עבור לתוכן

הוספת תווים אוטומטית בתיבת טקסט- WPF

Featured Replies

פורסם

1. אני רוצה שהמשתמש יכניס תאריך לתיבת טקטס ולאחר שתי הספרות של היום, ושל החודש - יכתב אוטומטית סלש.

איך עושים את זה?

2. אני רוצה לשים אלמנט שיראה כמו תוית, אבל שהמשתמש יוכל לשנות את הטקסט שלו. באיזה סוג להשתמש? תוית? תיבת טקסט? אחר?

פורסם

יעזור אם תאמרי על איזו שפת תכנות את מדברת בכלל (תוסיפי גם לכותרת).

פורסם

1. אני רוצה שהמשתמש יכניס תאריך לתיבת טקטס ולאחר שתי הספרות של היום, ושל החודש - יכתב אוטומטית סלש.

איך עושים את זה?

זה די כאב ראש, עדיף להשתמש ב-DateTimePicker. כשהמשתמש לוחץ על תיבת הטקסט לפתוח control כזה ואז להכניס את הערך המוחזר ממנו כמחרוזת לתיבת הטקסט. חוסך לך המון בדיקות תקינות של הערכים ועוד כאבי ראש.

אם את בכל זאת מתעקשת, את צריכה לתפוס את ה-event המתאים (אני מניח KeyDown), לבדוק את הערך הנוכחי שבתיבת הטקסט ואז לשנות בהתאם. זה המון (ואני שוב מדגיש) המון כאב ראש. לא מומלץ.

2. אני רוצה לשים אלמנט שיראה כמו תוית, אבל שהמשתמש יוכל לשנות את הטקסט שלו. באיזה סוג להשתמש? תוית? תיבת טקסט? אחר?

אפשר להתשמש בתיבת טקסט ולשנות לה את העיצוב כך שתראה כמו תוית. השאלה היא למה? אם תגידי מה הצורך אולי יהיה אפשר למצוא דרך עדיפה. בגדול זה לא טוב לנסות לגרום ל-control X להתנהג ו/או להיראות כמו control Y.

פורסם

יש לזה פקד מובנה נוח בשם MaskedTextBox.

ממש קל להגדיר.

ואדון קפטיין, אני לא מסכים שתמיד הכי נוח הדטה פיקר, כי אם זה תוכנה למזכירות וכדו', ממש לא נוח דטה פיקר, הם צריכים להליד ברצף בלי להרים ידיים מהמקלדת.

פורסם

תבורך! אדם שמשקיע בחילוץ דרישות ממשק בהתאם לצרכי לקוח ספציפי.

נדיר ביותר.

פורסם

יש לזה פקד מובנה נוח בשם MaskedTextBox.

ממש קל להגדיר.

ואדון קפטיין, אני לא מסכים שתמיד הכי נוח הדטה פיקר, כי אם זה תוכנה למזכירות וכדו', ממש לא נוח דטה פיקר, הם צריכים להליד ברצף בלי להרים ידיים מהמקלדת.

נכון, MaskedTextBox עושה את העבודה מבחינת צורת הקלט, אבל אתה עדיין צריך לטפל בו מבחינה לוגית. האם יש השנה 29 ימים בפברואר למשל?

אפשר לרשת את ה-MaskedTextBox ולהוסיף לו את הלוגיקה הנדרשת, אבל נשמע לי עדיין מסובך שלא לצורך. (למרות שהטענה על הקלדה ברצף בהחלט נכונה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים