עבור לתוכן

תקלה בנתב Edimax BR6204Wg אחרי עדכון Firmware

Featured Replies

פורסם

היי,

הייתה לי בעיה עד היום בנתב שאחרי כל עדכון הוא לא היה חוזר לעבוד עד שניתקתי וחיברתי בחזרה לחשמל. (ראיתי בפורום שהיו עוד תלונות על הנ"ל)

עד היום עבדתי עם גרסת firmware 1.61 וניסיתי היום לשדרג לגרסה האחרונה 1.63 מהאתר של אדימקס.

עכשיו אחרי שביצעתי את השידרוג הנתב לא מגיב בכלל... הוא רשם שהוא ביצע את השדרוג בהצלחה אבל אחרי איזה 15 דקות שחיכיתי שהוא יסיים לאתחל את עצמו זה כרגיל לא קרה אז ניתקתי וחיברתי לחשמל - אבל הפעם זה לא עזר. גם ללחוץ על כפתור הריסט (הפיזי) לכבות שוב לכבות גם את המחשבים שמחוברים אליו - כלום לא עזר.

אני לא יכול גם להתחבר לIP בקרה (192.168.2.1) בשביל לחזור לגרסה הישנה.

המחשבים שמחוברים אליו רושמים Limited or no connectivity נראה לי שהם לא מקבלים IP מהDHCP.

רעיונות מה אפשר לעשות מישהו?

דרך אגב, קניתי אותו לפני כמעט שלוש שנים, אין מצב שיש אחריות נכון? זה תמיד אחריות לשנה, לא?

תודה

• תגובות 32
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נסה לעשות לו HARD RESET, ואם זה לא מושך IP, תנסה להגדיר IP ידני בכרטיס רשת.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את שניהם.

לחיצה על כפתור הריסט לא עזרה.

וניסיתי גם להגדיר IP ידנית, הגדרתי 192.168.2.100 עם default gateway של 192.168.2.1 וזה לא התחבר.

האמת בדקתי עכשיו שוב עם DHCP, אחרי שהוא רושם "acquiring network address" (או משהו כזה) הוא רושם בפרמטרים של ההתחברות שהIP הוא 169.254.236.100 (ואז רושם Limited or no connectivity).

אז אולי הוא כן מקבל כתובת מDHCP? אבל אין קשר בין הכתובת הזאת לכתובות הנורמליות. (זאת גם לא הכתובת של הספק שלי חוץ מזה שבזמן הבדיקה הנ"ל הנתב היה מנותק מהמודם)

פורסם

כשאתה מחובר לנתב אתה לא תראה את הIP של הספק, אלא של הנתב שזה 192.168.2.100+.

שאתה עושה ריסט אתה מחזיק את זה להרבה זמן? אגב יכול להיות שזה הכל, נסה להפוך את הקצוות שלו, או נסה כבל אחר.

פורסם
  • מחבר

לחצתי Reset להרבה זמן. ואין מצב שזה הכבל כי זה התחיל אחרי שידרוג Firmware בלי שבכלל נגעתי בכבלים. (חוץ מהמתח, אבל המתח עובד)

עוד רעיונות?

פורסם

לפי התיאור שלך הנתב הלך לעולמו. לנתבי EDIMAX יש 3 שנים אחריות כך שאם אתה נמצא לקראת סיומן כדאי שתזדרז. ליבואן קוראים פיקוק והם יושבים בכפר מלל.

פורסם
  • מחבר

גם אני חשבתי ככה אבל חיפשתי עוד קצת באינטרנט ומצאתי פתרון.

עקבתי אחרי ההוראות הבאות שמצאתי:

- Set your wired network to IP: 192.168.1.8 (or any other EXCEPT 192.168.1.6)

- Connect with network cable your PC and Port #1 on the router.

- Unplug the router power

- Hold down "reset" button

- Plug the power back while continue holding "reset" btn

- Wait few seconds (let's say 10) until the router wifi icon flash.

- Hold the reset few more seconds (just in case)

- Then write down the command

tftp -i 192.168.1.6 PUT image.bin

(I'm not quite sure that you will be able to ping 192.168.1.6 at this point.)

after 10-20 seconds you should see that upload is successful.

-Take a cigarette (5-10 minutes)

-Reboot.

-Restore network card settings or add 192.168.1.1 as GW

כשהורדתי את הfirmware הישן של 1.61 ושמתי אותו.

והנתב חזר לעבוד.

נראה לי שאני אוותר על השדרוג ל-1.63, העיקר שזה עובד כל עוד אני לא משנה הגדרות בנתב (מה שלא קורה כל יום)

דרך אגב יש למישהו מושג אם 1.63 באמת אמור לפתור את הבעיה הנ"ל?

תודה בכל מקרה

פורסם

כן, ה1.63 פותר את הבעיה הנ"ל (לי יש את ה1.63).

פורסם

Qttp תגיד אחרי עדכון ל1.63 יש אפשרות להתחבר לספקית עם חייגן?

ואיך הצלחת להתקין את העדכון הזה? כי גם לי קרה אותו דבר הוא נתקע.

פורסם

כן, יש, ולמעשה אני מחובר כרגע עם חייגן.

פשוט התקנתי אותו דרך ממשק הנתב והוא לא נתקע. אולי קרה לך משהו חד-פעמי - תנסה שוב, הרי עכשיו אתה יודע איך לשחזר את המצב הנוכחי.

למען הסר ספק - מדובר בגרסה NFR-1.63 מאתר edimax.com?

פורסם

כן מדובר באותה גרסה מהאתר שלהם. מאיזה גרסה עדכנת? 1.51 או 1.61?

גם אצלי זה נתקע ואני לא מצליח לשחזר לפי ההוראות האלה.

השאלה אם יכולת להתחבר דרך חייגן גם קודם?

לנתב הזה יש בעיה ידועה שהוא לא מתחבר לחייגן של בזק בינלאומי על תשתית הוט. אתה על תשתית ngn?

עריכה: לגבי ההוראות בעמוד הקודם.

את הפקודה איפה שמים בCMD או בשורת כתובת של הדפדפן? בדפדפן לא קורה כלום ובCMD הפקודה לא חוקית.

PORT#1 אומר הפורט הראשון של המחשבים או ממש הפורט של הרשת?

וIMAGE.BIN למה הוא מתייחס? לשנות את גירסה 1.61 לIMAGE.BIN לשים בC: ואז לטעון משם? לא מובן.

פורסם

אני לא זוכר ממה עדכנתי. בד"כ הייתי עובד עם 1.55 (הגרסה הנורמלית האחרונה לפני שהבעיה התחילה), אך ייתכן שלפני העדכון ל1.63 עשיתי עדכון לגרסה אחרת, על מנת לבדוק את התופעה.

את הקושחה הספציפית שיש לי לא הורדתי מהאתר, אלא קיבלתי בדוא"ל ממישהו באדימקס, בעקבות זה שהתלוננתי על הבעיה. כמה חודשים לאחר מכן ראיתי שהעלו את זה לאתר. אני זוכר שהורדתי את זה והשוויתי בייט-בייט, ולא היו הבדלים בין הקבצים. אבל אם לשניכם יש בעיות, אני מוכן לבדוק שוב.

שאלה נוספת - האם יש לכם את הגרסה הישנה של הנתב (אפור/שחור) או את החדשה (לבן)? שלי זה הישן (קניתי לפני כמעט 4 שנים).

לגבי חייגן - אני מחובר עכשיו לבזק בינלאומי דרך חייגן L2TP עם תשתית HOT (לא NGN ולא UFI), ואין שום בעיות בחיבור. גם קודם מעולם לא היו לי, עם שום ספק ועם שום גרסת קושחה. אני לא שמעתי על "בעיה ידועה" בחיבור עם חייגן עם נתב זה - למעשה הנתבים של אדימקס תמיד היו בין הנתבים היותר תואמים בכל מה שקשור לחיבור בשיטת החייגן המוזרה בישראל.

פורסם

על איזה מהירות אתה עובד? אני על 12MB. בUFI בוודאות יש בעיה עם זה (נוסה על כל הגרסאות). אפשר לקבל מקסימום 7 מגה על L2TP.

ויש לי גם את השחור/אפור הישן מאוד. (עדכנתי מגירסה 1.51 כי 1.61 פשוט חירפנה אותי עם אותה בעיה שצריך לנתק מהחשמל כדי לעדכן נתונים).

תוכל לעזור לגבי החזרת המצב לקדמותו? אני לא מצליח לפי הפרטים בעמוד הקודם.

ואם תוכל להעלות את הקושחה שנתנו לך, יתכן והיא עדיפה על מה שמפורסם באתר שכנראה גורמת להשבתת הראוטר!

פורסם

אוקיי, בעיות מהירות בL2TP זה עניין אחר. כאן אני נאלץ לסמוך עליך, כי אני ב5Mb ומעולם לא הייתי במשהו מהיר יותר.

השוויתי שוב את הקושחה ששלחו לי עם מה שיש באתר - זהות 100%.

http://www.edimax.com/en/support_detail.php?pd_id=11&pl1_id=1

לגבי החזרת המצב לקדמותו נראה שאתה צריך להוריד את tftp מאיפשהו.

פורסם

מה עושים אם פקודת TFTP לא עובדת בווינדוס 7?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים