עבור לתוכן

דחוף מאד! ביום שלישי מתקינים לי מודם ADSL

Featured Replies

פורסם

כרטיס רשת.

למישהו יש סקירה (בעברית) או המלצה אישית, או משהו שחשוב שיהיה לכרטיס, ואם יש, חנות מקוונת לקנות אותו. אני צריך לקנות ולהרכיב אותו עד יום שלישי, ולכן זה דחוף.

עוד משהו קטן-אם ךמישהו יש אתר שמסביר איך לחבר אותו, כי אני לא רוצה לשלם לטכנאי עוד 200 שקל בשביל ההתקנה.

תודה מראש.

פורסם

חיבור זה לא הבעיה, אתה בהחלט לא צריך לשלם 200 שקל לטכנאי.

אם אין לך הרבה כרטיסים, ההתקנה צריכה להיות קלה כמו "Find an empty PCI Slot, and install the card in it".

לגבי הדגם, הייתי הולך על הRealtek 100Mb/s הכי זול שאפשר למצא.

פורסם

תראה, כיום אין כמעט שום הבדל בין כל כרטיסי הרשת. כל כרטיס שתקנה, בתנאי שהוא 10/100, יספק אותם ביצועים בדיוק כמו משנהו. לכן, תקנה את כרטיס הרשת הכי זול שתמצא, במקרה הזה כאן, חנות מעולה. תקנה שם את כרטיס הרשת של ג'ניוס. טוב וזול.

עכשיו להתקנה... אני אעזור לך בקטע הפיזי, ואם תרצה גם בהתקנת הדרייברים. תראה, אתה לוקח את הכרטיס ושם אותו בחריץ ה-PCI (הלבן, בתנאי שיש לך על לוח האם) כאשר היציאות של הכרטיס מתחברות לפתח שבחלק האחורי של המארז. יכול להיות שיהיה שם חתיכת מתכת שתצטרך לשבור או להסיר כדי להכניס את הכרטיס. עכשיו, אתה לוחץ על הכרטיס מטה, ומכניס אותו לחריץ, ואז מבריג בורג ביציאות מאחורה. אמור להגיע לך דיסקט עם דרייבר, תתקין אותו ואתה מוכן לדרך. אם אתה צריך הסבר יותר מפורט וברור, תכתוב כאן.

עומר

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם, אם למישהו יש איזה השוואה או משהו אחר... אז בקשה.

פורסם

יש כרטיס של genius ממש זול 70 שקל משהו כזה והוא לא רע בכלל

פורסם
  • מחבר

לאחר שנדנדתי לאנקודר באייסיקיו, ובעזרת התגובות שלכם, הבנתי שצריך את הכרטיס רשת 100\10 הזול ביותר, ולכן בחרתי בכרטיס של ג'ניוס (את הדגם אני לא זוכר, אבל יש רק אחד שמופיע באתרים), גם בגלל שלחלק מחברי הפורום יש אותו והם מרוצים ממנו. עכשיו רק נותר לי לבחור אם לקנות מזיזג/פלונטר/סיבורג. תודה רבה לכולכם!

פורסם

אזהרה !

שלא תעיז לקנות של genius

הוא על הפנים

קנה cnet או רילטק

פורסם

רגע רגע...

אתה מודע לזה שאין לך שום סיכוי להספיק לקבל את הכרטיס עד יום שלישי?

כל החנויות סגורות היום ומחר ולא יקבלו את ההזמנה לפני יום ראשון.

אם יהיה לך מזל הם גם ישלחו את הכרטיס ביום ראשון, אם לא אז ביום שני.

ולוקח לזה כמה ימים להגיע.

ככה שבמקרה הטוב תקבל אותו ביום רביעי או חמישי.

על זה בטח לא חשבת :nono:

פורסם

אם שולחים בבוקר, כבר יום למחרת זה יכול להגיע (ויגיע)...

פורסם

נו באמת... אתה מתאר מצבים היפוטתיים לחלוטין.

פורסם

אם אתה מאזור הקריות אפשר לסדר משהוא  ;)

פורסם
כיום אין כמעט שום הבדל בין כל כרטיסי הרשת. כל כרטיס שתקנה, בתנאי שהוא 10/100, יספק אותם ביצועים בדיוק כמו משנהו
לא נכון בכלל.

יש הבדל עצום - איך 50% נשמע לך? ואיך 66% - כן אני לא צוחק, זה ההבדל בין כרטיסי רשת זולים ויקרים.

רוצים דוגמא?

Netgear FA312TX - 9.18 MBps (זה מגה בייט לשניה) לעומת Trendnet - Realtek RTL8139 - 3.08 MBps - זה שליש...

מה שכן נכון זה שלך זה באמת לא ישנה, ADSL, או יותר נכול להגיד מודמי ADSL, עובדים ב 10 Mbps (הפעם מגהביט) = בערך 1.2 מגה בייט לשניה - כלומר הרבה פחות גם מהכרטיס האיטי ביותר. מצד שני, לא בדקו אותו במוד ה 10BaseT שלו אלה ב 100BaseTx, מה שאינו מוכיח כיצד יתפקד במוד האיטי. למעשה גם זה לא ישנה דבר שכן קצב החיבור עצמו (לא רוחב הפס בין המודם למחשב) יחטיב את הקצב על הבסיס של החיבור האיטי ביותר קובע - מאחר וגם ב ADSL (המוגבל) המהיר ביותר לא תגיע לניצול אפילו רבע מרוחב הפס של 10BaseT אין לך כלל מה לדאוג.

אגב, אם חשבת לקנות (בטעות) בשל הסבר זה כרטיס 10BaseT אז תשכח משה, כמעט ואין כיום כאלה וגם אם תמצא הוא לא יהיה זול יותר.

לסיכום, אכן, תבחר את הזול ביותר, אם אכן מדובר למטרת ADSL (בלבד).

סי'יו, וויז :hat:

נ.ב. כתבת השוואה נהדרת של DSL/Cable Webserver (אתר שדן בהסברים, בין השאר,  כיצד להקים שרת ביתי - מאוד מומלץ).

פורסם

אזהרה !

שלא תעיז לקנות של genius

הוא על הפנים

קנה cnet או רילטק

אתה יודע שמה שאתה אמר עכשיו נשמע כמו:

שלא תעזי לקנות לוח של אסוס A7V266-E

הוא על הפנים.

תקנה לוח VIA Kt266a.

ואתה יודע למה?

כי כרטיסי הרשת של Genius משתמשים בצ'יפ של Realtek!!!!!!!!!!!

ולכן, לא מתקינים את הדייברים מהדיסקט, וגם לא מתקינים את הדרייברים מהאתר של Genius, אלא מורידים את הדרייבר העדכני ביותר לצ'יפים של Realtek מהאתר שלהם. Realtek לא מייצרים כרטיסי רשת בעצמם, אלא מייצרים צ'יפים של כרטיסי רשת, והם מוכרים אותם לייצרני כרטיסים/לוחו אם(ששמים את הצ'יפ o/b). לכן, עדיף לקנות כרטיס של Genius, כי עדיין יש לך את הבטחון של חברה יחסית די גדולה, מאשר של חברה עלומת שם, שייצרה כרטיס עם אותו צ'יפ, רק שהכרטיס יכול להיות עם כל מיני שגיאות משונות.

פורסם

1mbit = 1.2mbyte?

אתה בסדר??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים