עבור לתוכן

ארגון הבריאות העולמי מודה: הסלולריים עלולים לגרום לסרטן

Featured Replies

פורסם

עד המאה ה-18 לא היה לנו מכוניות מסביבינו כ-18 שעות ביום, מאז יש לנו. רוצה להיות פעם חלק מסטטיסטיקה של הספרות הרפואית על מקרי מוות של "דור המכוניות" ? בבקשה. לא רק מקרי תאונות דרכים, גם זיהום.

מישהו פה עצבני היום....

• תגובות 89
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני יודע, מרגיש וחושב שקרינה מסרטנת. לשים פלאפון על טייפ ולראות אותו מושבת תוך כדי צלצול, היה לי מספיק.

אם הכוונה ל"מורס קוד" שבוקע מהרמקולים של הטייפ בשעה שהמכשיר משדר, הרי שהתופעה רלוונטית ל GPRS/GSM בלבד. שים כל מכשיר UMTS/HSDPA הרץ בתדרים של 850/2100mhz ולטייפ/רמקולים זה בכלל לא יזיז.

פורסם

אני יודע, מרגיש וחושב שקרינה מסרטנת. לשים פלאפון על טייפ ולראות אותו מושבת תוך כדי צלצול, היה לי מספיק.

:facepalm::s07::bash::kopfpatsch::screwy:

אני יכול להתיחס בצורה עניינית אבל זה נראה לי מיותר...

פורסם

אלא אם כן זה גרם לטייפ לחלות בסרטן, אני לא מבין איך זה קשור.

פורסם

אלכס אני מציע לך לשקול קריירת עיתונאות מקצועית.

איך מ- ארגון הבריאות העולמי מודה: "ייתכן שהסלולרי מסרטן" עשית ארגון הבריאות העולמי מודה: "הסלולריים גורמים לסרטן", רק אלוהים יודע.

ואיך לכל זה הצלחת להכניס גם מקרה של טכנאי שעבד עם קרינה מייננת?! למה עצרת שם? מה עם השייטת ונחל קישון?

אולי עוד כמה שנים נמצא את החוליה החסרה בין ריבוי מקרי סרטן כזה לבין סלולארים. אולי לא. נמשיך לחקור. אבל בחייאת לא צריך להיכנס לפאניקה ולשנות כותרות בגלל זה.

פורסם

אתה רציני?

אתה משווה קרינה סלולארית לקרינה טבעית....?

זה ברור שיש קרינה שהגוף צריך כמו אור השמש (בכמות מסוימת), אבל אני דברתי על קרינה סלולארית......כל בנאדם הגיוני בימינו יודע שקרינה שמודבקת לראש שלך לא בריאה, ולא צריך ארגון עולמי בשביל להגיע למסקנה הזאת.

האם אתה רציני?

"קרינה סלולרית" (כלומר, קרינה א"מ בתדרים של בסביבות ה-2.4Ghz או 1.1Ghz או 800-900Mhz, פחות או יותר, תלוי בטלפון) היא קרינה בדיוק כמו הקרינה שמגיעה מהשמש, רק שהיא שונה בתדירות שלה (ובעוצמה, מן הסתם).

אותה קרינה קיימת גם בטבע ומגיעה אלינו בתור רעש אטמוספרי גם בתדירויות של סלולר.

ההבדל הוא שאתה לא יכול לראות קרינה סלולרית...

וחוץ מזה, קרינה אולטרה סגולה היא טבעית לחלוטין, ועדיין לא הייתי ממליץ לך לשטוף בה את הגוף.

וגם קרינת אלפא, בטא וגאמא הן טבעיות לחלוטין. האם אתה מעוניין להיחשף אליהן?

אין שום קשר בין "טבעי" לבין "בריא" או בין "לא-טבעי" לבין "לא-בריא", זה סתם שטות שארגונים שמוכרים מוצרים "טבעיים" מנסים לדחוף לתודעה של אנשים.

הרי גם נפט זה טבעי לחלוטין, וגם אורניום וגם ציאניד. האם אתה מעוניין להכניס אותם לגוף שלך, רק על בסיס כך שהם "טבעיים"?

מאחר והתשובה היא לא, אולי תביא קצת יותר ביסוס וטענות הגיוניות מאשר "לא טבעי זה לא בריא", כפי שמשתמע מההודעה שלך.

להתחיל טיעון ב"כל בנאדם הגיוני" זה אולי נחמד ונשמע טוב, אבל חסר כל ביסוס ואמינות

ולמה אף אחד לא טרח להתייחס לכך שארגון הבריאות העולמי הכניס את הסלולריים לאותה קטגוריה כמו חמוצים?

האם כל מי שמסתובב כאן בפורום ומתריע על הסכנה הנוראית שטמונה בסלולר מתנזר גם מאכילת חמוצים?

פורסם

סליחה רגע שאני מתערב בעמוד 3 ובלי לקרוא את הדיון לפני זה, הרגע ראיתי אותו... מי בחר לדיון הזה את הכותרת המטופשת והשגויה הזאת? ולמה אנחנו כבר בעמוד 3 והיא עדיין לא נערכה למשהו פחות שיקרי?

פורסם

כי דיסאינפורמציה היא הבסיס עליו בנוי הניו איג'

פורסם

כי פותח הדיון מניח שאם ארגון הבריאות העולמי סוף סוף מודה באפשרות, ונכנס לפרטים מאוד ספציפים לגבי אופי השימוש והנזקים...

אז בתנאים הקיימים של המציאות שקשה להוכיח חד משמעית, כנראה שיש נטיה מספיק גדולה לעבר האמת כדי שהם יקראו לזה "עלול", בשעה שבפועל זה כבר עובדה סטטיסטית בשטח.

פורסם

אני יודע, מרגיש וחושב שקרינה מסרטנת.

ארנב, זה עונה לך על השאלה?

[אתה אגב לא הראשון ששם לב, כמה אנשים כבר התייחסו לכך, אלכס הגיב משהו בסגנון הזה: "כל המחקרים שנעשו מצביעים על קשר ישיר בין קרינה סלולרית לסרטן. לכן ה"ייתכן" של ה-WHO ריק מתוכן".]

עריכה: והרי הציטוט המדוייק-

4. כל המחקרים מצביעים (כמו הנ"ל) שיש קרינה מטלפון וברגע שארגון הבריאות מפרסם, ה"ייתכן" הוא ריק מתוכן.

פורסם

אי אפשר להרגיש קרינה.

יודע זה מאוד מגלומני.

חושב, זה לא מספיק בשביל לזייף ציטוט שיקרי בכותרת.

מאוד עצוב שאלה הסיבות לכותרת השיקרית.

פורסם

זה ידוע שסלולרי מבשל את המוח.

דיבור ממושך מוצמד לראש "עלול" לגרום לכאבי ראש ללא מעט אנשים.

גם זה דיסאינפורמציה של השערות לא מבוססות ?

אכילת אוכל בתהליך ריקבון "עלול" לגרום לקילקול קיבה.

קפיצה למי קרח באמצע החורף "עלול" לגרום לדלקת ריאות.

אנשים איבדו את המידתיות.

פותח הדיון לכיוון אחד (למרות שזה הכיוון הנכון אם כבר), ואחרים לכיוון ההפוך.

"עלול" במקרה הזה הוא גרסה מופחתת של כן, ולא גרסה מנופחת של לא.

אם כבר בגלל טבע הנושא ומורכבות העניין, הנטיה היא להגדרות כלליות בעלות אופי סטטיסטי.

אי אפשר לומר "יגרום" לסרטן.

אין מנוס מלומר "עלול לגרום" לסרטן.

זה הטבע של סטטיסטיקות ותוצאות מצטברות שאינן מידיות.

פורסם

מול מי אתה מנסה להתווכח ועל מה?

אני לא אמרתי שזה לא גורם. רק אמרתי שהארגון קבע שזה עלול. והכותרת טוענת שזה בהכרח. מכאן נובע שהכותרת שיקרית. מ.ש.ל.

פורסם

מישהו בכלל טרח לקרוא את זה?

כמה הבהרות חשובות בנושא:

http://tech.walla.co.il/?w=/4008/1828705

מאוד חשובות.

טוב שיש לנו אותך- ארט טאטום.

גם חוקר קרינה, גם בלשן וגם יודע כל- כל מה שהמדענים עדיין לא יודעים. אף אחד לא הוכיח שקרינה סלולרית=סרטן. די כבר.

פורסם

האם אתה רציני?

"קרינה סלולרית" (כלומר, קרינה א"מ בתדרים של בסביבות ה-2.4Ghz או 1.1Ghz או 800-900Mhz, פחות או יותר, תלוי בטלפון) היא קרינה בדיוק כמו הקרינה שמגיעה מהשמש, רק שהיא שונה בתדירות שלה (ובעוצמה, מן הסתם).

אותה קרינה קיימת גם בטבע ומגיעה אלינו בתור רעש אטמוספרי גם בתדירויות של סלולר.

ההבדל הוא שאתה לא יכול לראות קרינה סלולרית...

וחוץ מזה, קרינה אולטרה סגולה היא טבעית לחלוטין, ועדיין לא הייתי ממליץ לך לשטוף בה את הגוף.

וגם קרינת אלפא, בטא וגאמא הן טבעיות לחלוטין. האם אתה מעוניין להיחשף אליהן?

אין שום קשר בין "טבעי" לבין "בריא" או בין "לא-טבעי" לבין "לא-בריא", זה סתם שטות שארגונים שמוכרים מוצרים "טבעיים" מנסים לדחוף לתודעה של אנשים.

הרי גם נפט זה טבעי לחלוטין, וגם אורניום וגם ציאניד. האם אתה מעוניין להכניס אותם לגוף שלך, רק על בסיס כך שהם "טבעיים"?

מאחר והתשובה היא לא, אולי תביא קצת יותר ביסוס וטענות הגיוניות מאשר "לא טבעי זה לא בריא", כפי שמשתמע מההודעה שלך.

להתחיל טיעון ב"כל בנאדם הגיוני" זה אולי נחמד ונשמע טוב, אבל חסר כל ביסוס ואמינות

ולמה אף אחד לא טרח להתייחס לכך שארגון הבריאות העולמי הכניס את הסלולריים לאותה קטגוריה כמו חמוצים?

האם כל מי שמסתובב כאן בפורום ומתריע על הסכנה הנוראית שטמונה בסלולר מתנזר גם מאכילת חמוצים?

כל מילה בסלע, ואל תשכח שגם הקפה שם ברשימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים