עבור לתוכן

בניית מכונת צריבות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לפתח קצת את הנושא של מכונת צריבות, כרגע תיאורטי אבל יתכן ובאמת אצטרך לבנות אחת בקרוב.

אני מעוניין במחשב בעל 8 צורבים לפחות (אולי אפילו 10) שמסוגל לצרוב (בהצלחה כמובן) 8-10DVD במקביל.

זה בהחלט יכול להיות מבוסס לינוקס (אפילו רצוי לצורכי scripting) כי זאת מכונה יעודית לנושא. הנפח הכולל של הדיסקים פחות קריטי ה-ISO יועברו למכונה לצורך צריבה מהרשת.

אז אני מניח שצריך מארז יחודי שמסוגל להכיל כמות כוננים כזאת, 8-10 DVD writer.

כמובן מערכת מחשב שתתמוך בכך - יציאות SATA מספיקות או כרטיס נוסף.

ודיסקים קשיחים.

אני חושב שהבעיה במכונה כזאת היא רוחב הפס שדרוש בין הדיסק הקשיח לצורבים ולכן צריך לחשוב איך לתכנן את זה נכון.

מנסיון, צריבה של DVD בודד מופרעת בקלות על ידי מטלות שהמחשב עושה במקביל ויכולה להגיע למצב של הפסקת הצריבה והתחלתה מחדש. ולכן צריבה במספר צורבים בו זמנית בהחלט תשפיע הדדית אם לא יהיה רוחב פס מספיק.

מהירות כתיבה של 16X מסתכמת ברוחב פס של כ-22MB/sec כמובן שגישה במקביל למספר קבצים מקטינה את יעילות הקריאה מדיסק בודד ולכן נדרש פתרון של מערך כלשהו או פיתרון אחר שאני כרגע לא חושב עליו.

מה אתם חושבים? הצעות ורעיונות יתקבלו בברכה.

המטרה היא גם לבנות את המחשב במחיר שפוי (נמוך ככל האפשר) ולא ללכת לפתרונות יקרים וקיצוניים.

פורסם
  • מחבר

במחשבה שניה אולי מדור מפרטים היה מתאים יותר לשאלה הזאת.

פורסם
  • מחבר

KAKADU,

מה שהבאת משכפל דיסק לכמה עותקים.

אני רוצה אפשרות לצרוב באופן דינמי ISO שונה בכל צורב. ולהפעיל את זה באוטומציה כשצריך.

ולכן זה לא נראה לי הדבר המתאים אם כי מארז כזה יכול להיות נחמד אם אפשר להשיג בארץ.

פורסם

^^^^^^

אני יודע מה הצעתי , רק לא הבנתי ( מסתבר :silly: )

מה ביקשת לקבל עליו עזרה :) .

אכן מה שאתה מתכוון נראה מאתגר למדי.

כרגע אין לי אווריקה, מקווה שיצוץ משהו בהמשך.

מצטער :xyxthumbs:

פורסם

שאלה מעניינת לשם שינוי...

מבחינת רוחב פס זה לא בעיה, אבל אתה צריך לוח עם הרבה יציאות SATA ומארז גדול מצד אחד, מצד שני אתה צריך תוכנה שתאפשר לך לבצע את הצריבה הזו.

מארז:

Lian Li PC-P50 (כדוגמה) יכול להכיל עד 9 כוננים, אבל יקר, אתה יכול במקום זאת לקחת 2 מארזים לחבר אותם יחד או משהו כזה, יותר זול אבל יתפוס יותר מקום ופחות אסתטי.

לוח:

בלוחות הגדולים (ATX) יש בד"כ 6 יציאות, וזה יכול לא להספיק. לוחות של שרתים ככל הנראה יתנו פתרון, או (יותר זול), לקנות כרטיס הרחבה ל-PCI עם תוספת של יציאות SATA.

תוכנה:

אין לי שמץ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים