עבור לתוכן

כונן קשיח נייד התחרפן ועכשיו לא ניתן לגשת לקבצים השמורים על גביו

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים.

לפני כשעה אירעה בעיה די חמורה עם הכונן הקשיח הנייד שלי.

תחילה אפרט קצת על הרכיבים הרלוונטים בסיפור:

מע' ההפעלה המותקנת ע"ג המחשב שלי היא Win7. ברשותי כונן קשיח נייד בנפח 320GB של WD.

עד היום השתמשתי בכונן כאמצעי אכסון עבור כל הסרטים\סדרות\מוסיקה ותכנים באופן כללי לסטרימר המותקן בסלון ביתנו.

מדובר על המון תוכן וכן גיבויים חשובים של מסמכי המחשב ותמונות.

לפני כשעה ניסיתי לגשת למס' קבצים והבחנתי שהכונן הקשיח מתנהג בצורה חריגה. הוא לא איפשר לי גישה לתיקיות בטענה שאינני הOwner של תיקיות אלו והמשיך לא לאפשר לי לגשת לקבצים עד אשר נכנסתי להגדרות של כל תיקיה ותיקיה, ובלשונית ה"אבטחה" הגדרתי שאני הבעלים של התיקיה [WTF??]

לבסוף אחרי שהבנתי שמדובר בעבודה סיזיפית מדי לעבור תיקיה תיקיה [שכן לא ניתן היה להגדיר זאת על כל התיקיות בו-זמנית, זה עבד רק פר-תיקיה], החלטתי לנתק את הכונן ולחברו מחדש. עם החיבור מחדש עלתה הודעה שככל הנראה שיש תקלה במידע ע"ג הכונן. נתתי למחשב להריץ סריקה מלאה ע"ג הכונן ע"מ לתקן תקלות. במהלך הסריקה הבחנתי שגם המחשב שלי מתנהג מוזר והוא לא מאפשר לי גישה לכונן הקשיח הנייח המותקן על-גביו. כניסה לכונן C, למחשב שלי, למסמכים או לכל תיקיה אחרת פתחה חלון ריק.

הבנתי שכנראה שעליי להפעיל את המחשב מחדש שכן ייתכן שבמצבו הנוכחי של המחשב יגרם רק יותר נזק לכונן הנייד. הפסקתי את פעולת הסריקה של הכונן הנייד, וניסיתי לנתק את הכונן [ע"י הפסקת פעילות ההתקן]. המע' ציינה שאינה יכולה להפסיק את פעילותו של ההתקן, שאינו מוכר על-ידיה [שהיה מוזר בפני עצמו, פעם ראשונה שהיא לא מזהה מה ההתקן]. לאחר מס' נסיונות, הבנתי שהמע' הפעלה "הולכת ונחנקת" ושעליי להפעיל את המחשב מחדש. בלית ברירה ניתקתי את הכונן הקשיח מעמדת העגינה שלו ועשיתי ריסטרט.

לאחר שהמחשב אותחל מחדש, הכל עלה כרגיל ללא בעיות. עם זאת, במידה ואני מחבר את הכונן הקשיח המע' מזהה אותו, אולם לא רושמת מה הנפח שלו וכמה זיכרון פנוי יש בו, אלא מציינת רק WD DRIVE - NTFS.

ניסיון להכנס לקבצים כושל שכן המע' נותנת הודעת תקלה "windows cannot access files"

ניסיון לשחזר קבצים ו\או לתקן Corrupt data מעלה את אותה ההודעה.

הייתי מפרמט את הכונן, וכנראה שזו הדרך היחידה להחזיר אותו לפעילות נורמאלית, אולם החומר ששמור על גבי הכונן יקר מפז ואני חייב לנסות להציל אותו.

האם למישהו יש פתרונות כיצד אוכל אולי לתקן את הברוך שנכנסתי אליו?

תודה רבה לעוזרים!!! :(

• תגובות 32
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

באמצעות אפשרות הRESTORE של הווינדוס.

מן הסתם זה לא עבד כי לא קבעתי נקודת BACKUP לכונן.

פורסם

האמת היא שלא לגמרי הבנתי את השתלשלות העניינים, אבל יש פה שתי אפשרויות:

1. נזק פיזי לכונן - אפשר לבדוק באמצעות כלי האבחון של היצרן.

2. טבלאות קבצים/מחיצות פגומות. תוכל לנסות לתקן את העניין באמצעות Testdisk (הוראות באתר, אתה צריך להוריד קובץ ISO, לצרוב אותו על דיסק ולהעלות משם).

עדיף כמה שפחות להתעסק עם הכונן בהנחה שהבעיה היא בטבלאות הקבצים/מחיצות ולכן הייתי מתחיל קודם דווקא עם Testdisk.

וכמו תמיד -- זה לא עוזר במקרה הנוכחי, אבל זה המקום לציין את החשיבות של גיבוי חומר חשוב.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שלא לגמרי הבנתי את השתלשלות העניינים, אבל יש פה שתי אפשרויות:

1. נזק פיזי לכונן - אפשר לבדוק באמצעות כלי האבחון של היצרן.

2. טבלאות קבצים/מחיצות פגומות. תוכל לנסות לתקן את העניין באמצעות Testdisk (הוראות באתר, אתה צריך להוריד קובץ ISO, לצרוב אותו על דיסק ולהעלות משם).

עדיף כמה שפחות להתעסק עם הכונן בהנחה שהבעיה היא בטבלאות הקבצים/מחיצות ולכן הייתי מתחיל קודם דווקא עם Testdisk.

וכמו תמיד -- זה לא עוזר במקרה הנוכחי, אבל זה המקום לציין את החשיבות של גיבוי חומר חשוב.

תודה על ההמלצה!!

הורדתי את testdisk רק שאני קץ מבולבל מבחינת מה שאני אמור לעשות כעת

אני לא מעוניין שהתוכנה תריץ בדיקה על הכונן הקשיח הנייח, כיצד אני מריץ בדיקה על הכונן הנייד?

פורסם

במסך של בחירת הכונן

Select_disk_update.gif

אמורים להופיע לך כל הכוננים שבמערכת. תוכל לזהות אותם לפי הנפח ושם הדגם.

אם הכונן לא מופיע ברשימה כנראה שהוא פשוט לא מזוהה על-ידי המערכת (ואז ככל הנראה מדובר על תקלה פיזית). פשוט ציינת שהוא מזוהה רק לא נגיש.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז ככה.

בהרצה הראשונה בחרתי את הכונן - התוכנה הציעה לי לבחור באפשרות של INTEL\PC PARTITION

זה נתן לי הודעה No partitions detected

בפעם השניה שהרצתי את התוכנה זה נתן לי לבחור באפשרות של Unpartitoned space

בחרתי בזה. בנקודה הזו התוכנה הציעה לי לעשות Boot sector.

בחרתי באפשרות ומה שהיא נתנה לי זה את הדבר הבא:

מה לעשות כעת?

[attachment deleted by admin]

פורסם

היית צריך לבחור ב-Analyze דבר ראשון (או שזה עשה את זה אוטומטית ברגע שלא זוהו מחיצות)?

אין כל כך קשר ל-Boot Sector כי הכונן לא הכיל מערכת הפעלה אם אני מבין נכון. אתה צריך לנסות לשחזר את טבלאות המחיצות/קבצים.

אני מציע שתקרא את המדריך שיש באתר של Testdisk כדי להבין קצת יותר על אפשרויות התוכנה.

פורסם
  • מחבר

היית צריך לבחור ב-Analyze דבר ראשון (או שזה עשה את זה אוטומטית ברגע שלא זוהו מחיצות)?

אין כל כך קשר ל-Boot Sector כי הכונן לא הכיל מערכת הפעלה אם אני מבין נכון. אתה צריך לנסות לשחזר את טבלאות המחיצות/קבצים.

אני מציע שתקרא את המדריך שיש באתר של Testdisk כדי להבין קצת יותר על אפשרויות התוכנה.

עשיתי אנלייז, לא הוביל לשום דבר :\

פורסם
  • מחבר

אז ככה, ברמת העיקרון אחרי שאני מחבר את הכונן, הוא מציע לי רק את Unpartitioned space

אני בוחר בזה ואלה כל האפשרויות שעומדות בפניי:

ניסיתי לעבור על המדריך באתר של טסטדיסק. לא ראיתי שום תרחיש דומה למה שקרה לי ואני לא מספיק מבין בכל העסק כדי להבין מה התרחיש הנוכחי.

פורסם

מה התוצאה שקיבלת ב-Analyze? שלא נמצאו מחיצות?

במקרה כזה תבחר ב-Quick Search (בתחתית המסך) ותן לתוכנה לחפש. אם גם לאחר מכן לא נמצאו מחיצות תבצע Deeper Search.

אם גם לאחר מכן לא נמצא כלום ולא מזוהות שום מחיצות בכונן, אז ככה הנראה לא תוכל לשחזר אותן בעזרת התוכנה הזאת. במצב כזה מדובר על נזק שאינו לטבלאות הקבצים/מחיצות או פשוט בנזק פיזי לכונן (כדאי להריץ את כלי האבחון של היצרן).

פורסם
  • מחבר

יאפ עשיתי אנלייז וזה מה שקיבלתי

מבצע כרגע Deeper search

נקווה לטוב..

פורסם

יפה, נמצאה מחיצה אחת (האם בכונן הייתה רק מחיצה אחת?).

תמשיך ל-Quick Search ואז פשוט תפעל על-פי ההוראות שבמדריך החל המפרק Quick Search for partitions.

פורסם
  • מחבר

היתה מחיצה אחת. עשיתי קוויק סרצ' וזה לא הניב תוצאות. אז נכנסתי לdeep search

וזה מריץ סריקה כרגע.

כשהיא תסתיים אני אכתוב פה. לא רוצה לעשות שטויות ברגעים קריטיים :P

פורסם
  • מחבר

טוב, סיימתי את הDEEP SCAN

ולהלן התוצאות: [צפו בתמונות :P ]

מה עליי לעשות הלאה? אני מנסה לעקוב אחרי המדריך הזה אבל באמת שאני לא מבין אותו ולא רוצה לעשות שטויות...

עדכון1:

אז לחצתי על P והתוכנה הציגה לי את כל התיקיות שבכונן הקשיח. הוא זיהה את כל הקבצים על הכונן.

לחצתי על Q, לחצתי על Enter והוא הציע לי אפשרות של Write. בחרתי באפשרות זו, הוא ביקש ממני להפעיל את הכונן מחדש.

ניתקתי, חיברתי. ועדיין הווינדוס לא מצליח לגשת לקבצים.

מה אני אמור לעשות? :-\

עדכון 2:

החלטתי לבדוק האם אולי מדובר במקרה בחירפון האבטחה של הכונן. נכנסתי לsecurity במאפיינים של הכונן, וראיתי שלאדמיניסטרייטור אין גישה לשום דבר בכונן. אני עכשיו מחיל את התכונה על כל הקבוצים בכונן והמע' כן מזהה אותם!

עדכון 3:

לא, עדיין למע' אין גישה לקבצים. למרות שהיא החילה את התכונות על כל הקבצים ויכלתי לראות אותם בזמן שהיא רצה עליהם, אין לי גישה לכונן.

ניתן לראות כיצד זה נראה בתמונה השלישית.

ניסיון גישה לכונן נותן לי Access is denied

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים