עבור לתוכן

כוננים קשיחים סמסונג - מה ההבדל בין 2 דגמים

Featured Replies

פורסם

1TB EcoGreen F2 32MB SATA II HD103SI‎

‏1TB EcoGreen F3 32MB SATA II HD105SI‎

חוץ מחמישה שקלים לא הצלחתי למצוא הבדל שונה..

מישהו יכול להגיד לי את ההבדל ? [לא שזה מה שישנה את הקנייה שלי, אני מוכן "לחרוג" מהתקציב :lol: ]

מעניין אותי :]

פורסם

שלום לך

זה F2 לעומת F3 !

ה - F3 הוא דור חדש יותר ומשתמש בפחות פלטות,

לכן, הוא גם " ירוק " יותר.

:xyxthumbs:

פורסם

שלום לך

זה F2 לעומת F3 !

ה - F3 הוא דור חדש יותר ומשתמש בפחות פלטות,

לכן, הוא גם " ירוק " יותר.

אם הוא משתמש בפחות פלטות , מה זה אומר לגבי העמידות שלו ?

פורסם

הגדר " עמידות "

פורסם
  • מחבר

F1\F2\F3....

לא אומר לי יותר מדיי :] בגלל זה שאלתי! לא מתיימר להיות גאון ודברים שאני לא יודע אני שואל :)

מה הכוונה בפחות פלטות ? איפה? בתוך הכונן הקשיח? פחות שכבת ברזל אחת ? זה כל הסיפור ? 5 שקלים על "ירוק" ?

אין בניהם הבדלים מכניים כאלה או אחרים ? "דור חדש" "דור ישן" זה ההבדל היחידי ?

תודה :]

פורסם

הגדר " עמידות "

נטייה להתקלקל :)

פורסם

F1\F2\F3....

לא אומר לי יותר מדיי :] בגלל זה שאלתי! לא מתיימר להיות גאון ודברים שאני לא יודע אני שואל :)

מה הכוונה בפחות פלטות ? איפה? בתוך הכונן הקשיח? פחות שכבת ברזל אחת ? זה כל הסיפור ? 5 שקלים על "ירוק" ?

אין בניהם הבדלים מכניים כאלה או אחרים ? "דור חדש" "דור ישן" זה ההבדל היחידי ?

תודה :]

אתה / אנשים / אני מתלהב משינוי צורת הפנס במודל " חדש " של רכב, שזה באמת שטויות.

תאמין לי שהסה"כ פלטה אחת הרבה יותר משמעותית מבחינת ההתפתחות של אמצעי איחסון.

פחות " ברזל " בתוך הדיסק - פחות אנרגיה דרושה לסובב אותם, פחות ראששי קריאה ומכאן

אמינות יותר גדולה - תאורטית.

strifer -

למרות האמור לעיל מבחינת האמינות התיאורטית, אין שום דבר יוצא דופן מבחינת הנטיה להתקלקל.

היות ועדיין מדובר בהתקן מכאני, זה ( הקילקול ) יכול להתרחש בכל רגע נתון, ועל כן חובה לדאוג לגיבוי החומר החשוב.

פורסם

שני הכוננים הללו הם כוננים מסדרת EcoGreen מה שאומר שהם מסתובבים ב-5400 סל"ד. משמעות הדבר היא שהם כוננים שמיועדים יותר לאחסון. אם אתה מחפש כונן ככונן ראשי (מערכת הפעלה ותוכנות) אז לא ממש מומלץ לך לקנות אף אחד מהם לשימושים הללו.

אם אתה כן מחפש כונן לאחסון, אז KAKADU999 כבר פירט לך על ההבדלים ביניהם, כנ"ל על נושא האמינות. כל הכוננים הקשיחים (למעט מקרים בודדים ונדירים יחסית של "פגמים" מובנים) אמינים באותה מידה ובאותה נשימה רגישים באותה מידה. כך שחובה לדאוג לגיבוי בכל מקרה ואין להסתמך על אמינותו של כונן בודד לאחסון מידע חשוב.

מבין שניהם אני הייתי קונה את ה-HD105SI למטרות אחסון, אך כאמור, אם מדובר בכונן שהולך לשמש ככונן ראשי, שניהם לא הבחירה המוצלחת ביותר.

פורסם
  • מחבר

שני הכוננים הללו הם כוננים מסדרת EcoGreen מה שאומר שהם מסתובבים ב-5400 סל"ד. משמעות הדבר היא שהם כוננים שמיועדים יותר לאחסון. אם אתה מחפש כונן ככונן ראשי (מערכת הפעלה ותוכנות) אז לא ממש מומלץ לך לקנות אף אחד מהם לשימושים הללו.

אם אתה כן מחפש כונן לאחסון, אז KAKADU999 כבר פירט לך על ההבדלים ביניהם, כנ"ל על נושא האמינות. כל הכוננים הקשיחים (למעט מקרים בודדים ונדירים יחסית של "פגמים" מובנים) אמינים באותה מידה ובאותה נשימה רגישים באותה מידה. כך שחובה לדאוג לגיבוי בכל מקרה ואין להסתמך על אמינותו של כונן בודד לאחסון מידע חשוב.

מבין שניהם אני הייתי קונה את ה-HD105SI למטרות אחסון, אך כאמור, אם מדובר בכונן שהולך לשמש ככונן ראשי, שניהם לא הבחירה המוצלחת ביותר.

רציתי לשמוע את כל התגובות ובסופו של דבר קראתי את תגובתך וכשעה לפני ביקרתי בחנות ורכשתי את המחשב..

ההארדיסק שקניתי בסופו של דבר הוא גם המומלץ ביותר בתת-פורום "מפרטי מחשב" והוא : Samsung HD 103SJ 1TB אשר עובד על 7200RPM

את זה אתה יותר ממליץ מאשר ה-5400, נכון ? הוא עדיף למערכת הפעלה וכו', כי לאיחסון כמדומני אין צורך ב7200..

פורסם

לאחסון בלבד ניתן בהחלט להשתמש בכונן מסדרת EcoGreen (אך זה לא אומר שלא ניתן להשתמש גם בכונן בסל"ד גבוה יותר). ההגיון הוא שהכוננים האלה מעט חסכוניים יותר באנרגיה (מה שבעיקר תקף למערכות אחסון עם המון כוננים), וגם העובדה שהם מציעים ביצועים נמוכים מעט בהשוואה לכונני 7200 סל"ד מאותו דור לא משנה הרבה לשימוש הזה.

אולם, כאשר מדובר בכונן מערכת ראשי או בכונן רב-תכליתי, הם בדרך כלל לא הבחירה ביותר בדרך. ה-HD103SJ הוא כונן מצוין ועדיף על שני הכוננים הראשונים שלגביהם שאלת ככונן מערכת ראשי/רב-תכליתי, ולכן לדעתי קנית את הכונן המתאים לשימושים הללו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים