עבור לתוכן

זיהוי כבל SATA1?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

אני רוצה לחבר HDD מאוד ישן למחשב שלי. אבל בגלל שכל היציאות ה-SATA3 שלי תפוסות (צורב, הארדדיסק), אני רוצה להשתמש דווקא ב-SATA1.

למה? כי יש לי לוח של ASUS דגם H67, ויכול להיות שהיציאות הללו תקולות.

אפשר בבקשה הסבר למציאה של היציאה?

פורסם

לא הבנתי מה אתה רוצה לעשות אבל אני מניח שזה אולי עונה על השאלה:

אין שום הבדל בגרסאות של SATA ברמה הפיזית. הכבלים זהים לחלוטין, החיבורים בין אם בלוח או בדיסקים גם כן זהים לחלוטין. ההבדל היחיד הוא ב-eSATA וגם אז הממשק מתפקד לחלוטין כמו SATA וההבדל הוא רק בחיבור הפיזי.

פורסם
  • מחבר

אני פשוט רוצה את החיבור של SATA1 בלבד.. ולא רוצה לגעת ב-SATA3.

פורסם

אין בלוחות הללו בקר SATA 1.5Gb/s שכבר כמה שנים טובות לא קיים בשום לוח כי התקן התעדכן וכמו שהסביר !_NIKE_! יש תאימות מלאה לאחור. בערכות השבבים ובלוחות של הדור האחרון יש רק בקרי SATA 6Gb/s ו-SATA 3Gb/s (שבהם תתכן התקלה).

אם יש לך שבב הרחבה שהוסיף היצרן אתה יכול לחבר את הכונן הנ"ל לאחד מהחיבורים שלו. אם אתה לא יודע תכתוב פה מה דגם הלוח ונבדוק עבורך אם יש שבב שכזה.

בכל מקרה, אתה גם יכול לחבר את הכונן לבקר ה-SATA 3Gb/s של ערכת השבבים מכיוון שגם אם תתרחש התקלה, וזה בכלל לא בטוח, לא מדובר בנזק לכונן או למידע, ובטווח הזמן הקצר לא תהיה לך בעיה.

אני אומר בטווח הזמן הקצר כי כדאי לך ליצור קשר עם החנות ולברר מתי הם צפויים להחליף לך את הלוח למהדורת B3. מלאי הלוחות כבר מתחיל להגיע לארץ וכדאי שתברר עם החנות מתי צפוי שיהיה מלאי מתאים עבור הדגם שלך.

פורסם

אין דבר כזה, בקרי SATA 1.5Gb/s תמצא רק בלוחות ישנים מאוד. יש לך רק 6.0Gb/s ו-3.0Gb/s.

אציין שאין לך סיבה להימנע מחיבורי ה-SATA 3.0Gb/s אפילו אם ערכת השבבים היא בגרסה הראשונה (שבה הבעיה ידועה). אתה יכול להשתמש בחיבורים הללו כי במקרה הכי גרוע הם פשוט יפסיקו לעבוד וזה לא ישפיע על הרכיבים שלך. זה פתרון פשוט עד שתקבל לוח מחליף מהחנות שבה רכשת את הלוח.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה לכם על העזרה.

מצטער שלא כתבתי את הדגם המלא של הלוח, אבל הוא: ASUS P8H67-M s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI (כפי שצויין במפרט בצד שלי).

עכשיו יש לי שני חיבורים שמשתמשים ב-SATA, שזה הצורב וההארדדיסק.

מן הסתם KSP חיברו לי ל-SATA 6Gb/s.. השאלה האם נשאר לי עוד חיבור כזה מיותר..

ועוד דבר, במידה וחס ושלום יהיה תקלה בחיבור, האם כל המחשב ימשיך לתפקד כרגיל?

ואם אני מחבר באופן קבוע (לא לשימוש שותף, אלא רק לגיבוי אוטומתי), את ההארדדיסק הישן הזה, האם יהיה לי ירידת ביצועים בכלליות במערכת שלי?

תודה רבה לכם !

פורסם

בלוח שלך יש רק שני חיבורי SATA 6Gb/s, ארבעת החיבורים הנותרים (שצבעם כחול) הם חיבורי SATA 3Gb/s.

כמו שכתבנו, אתה יכול לחבר את הכונן שלך לאחד מהחיבורים האלה ללא חשש. לא בטוח שהתקלה תתרחש אצלך והסבירות שהיא תתרחש בטווח הזמן הקצר ובשימוש מועט יחסית היא נמוכה עוד יותר. גם אם תתרחש התקלה, אין לזה שום קשר לפעילות המחשב. פשוט קצב העברת הנתונים אל הכונן שמחובר לבקר התקול וממנו יהיה נמוך יותר ובמקרה קיצוני יותר ייתכן שהבקר יפסיק לתפקד בכלל. נזק לכונן לא ייגרם.

המלאי של הלוחות המתוקנים צפוי להיות מושלם בשבועות הקרובים, צור קשר עם החנות, ברר מתי אתה צפוי להיות זכאי להחלפה ואז פשוט תחליף את הלוח. בינתיים אתה יכול לחבר את כל ההתקני האחסון שלך ולעבוד ללא בעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך !

ועל השאלה הזו (בלי קשר ל-H67), מה אתה אומר:

ואם אני מחבר באופן קבוע (לא לשימוש שותף, אלא רק לגיבוי אוטומתי), את ההארדדיסק הישן הזה, האם יהיה לי ירידת ביצועים בכלליות במערכת שלי?
פורסם

לא. למה שתהיה ירידה? כל עוד לא מותקנת עליו מערכת ההפעלה והוא כונן לאחסון בלבד אין לו שום השפעה על המערכת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים