עבור לתוכן

עדכון קושחה לדיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

יש לי שלושה דיסקים של סמסונג, 2 HD103SJ ו- HM250JI

יש לדיסקים האלה עדכון קושחה באתר של סמסונג (מצורפים קישורים) אבל אני לא מצליח לעדכן אותם (ניסיתי דרך miniXP של hirenboot cd), איך אני מעדכן דיסקים קשיחים?

http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=308

http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=131

פורסם
  • מחבר

היה לי דיסק HM250JI שנהרס אחרי שנה וחצי, ונראה לי שעדכון קושחה לא יזיק לדיסקים שיש לי עכשיו (זה עדכון רשמי של סמסונג). אני יודע שהיתה תקלה בדיסקים קשיחים של SEAGATE שעדכון קושחה פתר אותם. ובנוסף זה אמור לשפר ביצועים.

פורסם

לא יזיק לא לעדכן אם אמת אין צורך. אותו כלל כמו עם BIOS.

אל תיקח את הסיפור של Seagate כמשהו כללי לכל החברות והדגמים.

פורסם

לי מת דיסק 500 שלהם אחרי שלושה חודשים.

חברות לא מוציאות סתם עדכוני קושחה ובמיוחד לדיסקים קשיחים. אם יש עדכון לקשיח זה לרוב אומר שיש תקלה שהיתה מחייבת התייחסות, חד משמעית לעדכן רק תגבה את החומר לפניכן.

פורסם

לי מת דיסק 500 שלהם אחרי שלושה חודשים.

וסבלת מחוסר מזל. ואין במקרה בודד, וגם לא בעשרות מקרים ביחס להיקף המכירות, כדי להעיד משהו על דרגת האמינות של הכוננים או על כך שיש צורך בעדכון קושחה או כל פעולה אחרת.

חברות לא מוציאות סתם עדכוני קושחה ובמיוחד לדיסקים קשיחים. אם יש עדכון לקשיח זה לרוב אומר שיש תקלה שהיתה מחייבת התייחסות, חד משמעית לעדכן רק תגבה את החומר לפניכן.

אני לא מסכים איתך. מעדכנים קושחה רק כשיש סיבה לכך (אגב, כמענה לדבריו של פותח הדיון, קושחה לא משפרת ביצועים שנגזרים מהמנגנון המכני ומבנה הכונן, אלא רק באה לתקן/לשפר משהו, בדרך כלל ברמת התקשורת עם הבקר). המקרה של Seagate באמת שהיה יוצא דופן יחסית, ואילו במקרים השכיחים יותר מדובר בסך הכל על בעיית תאימות כזאת או אחר עם ערכות שבבים מסוימות, תיקון באג קטן שייתכן שלרוונטי רק לשיעור מאוד נמוך של המשתמשים, בעיוות של זיהוי נפח תקין ועוד. אם הכל עובד כמו שצריך אין שום סיבה לעדכן קושחה (פעולה שטומנת בחובה סיכון). אם משהו לא עובד כמו שצריך אז אני ממליץ קודם לקרוא במסמכי התיעוד מה הקושחה באה לתקן ו/או לשפר ועל-פי זה להחליט אם זה בכלל רלוונטי למקרה שלך. אם לדוגמה עדכון הקושחה בא לשפר תאימות לערכות שבבים מסוימות ואילו לך יש לוח המבוסס על ערכת שבבים אחרת, או שיש לך את ערכת השבבים המדוברת אך אין לך שום בעיה, לדעתי אין טעם לשדרג קושחה וזה סתם סיכון (גם אם יחסית נמוך) מיותר.

בכל מקרה, גם אם אתה מעדכן קושחה, פעל בעצתו של justUser ודאג קודם לגיבוי של כל החומר החשוב.

פורסם

בד"כ כשמרגישים שיש צורך בכך בקשיחים אז כבר מאוחר מידיי...

פורסם

לא הבנתי את המשפט הנ"ל. אם התכוונת להגיד שהכונן עלול להתקלקל במפתיע ואז כבר מאוחר מדי לביצוע פעולות כלשהן, אז אני לא מבין איך זה קשור.

הרי עדכון קושחה לא "יציל" את הכונן מפני נזק פיזי או מכני שלהם רגיש גם ככה הכונן הקשיח בלי קשר לקושחה שלו.

בכל מקרה, אני את שלי אמרתי והשתדלתי לספק כמה שיותר מידע כדי להסביר את עצמי. מפה שכל אחד ייקח את המידע הזה ויעשה מה שהוא חושב שהכי נכון עבורו.

רק שאם כן בוחרים לעדכן קושחה, לא לשכוח לגבות את המידע החשוב.

פורסם
  • מחבר

הלוח שלי הוא H67 ככה שהקושחה של ה F3 מיועדת בשבילו, ואת ה-HM250JI אני רוצה לעדכן בכל מקרה.

השאלה היא לא אם כדאי, אלא איך אני עושה את זה, כי אני לא מצליח לעדכן. אשמח לתשובות.

פורסם

אתה צריך להגדיר את ההארד דיסק כ IDE ולא AHCI בביוס, רצוי לחבר אותו כדיסק יחיד שלא יהיו טעויות, להכין מבעוד מועד זיכרון נייד עם דוס, לשים עליו את קבצי העדכון ולהריץ.

לא הבנתי את המשפט הנ"ל. אם התכוונת להגיד שהכונן עלול להתקלקל במפתיע ואז כבר מאוחר מדי לביצוע פעולות כלשהן, אז אני לא מבין איך זה קשור.

ראה מקרה סיגייט שמי שלא עדכן היה בסיכון גבוה שיום בהיר אחד הוא לא יוכל לגשת אל החומר.

ומקרה WD עם החיצוניים שלהם שמי שלא הקפיד לעדכן כנ"ל מצא את עצמו ללא גישה לדיסק בגלל בקר שנדפק.

בשורה התחתונה מה שאני אומר זה שחברות דיסקים קשיחים ממעטות בהפצת קושחות חדשות ואם כבר יצא כנראה שיש סיבה טובה מאוד לעניין.

פורסם

הלוח שלי הוא H67 ככה שהקושחה של ה F3 מיועדת בשבילו, ואת ה-HM250JI אני רוצה לעדכן בכל מקרה.

האם יש לך בעיית תאימות כלשהי? כי עדכון הקושחה בא לפתור בעיות תאימות שחלק מהמשתמשים חווים. זה שערכת השבבים שלך מוזכרת בפרטי עדכון הקושחה לא אומר שאתה חייב לעדכן אם אצלך הכל עובד כמו שצריך.

ראה מקרה סיגייט שמי שלא עדכן היה בסיכון גבוה שיום בהיר אחד הוא לא יוכל לגשת אל החומר.

ומקרה WD עם החיצוניים שלהם שמי שלא הקפיד לעדכן כנ"ל מצא את עצמו ללא גישה לדיסק בגלל בקר שנדפק.

אבל אלו מקרים בודדים ונדירים יחסית. אם זה היה המצב של פותח הדיון אני מניח שאף אחד לא היה ממליץ לו שלא לעדכן את הקושחה. אבל במקרה הנ"ל לא מדובר על תקלות קריטיות כאלה, אלא פשוט על שיפורים והתאמות קטנים.

בשורה התחתונה מה שאני אומר זה שחברות דיסקים קשיחים ממעטות בהפצת קושחות חדשות ואם כבר יצא כנראה שיש סיבה טובה מאוד לעניין.

והסיבות לשחרור של כל עדכון קושחה מפורטת באתר היצרן. בדיוק כמו בעדכון BIOS, קודם יש לוודא מה בכלל העדכון בא לפתור ורק אחר כך להחליט אם זה בכלל רלוונטי למקרה.

אך כאמור, כל אחד שיעשה מה שטוב עבורו ובהצלחה.

פורסם
אבל אלו מקרים בודדים ונדירים יחסית.

אלו לא היו מקרים בודדים, יצא לי להחזיר כמה וכמה דיסקים כאלו ליבואן (אם אני זוכר נכון כמעט כל דיסק שני במהלך של שנתיים) ואני גם הייתי אחד הקורבנות.

פורסם

לא בודדים מבחינת כמות הכוננים המושפעים - בודדים מבחינת שכיחות מקרים שכאלה.

הרי ברור שמשמעות של תקלה כזאת בסדרת כוננים של יצרן בעל נתח שוק גדול יחסית משמעותה מאות אם לא אלפי כוננים כאלה שיש לתקנם/להחזירם.

אבל זאת בדיוק הנקודה. כשיש תקלת קושחה שכזאת, היא מוגבלת לכוננים מסדרה (או סדרות אם יש סדרות מקבילות של היצרן) מסוימת. עד כמה שאני יודע, זה לא המקרה הנדון בדיון הנוכחי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים