בעצמי, אבל את ההוראות תוכל למצוא כאן:

1. Reboot in Safe Mode

2. Log on as Administrator

3. Click Start.

4. Type the three letters cmd into the Search box.

5. Press Ctrl+Shift+Enter

6. Click "Run as Administrator".

7. Type the following commands:

takeown /f X:\ /a /r /d Y{Enter}

cacls X:\ /e /t /c /g everyone:F{Enter}

(Replace X:\ with the correct drive letter for your external disk)

פורסם
  • מחבר

אווו!!

זה עבד!

הכונן נגיש! אני יכול להכנס אליו מהמחשב סוף כל סוף

מעולה!!

המון המון המון תודה!! עזרת לי המון!!! :D :D :D :D

פורסם

אין בעד מה.

האמת שאם היית בודק עם הפצת Linux כלשהי (או חבל שלא ידעתי שיש לך סטרימר :)) כנראה שהיו נחסכים השלבים האחרונים (ככל הנראה הכונן היה נגיש שם ואז כבר היה ברור שמדובר בהראשות אבטחה), אבל לא נורא. העיקר שהכל נגיש בסוף.

פורסם
  • מחבר

את האמת אני כמעט בטוח שהיה מדובר בשילוב של שתי תקלות. גם הבלאגן שנצר בכונן כתוצאה מניתוקו במהלך "תיקון" של המערכת וגם הרשאות האבטחה.

אני מניח שהבעיה הראשונה נפתרה איפשהו באחת הפעמים שהשתמשתי בטסט דיסק :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים