עבור לתוכן

בדרך לRAID

Featured Replies

פורסם

חשבתי חשבתי על דרכים לשדרג ביצועים - ועומדת בפניי ההחלטה להשקיע בבקר RAID או בSSD.

ברור שאם אין שיקול כלכלי צריך לקחת RAID של SSD - רק חבל שיש שיקול כלכלי.

בכל אופן - הומלץ לי פה בעבר לרכוש את DELL PERC 5/I - השאלה , האם עדיף DELL PERC 6/I ?

(אותו מחיר בEBAY)

אולי יש בקר מומלץ אחר לביצועים גבוהים ובמחיר שפוי ?

פורסם

ביצועים ל...? לאילו יישומים? מה המטרה?

אי אפשר להמליץ על בקר לביצועים גבוהים לפני שיודעים באילו ביצועים מדובר, כלומר באילו יישומים, כי אולי SSD בכלל יהיה עדיף.

פורסם

אם אתה יכול קנה את 6 גרסה משופרת. אין לך בקר באיכות דומה ובאותה רמת מחיר כמו הPERCים

איזה רייד אתה רוצה לעשות?

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המהירות.

לשאלתך נייק , כשאני מתכוון ביצועים , אפשר לקרוא לזה In General -ואני אסביר.

אני חשבתי לעצמי של שדרוג המערכת שלי ואפשר לומר שגם אם אני אקנה I7 , 12GB of RAM , 590GTX השיפור שאני ארגיש בשימושים של לשחק משחקים , ולתפעל את הוינדוס ועריכה גרפית בסיסית - יהיה ממש קטן אלא אם כן אני אשפר את הצוואר בקבוק שיוצר ההארד דיסק.

אז היישומים והמטרה , זה בסך הכל להתפנק על ביצועים מהירים יותר של הכל , אם זה טעינה של WINDOWS , אם זה טעינה של אפליקציות , כמובן העתקת קבצים וכמובן טעינה של משחקים.

(וכמובן אם אפשר על הדרך שתהיה שרידות גבוהה אז אדרבא).

או שאני טועה ?

ויעקב , מה הכוונה ב"6 גרסה משופרת" ? יש 6 לא משופר ?

פורסם

הPERC 6 הוא גירסה משופרת של ה5 שבא עם זיכרון מובנה ולא עם סטיק (האם זה פלוס או מינוס זה סיפור אחר) ותמיכה ברייד 6 (להלן הסיבה לשם)

אתה צריך SSD לא RAID... יתן לך הבדל יותר גדול במיוחד לאור העובדה הפשוטה, אתה צריך זמני גישה נמוכים (SSD) ולא רק מהירות

פורסם

הPERC 6 הוא גירסה משופרת של ה5 שבא עם זיכרון מובנה ולא עם סטיק (האם זה פלוס או מינוס זה סיפור אחר) ותמיכה ברייד 6 (להלן הסיבה לשם)

אתה צריך SSD לא RAID... יתן לך הבדל יותר גדול במיוחד לאור העובדה הפשוטה, אתה צריך זמני גישה נמוכים (SSD) ולא רק מהירות

מסכים לחלוטין, המהירות שתקבל מהIOPS של SSD יגבר על כל מערך רייד שתנסה לעשות עם הבקר של דל.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה , ואני מקבל את דעותיכם.

אני בטוח בדיוק כמוכם שללא ספק הSSD יהיה יותר מהיר מהRAID - השאלה אם יש דרך לפשט את ההסבר ולהגיד עד כמה יותר מהיר ?

כי זה הפרש של פי 2 בעלויות.

פורסם

אין, הכל עניין של מספרים והסברים "עמוקים" בפועל הSSD יותר מהיר בגלל המבנה שלו, אפילו אם המהירות של הרייד תהיה גדולה יותר, הזמני תגובה של הSSD ינצחו תמיד

לי יש את הPERC 5/I ברייד 5 וגם SSD OCZ VERTEX2 לכל אחד מהם המטרה שלו

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה :)

מקווה למצוא SSD גדול במחיר סביר

פורסם

מה התקציב והנפח הרצוי?

פורסם
  • מחבר

ברור שעדיף להוציא כמה שפחות.

הייתי מעדיף לרכוש 160GB בסביבות ה900 ש"ח - אבל יש לי הרגשה שזו אגדה.

ראיתי שיש לOCZ את ה120GB ב950 ש"ח בKSP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים