עבור לתוכן

Game of thrones - משחקי הכס - עוד מישהו רואה ?

Featured Replies

פורסם

סדרה נהדרת, אבל כבדה סטייל "אימפריית טיילת".

לא כולם יהנו מהקצב.

אם הסדרה נצמדת לעלילת הספרים, אז קריאת הספרים תהיה כמו ספוילר, לא?!

כמה ספרים יש בכלל, ומתי הם יצאו?

יש בינתיים 4, ה-5 יוצא השנה ויש עוד 2 נוספים בתכנון. הספר ה-1 יצא ב-1996.

• תגובות 98
  • צפיות 19.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא כבר אמר במספר ראיונות שהוא שוקל בעתיד את הסדרה כהמדיה להמשך סיפוריו, ובהתחשב ברייטינג המטורף של הסדרה זה יהיה.

מה שכן לצערי אני אצתרך שוב להתחיל לראות ריראנים של שארפ בשביל לראות את שון בין שורד יותר ממספר פרקים על המסך.

:-X

פורסם

אני חייב להסתייג מהודעה זו.

כאחד שאוהב לקרוא ספרים אני חושב שזו חוויה שונה לגמרי, ואם אקח דוגמא פופולרית - שר הטבעות, אמנם הסרטים היו מעולים ויצירות מופת בפני עצמן, אין כמו הקריאה בספרים שהיא תמיד יותר מפורטת ועשירה.

כנ"ל לגבי משחקי הכס.

יש הבדל גדול בין הספרים של שר הטבעות לסרטים.

קודם כל לשר הטבעות יש סיפורים נוספים שלא קיימים בסרטים.

וגם בספרים שכן קיימים בסרטים יש דברים שלא הוכנסו לסרט.

לכן הסרטים לא נאמנים למקור.

בGAME OF THRONES ממה שאומרים אנשים זה נאמן למקור ב100% (או ממש קרוב לזה).

פורסם

לא יודע בקשר לסדרה, אבל הספרים כתובים בגאוניות. לדעתי סדרת הפנטזיה הטובה ביותר בכל מה שנוגע לפוליטיקה ותככים. יש רק בעיה אחת - הבנאדם חולני ברמות שלא יאמנו. אני התייאשתי איפהשהוא באיזור הספר הרביעי וראיתי אחרי זה ברשת שהרבה אנשים עשו כמוני.

פורסם

מי שרוצה לראות פוליטיקה חולנית ( אם כי רחוקה מגאונות )

באמת שלא צריך להרחיק עד ל....

זה לא בא לומר כלום על איכות הספרים או הסדרה שבאה

בעקבותיהם.

פורסם

אתה באמת חושב שאפשר להעביר ספר שלם בעשר שעות קולנועיות? עזוב שזה 700 עמודים. קודם כל ברגע שאתה מדמיין עולם וגיבור הוא מותאם לאופי שלך, כאשר אתה רואה סידרה אתה לעולם קשור למה שהבמאי רואה. אני בטוח שהסידרה מצויינת אך היא לא תחליף לספר, במיוחד שעל מנת להעביר ספר למסך בצורה נאמה למקור ב100% כפי שאתה אומר התוצאה תהיה זוועתית ומשעממת.

אני להפך נמנע מלראות את הסידרה עד שאני אסיים את כל הספרים (כולל אלו שלא יצאו) על מנת לשמר את איך שאני רואה את הגיבורים בהלך רוחי ולא לקשר אותם לשחקנים מהסידרה

פורסם

אני לא אצטרף לדיון ספר\סידרה

אני ראיתי את הסדרה בעקבות המלצה של חבר וממש נהנתי, בהחלט סרדה מצויינת ועשוייה נהדר

חבל שהעונה נגמרה וצריך לחכות כל כך הרבה לעונה הבאה

אולי זה יגרום לי לקרוא את הספרים

פורסם

זהו שGAME OF THRONES לא רק נאמן למקור אחד לאחד, השחקנים כל כך מוצלחים שאנשים אומרים שזה בדיוק איך שתיארו אותם אם לא יותר טוב.

תקרא את הREVIEWS לסידרה בIMDB ותבין מאיפה אני בא.

קראתי עשרות מהם.

כולם אומרים פחות או יותר את אותו דבר.

כולל חבר שקרא את הספרים וראה את הסידרה.

פורסם
לא יודע בקשר לסדרה, אבל הספרים כתובים בגאוניות. לדעתי סדרת הפנטזיה הטובה ביותר בכל מה שנוגע לפוליטיקה ותככים. יש רק בעיה אחת - הבנאדם חולני ברמות שלא יאמנו.

טרם יצא לי לראות את הסדרה (אני מתכוון שיהיה לי יותר זמן) או לקרוא את הספרים. אבל בדרך כלל המציאות הרבה יותר חולנית מכל פנטזיה.

לאחרונה צפיתי שנית בסדרה "אני קלאודיוס" המתארת את מעללי השושלת היוליו-קלאודינית ששלטה ברומא לפני 2000 שנה. הקיסר טיבריוס (זה שעל שמו קרויה טבריה) היה פדופיל חובב ילדים וילדות קטנים, קליגולה שירש אותו שכב עם 3 אחיותיו ורצח את אחותו שהרתה ממנו, הוא גם רצח חלק מקרובי משפחתו, חלק גדול מהסנאט, הכריח סנאטורים למכור את נשותיהן לזנות וערך אורגיות המוניות בארמון. אשתו של הקיסר שבא אחריו (קלאודיוס) - וולריה מסלינה, הייתה ידועה כנפקנית לא קטנה. על פי המסופר היא התחרתה בזונה הגדולה ביותר של רומא וניצחה אותה. לבסוף היא התחתנה עם אציל רומאי (בזמן שעדיין הייתה נשואה לקיסר) כחלק מניסיון מרד שכשל. נירון שירש את קלאודיוס, רצח את אימו, את אחיו החורג ואת אשתו שגם הייתה אחותו החורגת.

פה בישראל, מס' שנים לפני המאורעות הכתובים מעלה, משפחת החשמונאים רבו אחד עם השני, רצחו ובגדו. שלומציון המלכה נרצחה על ידי בנה. בהמשך הסכסוך הוביל לכניסת הרומאים ליהודה ולבסוף לעליותו לשלטון של הורדוס. זה רצח את אחרוני בית חשמונאי, כולל את אשתו (מסופר עליו גם שהוא שכב עם גופתה לאחר שהרג אותה) וחלק מבניו. זאת כמובן מלבד הוצאות להורג המוניות ומעשי אכזריות אחרים.

פוליטיקה של משפחות מלוכה אבסולוטיות היא דבר אכזרי וחולני. לפעמים הרבה יותר מכל ספר בדיוני...

פורסם

הסצינה הראשונה של הפרק הראשון ממש אבל ממש לא זהה למה שמתואר בספר. ויש עוד הרבה קטעים שעשו שונה בסדרה ממה שמסופר בספר.

בפרק הראשון כשהיצורים התחילו להקיף את החייל, אני אמרתי לעצמי "אין מצב הוא שורד את זה" (ציפיתי בפרק הראשון לפני שהתחלתי לקרוא את הספר). ואז איכשהו מראים שהוא הגיע ברגל כל הדרך הזאת לווינטרפל. בספר לעומת זאת יש דרך "יותר משכנעת" למה הוא שרד.

פורסם

יאללה, בכל זאת שבוע הספר...

נפרגן. :lol:

פורסם

זה לא שהיא לא זהה למה שמתואר בספר, הם פשוט דלגו על קטעים שלא "תורמים" לעלילה, ברגע שגם מתחילה המלחמה לא מראים את הקרבות(ולא משיקולי תקציב), זה לא מעניין את הקהל, וזה ממש לא העקר של העלילה או הסדרה עצמה.

הסופר הוא אחד מהמפיקים הראשיים של הסדרה, ואחראי על התסריט, חלק מהסצנות שונו, וגם מה ששונה שונה בעקר משום שבשונה מספר שבו יש צורך בסצנות תיאור ארוכות ומפורטות את אותו המידע אפשר להעביר בסדרה ע"י אתה יודע - הפן הוויזואלי שלה.

או שציפית שכאשר X נכנס לתמונה מישהו יקום ויגיד, X נכנס בדלת לבוש שריון כסוף עם סמלו של הבלא בלא בלא בלא.

התחלתי לקרוא את הספרים מחדש(הפעם באנגלית, התרגום של מצוב פשוט היה על הפנים) לאחר שהתחלתי לראות את הסדרה, ויחסית לשר הטבעות ששם התרגום היה מאוד מאוד מאוד חופשי, פה הספרים מתורגמים כמעט מילה במילה לתסריט ולכל שאר ההיבטים של הסדרה.

ד"א הספרים באנגלית משתתפים במבצע של ה1+2 של סטימצקי, ככה שאפשר לקנות את כל חמשת הספרים היום ב100 ומשהו שקל+עוד ספר כלשהו.

פורסם

סדרה מעולה. פתחתי עליה דיון לפני מספר חודשים. האירועים שהוצגו מאוד נאמנים לספר הם פשוט חתכו קטעים שלא תורמים לעלילה, כמו שדובי אמר. מי שרוצה יותר עומק והבנה של העולם מוזמן לקרוא את הספרים המעולים.

בנוגע לספרים 1,2,3 יצאו בהפרש של שנתיים אחד מהשני. בספר ה-4 הכל הלך לעזאזל. מרטין סיים לכתוב את הספר, לא אהב אותו, זרק לפח והתחיל מאפס. ככה זה היה מספר שנים. הספר נדחה פעם אחר פעם אחר פעם. בסופו של דבר הספר יצא והיה ספר חצי אפוי שקיבל ביקורות בינוניות. בתקווה מרטין יחזור לעצמו בספר החמישי שצפוי להגיע לחנויות חודש הבא.

הסדרה מתקדמת בקצב כל כך מהיר שעוד שנה - שנתיים היא תשיג את הספר האחרון. מעניין מה יקרה אז... מרטין יזנח את הספרים או שהספרים יהיו מבוססים על הסדרה ולא להפך. :errrr:

פורסם

אני מדבר סינית?

מהעמוד הראשון הארועים בספר לא מדויקים למה שמראים בסדרה. וזה קורה בכל הפרקים.

בשר הטבעות חתכו מלא דברים, אבל לפחות את מה שהשאירו, לא שינו.

פורסם

אתה רציני? כל קשר בין שר הטבעות הספר לסרט מקרי לחלוטין. הסרט הראשון שמר על נאמנות מסוימת לספר, הסרט השני והשלישי הלכו בכיון אחר לגמרי.

חלפו מספר שנים טובות מאז שקראתי, אבל לפי מה שאני זוכר אירועים מאוד נאמנים. בספר אדוארד סטארק לא כרת את ראשו של עריק משמר הלילה? מה אתה רוצה שהם יראו? כל פרט ופרט? בשביל זה יש ספר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים