עבור לתוכן

התייעצות אחרונה לפני קנייה

Featured Replies

פורסם

(בתגובה מספר 8 יש את המפרט שאני רוצה לקנות עם כמה שאלות, אשמח ל review לפני הקנייה, תודה.)

שלום,

אני צריך לבנות מחשב שהשימוש העקרי שלו יהיה למסחר במניות, זאת אומרת קבלת נתונים בקצב גבוהה ועיבודם, תוך כדי עדכון גרפים (גרפיקה פשוטה).

עיבוד הנתונים אינו מסובך במיוחד אבל יש לא מעט threads שרצים ולכן hyper-threading חשוב.

כמו כן המחשב יריץ SQL Server ועבודה עם Visual Studio 2010.

* שימושים משניים: פוטושופ, עריכת וידאו (ממש ממש משני)

* מעבד - i7 2600 (בשביל HT).

* לא צריך OC

* תמיכה בשני מסכים חובה (1920x1080) עם אפשרות להרחיב את התמיכה לארבעה מסכים בעתיד.

* מאוד חשוב לי שיהיה שקט (8 בסולם 1-10).

* זכרון רצוי 8GB, או אפשרות להתחיל עם 4 ולשדרל ל 8 אם ארגיש צורך (ולחסוך עלויות ראשוניות).

* כונן קשיח - הנפח לא כל כך משנה לי כמו מהירות הכתיבה/קריאה (חשבתי אולי raid0 של 2x500gb לשיפור ביצועים?).

* צריך מקלדת ועכבר (לא אלחוטיים).

* צריך Windows 7 (נראה לי שפרמיום יספיק).

* גישה נוחה ליציאות USB אוזנית ומיקרופון

* תקציב - אני רוצה לחסוך כמה שיותר בעלויות ראשוניות ואפשרות לשדרג בעתיד, האם 5K זה ריאלי?

תודה רבה!

פורסם

אתה חייב להיות הרבה יותר ספתיפי לגבי התוכנות והשימושים - אני בספק רב אם יש צוואר בקבוק של ממש בגישה לדיסק הקשיח וגם אם כן, אישית אני לא ממליץ על RAID (לפחות מניסיוני האישי בתוכנות תובעניות מאוד להנדסה וסימולציות חומרה).

הייתי מתחיל עם דיסק רגיל ומוסיף SSD מהיר בהמשך אך ורק אם היה מתברר לי שבפועל זה באמת צוואר הבקבוק במקרה הספציפי.

כנ"ל לגבי זיכרון - מתחיל עם 4G ומוסיף אם יש צורך (אני בספק).

קרא כאן למשל:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=468317.msg4004889#msg4004889

אני גם בספק לגבי HT כי תוספת הביצועים בפועל לרוב היא לא משמעותית - מלבד במקרים מאוד מסויימים שאני לא בטוח שתופסים כאן.

אולי במקרה כזה, בו יש חשיבות גדולה יותר לעבודה במקביל מאשר לכוח עיבוד יש יתרון למשושי הליבה של AMD למשל.

הם חלשים יותר ליבה-מול-ליבה אבל יש להם 6 ליבות פיזיות שעדיפות אם אכן יש ניצול מלא שלהן.

בישומים שגם כבדים מבחינת יכולת חישוב מעבדי אינטל מדביקים בקלות את הפער בזכות העדיפות של הליבות שלהן.

שוב - זה מאוד תלוי במאפייני הישומים שלך...

מפרט ראשוני - חזק מאוד, חרישי עם SSD ו-8G זיכרון בתקציב:

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600 3.4Ghz - TRAY ₪1384

לוח אם:

[..] INTEL COLD LAKE : BLKDH67CL-B3 ₪492

זיכרון:

[..] CRUCIAL RENDITION 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪205

כמות:2

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪112

מארז:

[..] ANTEC SOLO w/o PSU ₪487

מקלדת:

[..] MICROSOFT COMFORT CURVE 2000 KEYBOARD : B2L-00007 ₪83

עכבר:

[..] GIGABYTE GM-M6880 LASER GAMING MOUSE USB - זמין במלאי ₪80

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM - זמין במלאי ₪460

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W BRONZE - BULK ₪311

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪221

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB - זמין במלאי ₪600

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪284

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות - לרוכשי מחשב חדש ! ₪80

מחיר סופי: ₪5002

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה!

אני די מסכים עם מה שכתבת לגבי הכונן קשיח, כנראה שנספחתי טיפה... אני גם חושב שמחירי ה SSD די יקרים בשביל התועלת שאפיק מהם...

לגבי הזכרון, חשבתי להריץ את אחת התוכנות מסחר על RAM Disk, לפי מה שאני יודע מאנשים אחרים זה משפר את הביצועים של התוכנה ב 30%, אבל אני אתחיל עם 4GB ואראה "איך הולך".

לגבי המעבד, התבססתי על הכתבה הזאת שבדקה את זמן הקומפילציה של פרויקט גדול ב visual studio ול i7 יתרון משמעותי על ה i5.

האם הכרטיס מסך על הלוח אם תומך בחיבור שני מסכים? והאם תהיה אפשרות להרחיב לארבעה מסכים?

תודה רבה...

פורסם
  • מחבר

היי,

עוד שאלה, בהנחה שאני לא צריך עכשיו כונן SSD, האם תהיה משמעות להרכיב כונן קשיח נוסף בשביל מערכת ההפעלה, האם זה ישנה משהו בביצועים?

פורסם

אני בספק רב אם תהיה לזה איזושהי השפעה, אם כי אני לא מכיר את התוכנות הספציפיות בהן אתה משתמש.

לרוב תמיד עדיף שהכל ירוץ מה-RAM כי כל דבר אחר, כולל SSD, איטי בהרבה.

אם אתה שוקל להוסיף SSD בהמשך, כדאי אולי לקחת לוח Z68 שתומך בהאצת ביצועי הדיסק הקשיח באמצעות SSD קטן ולא יקר. הוא גם מאפשר OC תוך כדי שימוש בליבה הגרפית המובנית אז אם תיקח I7-2600K גם יהיה לך פוטנציאל OC אדיר בתוספת לא גדולה למחיר (מה שיכול להאריך את חיי המפרט בשנה-שנתיים לדעתי מבחינת ביצועים).

מפרט מבוסס 2600K, לוח Z68, ללא SSD ועם 8G זיכרון:

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - BOX - לרוכשי מערכת מחשב! ₪1488

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO3-M ₪578

זיכרון:

[..] CRUCIAL RENDITION 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪205

כמות:2

צורב DVD:

מארז:

[..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪335

מקלדת:

[..] MICROSOFT COMFORT CURVE 2000 KEYBOARD : B2L-00007 ₪83

עכבר:

[..] GIGABYTE GM-M6880 LASER GAMING MOUSE USB - זמין במלאי ₪80

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM - זמין במלאי ₪460

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W BRONZE - BULK ₪311

קרור למעבד:

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪282

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪4440

* את הקירור למעבד אפשר לדחות עד שתעשה OC אם בכלל (אבל הוא עדיין חרישי בהרבה מהסטוק).

* אפשר בהחלט "להסתפק" ב-4G בינתיים. קל מאוד להוסיף בהמשך.

אני מציע לך שוב להתייעץ ולבדוק האם לתוכנות הספציפיות שלך יש בכלל הצדקה ל-I7-2600K לעומת ה-I5-2500K כי הפרש המחירים גדול ואני בספק לגבי התועלת של ה-HT פה. גם כדאי לבדוק האם לא עדיפים משושי הליבה של AMD שנותנים 6 ליבות מקביליות בפועל. בטח יש מידע בפורומים של התוכנות בהן אתה משתמש או שתשאל בפורום "מעבדים" שלנו עם ציון התוכנות הספציפיות.

פורסם
  • מחבר

מה מבחינת "התמודדות" עם 4 מסכים? האם רק הכרטיס מסך הוא זה שרלוונטי או גם המעבד?

פורסם

אפשר לחבר 2 או אפילו 3 מסכים (צריך לבדוק) עם החיבורים שעל לוח האם בשימוש בליבה הגרפית המובנית במעבד.

כדי לחבר יותר תאלץ להוסיף כרטיס מסך נפרד.

פורסם
  • מחבר

היי,

איך היית משנה את המפרט שיתאים ל i5 2500k, כך שעדיין יהיה שקט עם אופציה ל 2-4 מסכים?

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

לפני שאני קונה, איך המפרט הזה? האם שכחתי משהו? (השיקולים לבחירת כל רכיב ושאלות בסוף ההודעה)

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY ₪1419

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO3-M ₪578

זיכרון:

[..] CRUCIAL RENDITION 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪194

צורב DVD:

מארז:

[..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪317

סט מקלדת ועכבר:

[..] MICROSOFT WIRED DESKTOP 400 KEYBOARD & MOUSE - USB : EYD-00005 - זמין במלאי ₪109

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAIL ₪400

קרור למעבד:

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪193

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪3623

השיקולים:

מעבד - החלטתי לקחת את ה i7, כיום התוכנות שאני משתמש בהן לא ינצלו את ה HT אבל בגרסאות הקרובות כבר כן, לכן אני מוכן להשקיע עוד היום.

לוח אם - זה הלוח אם היחיד שתומך גם ב OC וגם בליבה הגרפית של המעבד כך שאני חוסך כרטיס מסך.

ספק כח - אני יודע ש 520 וואט זה יותר ממה שצריך, אך בעתיד ייתכן שאוסיף כרטיס מסך ולכן אני מעדיף ספק יותר חזק.

קירור למעבד - אני לא מתכנן OC בשלב הראשון, הסיבה שלקחתי את המאוורר הזה הוא בשביל "השקט", האם זה אכן שיפור ממאוורר הסטוק?

מארז - קצת לא סגור עליו, במיוחד בגלל ה review הנ"ל שמרמז שהוא עשוי להתחמם מאוד וממליץ להוסיף מאוורר, יש למישהו נסיון עם המארז? (התכונה הכי חשובה לי זה שקט).

זהו, מה דעתכם, סה"כ זה עומד בתקציב שלי של 4000 ש"ח.

תודה!

פורסם

אתה בטוח שאתה רוצה ללכת על מעבד SB ?

בעוד פחות מי חודש יוצא מעבד 8 ליבות נורא חזק לשימושים שלך, הייתי מציע לחכות לו ולקחת אותו. חבל להתבסס על מעבד 4 ליבות כשאפשר לחכות חודש ולקחת מעבד בעל 8 ליבות וHT.

פורסם
  • מחבר

מעבד חדש של אינטל?? שם קוד? (למרות שזה נשמע אוברקיל מענין לראות את המחיר)

פורסם

זה מעבד של AMD, ואני דיי בטוח שמעבד ה8 ליבות החזק שלהם יהיה יותר חזק ויעיל מי ה2600 של אינטל.

פורסם

כמו שהמשושה ליבות הקיים שלהם בקושי מגיע ל i3...

אני בספק אם המעבדים החדשים שלהם יהיו הפתעה מבחינת הביצועים

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף מעבד שלי אינטל, גם אם לא רציונלי.

למישהו יש נסיון עם ה antec sonata? איך הוא?

פורסם

או אינה תגובה מטופשת מי צידך, איך אתה משווה חברה שמחליפה סוקט כל שני וחמישי לחברה שהחליפה את הסוקט שלה לפני יותר מי שנתיים וגם אז היה הבדל של פין יחיד.

מוזר מאוד שאינטל דוחה את ההשקה של מעבדי הE, כשבפחות מי חודש יוצאים המעבדים שמתחרים במעבדי הE ולא בSB, ניראה כאילו מישהו "חרבן" במכנסיים אחרי שהוא ראה למה מסוגלים מעבדי הLIANO, ועוד ב70 דולר.

אל תהיה מצחיק אתה יודע טוב מאוד איזה חברה זאת AMD ותאמין לי שהם לא פריירים, כמו שהם שלטו עם ATHLON הראשונים אין שום סיבה שהם לא ישלטו גם היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים