עבור לתוכן

המלצה למארז שלא "סוחב" אבק - קיים דבר כזה?

Featured Replies

פורסם

שלום.

הנה בקשה מוזרה: עבור אדם שגר באזור מאובק, ודווקא מעוניין שתהיה כמה שפחות תנועה של אוויר אל תוך המארז, איזה מארז מומלץ?

כמובן, מכיוון שזרימת האוויר תהיה מוגבלת, אני מניח שצריך קירור-מעבד טוב (טוב יותר מהרגיל, לכל הפחות). אבל האם יש לכך השפעות על רכיבים אחרים גם כן?

האם התשובה היחידה לדרישה כזאת היא ערכת קירור מים?

:nixweiss:

תודה מראש!

פורסם

גם אם תשתמש בקירור למעבד הטוב ביותר עדיין לא נפתרת מהחום שהצטבר במארז, ואז בעצם לא עשית כלום.

ההיפך הוא הנכון, בחר מארז עם הסרקולציה הטובה ביותר ואת בעיית האבק שמצטבר תפתור בעזרת מיכל לחץ אוויר ותנקה את פנים המארז כולל גוף הקירור. מספיק אם תנקה מאבק לפני כול קיץ ותדאג שבימים אלו המחשב יהיה נקי ותסיר כול דאגה מליבך.

קירור מים נועד לאלו שממהירים את המערכת או משתמשים בתוכנות כבדות שדורשות מאמץ רב למערכת, אם אינך נמנה עם אלו עדיף שתוותר...

פורסם

יש לדאוג למארז עם פילטרים לאיסוף האבק, לפחות בחזית.

אני אישית משתמש ב-6A19 והוא יחסית "אטום", אמנם כן נכנס אבק שמצטבר עם הזמן אבל לא הרבה יחסית (יש פילטר בכניסה שניתן לשטוף במידת הצורך), יש עוד מארזים דומים...

פורסם

הרבה פילטרים ומארז כמו הסונטה שאין לו הרבה פתחים ומעט מאוד מאווררים. (יש לי אותו והוא אדיר).

אם כמובן המחשב בחדר ממוזג, המזגן עצמו מסנן חלק גדול מהאבק.

פורסם

מניסיון של לא מעט מארזים מכל הסוגים כולם ללא יוצא מהכלל "שותים" אבק, השאלה מי יותר יסנן

ניקיון בכל מקרה צריך לעשות, לפילטרים ולפנים המארז.

המקום היחידי שאין אבק במחשבים הוא ב-cleanroom באינטל.. :silly:

פורסם

אני חושב שמובן מאיליו שהכותב מתכוון לסביבה ביתית והכל יחסי.

ככל שלמארז יש פחות פתחים ופחות מאווררים ששואבים פנימה אוויר ככה יכנס פחות אבק.

הסונטה הוא דוגמה מובהקת למארז כזה.

אין ספק אבל שחייבים לתחזק כל מחשב ולנקות אותו מאבק (אני עושה את זה עם מפוח למרות שזה לא מומלץ בגלל חשמל סטטי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים