עבור לתוכן

בעיות בצבא, בתחום המחשבים..

Featured Replies

פורסם

אוקי לפי הנתונים שלך אני כבר יכול לומר לך שלאתה לא תשובץ בגדוד.

על סעיף 4 - ליוקויים מולדים בכף הרגל אתה יכול לשחק בקלות - כאבים , חוסר יכולת לנוע , דבר שיגרור פטורים ETC

תדע לך הדברים האלה מקשים על הממונים בתהליך קבלת ההחלטות לגבי השיבוץ שלך וביצוע הקורס.

דבר נוסף - אם תחליט להתעקש על תפקיד בתחום המחשבים אל תתקפל/תתפשר בשום מצב !

אל תסכים לתנאים שלהם כשאלה יכולים לפגוע באינטרסים שלך !

תיהיה עקשן תוקפני ואל תהסס בכלום !

כל ההצגות שלהם והשררים שיעשו לך זה סתם ניסיון להפחיד אותך בתור חייל צעיר שלא מכיר את המערכת.

העונש המירבי הוא מאסר - אבל הוא סביל כשאתה חושב על זה ככה (לשבת תקופה קצרה כדי ששאר השירות לא תטחן מים)

• תגובות 31
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

פשוט לעשות להם את המוות? לפוצץ אותם במכתבים? לסרב לשתף פעולה ביום הגיוס?

ביררתי קצת, הרופא זה בעצם חובש בבסיס (שכבר נשמע קצת יותר טוב מאפסנאי).

פורסם

אם זה חובש לא בגדוד אז לך על זה.

יש חובשות :C

פורסם
  • מחבר

איך זה יכול להיות בגדוד? אם אסור לשבץ אותי בגדודים..

אני עדיין לא מוותר, כבר ביום ראשון אני אנסח מכתב חדש ואשלח אותו באופן מסיבי לכל המקומות שאני יכול, חיל האוויר, מודיעין, תקשוב, מדור קדצ"ים, בקו"ם. מקווה שזה יזיז משהו, אם לא... אלוהים גדול.

פורסם

מכתבים ומיילים אף אחד לא קורא (בדוק).

תיגש אליהם, תקבע פגישה עם קצין מיון לפני השיבוצים , גם איזה קודקוד בלשכת גיוס יכול להספיק.

רק תוודא שהם מבינים טוב טוב את המסר - אתה איש מחשבים בשביל דברים אחרים הצבא לא קיים בשבילך.

אני אישית - לא קיבלתי את מה שרציתי אבל התקמבנתי במשהו יותר טוב :)

אני נפלתי לחיל החימוש - בוא נגיד שבשנה האחרונה של השירות שלי קיבלתי פקידה משלי ;) וזה עוד כחייל פשוט.

תוך 3 שנים סגרתי 5 שבתות (1 טירונות , 3 ריתוקים , 1 תורנות).

שמרתי 4 פעמים כל השירות.

אם תעבוד עם הראש אתה תסתדר :>

פורסם
  • מחבר

חשבתי על לקבוע פגישה, לא ידעתי עם מי. תודה רבה לך, כבר אחרי החג אני אנסה לעשות מהלכים לקביעת פגישה עם קצין מיון.

טוב נראה לי שאני דיי מרוצה מהדיון, יצאתי עם כמה תשובות.

תודה רבה לכולם, שבוע טוב וחג שמח!

פורסם

אני אתן לך טיפ שונה - ככל שתשתולל ותעשה יותר רעש ובלאגן - תקבל פחות.

בדיוק כמו המשתוללים במרכזי שירות של חברות פלאפונים שהשומר מראה להם יפה את הדרך החוצה (למרות שסיפרו לכל העולם ואחותו איזה דיל בנזונה הם השיגו , ומחביאים את החשבוניות)

עם נתונים שלך תגיע רק מפקיד או עובד כללי למשהו של מחשבים - לא בהכשרה ותפקיד רשמי צהלי ולזה תגיע רק מרושם טוב וקשר טוב עם המפקדים שלך (כולל קורסים במהלך הצבא).

אבל זו דעתי והיא מהכירות לא רעה כולל שירות בחלק מהמערך שיבוץ של צה"ל

ליביו

פורסם

ברור שהתפרעות לא תוביל אותו לשום מקום.

הוא צריך להיות מחושב ותמיד ערוך לגרוע ביותר.

פורסם

:kopfpatsch:

שקט שקט שקט.

זוהי זכותו הבלעדית של בנאדם לא לרצות לבזבז 3 שנים מהחיים שלו על משהו שלא יביא תועלת לאף אחד, ואל תקשקש לי על זה שצריכים כל אחד בצבא כי יש שם עודף כח אדם בקרב הג'ובניקים (והוא מיועד להיות ג'ובניק).

אולי אין לו מה לחפש ביחידות מחשוב, אבל יש לו זכות מלאה לא לקבל את מרותו של הצבא בנוגע לשיבוצים שהציעו לו..

ולענייננו-

קב"א/דפ"ר הם הנתונים הראשונים שיחידות רואות אל מול עיניהן, עם קב"א 48 אני אכן תהיה לך בעיה להגיע מראש אל תפקיד סביר ביחידות מחשוב כלשהן. נסה לבחון אם יש אלטרנטיבות שכן קורצות (רופא?), ואם לא אז 2 אפשרויות שאני רואה:

- שירות לאומי, האפשרות הפחות מועדפת בעיניי. זה כתם גדול בקורות חיים ובהרבה מקומות אחרים (אגב, שלא בצדק, כי הרבה עושים שירות משמעותי יותר בשירות לאומי לעומת מה שיכלו לעשות בצבא), אבל יש סיכוי שתמצא משהו שאתה אוהב לעשות, או לפחות לעזור לקהילה שאתה חי בה, ולא להיות במסגרת צבאית.

- להגיע לתפקיד רע ביחידה טובה. בצבא, עד כמה שיגידו לך שזה לא קורה, יש חיילים שמחליפים תפקידים במהלך השירות, ובהרבה מקרים הקשר בין התפקיד הקודם לנוכחי מבחינה מקצועית מקרי בהחלט. זה עניין של מזל עם טיב היחידה שנפלת עליה, המפקדים שנפלת עליהם ומה שאתה בפועל יכול להציע. במקרה הרע תישאר בתפקיד הגרוע, אבל עם קצת מזל יהיו לך חברים טובים להעביר איתם את השירות וזה ירכך את המכה (או בסיס פתוח, גם יכול לעזור).

בצבא יש חוסר כח אדם, בגלל משתמטים. עד כדי כך שחיילים עושים עבודה כפולה ונגד מסתובב לך עם חייל אחד במקום חמש.

בגלל אנשים כמוך הצבא גם נראה ככה.

טוב מה אני מבזבז את הזמן על בנאדם שאומר "זוהי זכותו הבלעדית של בנאדם לא לרצות לבזבז 3 שנים מהחיים שלו על צבא"..... :facepalm:

פורסם

אולי אני טועה, אשמח שתסבירו לי מה זה מערך טכני, אני יודע משמועות של אנשים.

אין לי מושג מה זה הרופא הזה, ניסתי לגגל אותו, ולא יצא מידע.

http://www.iaf.org.il/4534-he/IAF.aspx

פורסם
  • מחבר

קראתי, באלקטרוניקה אני לא אהיה לא למדתי את זה בבית ספר, ולכן אני יכול להיות רק בחשמל או מתכת.

פורסם

They do read faxes and Emails...they read mine

And sry my hebrew gone

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהם קוראים מכתבים (אבל גם לא את כולם), ענו לי בשלילה על שני מכתבים שכתבתי, זה לא פיתרון, אני צריך לקבוע פגישה כמו שטיקטק אמר..

פורסם

בצבא יש חוסר כח אדם, בגלל משתמטים. עד כדי כך שחיילים עושים עבודה כפולה ונגד מסתובב לך עם חייל אחד במקום חמש.

בגלל אנשים כמוך הצבא גם נראה ככה.

טוב מה אני מבזבז את הזמן על בנאדם שאומר "זוהי זכותו הבלעדית של בנאדם לא לרצות לבזבז 3 שנים מהחיים שלו על צבא"..... :facepalm:

לסלף את מה שאמרתי כשאתה מצטט את דבריי המקוריים פסקה מעל זה חכם מאוד :kopfpatsch:

לא אמרתי לבזבז 3 שנים על צבא, אלא לבזבז על תפקיד חסר תועלת בצבא. וכן יש כאלה מספיק.

אני לא יודע איזה צבא קשה יום ראית, אבל הצבא שאני ראיתי כולל צוות של בין 5 עד 10 חיילים שבוזים לכל רס"ר, שבאים לכמה שעות בכל יום להיות בכוננות לעבודות שהוא ייתן להם, שבדר"כ מסתכמות בלנקש עשבים, לסחוב משהו מנקודה א' לנקודה ב', לגלות שהם לא היו צריכים לעשות זאת ולסחוב מנקודה ב' לנקודה א' וטרטורים דומים. לכן:

- אם לצבא באמת היה חוסר בכוח אדם לא הייתי רואה בכלל סיטואציות כאלה. בכלל. וזה לא חד פעמי, יש כאלה בכל בסיס שביקרתי.

- מאשר להגיע לתפקיד משביז שלא תורם בכלום לאף אחד, עדיף לעשות שירות לאומי בבית חולים, במוסדות טיפוליים/שיקומיים, בשירות לקהילה, בעזרה לחלשים.

כן, אני ממש תומך בחורבן המדינה ובהשתמטות :facepalm:

תוספת עריכה:

אם כבר מחסור בכוח אדם, מה עם אחיות בבתי חולים שעושות עבודה משולשת? לא נחשב?

רק כי הצבא אומר לך שהוא עדיפות ראשונה לא אומר שזה נכון, קצת חשיבה עצמאית.

פורסם

פותח הדיון - בוא אני ייספר לך קצת את הסיפור שלי

כשאני התגייסתי לפני שלוש שנים וחודש בידיוק - היה לי פורפיל 97 עם קב"א 53 (אין לי מושג מה היה הדפ"ר שלי)

רציתי מאוד מאוד להתעסק במחשוב בצבא כי אני בידיוק כמוך התעסקתי עם חומרה ותוכנה כל החיים שלי.

בגלל הפרופיל ידעתי שלא יכולתי, אז רציתי ללכת לנח"ל. הצבא כמובן לא נתן לי והיה נעול שאני ילך למג"ב - מה שממש ממש לא רציתי.

הם קוראים לזה "השבחת גדודים..."...

בכל מקרה אחרי שנה וחצי בפלוגה מבצעית ושביזות שיא, אחרי הרבה בקשות להעברה ולראיונות, כנראה שאיכשהו התחשבו בי, יצרתי בעצמי קשרים עם מי שצריך, ועברתי ליחידת המחשוב של מג"ב ירושלים. מיציאות של 11-3 ומשמרות של 12 שעות כל יום במשך שנה ו-8, העברתי את שארית הזמן בלעשות יומיות ולהתעסק בתחום שאני אוהב.

המסר שלי - אני לא יודע מה שעשיתי במג"ב אפשרי לעשות גם בצה"ל - לי פשוט נפלה הברכה ויצא לי לעשות חצי חצי בשירות שלי.

אין לדעת לאן תתגלגל בצבא, כי אם ממש ממש תתעקש תגיע בסוף לאן שאתה רוצה.

בכל מקרה, דעתי היא - תנסה ללכת לתפקיד שאתה אוהב כמה שיותר, וגם אם לא - כאחד שהתשחחר לפני חודש ו4 ימים - אני יכול לומר לך ששירות בכל מקום, לא משנה איפה, הוא חווייה בפני עצמו, חווייה שתשפר את האישיות שלך ותעצב אותך, לא משנה איפה תשרת וכמה כביכול תתרום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים