עבור לתוכן

איך להתחיל ללמוד תכנות? אשמח ליעוץ מהמומחים.

Featured Replies

פורסם

מה שלומדים בבית הספר זה לא בדיחה, זה אותו הדבר כמו שתלמד במקום אחר. בביה"ס פשוט מפסיקים בגבול מסויים, לבד אתה יכול להתקדם יותר. אין לך ברירה אלא ללמוד את מה שתלמד בביה"ס, אין לך דרך לעקוף את זה. תלמד מעבר כשתגמור עם זה (אתה יכול ללמוד את החומר של היחידות 4-5). אני ממליץ לך כן ללמוד מחומר לימ וד של ביה"ס מכמה סיבות:

* הוא קל ופשוט להבנה

* אתה יכול לתרגל מבחינות בגרות ישנות ולבדוק אם צדקת בפתרונות

* זה זמין ונגיש

* יהיה לך קל בבגרות, למרות שאני לא יודע מה תעשה בשיעורים...

* כשתסיים, אין שום בעיה להמשיך הלאה

• תגובות 33
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אה,התכוונת ללמוד מהחומר של הבגרות,חשבתי שאתה מדבר על לא ללמוד כלום וללמוד רק במגמה ורק ש"אסיים אותה" להמשיך הלאה.

רעיון יפה אני חייב להגיד,יש עוד רעיונות? אז מה הדרך הכי טובה ללמוד את C#? ספר,מדריך אינטרנטי או (אני מעדיף שלא,אבל זו אפשרות) קורץ בקיץ?

פורסם

אולי פספסת:

אחרי שתקרא את הספר תחשוב על פרוייקט לקידוד ותקודד אותו. זו הדרך הכי טובה ללמוד.

פורסם

^ +1. קיבלת מספיק עצות. פחות דיבורים יותר למידה.

פורסם

בכל מקרה כמו שאמרתי קודם-הספקתי ללמוד 7 פרקים מתוך עשרים בספר על C++ (ז"א,אני יודע פונקציות,מצביעים,את כל הלולאות ותרגלתי את הכל טוב) כך שאת הבסיס כרגע יש לי.

לכתוב קוד כל אחד יכול. אם אתה רוצה לעבוד בהיי-טק ואני לא מתכוון לעובד שחור (אני יודע שזה קצת רחוק אבל בכל זאת) אז כדי גם שתלמד

עקרונות במדעי המחשב, סיבוכיות, אלגוריתמיקה.

כמובן שאנגלית זה הכרחי למקצוע - אתה לא מצפה ללמוד בעברית, נכון? רוב המידע שתחפש יהיה באנגלית, APIים דוגמאות וכולי.

חוץ מזה אני באופן אישי קצת סולד מערבוב של עברית תקנית ואנגלית "פוינטר מיוצג על ידי כרוכית..." או "מימוש תור קדימויות באמצעות היפ"

פורסם
  • מחבר

UnsignedInteger-אני לא מתכוון לגמור את הספר כי הוא על C++,חבר שלי המר לי ש"אם אתה רוצה לתכנת לwindows כדאי מאוד שתעבור לC#".

עכשיו אני רוצה עצות באיך ללמוד את C# (אתר,ספר וכ"ו).

Gil28-מסכים איתך בנוגע לאנגלית,אבל את העקרונות אני מעדיף ללמוד בעברית,אבל אני מוכן ללמוד גם באנגלית עם זה כתוב.

בקשר לזה שאני צריך ללמוד אלגוריטמקיה וכ"ו-אחרי שאדע לכתוב תוכנה לwindows כמו שצריך אגש לכל שאר הדברים.

nat64x-אני לא יכול ללמוד אם אין לי בדיוק איך ללמוד C#,אתה מסכים איתי?.

בכל מקרה,אני אלמד מהאתר corner.co.il,זה נראה לי הכי טוב לבינתיים.

עכשיו,עוד 2 דברים:

1)אפשר אולי קישורים למארגרי תרגילים לC#? זה יקל עלי מאוד,תודה.

2)האם כדאי לי להמשיך למרות הכל "עד הסוף" בלימוד C++? ז"א ללמוד גם את העמסת אופרטורים ותורשה? או שכדאי לי לעבור מהר לC# בשביל לא לבלבל את עצמי בעתיד?.

פורסם

בפעם השלישית, תפתור בגרויות- kadman.net

פורסם
  • מחבר

בפעם המיליון-עדיין לא למדתי C#! קודם אלמד ואח"כ אפתור את הבגרויות.

פורסם

ומזה בגרויות עם לא מאגרי תרגילים? :facepalm:

nat64x-אני לא יכול ללמוד אם אין לי בדיוק איך ללמוד C#,אתה מסכים איתי?..

לא אני לא מסכים איתך. אתר יש לך. ספר יש לך. תרגילים יש לך. לא מספיק לך?

c++, Java ו- c# מאוד דומים ומבוססים אחד על השני. הסינטקס שלהם כמעט זהה עם שינויים מינוריים. זה לא ממש משנה מה תלמד קודם, לאחר מכן תוכל ללמוד את האחרים בקלות ובמהירות.

הספר שהמלצתי לך עליו אולי הוא 900 דפים אבל חצי מזה זה רק דוט נט פריימוורק. והחצי של השפה עצמו מלא קטעי קוד וקוראים אותו ממש מהר באמת הרבה פחות סיפור ממה שזה נראה.

פורסם
  • מחבר

אז ללמוד את C++ עד הסוף ואז ללמוד את C#? זה לא יבלבל אותי?

רעיון לא רע... יש תמיכה ברעיון?

בבגרויות יש את התרגילים היותר קשים מאוד,אני מחפש תרגילים יותר למתחילים.

פורסם

הם טובים גם למתחילים. לא נדרש ממך הרבה. בקדמן יש תרגילים נוספים.

תרגילי הבגרות גם מומלצים כי תקבל עליהם פתרונות מלאים שתוכל להשוות.

פורסם

http://kadman.net/

זה לא מאוד מקיף ובסיסי למדי אבל זה מה שתלמד בבית הספר. זה מקום טוב להתחיל (או שאתה יכול לקנות כבר עכשיו ספר לימוד, לדוג':

http://www.hashraa.co.il/index.asp?Page=viewbook&ID=12

http://www.hashraa.co.il/index.asp?Page=viewbook&ID=14

)

יש לי הפתעה- בספר לימוד יש תרגילים! איזה קטע...

גם באתר יש!

ותרגילי בגרות לא קשים, תעשה מהפרק הראשון בהתחלה, אז מהשני ואז מהשלישי. כמובן שקודם צריך ללמוד את החומר ע"ע ^^.

פורסם
  • מחבר

בסדר,נראה לי שאני מסודר...

שאלה אחת נשארה בעינה:

האם כדאי לי ללמוד את C++ עד הסוף ואז לעבור לC# או לעבור לC# כשאני בקטע של מחלקות בשביל לא לבלבל את עצמי?

פורסם

לך על c# ותתמקד בה.

תמשיך ב c++ לאחר שאתה כבר בקיא בשפה הקודמת.

פורסם
  • מחבר

זה מה שחשבתי לעשות.

יש עוד הצעות בנושא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים