עבור לתוכן

מצעד יום הניצחון השנתי על גרמניה הנאצית ברוסיה

Featured Replies

פורסם

יום הזיכרון לחללי צה"ל (ונפגעי הטרור ושאר כוחות הביטחון וכו') אמור לעסוק בחללי צה"ל ולא בנספים באסונות, שריפות, חסרי בית ושאר מרעין בישין שאכן מגיע להם התייחסות אבל לא ביום ההוא.

אנשים שכחו כבר למה יום הזיכרון צמוד ליום העצמאות ואת המשמעות שלו - בדגש על מלחמת השחרור שלאחריה הוגדר היום הזה ובה נהרגו רבים ממיטב בניו ובנותיו (בערך 6500 חיילים ואזרחים) של הישוב למען הקמת המדינה.

באם מישהו נפטר כתוצאה משירותו הצבאי הצבא צריך להכיר בכך (לציין שלא בכל המקרים המדוברים הקשר הוא מובהק ויש גם הרבה כסף שמעורב בענין הזה) והוא צריך להזכר כחלק מיום הזיכרון. מקרים כאלו צריך לחקור ולמנוע את הישנותם, אנשים שנפטרו בנסיבות כאלו מתו מבחינתי בנסיבות מבצעיות ומגיע להם הכבוד הראוי, אבל הנושא הזה בטח לא צריכים להיות במוקד יום הזיכרון

• תגובות 31
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לי זה לא נראה מוגזם, אבל לצערי זה לא בנמצא.

שורה תחתונה - העכשווי לא צריך לבוא על חשבון העבר,

וכן, גם לא להיפך.

אם, כי, מבחינה לאומית - למה להרוס דווקא ביום חג את המעט הטוב

שהעם הזה ידע ? אפשר ( אם כי לא עושים ) לחפור בכל מה שהערת ( ובצדק ) גם אח"כ.

זה שזה לא נעשה - בזה ובכל המשתמע מזה - אני מסכים איתך ( ארט ).

:xyxthumbs:

פורסם

לחלק מהאנשים כאן אין כסף לאכול.

ואתה רוצה שיבזבזו עוד כסף על שטויות?

לא מעניין למי יש יותר גדול.

פורסם

ב 25 השנים שאחרי הקמת המדינה התקיימו מצעדים כאלו (חפשו בויקיפדיה "מצעד צה"ל")

העניין הציבורי ירד עם השנים, הבעיות התקציביות עלו, והחלה להישמע ביקורת ציבורית דומה לזו שהכותבים בת'רד ציינו. בנוסף, אם נעשה דבר כזה היום כל העולם יתנפל שזו "פרובוקציה". אז ביום העצמאות מספר בסיסים נפתחים לציבור עם תערוכות מאוד יפות של כלים צבאיים, אפילו עם הדרכה והסברים, יש מטס של חיה"א ומשט של חיל הים.

מספיק בהחלט לדעתי, במיוחד לנוכח העובדה שאת יום העצמאות רובנו המוחלט מבלים בעל האש המסורתי.

אישית? אני נגד מצעדים שכאלו, העלאת מורל אפשר לעשות במליון דרכים אחרות, שפחות מתקשרות לאותם משטרים אפלים, והרבה פחות בזבזניות בתקציב, שזה נושא כזה רגיש במדינה בימינו.

פורסם

המצעדים האלה התקיימו עד שנות ה-80, מה לעשות שצה"ל כבר מזמן הפסיק להלחם במלחמות, ומלבד הבזבוז הכספי של המצעדים האלה, הנזק התדמיתי, גם כלפי פנים וגם כלפי חוץ הופך אותם ללא רלוונטיים.

מה לעשות עם כל הכבוד לצה"ל, כאשר אתה נלחם "במדינה" כמו עזה אתה לא ממש יכול להתלהב מההצלחה האדירה של הצבא החזק והאיימתני שלך. אנחנו נעשה מצעד צבאי, הם יעשו מצעד של ילדים וארונות קבורה, ונראה מי ינצח. חוץ מזה תסח"ים זה הדבר האחרון שצהל צריך, קודם כל הוא צריך לחנך את החיילים שכומתה זה לא סמרטוט בשביל סיכות פלאפל ובובות פו הדב, וצבא זה לא קייטנה...

פורסם

אני רוסי... אין מה לעשות, אני אוהב את המצעדים האלו

לכל מי שמתנגד לנושא בארץ = מבין לחלוטין, בארץ פשוט אי אפשר לבצע את זה היום מכל סיבה אפשרית, תקציב, מקום (תנסו לעשות מצעד צבאי בירושליים ונראה מה יקרה)

ברוסיה מדובר על "יום הניצחון" אחד התאריכים הכי חשובים שיש כמעט בלוח השנה, וכן... מכבדים ביום הזה את הווטרנים, לאווטר הנחמד... תלמד לפני שאתה פולט שטויות על נושא המדליות

אני מודה שישראל מדינה "עניה" בנושא הזה, אבל רוסיה היא ההפך המוחלט... יש מדליות/אותות וכו' שנותנות אפשרות לבן אדם שמבין את הנושא לדעת מה הבן אדם עשה, באיזה קרב הוא היה (למי ששכח, רוסיה זאת יבשת ואנחנו נקודה על המפה) כמה הרג וכו...

פורסם

פשוט מבושה שבארץ לא מזכירים מילה לגביי יום הניצחון, אותו ניצחון שבלעדיו ספק אם הייתה מדינה זו, בושה גדולה אף יותר היא, שבמקום להגיד "ניחא, אז שכחנו ולא הזכרנו, אבל לפחות נפרגן" , אתם מתחילים לקטול את השילטון הרוסי כאילו הוא האפל.

תודה אלכס שהבאתה את הלינק, אני אישית ראיתי את המצעד, אבל המשפחה שלי לא, משום שכולם עבדו, עכשיו יש הזדמנות לשבת ביחד, ולראות בצרור את המצעד הזה + המטסים שלנו :)

בטקס שפורסם בהודעה הראשונה הזכירו את הוטרנים של מדינות אחרות.

פה בארץ וטרנים שעלו מברית המועצות, ניסו להרים משהו דומה למה שהזכרת, אבל הממשלה שלכה אותם לעזאזל בזמן שהם צוחקים להם בפנים מהרעיון "המטופש".

וזה לא מפליא אותי. יהודים תמיד דאגו לתחת של עצמם. דואגים, וידאגו רק לעצמם.

בספרי ההסטוריה, מזכירים את חסידי אומות העולם "הגויים שהצילו את היהודים". גויי - מילת גנאי, שמבדילה בין העם הנבחר לכל שאר "הזבל" של העולם. אז אם הדור שלנו יורק בפנים כלפי מי שסיכן את חייו והציל יהודים במלחמת העולם השניה, למה שידאגו להזכיר את יום הניצחון?

פורסם

בטקס שפורסם בהודעה הראשונה הזכירו את הוטרנים של מדינות אחרות.

פה בארץ וטרנים שעלו מברית המועצות, ניסו להרים משהו דומה למה שהזכרת, אבל הממשלה שלכה אותם לעזאזל בזמן שהם צוחקים להם בפנים מהרעיון "המטופש".

וזה לא מפליא אותי. יהודים תמיד דאגו לתחת של עצמם. דואגים, וידאגו רק לעצמם.

בספרי ההסטוריה, מזכירים את חסידי אומות העולם "הגויים שהצילו את היהודים". גויי - מילת גנאי, שמבדילה בין העם הנבחר לכל שאר "הזבל" של העולם. אז אם הדור שלנו יורק בפנים כלפי מי שסיכן את חייו והציל יהודים במלחמת העולם השניה, למה שידאגו להזכיר את יום הניצחון?

סלח לי אבל אני ממתן את עצמי מלא להשיב לך במילים לא ראויות.

אף אחד לא אמר שלא מוקירים את מי שלחם במלחה"ע השנייה. אבל באותו מידה גם לא סוגדים פה לצבא ולכוחניות כמו פעם וטוב שכך. דווקא מתאים מאוד לאותם ה"גויים" את התרבות הכוחנית הנאציונליסטית הזאת. ולא מפתיע אותי שרק במדינות טוטילטריות (רק אידיוט יאמין שרוסיה אכן דמוקרטית) עורכים מצעדי ראווה צבאיים, שהרי כל תכליתם להעמיד לאנשים חסרי שכל את האגו,שוב כמו במדינות חשוכות כמו גרמניה הנאצית או איראן בימינו.

אתה מוזמן להתלהב מסקאדים ומגיבים פה בדיון יכולים לקבל זקפה עד מחר מתס"חים, מי שמתלהב מזה הוא בעיקר ילד שאפשר לקנות את דעתו בזול.

פורסם

בספרי ההסטוריה, מזכירים את חסידי אומות העולם "הגויים שהצילו את היהודים". גויי - מילת גנאי, שמבדילה בין העם הנבחר לכל שאר "הזבל" של העולם.

התפיסה שלך לגבי "חסידי אומות העולם" היא מעווותת. היהודים מוקירים את אותם אנשים, שסיכנו את חייהם

כדי להציל יהודים. בכוונה מדובר על לא יהודים, או "גויים", שכן אלו היו יכולים לחיות בביטחה אבל העדיפו

לסכן את חייהם כדי להציל יהודים.

פורסם

מישהו צריך לפתוח מילון בערך "גוי" להבין את משמעות המילה.

המשמעות המקורית של המילה בעברית תנ"כית היא "עם"

לאחר מכן המשמעות השתנתה ועתה הכוונה היא לכל אדם/קבוצת אנשים שאינה שייכת לעם היהודי.

אם לא להשתייך לעם היהודי זה "זבל" מבחינתך זאת בעיה של המוח הדפוק שלך, אבל מבחינת השפה העברית

ככה צריך לכנות את מי שאינם שייכים לעם היהודי ואין שום דבר בעייתי בביטוי הזה.

בנוגע למצעדים... לא מאוד מקובל במדינות דמוקרטיות לבצע מצעדים כאלה, מה גם שזה סתם נראה רע בתקשורת

הזרה שאנחנו עושים כאלה מפגני כוח, בדיוק כמו שזה נראה רע וכוחני ומיותר כשאיראן עושה מצעדים כאלה.

המטסים והמשטים למיניהם זה יותר ממספיק לדעתי, ואין צורך לצעוד ברחבי העיר עם טנקים כאילו שזאת סצינה מתוך Red Alert....

copy.pngfavicon.icofavicon.ico

פורסם

סלח לי אבל אני ממתן את עצמי מלא להשיב לך במילים לא ראויות.

אף אחד לא אמר שלא מוקירים את מי שלחם במלחה"ע השנייה. אבל באותו מידה גם לא סוגדים פה לצבא ולכוחניות כמו פעם וטוב שכך. דווקא מתאים מאוד לאותם ה"גויים" את התרבות הכוחנית הנאציונליסטית הזאת. ולא מפתיע אותי שרק במדינות טוטילטריות (רק אידיוט יאמין שרוסיה אכן דמוקרטית) עורכים מצעדי ראווה צבאיים, שהרי כל תכליתם להעמיד לאנשים חסרי שכל את האגו,שוב כמו במדינות חשוכות כמו גרמניה הנאצית או איראן בימינו.

אתה מוזמן להתלהב מסקאדים ומגיבים פה בדיון יכולים לקבל זקפה עד מחר מתס"חים, מי שמתלהב מזה הוא בעיקר ילד שאפשר לקנות את דעתו בזול.

אני מניח שעבורך עברית שפה קשה. חסידי אומות העולם הם לא אלה שמהלכים בקרמלין. קרא שוב את ההודעה שציטטת

חוץ מזה גם התיחסתי לבעלי הברית שכוללות בכלל את ארצות אירופה, מאיפה קישרת לי פה את הצבא האדום. אלוהים ישמור.

פורסם

בישראל עורכים טקסים צנועים למען הווטרנים של מלחמת העולם השניה. הייתי פעם נוכח (מהצד) בטקס כזה בירושלים לפני מס' שנים. להזכיר שגם טקסי הזיכרון ביום הזיכרון לחללי צה"ל וטקס יום העצמאות הם צנועים יחסית.

נכון שאין פה הרבה מודעות לעניין יום הניצחון על גרמניה הנאצית, זאת בעיה שצריך לפתור ברמת החינות בבתי הספר. בכלל הידיעות היום של אנשים בהיסטוריה הם ברמה מבישה.

תס"חים ומצעד עם מגפי עור מצוחצחות ורובים מכודנים לא הופכים צבא לטוב. תראה את מצעדי הראווה של צבאות שכנינו ואת הביצועים שלהם בשדה הקרב. אני שמח שצה"ל הוא לא צבא של מדליות, מדי שרד ותרגילי סדר ראוותניים. צה"ל מוכיח את כוחו בשדה הקרב וחיילי צה"ל הסדירים והמילואים הם מהטובים בעולם. שהפלוגות שלנו יתאמנו בבוץ של רמת הגולן ובפודרה של צאלים ולא על רחבת המסדרים.

רוצים תס"חים יפים וחיילים מסודרים וממושמעים?

הנה תראו איזה סדר ומשמעת, איזה מדים יפים, תס"חים שאף פלוגה בצה"ל לא מסוגלת לעשות בלי לריב בדרך עם הרס"ר (שימו לב למועל היד בתחילת הסרטון ובסוף יש בונוס - הופעת אורח של ספיידמן).

ככה נראה צבא רציני - צבא שמקים מפקדות מתחת לבתי חולים ויורה מתוך חצרות בתי ספר!

פורסם
  • מחבר

העלו פה כל כך הרבה נושאים לא קשורים:

- מצעדים והאם הם הופכים צבא לטוב או לא טוב

- מצעדים מול משטרים טוטאליטריים

- מצעדים מול חסידי אומות עולם

- מצעדים מול מי לובש מדליות, למה וכמה

- מצעדים מול פלצנות

- השוואות למצעדים נאציים ובארצות ערב

מה אני אומר ?

מצעד צבאי ביום העצמאות צריך לעשות בגלל שזה מקנה גאווה לאומית, זה מראה הישגים של התעשיות שלנו וזה מראה את מיטב בנינו.

מצעד שכזה יועיל לרוח המדוכדכת של הישראלים שאוכלים מרור מצפון ומדרום כל יום וגאווה לאומית=רוח לאומית=מורל והמורל זה דבר מאוד חשוב.

אני בעד להראות קצינים שקיבלו צל"שים מובילים את הטור וכלי רכב שלנו נעים בטור וממלאים את לב העם בגאווה. לא מספיק שנשמע בחדשות על הצלחה זו או אחרת או שלא נשמע על מבצעים מיוחדים (המבין יבין) אבל התכלס הוא שבלי כל הפלצנות והסעיפים ההזויים שרשמתי למעלה שמשום מה הושרשו כאן לתגובות, מצעד שכזה זה פשוט דבר מכובד, יפה לתפארת מדינת ישראל.

נ.ב -

החיילים שלנו לא טובים מצבא רוסיה, הצבא הרוסי פשוט לא מצוייד בשיט ותנאי השירות והמשכורות שם מסכנים, הכל עקב שלטון מושחת, למרות שמאז פוטין קרנו עלה פי כמה. האיומים מולם עמד הצבא הזה לאורך ההיסטוריה שבגינו המצעד הצבאי הזה צריך לסתום לכולנו את הפה ולתת לו אתה כבוד הראוי ולא משנה מה המצב עכשיו או לפני 60 שנה. הוא אחראי בלעדית לנפילת החזית הצפונית של גרמניה ותרם לתבוסת ברלין. בהחלט מגיע להם מצעד.

פורסם

להם מגיע, לנו לא.

ממתי מה שטוב לאחד מתאים לשני ?

לא לעניין מי החייל הכי טוב, מצדי שלא יהיו חיילים בכלל.

מי שרוצה להשוויץ ביכולות - שיילך לאולימפיאדה, או מבוכים ודרקונים,

או תחרות ריצה למלצרים בפריז , בקיצור כל דבר שלא קוטל אנשים.

וכל הסעיפים שרשמת, רובם לפחות - עדיין תקפים, לדעתי.

דעתך שונה, סבבה, כאן זה לא רוסיה , לרע ולטוב.

:xyxthumbs:

פורסם

יש דרכים אחרות להעלות מורל לאומי מאשר לבצע מצעד צבאי.

בעבר היו בישראל מצעדים צבאיים והם הופסקו מסיבות שונות, העיקרית שבהן הייתה הדה-מילטריזציה של החברה הישראלית.

מצעדים צבאיים הם יקרים מאוד, בכסף ובזמן של חיילים. בישראל צריך לגייס אנשי מילואים למצעד כזה ולא נראה לי שזאת סיבה ראויה לגיוס מילואים שצריכים להשמר למשימות מבצעיות בלבד.

לצה"ל יש תערוכות סטטיות מאוד מרשימות (לדוגמא - מוזיאון שיריון מהמובילים בעולם) ואם רוצים לנפח את החזה ולהחדיר מור"ק בלב הנוער אפשר לערוך שם סיורים של בתי ספר לקראת יום העצמאות בלווית סיפורים של בוגרי המלחמות. לציין שהדבר הזה נעשה בכל מקרה במהלך קורסים צבאיים (הרצאות מור"ק, נסיעה לירושלים ולגבעת התחמושת ועוד).

ומשהו מעניין - צה"ל התפתח מתוך מורשת של "צבא העם" והמורשת הפלמ"חית הסוציאליסטית. בפלמ"ח בכלל לא היו דרגות אלא רק תארים פיקודיים (מ"כ, סמל מחלקה, מ"מ, מ"פ). בן-גוריון מיצב את הצבא באופן מובהק כמשרתו של העם, הצבא הוא גוף מאוד חלש פוליטית בישראל ונטול באופן מכוון אותות וקישוטים טקסיים. אני חושב שטוב שכך ואין אנו צריכים בדמוקרטיה השברירית שלנו קצינים עם מברשות על הכתפיים ומדליות על החזה.

האיומים מולם עמד הצבא הזה לאורך ההיסטוריה שבגינו המצעד הצבאי הזה צריך לסתום לכולנו את הפה ולתת לו אתה כבוד הראוי ולא משנה מה המצב עכשיו או לפני 60 שנה. הוא אחראי בלעדית לנפילת החזית הצפונית של גרמניה ותרם לתבוסת ברלין. בהחלט מגיע להם מצעד.

מי זה הצבא האדום של 1941-1945? מי זה "הם"? אתה בוודאי יודע שיהודים היו הקבוצה האתנית שקיבלה הכי הרבה עיטורים ביחס לגודלה. שני הסבים שלי הם ווטרנים של המלחמה. סבא אחד הרוסים כמעט הרגו (כי הוא היה חייל בצבא הפולני) ואחר כך שירת ככה"נ בחזית המרכזית ונפצע קשה בזמן הפגזה של הגרמנים. סבא שני היה בארמיה פרטיזנים ובהמשך גויס רשמית לצבא האדום. למרות זאת יחסו של הצבא האדום ליהודים לא היה מזהיר ועל היחס של סטאלין אין להכביר מילים.

הצבא שצעד ב-9 במאי מול פוטין מדושן העונג הוא לא הצבא של 1941-1945. אני מכבד את הצבא האדום ואת גיבורי המלחמה הפטריוטית הגדולה, אני לא מרגיש צורך לכבד את הפדרציה הרוסית ואת הצבא שלה ב-2011.

הנה המצעד המפורסם שנערך לאחר המלחמה (חלק ראשון מ-4).

מפקד המצעד ומרשל ז'וקוב נכנסים לרחבה על סוסים ולא עומדים בלימוזינות מגוחכות... על הטריבונה עומד "החבר" סטאלין שמעט לאחר מכן הדיח את ז'וקוב מתפקידו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים