עבור לתוכן

איזה כונן קשיח חיצוני לגיבוי בנפח 2TB מומלץ?

Featured Replies

פורסם

שלום

על מה אתם ממליצים לגיבוי?

אני מתלבט בין ST320005EXD101-RK לבין WD Elements Desktop

ST320005EXD101-RK זול יותר אבל הביקורות לא משהו. המחיר שלו זה 415 ש"ח (שזה הכי זול שמצאתי עד כה).

לעומת זאת WD Elements Desktop נשמע יותר אמין אבל המחיר 500 ש"ח.

(ואולי בכלל יש המלצות נוספות?) :)

באופן עקרוני אני צריך אותו לגיבוי נטו. אחת לחודש אני מתכנן לחבר אותו למחשב ולגבות... ולשים במגירה לאחר מכן. אני לא מתכנן להריץ ישירות מהכונן דברים).

פורסם
  • מחבר

קודם כל זה קצת יותר יקר מהכונן הזול שמצאתי. אבל נשים את זה בצד כי ההפרש מזערי.

למה סמסונג?!?

בכל הנוגע לכוננים קשיחים הם לא משהו (גם לפי "מה ששמעתי". וגם מנסיון... יש לי כונן פנימי שלהם שעושה קליקים כאילו אין מחר).

פורסם

לגבי המחיר- לכן הבאתי את הקישור הזה. הוא מעט יותר יקר אבל זה שווה את זה.

לסמסונג יש כוננים קשיחים שהם "לא משהו"? איפה היית בשנים האחרונות? יש להם כוננים ממש מוצלחים ובין היתר גם הכונן שקישרתי אליו.

נ.ב. ניסיון פעוט הוא חסר משמעות. לי נדפק בעבר דיסק של WD, אז מה? זה אומר שכל הכוננים הקשיחים שלהם מאז ועד היום (ועד אחרית הימים) יהיו כוננים גרועים? לעזאזל, זה אפילו לא אומר שהדיסק שהיה ברשותי היה פחות טוב מאחרים. דיסקים קשיחים נהרסים וזה טבעי לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

לגבי המחיר- לכן הבאתי את הקישור הזה. הוא מעט יותר יקר אבל זה שווה את זה.

לסמסונג יש כוננים קשיחים שהם "לא משהו"? איפה היית בשנים האחרונות? יש להם כוננים ממש מוצלחים ובין היתר גם הכונן שקישרתי אליו.

נ.ב. ניסיון פעוט הוא חסר משמעות. לי נדפק בעבר דיסק של WD, אז מה? זה אומר שכל הכוננים הקשיחים שלהם מאז ועד היום (ועד אחרית הימים) יהיו כוננים גרועים? לעזאזל, זה אפילו לא אומר שהדיסק שהיה ברשותי היה פחות טוב מאחרים. דיסקים קשיחים נהרסים וזה טבעי לחלוטין.

גם לי נדפקו כוננים קשיחים של WD

השאלה מתי

הם החזיקו מעל 5 שנים ויותר והיו בשימוש יומיומי

הסמסונג התחיל לגמגם אחרי שנה

ושוב - תוסיף לזה את מה שאחרים כתבו לי...

אגב איפה כולם? :) רק אתה הממליץ כאן? ;)

פורסם

לפי מה שאני יודע מאנשים אחרים ומביקורות שקראתי (ולא מניסיון) הכוננים של סמסונג טובים וגם של WD. של סיגייט פחות לפחות מבחינת אמינות.

במחיר שאתה רוצה לשלם אני הייתי קונה את הסמסונג.

פורסם

כמו שאמרתי, ניסיון פעוט הוא חסר משמעות. אתה יכול לציין ניסיון של עוד משתמשים אבל זה לא רלוונטי.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, ניסיון פעוט הוא חסר משמעות. אתה יכול לציין ניסיון של עוד משתמשים אבל זה לא רלוונטי.

אם נסיון של עוד משתמשים לא רלוונטי אז מה כן? ;D

חצי מדינה זה רלוונטי?

אולי חצי יבשת? זה מספיק רלוונטי?

הרי ברור שנסיון זה הדבר הכי רלוונטי שיש. אם יש מוצר עם מלא נפילות בזמן קצר - הוא דפוק.

פורסם

אין זה איום אבל אם תמשיך לזלזל אז אני אאבד את המוטיבציה שלי לעזור לך.

לעניין- נכון שניסיון הוא הדבר היחיד שרלוונטי אבל סטטיסטיקה של 5 מוצרים היא לא אמינה ואי אפשר אפילו להעריך על בסיס שכזה. לא צריך קנה מידה כ"כ גדול, 100 אנשים עם ניסיון במודל ספציפי זה ניסיון מספיק. למשל אם בודקים 100 כוננים ממודל מסוים ומשווים לבדיקה זהה של דגמים אחרים אז אפשר לבנות סטטיסטיקה (כלומר 100 מכל דגם, לא 100 מכל יצרן שהרי כונן אחד יכול להיות אמין יותר מהאחר אצל אותו היצרן). אבל קשיח פה וקשיח שם? זה לא עובד ככה.

פורסם

לא מבין מה בכלל השאלות האלה..

בקונן קשיח צריך רק מזל ולא שכל.[/u

]

אם מפרט מתאים לך אז קונים לפי מחיר.

פורסם
  • מחבר

אתם יודעים...חשבתי על זה קצת... עדיף לקנות כונן פנימי של 2TB ומארז חיצוני USB

ככה אפשר גם לגבות במהירות בUSB דברים ממחשבים ניידים. אפשר להתקין בתוך מחשב נייח ולגבות. ואפשר גם להשתמש בכל הכוננים הישנים שיש בבית במגירה. כאשר אתה קונה כונן נייד אתה מוגבל רק אליו. ככה יש לך גמישות מיירבית.

פורסם

זה ברור וזה אחד היתרונות של לקנות מארז וכונן קשיח בנפרד. על שאר היתרונות אתה יכול לקרוא בסטיקי כוננים קשיחים.

אבל לקנות מארז של USB 2.0 בלבד זה סוג של זריקת כסף לפח. אם כבר אז למה לא לקנות מארז עם eSATA או USB 3.0?

פורסם

זה מארז טוב ואני ממליץ דווקא לשלב אותו עם ה-HD204UI של סמסונג.

ולא, הוא לא אמור לתמוך בכוננים קשיחים בממשק PATA, אם כי המידע שבאתר היצרן הוא קצת מבלבל.

פורסם
  • מחבר

לפי האתר הוא תומך ATAPI אז זה אמור לתמוך בIDE לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים