עבור לתוכן

כיצד מקבלים 2mbit העלאה מבזק בתשתית VDSL2, הזמן שנעשה שינוי פה בשבילנו.

Featured Replies

פורסם

יום אחד עברתי על פוסט שאומר שאנשים רוצים לעשות עצומה בשביל שיעלו לנו את המהירות העלאה למשתמש פרטי.

אני לא נהנה מהמהירות העלאה שיש למשתמש פרטי, אז החלטתי לנסות משהו.

גיששתי באתר של בזק והגעתי לכאן:

http://www.bezeq.co.il/Pages/contactmanager.aspx

באתר הנ"ל ניתן לרשום מכתב להנהלת בזק.

שלחתי מכתב לדובר בזק, מנכל בזק, שיווק, מחלקת הנדסה-רשת וללקוחות פרטיים, שבו רשמתי (תמצית) שאני מאוד לא מרוצה ממהירות השליחה שהם מציעים למרות שבלי שום בעיה הם יכולים לספק מהירות העלאה גבוהה יותר בתשתית VDSL. (במיוחד אחרי שראיתי שאני בוודאות מקבל גם 5 מגה העלאה- בסוף רשום)

למחרת בבוקר קיבלתי טלפון מבזק שרצתה לברר שאולי אני לא מקבל את המהירות העלאה שאני אמור לקבל, הסברתי לה שאני מקבל את מה שאני משלם עליו וזה לא המצב והסברתי לה את מה שכתבתי, היא אמרה לי שאני אקבל מכתב במייל עם תשובה תוך מספר ימים.

באותו יום בדקתי מספר דברים במודם, ראיתי משהו מוזר אז אתחלתי את המודם, ולהפתעתי סונכרנתי על 2 מגה העלאה.

בדקתי מהירות הורדה וכו'

הנה דוגמא שבדקתי בספיד טסט.

1230205049.png

שלחתי קובץ לחבר דרך MSN וראיתי שאני שולח על 250KB\s בקצב קבוע, ככה שהאיכות הייתה טובה. (הספק לא הגביל לי שליחה)

מיד אחרי שראיתי שאני מקבל 2 מגה, אתחלתי את המודם ועדיין סונכרנתי על 2 מגה, רק לאחר שבוע אתחלתי את המודם ואז סונכרנתי על 1 מגה.

מה שאומר שבגלל ששלחתי להם את המכתבים קיבלתי את המהירות הנ"ל.

שהתקשרתי לתמיכה בשביל לשאול מדוע קיבלתי 2 מגה העלאה, הבחור לא ידע לענות לי.

בכל אופן באותו שבוע קיבלתי מכתב מבזק בחזרה:

80264600.jpg

בכל מקרה ממה שאני מסיק הוא שהם חושבים שאנחנו הצרכנים לא מעוניים לקבל מהירות העלאה גבוהה יותר למרות שבאף מדינה בעולם בחבילות גבוהות קרי 20 מגה+ בבזק בוחרים לתת מהירות העלאה של 1 מגה ביט. ובהוט רק ב100 מגה אתה מקבל העלאה של 2 מגה ביט.

לכן מה שאני מציע זה שאנשים פשוט יכנסו ללינק שנתתי בתחילת העמוד וירשמו מכתב קצר על זה שהם מעוניים במהירות העלאה גבוהה יותר, אולי רק אז הם יבינו שהם לא "מותאמות לצורכי הלקוחות".

ודבר נוסף רשום במכתב שהנושא ייבחן בעתיד בהתאם לצורך, אז כל המכבתים שנשלח יגרמו לכך, שהם ישקלו זאת ואף יעשו זאת.

אם יש עדיין אנשים שלא ממש סגורים שקיבלתי 2 מגה העלאה, שבוע לפני ששלחתי להם את המכתב, התקשרתי לשירות הטכני לראות אם אני יכול להסתנכרן על 30 מגה, ומה שקרה שאותו תומך שדיברתי איתו אמר לי שאי אפשר לשים אותי על 30 אלא על 50, אז כשהוא שם אותי על 50 מגה, משום מה קיבלתי 33 הורדה ו5 מגה העלאה.

אבל בגלל שיש מערכת שמגבילה בבזק לא יכלתי לקבל יותר ממה שהחבילה שלי מוגדרת בשירות לקוחות (20 מגה).

אך שבדקתי ב@2 קיבלתי את התוצאה הנ"ל: (הוספתי גם תמונה מהמודם שמראה על כמה אני הייתי מסונכרן).

31777658.jpg

אם יצא לכם לקרוא גם מנכל הוט טוען שמהירות העלאה נמצאת במצב טוב ולכן הם לא מציעים.

בכל אופן הנקודה שלי היא שאתם שקוראים זאת, תכנסו לכתובת בתחילת העמוד ותשלחו מכתבים לאנשים המתאימים על כך שאתם רוצים יותר מהירות העלאה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

המגבלה על מהירות העלאה בתשתית אף פעם לא היתה טכנית אלא שיווקית. בזק (וגם HOT) אינן מעונינות לתת ללקוחות ביתיים קצב העלאה גבוה על מנת לא לנגוס ברווח העצום שהן עושות מלקוחות עיסקיים, שעל מנת לקבל מהירות העלאה גבוה יותר, רוכשים חבילות הרבה יותר יקרות. תפנה למוקד העיסקי (כפי שהציעו לך) ןתבקש מהירות העלאה גבוהה יותר - אתה תופתע מהמחיר שהם יבקשו.

פורסם
  • מחבר

אני מודע למחירים שם, כשפניתי אליהם אמרתי שאני לא מעוניין בקו תמסורת שכן זה עולה לפחות 700 דולר.

וכן גם בחול המצב הוא כזה ועדיין הם נותנים העלאה שמתקבלת על הדעת, וכן יש גם שם קווים לחברות שמשלמים יותר, זה לא שאני מצפה שיתנו קו סימטרי, אני מצפה שיעלו את המהירות העלאה.

ואם הרבה אנשים ישלחו מכתב יש מצב שתצא אופציה לקבל העלאה גבוהה יותר, רק טוב יכול לצאת מזה.

אבל אם אנשים ינקטו בגישה שאתה נוקט מה שיקרה זה כלום.

אתה פשוט מקבל את העובדה שלא שווה להם אז הם לא יעשו.

אל תשכח לעם יש את הכח לעשות הכל.

ואם אנשים רוצים משהו אז יקבלו.

פורסם

אתה יכול לבקש עד מחר - כל עוד המתחרים לא מציעים את זה (כי גם להם אין אינטרס לעשות זאת), לא יקרה שום דבר.

פורסם

אני עדיין לא מבין על מה בעצם התלונה? אתה צריך קצב upstream מסויים אז תקנה שירות בהתאם.

פורסם
  • מחבר

ציטוט מוויקיפדיה:

"Bezeq has deployed FTTx with VDSL2 with brand name NGN in September 2009 offering speeds of 20 and 30 Mbit/s downstream and 1 Mbit/s upstream.[31] In October 2010 Bezeq has deploy 50 and 60 Mbit/s downstream speeds, still with the unreasonable limited upstream of 1 Mbit/s. In the beginning of 2011 Bezeq will deploy 200 Mbit/s downstream speed using two copper pairs bonding."

שים לב הם שם אפילו חושבים שהקצב העלאה מגוחך.

זה לא אמור לעבוד ככה. לא פייר שבכל העולם נותנים להם אפלאוד גבוה יותר ואני מדבר בתשתית VDSL לא בFTTH

http://en.wikipedia.org/wiki/Very_high_speed_digital_subscriber_line_2

[ולנו נותנים העלאה כזו מגוחכת.

ואני לא ישלם על זה אלפי שקלים בחודש רק בשביל אפלאוד נורמלי.

לא ביקשתי סימטרי, ביקשתי משהו נורמלי.

פורסם

אל תשלה את עצמך , נותנים לך UP כזה ירוד כדי לא לירות לעצמם ברגל בשירות ה"עסקי" שלהם , אם תדע כמה עולה BIZNET - שזה חבילה של 20/2 על גבי VDSL עם מודם CISCO שמנוהל ע"י בזק (בסביבות ה500 ש"ח רק לתשתית לחודש).

ואם תדע כמה עולה שירות מטרו תמסורת 2/2 שזה באמת אבל באמת איטי ועלוב אבל עולה למעלה מ1000 ש"ח רק לתשתית !

תבין למה הם לא רוצים לתת לך UP גבוה , אין דרישה גבוהה לUP גבוה , ואם הביקוש נמוך - המחיר גבוה !

מה שכן , אם זה באמת חשוב לך , במחירים המופרזים שיש לשירותים ה"עסקיים" - אני הייתי קונה למשל ADSL + כבלים , נתב תואם ועושה LOAD BALANCING !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים