עבור לתוכן

אשמח לקבל עזרה קטנה בשאלה הודות בנית אתר PHP..

Featured Replies

פורסם

HTML וCSS בסיסיים אני יודע.

עכשיו אני מעוניין לבנות אתר באמצעות PHP.

עברתי על כמה וכמה מדריכים שמצאתי ברחבי האינטרנט ,והשאלה שלי היא כזאת

לפי מדריך אחד ראיתי שאני בעצם יוצר אתר דינמי וממלא את דפי האתר באמצעות בסיס נתונים MYSQL

לפי מדריך אחר אני פשוט בונה דפי HTML ובתוכם אני בעצם כותב את הקודם שלי , למעשה אין שום שימוש בMYSQL.

אשמח לקבל הסבר שיעזור לי בבנית האתר שלי.

תודה.

פורסם

MySQL זה המקום שאתה שומר בו את הנתונים, וPHP זה איפה שנמצא הפונקציונליות של התוכנית

פורסם
  • מחבר

אבל איך זה מתבצע באמת ?

נגיד לדוגמא שאין לי פורום באתר ואני לא צריך שמות של משתמשים וסיסמאות, למה אני צריך בעצם DATABASE של MYSQL ?

אני יכול לבנות עמודי HTML לכל עמוד באתר שלי ועדיין לעשות את זה עם PHP בתוכם..

פורסם

נכון, אבל אז תצטרך לבנות עמוד HTML שלם לכל דף באתר.

אם היית משתמש ב-database היית יכול לאכלס את כל התוכן של האתר בתוכו, ואז אתה יכול לבנות דף php אחד "כללי" ששולף את התוכן באופן דינמי מה-DB. ככה עובד כל בלוג, פחות או יותר.

למה זה טוב? כי זה מאפשר לך לעשות עוד דברים - קודם כל, יש לך ככה הפרדה יותר טובה בין עיצוב, תוכן וקוד (טוב לגיבויים ושינויים עתידיים). זה מאפשר לך לעשות כל מיני דברים שימושיים - ענן תגים כמו שאפשר לראות בהרבה בלוגים, מיון וסינון של התוכן באתר לפי קריטריונים, וכן הלאה. אתה רואה לדוגמה את הרשימה של "חדשות מחשבים" כאן באתר? זה נעשה באופן אוטומטי, כי יש סקריפט שדואג לשלוף מה-DB את החדשות האחרונות שפורסמו, ולהציג אותן. בלי DB אי אפשר היה לעשות את זה (או שאפשר, אבל הרבה יותר מסורבל).

פורסם
  • מחבר

סבבה.

יש לך במקרה איזה מקור שאני יכול לראות ולהבין איך עושים את זה ?

פורסם

כל מקום שמלמד PHP יסביר לך את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים