עבור לתוכן

האם יש תוכנה שיודעת להתריע על בעיות בדיסק הקשיח?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לפני מספר שבועות, הדיסק הקשיח אצלי קרס בצורה פתאומית. המחשב (עדיין באחריות) נלקח למעבדה ושם הוחלף לי הדיסק, וגם רכשתי אחד נוסף.

כעת רציתי לשאול, אם יש תוכנה איכותית, שיודעת להתריע בעוד מועד על בעיות בדיסקים קשיחים (פנימיים וחיצוניים).

גם אם תהיה לי התרעה מוקדמת, לא בטוח שניתן יהיה למנוע את הפגיעה הצפויה, אך אולי לפחות אוכל להציל מידע בלתי מגובה.

תודה רבה

פורסם

אם SMART מופעל ב-BIOS אז מערכת ההפעלה (או ה-BIOS) יכולים להודיע לך במידה ואכן משהו אינו תקין לפי הערכים ב-SMART.

בכל מקרה SMART זה לא הכל ועדיף שאחת לתקופה תריץ את כלי האבחון של היצרן בצורה ידנית וכך תדע אם אפשר לסמוך על הכוננים שלך או לא. למעשה זה גם לא מוחלט אבל זה עדיף מאשר כלום.

פורסם

שלום לך

הפיתרון די בנאלי - גיבוי !

אוטומטי , ידני - זה כבר תלוי בהעדפות / צרכים שלך.

מה, זה שרכב עבר טסט שנתי אומר שמנורה כל שהיא

לא תישרף אחרי 5 דקות :s05:

מובן שלא !

אז בדקת דיסק ואחרי יום חטפת זץ בחשמל ו..... :kopfpatsch:

:xyxthumbs:

פורסם

ואם אין תקציב לגיבוי? להריץ בדיקות זה משהו שעדיף על כלום. זה לא שכל הבעיות הן פתאומיות, חלק מהן ניתן לגלות מראש.

פורסם

וודאי, עריכת בדיקות זה יותר טוב מכלום

ועשיית גיבוי יותר טוב מעשיית בדיקות בלבד :)

שלא ישתמע כאילו הרצת בדיקת דיסק והכל סבבה

עד לפעם הבאה, שזה כמובן לא.

כמובן שגם אפשר להשתגע ( יש שיחלקו אפילו על זה )

ולעשות גיבוי של גיבוי וכו', הכל עניין של חשיבות המידע,

וכפי שציינת, עומק הכיס.

:xyxthumbs:

פורסם

הפתרון הכי טוב הוא משולש (וכבר הוזכר כאן):

1. הפעלת ניטור ה-S.M.A.R.T ב-BIOS.

2. הרצת כלי האבחון של היצרן מדי פעם (קצת מייגע). אני באופן אישי חושב שדרגת האמינות של כלי אבחון צד-שלישי היא נמוכה יותר ומעדיף תמיד להסתמך על כלי האבחון של היצרן.

3. גיבוי. כי באמת שכונן עלול לכשול ממגוון של סיבות מכניות וחשמליות שלגביהן לא תמיד יש אפשרות לקבל התראה בזמן, ולכן אין תחליף לגיבוי. אני יודע מדיונים קודמים שפתחת שאתה כן נוהג לגבות מידע החשוב לכוננים חיצוניים (ושעכשיו אפילו יש לך כונן פנימי חדש שאליו תוכל לגבות) אז מהבחינה הזאת אתה צריך להיות רגוע.

עריכה: בזמן שכתבתי אני רואה שכבר הוסיפו הודעות והקדימו אותי. אבל מכיוון שההודעה שלי היא יותר בעלת אופי של סיכום החלטתי להשאיר אותה בכל זאת.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה לכולכם על התגובות :xyxthumbs:

אני מבין שאין מנוס מלבדוק אם אכן אותו SMART מופעל אצלי ב-BIOS

אלא שאני לא ממש סומך על ההתראות האלה של הביוס, המופיעות עם עליית המערכת. אם ההתראה מופיעה לשניות ספורות בלבד, לא תמיד מצליחים בכלל לשים לב אליה, לא כל שכן, להספיק לקרוא ולהבין את תכנה.

לגבי כלי אבחון של היצרן- קיבלתי את המלצתכם. עליי רק לברר איזה דיסקים הרכיבו לי במעבדה, ומהו היישום שמתאים לצורך בדיקתם.

לגבי גיבוי- אני מקפיד לשמור מידע על כוננים חיצוניים, אבל זה נעשה בצורה ידנית, ולא בתדירות גבוהה מדי.

אם נניח קיבלתי אתמול מייל חשוב, ומחר נופל לי הדיסק, אז סביר להניח שאאבד אותו.

אגב, בעבר המליצו לי על תוכנה חזקה שיודעת לנטר בעיות בדיסק קשיח. הבעיה שאני לא מצליח בשום אופן להיזכר בשמה. האמת שהורדתי בזמנו גרסת ניסיון, וכבר עמדתי לשלם עבור רישיון מלא. אבל אז גילתי שהיא לא כל כך ידידותית למשתמש, ולא היה שום מדריך שמסביר במדויק כיצד לעבוד איתה.

הייתי בקשר מייל עם היוצר של התוכנה שהבטיח לכתוב מדריך, אבל בסוף זה לא קרה, ולכן גם לא רכשתי.

חשבתי שאולי מישהו כאן יזכיר את התוכנה הספציפית הזו...

פורסם

ברוב הלוחות ברגע שניטור ה-S.M.A.R.T ב-BIOS פעיל ומתגלה בעיה כלשהי, ההודעה לא תופיע סתם כך כעוד אחת מרץ ההודעות והמידע שמוצג על המסך במהלך עליית המערכת, אלא היה תהיה הודעה בולטת וברורה וברוב המקרים תהליך טעינת המערכת יושהה עד שלא תאשר בלחיצת מקש שראית את ההודעה. מצד שני, באופן תיאורטי כונן קשיח יכול לכשול כמעט בכל רגע נתון ממגוון של סיבות שאת חלקן נתוני ה-S.M.A.R.T שמתקבלים מבדיקה עצמית של הכונן לא יכולים לזהות או להתריע עליהם. לכן חשוב לדעתי להשתמש ביכולת הניטור הזאת, אך היא לא מבטיחה 100% הגנה מפני כשל פתאומי של כונן.

אם אתה נוהג לגבות תוכן של מחיצות מסוימות אתה יכול להשתמש בתוכנה או אפילו בקובץ batch פשוט ולהריץ גיבוי מתוזמן בכל יום (או כל פרק זמן אחר הרצוי לך). כמובן שעם כוננים ניידים זה קצת יותר מורכב כי עליך להקפיד לחבר אותם במועד המתאים, אבל מכיוון שעכשיו יש לך כונן פנימי נוסף, למה לא לגבות אליו את כל התוכן הרצוי מהכונן הראשי? גיבוי נוסף (לא מזיק אף פעם) או של חומר שאתה נוהג לנייד תוכל לבצע באופן תקופתי (נניח, פעם בשבוע/חודש) אל הכוננים החיצונים.

בנוגע ליתירות, כבר דנו על הנושא בדיון אחר שפתחת ואני יודע שכרגע זה לא אפשרי מבחינתך, אך לטובת כאלה שאולי עוקבים אחרי הדיון הנוכחי. אם הנפח פחות חשוב ויתירות המידע יותר חשובה. הפתרון הכי טוב הוא ליצור מערך RAID1. במערך כזה המידע נכתב על שני הכוננים בזמן אמת, אמנם "מאבדים" נפח של כונן אחד (לדוגמה, 2 כונני 1TB יופיעו ככונן 1TB בודד), אך היתרון הוא שבמקרה שאחד מהם כושל, המערכת לא מושבתת אפילו לרגע וניתן להמשיך לעבוד עם השני כאילו שלא קרה כלום. כמובן שברגע שאחד הכוננים כושל מומלץ להחליפו בהקדם האפשרי.

נוטים לבלבל בין מערך כזה שנועד לצורך יתירות לבין גיבוי. מערך RAID אינו גיבוי. גיבוי משמעותו יצירת שני עותקים או יותר מהמידע ולכן גם מתוך מערך RAID יש לגבות להתקן נוסף כי במקרה של מחיקה בשוגג, וירוס וכל מחיקת מידע דומה מהמערך -- המידע נמחק מכל המערך ואין גיבוי שלו. כנ"ל לגבי הצפה, נחשול מתח, הצפה וכל נזק פיזי אחר למערכת. אך מערך שכזה הוא פתרון מעולה למי שדרושה לי יתירות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, יפה. כעת הכול ברור:)

שוב תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים