עבור לתוכן

Game of thrones - משחקי הכס - עוד מישהו רואה ?

Featured Replies

פורסם

קרבות חרבות זה משהו שתמיד נראה מגוחך יותר על המסך מאשר בספר.

מאמן הסיוף מקשקש שהוא מלמד אותה שיטה "אחרת" ופחות גסה לסיוף ובסוף מלמד אותה כוריאוגרפיה.

ככה נלחמו בימי הביניים

For you should cut or thrust in the shortest and nearest way possible. For in this righteous fencing do not make wide or ungainly parries or fence in large movements by which people restrict themselves.

קצר ולעניין וכל טכניקה מלוכלכת כשרה על מנת לשלוח את היריב במהירות למפגש עם בוראו.

• תגובות 98
  • צפיות 19.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
פורסם

אתה לא יכול להלחם עם חרב סיוף קטנה כמו עם חרב גדולה (longsword - הנשק העיקרי של אבירים בסוף ימי הביניים ותחילת הרנסנס).

בנוסף - סגנון הלחימה מול אביר משורין הוא שונה מסגנון הלחימה שרואים באולמות הסיוף ובוודאי מסגנון הסיוף התאטרלי המודגם בסרטון שהבאת עם מרגוט ברנר.

אם תביט בשני האנשים שמדגימים טכניקות ימי-בינמיות אמיתיות, תראה שדקירות מכוונות למקומות בעייתיים בשיריון - פנים, צוואר, בתי שחי, לראש מכוונים מהלומות קהות חזקות (עם החרב אם עם הידית שלה) ועל מנת לתת דקירות מדויקות ומאוד חזקות יש שימוש רב בטכניקת half-sword - שבה האביר מחזיק את הלהב ביד אחת ודוקר עם החרב קדימה כמו כידון. זאת טכניקה משום מה לא רואים אף פעם בסרטים. תנועת דקירה עם יד אחת וצעד לפנים כמו בסיוף מודרני לא אפקטיבית בשימוש עם חרב גדולה מול מטרה משורינת.

התנועות בסך הכל מאוד קטנות, אין הנפה של החרב אלא לצורך תנופה למטרת חבטה וגם אז האביר מאוד חושף ומסכן את עצמו.

משום מה יש לנו היום תפיסה משונה שאומנות לחימה זה משהו שיש רק במזרח הרחוק. טכניקת הלחימה של אבירים אירופיים הייתה אמונות לחימה לכל דבר ועניין, היא פותחה לאורך מאות שנים, נכתבו ספרים והיו בתי ספר ידועים ללימוד שיטות לחימה. אביר אירופאי לא היה יצור משורין וכבד תנועה שנופף בחרב לכל עבר. מדובר באדם שעבר הכשרה צבאית עוד מילדות שהיה חמוש ומשורין באופן מאוד אפקטיבי.

סרטים וספרים מודרניים לפעמים מציגים עימותים - אמיתיים או דמיוניים של אבירים אירופאים מול לוחמים ממקומות אחרים בעולם - לרוב האביר הכבד והמסורבל מובס על ידי אותו לוחם אקזוטי זריז ומיומן.

מדובר בשטויות, לדוגמא - הלוחמים הדרום-אמריקאים עמדו חסרי אונים מול הכובשים הספרדים, אפילו בלי להחשיב את הנשק החם היה לספרדים יתרון מוחץ - השריון היה בלתי חדיר לנשקי הברונזה שהיו למקומיים והטקטיקה וטכניקות הלחימה של הספרדים היו עדיפות.

פורסם

ענק אחי! :yelclap::lol:

פורסם

הוא הזכיר לי יותר דווקא את השילוב

אמיר קמינר+צחי בוקששששסתר

הוא גם רכלן כמו הפייגלעך הזה קמינר

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני מקווה שהסופר לא יתפגר לפני שהוא יגמור את שני הספרים האחרונים בסדרה

חרא של בנאדם - אין אצלו HAPPY ENDING למי שקרא את הסדרה - הוא שוחט את כל מה שהתרגלנו לראות במשך השנים (שהטוב מנצח והרע מפסיד)

כמו הקטע שהגמד החרא הקטן ערף לסטארק את הראש ככה בקטנה... וגם לקח לו את הבת והוא מפוצץ אותה מכות במשך די הרבה זמן...

והייתי רושם עוד אבל אני לא רוצה להרוס לאחרים את הכיף שבלקבל עצבים תוך כדי הקריאה .....אחלה ספרים - כמו שאמרתי אני מקווה שיסיים אותם!!!

פורסם

מאוד אהבתי את הסדרה.

מאוד התאכזבתי מהפרק האחרון של העונה.

קודם כל, מדובר בפרק שהוא anticlimax באופן מוחלט. אם כבר בפרק 9 הגענו אל 70% שיא, ניתן לצפות שתיהיה עליה אל השיא, ולא ירידה חזקה, כמו שבפועל קרה.

דבר שני, סיום טוב של עונה, חייב לתת תחושה חזקה של סיום סיפור. למען האמת לא סיימו שום סיפור, פרט לסיפור דראגו, ותחילתו של סיפור חדש.(דרקונים)

הפרק היה פרק טוב ואולי אף מעולה... בתור פרק אמצע עונה. בתור פרק סוף עונה, מאוד מאכזב.

אולי זה בגלל שהסידרה נאמנה מאוד לספרים, ובעצם, לא היתה אופציה אחרת, אם להיות נאמן לחלוטין לספר. אבל בכל מקרה, כך לא צריכה להסתיים עונה לדעתי.

ראו את פרק סיום העונה הראשונה של ספרטקוס. (פרק סיום עונה מושלם לדעתי) כך עונה צריכה להסתיים. סגירת הסיפורים הראשיים, ובו בזמן, פתיחת סיפורים חדשים. והכל תוך כדי בנייה איטית והגעה אל climax המושלם.

פורסם

עוד מישהו רוצה להוסיף תגובה בטעם רע או עם ספויילרים לא מוצהבים בתוכה?

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב ההודעה הזאת מיועדת בעיקר ל-Art אך גם לכל מי ששותף לדיעות שלו. וכן אני מודע שזו הודעה ישנה אך רציתי להגיב ולשתף את הדעה שלי

משחקי הכס בתור סידרה היא מצוינת (במיוחד הפרקים הראשונים) הסידרה אומנם נאמנה יותר יחסית מסדרות/סרטים העשויים ע"פ ספרים. אך להגיד שהיא אחד לאחד זו שטות מוחלטת. קווי עלילה שלמים ירדו, סצינות שלמות השתנו. בעוד שבספר יש מין ודם בסידרה זה מוחצן על מנת למשוך צופים.

הסידרה מצוינת, הספרים (לטעמי) הטובים ביותר בסוגת הפנטזיהץ ואני אומר זאת שאתמול בעקבות סיום הצפייה בעונה הראשונה, הייתי פשוט חייב לקרוא את הספר, עשר שעות לאחר מכן הנחתי את הספר ולא ראיתי מטר קדימה מרוב עייפות אני חייב לציין שמה שקראתי היה נפלא.

ישנם הרבה מאוד סופרים טובים אך ישנה בעיה החוזרת על עצמה וזה העודף פרטים. קשה לאדם לעקוב אחר פרטים רבים וקשה לאדם להתרכז לאורך זמן. זו בעיה שממש בולטת בפנטזיה שכן הסופרים מתארים עולם ומתעקבים על כל פרט קטן. זה ימיגע, במיוחד לאלה שנהנים לחוות ספר מבלי לפספס אף פרט (אני)

הספר הזה חף מהבעיות הללו ואני כבר מצפה בקוצר רוח לזמן פנוי בשביל לסיים את הספר..

פורסם

היא לא נאמנה אחד לאחד כי אין מספיק תקציב בשביל זה

הקרב שבסדרה טיריון חטף פטיש לראש הוא לא רלוונטי לסדרה

+

התקציב בשביל לעשות את הקרב הזה יהיה יותר מכמה פרקים ביחד

פורסם

סדרה מעולה ללא ספק.

אני קורא עכשיו את הספרים, אני באמצע הספר השלישי.

למי שאמר שהסדרה היא 1-1 המקור הוא טועה.

נכון אני לא חושב שבמסגרת תקציב של סדרת טלויזיה אפשר להפיק את הסדרה הזאת בצורה טובה יותר ממש שעושים, אבל עדיין ישנם דברים שיש עליהם הרבה יותר דגש בספר.

בספר יש גם עלילה די סבוכה, הרבה דמויות, הרבה שמות, הרבה בתים וממלכות מאוד קשה לעקוב אחרי זה בסידרה.

בספר הסיפור, הדמויות והחיבור שלך לדמויות הוא הרבה יותר חזק.

ישנם גם דברים שבספר מקבלים דגש ומשום מה בסדרה לא ממש אפשר לשים לב אליהם

הדוגמא הראשונה שעולה לי היא הזאבים, אולי כי בעונה הראשונה היה עוד אפשר להמעיט בערכם, אבל הם הרבה יותר מסתם זאבים. אני גם מנסה לחשוב איך בעונות הבאות ימצאו זאב בגודל של סוס.

פורסם

גם האירועים עצמם מבוצעים בצורה שונה בספר ובסרט. הדבר הבולט שקופץ ישר למי שמתחיל לקרוא זה האירוע שקורה בתחילת הפרק הראשון וכיצד הוא מתואר בספר

פורסם

מעקב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים