עבור לתוכן

האם כונן 500GB ומהירות 7200 יהיה מהיר יותר מכונן 1TB בעל מהירות זהה?

Featured Replies

פורסם

שלום.

זאת אמנם שאלה תיאורטית, אבל מעניינת.

האם כונן קטן יותר (נפח קטן יותר ולכן גם בעל משקל קל יותר), בעל מהירות של 7200RPM יהיה מהיר יותר מכונן 1TB בעל מהירות זהה (גם כן 7200RMP)?

כמובן - נניח שמדובר בכוננים זהים!

אמנם המהירות היא נתון קבוע כאן, אבל יכול שיש גורמים אחרים שמשפיעים על המהירות (כמו גודל ה"פלטה" - דיסק)?

תודה

פורסם

זה המקרה בין שני דגמים ( ששונים בנפח ) במקרה של סיגייט.

החצי טרה טיפה יותר מהיר מהטרה, אם כי זה ממש זניח ומשני.

אני לא בטוח שזה חל על כל החברות /סדרות כוננים, ואל תחפש אצלי :silly:

הסברים לאיך ולמה.

:xyxthumbs:

פורסם

אמנם המהירות היא נתון קבוע כאן, אבל יכול שיש גורמים אחרים שמשפיעים על המהירות (כמו גודל ה"פלטה" - דיסק)?

כן יש אמת בזה מחיצה קטנה יותר יוכלה להוביל למהירות גבוהה יותר, אני לא חושב שזה ישפיע באופן מהותי.

חפש מידע נוסף בוויקפדיה קראתי מאמר על זה פעם.

פורסם

אין תשובה חד משמעית.

זה גם תלוי מה ההגדרה של מהיר יותר. האם מדובר בקצב העברת מידע רציף, האם מדובר בזמני גישה?

בעקרון יש חשיבות למספר משתנים:

1. מספר הפלטות.

2. צפיפות המידע שעל כל פלטה.

3. מהירות הסיבוב.

באופן תיאורטי כוננים עם מספר פלטות גדול יותר אמורים להציג קצב העברה רציף גבוה יותר (בגלל חלוקת המידע בין הפלטות) בהשוואה לכונן בעל פלטות זהות (כלומר צפיפות מידע זהה) במהירות סיבוב זהה שלו מספר פלטות קטן יותר, אך המחיר הוא בזמני גישה נמוכים יותר (וצריכת אנרגיה ופליטת חום גבוהות יותר). באופן מעשי ההבדלים הרבה פעמים זניחים או לא קיימים.

לכן, אם יש דרישה מסוימת מכונן קשיח, יש לבדוק בעיון מבחני ביצועים של קצבי ההעברה וזמני הגישה, מכיוון שהמפרט הטכני עצמו הוא רק חלק מהתמונה. לפעמים גם אם תיאורטית כונן מסוים אמור להציג ביצועים טובים יותר מכונן אחר ייתכן שהיצרן דווקא בחר לבצע לו אופטימיזציה מסוימת (לדוגמה חסכון באנרגיה על חשבון "ביצועים" שאליהם הוא יכול להגיע באופן תיאורטי) כל שבפועל ההבדלים לא קיימים, זניחים או שאולי דווקא כונן אחר עדיף/משתלם יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה :)

כדרך אגב, ולמרות שזה לא כל כך קשור - אציין שהתגובתיות של המחשב כאשר הוא פועל מכונן 5400 סל"ד לעות 7200 סל"ד היא מדהימה!

ההבדל בביצועים - פתיחת יישומים, הפעלת משחקים, התקנת תוכנות - הוא פשוט דרמטי. עד כדי כך שכעת אני חושב שיש להימנע בכל מחיר מכונן איטי יותר מ 7200 (לפחות עבור מערכת ההפעלה והתוכנות).

אבל כאמור, זה כבר נושא אחר.

פורסם

בעקרון זה נכון. כונן במהירות 5,400 סל"ד הוא לא אופטימלי ככונן מערכת ראשי, אפילו היום כשכונני 5,400 סל"ד מציגים ביצועים לא רעים בחתך רוחב. הכוננים הללו מיועדים יותר לאחסון.

מצד שני, אם אתה משווה בין כונן 5,400 סל"ד מיושן או קטן (2.5 אינץ') לעומת כונן 7,200 סל"ד בגודל תקן של 3.5 אינץ' ומדור חדש יותר, אז ההשוואה היא עוד יותר לא הוגנת ויש להשוות בין כוננים שהם בעלי גודל תקן זהה ומדור זהה.

פורסם
  • מחבר

רגע עכשיו חידשת לי: יש הבדל בין 2.5 אינצ' לבין 3.5 אינצ' מבחינת הביצועים???

חשבתי שזה רק עניין של גודל פיזי - אחד עבור לפטופ והשני עבור דסקטופ :kopfpatsch:

פורסם

לגודל הפיזי אמנם חשיבות גם מהבחינה הזאת (התאמה לסוג המחשב שלו הוא מיועד), אבל יש לו השפעה גם על ביצועי הכונן.

גודל המעטפת של הכונן נקבע על-ידי קוטר הפלטה (או הפלטות שבתוכו). גם אם נניח שמשווים בין כוננים זהים מבחינת כמות הפלטות, צפיפות המידע ומהירות הסיבוב, אז כונן 3.5 יציג ביצועים עדיפים על עמיתו בגודל 2.5 מכיוון שלפלטה הגדולה היקף גדול יותר, ומהירויות ההעברה הגדולות ביותר מושגות בחלקים הרחוקים מהמרכז, או החיצוניים של הפלטה. ניתן אפילו לפשט זאת מעט ולהגיד שכתוצאה מההיקף הגדול יותר, האזורים החיצוניים של הפלטה הגדולה יותר מסתובבים מהר יותר בהשוואה לאלה של הקטנה יותר ולכן מושג שם קצב העברת מידע גדול יותר.

כל זה עוד לפני שנכנסים בכלל לעניין האופטימיזציה לצריכת אנרגיה שחשובה יותר בניידים ועוד שיקולים וגורמים דומים שמשפיעים על ביצועי הכוננים (מה שמחזיר אותנו לשאלה המקורית שלשמה נפתח הדיון).

פורסם
  • מחבר

אוי ווי - כל כך הגיוני!

האם אגב הדבר נכון גם לגבי כונני ה SSD? ברור לי ששם אין פלטות, אבל גם כונני ה SSD נמכרים בשני הגדלים.

פורסם

אני לא מומחה בכונני SSD אז ייתכן שאני לא לגמרי צודק, אבל למיטב ידעתי אין הבדל.

לכוננים הללו אין חלקים נעים והפרשי הגודל אולי נובעים מסוג וכמות הבקרים ותאי הזכרון שבהם. כלומר, ייתכן שכונן SSD מדור מסוים, המבוסס על בקר מסוים ובנפח מסוים יהיה גדול יותר מכונן זהה בנפח קטן יותר עקב כמות רכיבים גדולה יותר.

כמו כן, וזאת השערה בלבד, אולי אפילו חלק מהיצרנים לוקחים בחשבון שכונני SSD יותקנו במארזי מחשב שמתאימים לכוננים בגודל 3.5 אינץ' ולכן מייצרים גם כוננים בגודל הזה, אם כי אני קצת פחות מאמין בזה.

בכל מקרה, גם במקרה של SSD כדאי לבדוק מבחני ביצועים בפועל ואז לקנות את המשתלם ביותר בנפח הרצוי.

פורסם

במקרה של SSD יכול להיות הבדל בין כוננים בעלי נפח שונה. (אבל לא תמיד)

נפח קטן יותר (בין כוננים מאותה סדרה) אומר שיש פחות צ'יפים, כך שיש פחות גישות שיכולות להתבצע במקביל, ואז הביצועים יורדים עם הנפח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים