עבור לתוכן

הארדיסק בשלבי גסיסה?

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע את הארדיסק

Seagate 1TB 32Mb ST31000340AS, עליו מאוכסן המון מידע, (כ22 ג'יגה פנוי בכל הארדיסק).

בימים האחרונים הוא התחיל להשמיע רעשים של תיקתוקים, ולפעמים כאילו פתאום הוא מפסיק לעבוד, שיר ששמור עליו ומושמע ממנו פתאום קופץ לשניה ודברים בסגנון.

מה לדעתכם הבעיה?

אשמח לעזרה

תודה

פורסם

שלום,

אם לא דאגת לגיבוי המידע עד לנקודה זו - יפה שעה אחת קודם - גבה כדי שלא תצטרך שירותי שחזור מידע

כמו כן תיקתוקים מהדיסק זה בד"כ סימן מובהק לדיסק שעוד עט יחזיר את נשמתו לבורא - קח בחשבון.

יכול להיות כי הדבר גם נובע מספק הכח (לא מספק מספיק זרם) - אבל זה נדיר ואם לא חיברת שום חומרה חדשה אז תשלול זאת.

מועבר לפורום אמצעי אחסון

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

ה-HDD בשלביי גסיסה ,

אין יותר מה להציל ( כמו שכתבת בפוסט )

אתה צריך לגבות עד כמה שאפשר ולקנות חדש ...

זה מה שיש

פורסם
  • מחבר

אין לי לאן לגבות את כל המידע, יש לי 2 טרה במחשב ו1.5 מלא.

וכן החלפתי לוח מעבד וזכרונות לפני יומיים (הרעש התחיל גם בערך אתמול).

איך אפשר לבדוק את הקטע עם הספק?

(ראה מפרט מלא בצד)

פורסם

אין לי לאן לגבות את כל המידע

חזל אמרו - סוף מעשה במחשבה תחילה.

אם המידע חשוב לך גבה - גם אם זה אומר שתלך עכשיו ותקנה דיסק חיצוני במחיר שערוריה.

אני במקומך מכבה את המחשב בנקודה זו בזמן ולא מתעסק איתו יותר מדי - כל שניה שעוברת אתה יותר על קרן הצבי.

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אז בטוח שהארדיסק הולך למות וזה לא חוסר במתח או משהו?

תודה על העזרה.

פורסם

זה לא בגדר עובדה שהדיסק ישבוק חיים ב-X שעות הקרובות. למעשה הוא יכול להפתיע אותך ולהמשיך לתפקד עוד שנתיים מהיום. שום דבר לא מוחלט עם דיסקים קשיחים אבל קליקים ובאופן כללי רעשים שאינם נורמליים הם סימן לסוף הקרב ובא. אם אתה רוצה לקחת את הסיכוי שאולי הכונן ימשיך לתפקד עוד כמה חודשים (או ימים/שבועות/שנים) אז זו הבחירה שלך אבל הדבר המושכל לעשות הוא מה שהציע גבריאל והוא לא להתעסק עם הכונן עד שלא יהיה לך לאן לגבות את המידע החשוב. (ואם המידע אינו חשוב אז תבדוק אם האחריות עדיין בתוקף)

פורסם

אל תכבה את המחשב לדעתי. דווקא נתקלתי בהרבה פעמים של דיסקים לפני קריסה שעבדו ותקתקו בזמן העבודה, וברגע שכיבו את המחשב הם זזו לאזור אחר בדיסק, ואז לא היה אפשר להפעיל אותם בכלל.

לך תקנה דיסק חיצוני, כמה זה כבר עולה? דרך אגב, 3.5 טרה לגבות? וואו. תבדוק אם אין שם סרטים שהורדת ודברים כאלה שאתה יכול אולי להוריד מחדש במקום לגבות אותם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים