עבור לתוכן

מחפש דיסק קשיח לגיבוי של כ-500GB

Featured Replies

פורסם

לפני זמן מה פתחתי פה דיון בקשר לגיבוי של קבצים , ושם נאמר לי שהדרך הבטוחה והטובה ביותר (חוץ מצריבה) היא לקנות דיסק קשיח שיישמש לגיבוי יום-יומי ,במקרה של קריסה של המחשב חלילה.

עכשיו אני צריך מכם המלצה האם לקנות דיסק קשיח חיצוני או רגיל ואיזה.

תודה.

פורסם

בשביל גיבוי עדיף שהדיסק יהיה חיצוני כי כזה יפעל על שנאי ולא על ספק הכוח של המחשב וזה יצמצם במקצת את הסיכוי ששני הדיסקים ימותו בו זמנית. זה מצמצם את הסיכוי ולא מבטל אותו משום שהם עדיין מחוברים לאותה תשתית של חשמל ועדיין קיימת האפשרות ששניהם יפגעו כתוצאה מחוסר יציבות באספקת החשמל.

במחירים של היום לא הייתי קונה פחות מ-1TB אבל אם ממש אין לך צורך ואתה בטוח (על אף שאתה יכול לטעות) שגם לא יהיה לך צורך ביותר מ-500GB אז אני לא רואה בזה כדבר פסול.

הייתי ממליץ על דגם ספציפי אבל מאחר וזה לגיבוי אז אחרוג מן הרגיל ואציע שתקנה את הכונן הזול ביותר שתמצא. למשל:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727525

פורסם
  • מחבר

בשביל גיבוי עדיף שהדיסק יהיה חיצוני כי כזה יפעל על שנאי ולא על ספק הכוח של המחשב וזה יצמצם במקצת את הסיכוי ששני הדיסקים ימותו בו זמנית. זה מצמצם את הסיכוי ולא מבטל אותו משום שהם עדיין מחוברים לאותה תשתית של חשמל ועדיין קיימת האפשרות ששניהם יפגעו כתוצאה מחוסר יציבות באספקת החשמל.

במחירים של היום לא הייתי קונה פחות מ-1TB אבל אם ממש אין לך צורך ואתה בטוח (על אף שאתה יכול לטעות) שגם לא יהיה לך צורך ביותר מ-500GB אז אני לא רואה בזה כדבר פסול.

הייתי ממליץ על דגם ספציפי אבל מאחר וזה לגיבוי אז אחרוג מן הרגיל ואציע שתקנה את הכונן הזול ביותר שתמצא. למשל:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727525

א)אני עם המחשב הנוכחי כ-3 שנים ועד עכשיו לא היה חסר לי מקום אף פעם..

ב)האם הכונן הזול ביותר איכותי מספיק?

ג)אני מעוניין בכונן שירעיש כמה שפחות ויהיה קטן כמה שאפשר.

פורסם

למה קטן אם המטרה שלו היא גיבוי ולא ניידות? אני מניח שאתה מתכוון לגודל תקן של 2.5 אינצ'ים.

זה שלא היה חסר לך מקום לא אומר שלא יהיה חסר בעתיד. 1TB הוא נפח הרבה יותר משתלם, אמרתי את מה שאמרתי רק אם אתה ממש בטוח בעצמך כי אם אתה לא אז זה לא שווה את זה בשביל לחסוך כמה שקלים. פי שניים הנפח בשביל עוד כמה עשרות שקלים זה פשוט יותר משתלם.

תגדיר "איכותי מספיק". מבחינת ביצועים זה לא משנה, ברמת הדיסק הקשיח וכל עוד שמדובר בחיבור USB 2.0 ההבדל היחיד שתשים לב אליו הוא רמת הרעש של הדיסק. אם זה לא USB 2.0 אז יהיו הבדלי ביצועים, במקרה הזה כדאי שתציין אם אתה מעוניין בממשק מהיר יותר.

נ.ב. אני מציע שתעיין בסטיקי על "כוננים חיצוניים מומלצים". בדיוק סיימתי לתקן ולעדכן את כל הקטע הזה וזה יכול רק לעזור לך ברכישה של דיסק קשיח חיצוני, זה לא יכול להזיק.

פורסם
  • מחבר

למה קטן אם המטרה שלו היא גיבוי ולא ניידות? אני מניח שאתה מתכוון לגודל תקן של 2.5 אינצ'ים.

זה שלא היה חסר לך מקום לא אומר שלא יהיה חסר בעתיד. 1TB הוא נפח הרבה יותר משתלם, אמרתי את מה שאמרתי רק אם אתה ממש בטוח בעצמך כי אם אתה לא אז זה לא שווה את זה בשביל לחסוך כמה שקלים. פי שניים הנפח בשביל עוד כמה עשרות שקלים זה פשוט יותר משתלם.

תגדיר "איכותי מספיק". מבחינת ביצועים זה לא משנה, ברמת הדיסק הקשיח וכל עוד שמדובר בחיבור USB 2.0 ההבדל היחיד שתשים לב אליו הוא רמת הרעש של הדיסק. אם זה לא USB 2.0 אז יהיו הבדלי ביצועים, במקרה הזה כדאי שתציין אם אתה מעוניין בממשק מהיר יותר.

נ.ב. אני מציע שתעיין בסטיקי על "כוננים חיצוניים מומלצים". בדיוק סיימתי לתקן ולעדכן את כל הקטע הזה וזה יכול רק לעזור לך ברכישה של דיסק קשיח חיצוני, זה לא יכול להזיק.

קטן - פשוט כי אני רוצה לחסוך במקום ואני תמיד מעדיף שמה שאני קונה יהיה קומפקטי כמה שיותר..

אין שום בעיה , אני דווקא התכוונתי ללכת על 1TB.

לא יודע להגדיר " איכותי מספיק" כי אני לא מבין בתחום, לכן אני שואל אתכם.

בוא נאמר שאני מקציב לעניין עד כ-400 ש"ח, זה מספיק בשביל מוצר טוב?

פורסם

אבקש שתפסיק לצטט את ההודעות שמעליך. תשתמש בכפתור "הוספת תגובה" במקום בכפתור הציטוט.

בחזרה לנושא- אין ממש מוצר שהוא לא טוב. ההמלצה שלי עומדת בעינה, לך על ה-1TB בגודל 3.5 אינצ'ים הכי זול שתמצא.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עוד המלצות?

פורסם

מחזק את ההמלצה של !_Nike_!, רק שאני לא הייתי קונה בהכרח דווקא כונן "חיצוני" ייעודי ובודק אפשרות של קניית כונן "פנימי" ביחד עם מארז חיצוני. המרכאות הן פשוט כי אין כזה דבר כונן חיצוני ופנימי, הכוננים החיצוניים שנמכרים הם פשוט ערכה של כונן קשיח רגיל + מארז שבחר היצרן.

יש לך שלוש יתרונות עיקריים לדעתי:

1. אתה יכול לבחור את דגם הכונן הפנימי, אם כי לצורכי אחסון אין לזה משמעות רבה.

2. אתה יכול לבחור את המארז שבו יותקן הכונן, גם מבחינת היצע החיבורים שהוא מציע (לרוב יש מארזים עם USB 3.0 או USB 2.0 + eSATA) בהתאם לחיבורים שבמערכת שלך, גם לפעמים מבחינת מבנה ואיכות חומרה (לרוב לא ממש רלוונטי) ויש כאלה שאפילו חשוב להם המראה והעיצוב.

3. אתה תמיד יכול לקחת את המארז ולהחליף את הכונן שבו במקרה של תקלה או סתם אם תרצה ביום מן הימים להחליף אותו לכונן אחר (לדוגמה להגדלת נפח). בכונן "חיצוני" מוכן שקונים פתיחת הכונן מבטלת את האחריות.

כמובן שאם מוצאים כונן קשיח חיצוני ייעודי עם היצע החיבורים שצריך ובמחיר משתלם אז אין שום מניעה לבחור גם אותו.

המלצות על כוננים "פנימיים" יש בסטיקי כוננים מומלצים. כדי שיהיה אפשר להמליץ על מארז אתה צריך להגיד איזה חיבורים אתה רוצה שיהיו בו.

מבחינת המלצות על כוננים חיצוניים ייעודיים, זה פשוט כמו שאמר !_Nike_! אין ממש איזה כונן ספציפי שמומלץ יותר מאחרים כל עוד שמכיל את סוג החיבורים שאתה צריך.

פורסם
  • מחבר

בקיצור בילבלת אותי עוד יותר, מה אתה ממליץ לי לקנות?

פורסם

אל תצטט בבקשה הודעות שמעליך (אם אתה רוצה להתייחס לחלק מסוים בהודעה תוכל לצטט רק אותו). זה סתם מאריך את הדיון מבחינה חזותית ויוצר אי-סדר.

אם תסביר איפה הבלבול אולי אוכל לעזור באופן ממוקד יותר.

אם לסכם:

קנה כונן קשיח חיצוני ייעודי (כזה שנמכר בחנויות ככונן "חיצוני") או כונן קשיח + מארז שבו תתקין את הכונן הקשיח וכך תקבל כונן קשיח חיצוני. את היתרונות הסברתי בהודעה הקודמת.

אין פה ממש נכון או לא נכון, אתה צריך לבחור לפי דרגת השליטה שאתה רוצה על הרכיבים, סוג החיבורים והמחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים