עבור לתוכן

המלצה לתוכנת גיבוי

Featured Replies

פורסם

אני מחפש תוכנה לגיבוי המחשב שהיא מהירה יחסית(אני לא מצפה שמהירה תגבה 1TB ב10 דקות)

אני מעדיף תוכנה שהיא לא חינמית.

זהו זה כל הדרישות

אם יש תוכנה חינמית שמומלצת לרשום גם אותה

פורסם

המדריך אכן נהדר ומאוד שימושי. אבל לדעתי פחות צריך להתייחס לכלים שמוזכרים בו (לא כי הם לא טובים, אני אסביר מייד) ויותר להתרכז ולהבין ממנו את העקרון של מהו גיבוי. לאחר שהעקרון ברור ויש מערך גיבוי מתוכנן, ניתן להעזר במגוון של כלים כדי להשיג את המטרה שהיא גיבוי. הכל לפי הדרישות והצרכים.

לדוגמה, ייתכן שיש לך כלי גיבוי שיספק אותך אפילו במערכת ההפעלה (בהתאם לגרסה שלה).

לא ציינת מה אתה מתכוון לגבות, אבל תכונה מעולה, קטנה ומאוד יעילה אם חשוב לך מלבד הגיבוי גם לשמור גרסאות של הקבצים שהשתנו (לגיבוי מדיה זה אולי פחות יעיל, אבל לגיבוי מסמכים זה מעולה) היא EVAcopy. אם אתה לא מפחד משורת קוד תוכל ליצור סקריפט ולשלב בינה לבין כלי הסנכרון הדי עוצמתי Robocopy המובנה במערכת ההפעלה (Vista ומעלה) כדי להשיג כמעט כל מטרה.

אני פחות אוהב תוכנות גיבוי (חינמיות או לא) שמגבות תוך שימוש בפורמט קנייני או אפילו כאלה שמגבות ל-ZIP או כל קובץ ארכיון נגיש אחר. התוכנות הללו גם מבצעות לרוב גיבוי מסוג דיפרנציאלי או אינקרמנטלי שגם להם יש מבחינתי חסרונות (צריך לשמור על כך היסטורית הגיבוי אחרת לא בטוח שתוכל לשחזר). לא פחות חשוב הוא לחשוב על היום שאחרי. על השלב שבו באמת תצטרך לשחזר את המידע ולבחון כמה זה קל ומה נדרש עבור כך.

אני באופן אישי אוהב שהקבצים נגישים כפי שהם ולכן משתמש בסכנרון (אמנם תופס יותר מקום בכונן לעומת דחיסה ל-ZIP או לפורמט קנייני אחר, אך היתרונות עדיפים פי כמה לדעתי), אבל לא סתם סנכרון (שבו אם מחקתי משהו במקור הוא נמחק גם בגיבוי) אלא סנכרון תוך שמירה על גרסאות. כך הכל נגיש, אם אתה רוצה לדוגמה לעיין בגרסה מסוימת של קובץ או בקובץ אתה פשוט ניגש לכונן הגיבוי ופותח אותו משם, אין צורך בכלים מיוחדים או בתהליך שחזור כזה או אחר.

פורסם
  • מחבר

איך אני יוצר סנכרון לגבי תקריות מסויימות. כך שכל עדכון בקובץ המקורי מתעדכן גם בקובץ השני אבל אם נמחק משהו הוא לא ימחוק???

פורסם

רוב תוכנות הסכנרון יוצרת פשוט תמונת ראי של המקור, זה אחד החסרונות הגדולים בשיטת הגיבוי הזאת.

אני מניח שחלק מהתוכנות מאפשרות ליצור מצב שבו קבצים לא נמחקים מהיעד אם אם נמחקים מהמקור.

אני כן יודע בוודאות, שבאמצעות יצירת הגרסאות, EVACopy עושה בדיוק את זה. גם אם מחקת קובץ במקור, הוא "מפונה" לתיקיית הגרסאות שיוצרת EVACopy ואז נמחק מהיעד כך שאתה מקבל בסוף תמונת ראי של המקור (כולל מה שנמחק) למען סדר ונוחות, אך יחד עם זאת כל הגרסאות הקודמות של הקובץ עדיין קיימות לעיונך.

אם אתה על Linux (כפי שאני רואה עכשיו, עד עכשיו הנחתי שאתה על Windows), אני חושב שאתה יכול להשיג את הפונקציונליות הזאת באמצעות rsync.

פורסם

^^

אני חושב שהוא גולש מהסמארטפון- אנדרואיד או אייפון

פורסם
  • מחבר

אני חושב אתה צודק ^^ חחחח

גלשתי מGLAXY S

יש לי WINDOWS 7

אתה ממליץ על EVOCOPY???

פורסם

כן EVAcopy בשילוב עם Robocopy יאפשרו לך לבצע כמעט כל מטלת סנכרון וגיבוי שתרצה.

כנס לאתר התוכנה, תוריד אותה (כחלק מההורדה יש את המדריך למשתמש), תקרא בעיון את המדריך למשתמש כדי לקבל מושג אם היא עונה על הצרכים שלך, ונוכל להמשיך משם.

לא חסרים פתרונות גיבוי וסנכרון חינמיים ובתשלום, אבל השלב הראשון הוא להגדיר מהם הצרכים שלך ומה אתה מחפש להשיג. כשהם מוגדרים אפשר לבחור באחד מבין עשרות הכלים הקיימים כדי לבנות לעצמך את מערך הגיבוי המתאים ביותר עבורך.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין איך להשתמש בEVACOPY ואיך לשלב אותו עם ROBOCOPY

הצרכים שלי הם:

קבצים שיהיו קיימים בכונן א יהיו גם בכונן ב בסנכרון מלא שלהם(כל עדכון בקובץ)

בצורה אוטומטית לגמרי

אם נמחק קובץ כל שהוא מהכונן המקור אז שלא ימחק מכונן הגיבוי

הסנכרון לא אמור להיות בעיה מדובר על תקיות של מקסימום 700MB אבל כמה כאלה (חשוב לי מאוד השרידות של הקבצים האלה)

פורסם
  • מחבר

בידיוק מה שחיפשתי תודה

פורסם

זה אכן פתרון מוצלח, אך לטעמי SyncToy או כלים דומים לו הם לא מספיק "עוצמתיים", בעיקר משום שאינם שומרים גרסאות אלא מחליפים את הקובץ בתיקיית היעד (אבל לפעמים מדובר בתוכן שממילא אין כל כך חשיבות לשמור גרסאות שלו) ומכאן ההעדפה וההמלצה שלי ל-EVACopy.

רק כדי לענות על השאלה שלך. איך להשתמש ב-EVACopy מוסבר במדריך למשתמש. השילוב שלה עם Robocopy נעשה באמצעות קובץ אצווה (כמובן שזה תיאור כללי בלבד ולא יורד לפרטים).

בכל מקרה, אם אתה מחפש פתרון "פשוט" יותר ו-SybcToy עונה על כל הצרכים שלך, אז אין שום מניעה להשתמש בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים