עבור לתוכן

פיוז נשרף ב UPS, התלבטות באיזה פיוז להחליף

Featured Replies

פורסם

יש לי UPS בן 5 של גמטרוניק עובד בסדר גמור בלי בעיות. הUPS הוא 650VA אם אני זוכר נכון.

היום נשרף הפיוז של ה UPS ובעקרון ליד התא פלסטיק שאליו מכניסים את הפיוז כתוב Max 4A, אבל כשהוצאתי את הפיוז כתוב על הפיוז עצמו 6A 250V.

התקשרתי לתמיכה של גמטרוניק ולא חזרו אליי. רציתי לדעת מה כדאי לעשות, האם להחליף ל 4A או ל 6A?

פורסם

הפיוז בתקע של הכניסה - לא כזה משנה - אתה יכול לשים 4 / 5 / 6

הפיוז אמור להיות slow blow (סוג T למשל T4A) כדיי שלא יישרף ממכת זרם בהפעלה של ה UPS וכו (זה תקין שיש לו מכה כזאת)

פורסם
  • מחבר

בעקרון הם דיברו איתי ולא זכרתי אם כבר החלפתי פיוז במכשיר הזה, בכל מקרה, הם המליצו להחליף ל 4A.

רציתי לדעת לפיוז יש עייפות החומר בשלב מסויים או שהעובדה שהוא נשרף מעידה על בעיה שיכולה לקרות שוב מתישהוא?

פורסם

אם הפיוז עובד זמן ממושך קרוב למסימום שלו (4A x 240V = 960VA בפיוז 4A) הוא יכול "להתעייף". כנראה שה UPS לא היה בעומס כזה אז זה לא קשור

יכולים להיות דברים כמו קפיצת מתח (שגרמה ל UPS או לספק למשוך מכה של זרם) - חד פעמי ולא אמור לקרות שוב. דיי נפוץ, הרבה פעמים נשרפים פיוזים מדברים כאלה

קצר בספק - במקרה כזה הספק אמור לא לעבוד או להמשיך להפיל את החשמל אם אתה מחבר אותו ללא ה UPS

קצר ב UPS (בדרך כלל בגלל רכיב הגנת ברקים שספג מכה ונשרף, או בידוד של חוטים שנהרס מהתחממות יתר ב UPS זול) - במקרה כזה הפיוז יישרף שוב אם תחבר את ה UPS לחשמל

תנסה לחבר את ה UPS לחשמל ללא מחשב אחריי שתחליף את הפיוז כדיי לראות איפה הבעיה (אם יש בעיה בכלל)

פורסם
  • מחבר

כרגע חיברתי הכל בחזרה והכל עובד כרגע, אני נותן ל UPS כמובן לעבוד ברציפות. בכל מקרה, רציתי לדעת אם זה יכול להיות שפיוז "מתעייף" אם כן, אז נראה לי שזאת הסיבה כי כרגע הכל עובד.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים