עבור לתוכן

מה ההבדל וכן עדיפות לקניה:i7-2600K או i7-2600

Featured Replies

פורסם

http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=52214,52213

זה הוא קישור לאתר של אינטל ושניהם מושווים בין השינויים הצבועים בצהוב.

השאלה שלי היא, הרי יש 2 דגמים: 2600K ו2600 הרגיל,

מה כדאי מבין שניהם?

ולמה ה-2600K מדובר יותר?

למה המחירים שונים ביינהם? 2600 - $294.00 , $317.00 - 2600K.

פורסם

2600 מכפלה נעולה + כרטיס מסך

2600K מכפלה פתוחה מתאים לOC אין תצוגה

פורסם

המעבדים עם סיומת K הם מעבדים עם מכפלה פתוחה שמאפשרים ביצוע של OC (אוברקלוק), ובנוסף מכילים יותר צינורות עיבוד עבור הליבה הגרפית (לא כל כך רלוונטי עבור רוב המשתמשים). אלו ההבדלים המשמעותיים.

כהערת אגב, המעבד הזה אינו משתלם במיוחד עבור השוק הביתי/עסקי שאינו עוסק בפעולות כגון קידוד, רינדור ועוד.

אם תרצה לקבל המלצה על מעבד, לוח-אם וזכרון בהתאם לשימושים שלך, ציין בבקשה מהם השימושים שלך במערכת ומהו התקציב.

פורסם
  • מחבר

יש ייתרון כלשהו לOC או שעדיף לקחת את הרגיל בכל זאת?

ומה הכוונה כרטיס גרפי?

והשימוש שלי זה פיתוח תכנה ואתרים בעתיד הלא רחוק והמון שעות עבודה עם המחשב.

עדיפות שיהיה כמה שיותר מהיר בקומפילציה של תוכנות כבדות,הרצת תוכנות כבדות יחדיו( מולטי-טאסקינג מהיר )

יש HDD של WD קויאר שחור,SATA3 - 6GB\S - ה500 גיגה.

וקויאר ירוק ה500 גיגה.

תקציב: 3-4 על מעבד ולוח אם אם יכנס אז זכרונות גם :)

ד'א שמתי עין על הAsRock p67 Extreme6...

ובעתיד - מארז thermaltake Element V Black Edition

פורסם

אתה לדעתי מסתכל כרגע על חומרה מוגזמת לגמרי עבורך.

1. לשימושים שתארת אין לך צורך אמיתי ביותר מ-Core i5-2500 (עם או בלי K).

2. לוח האם שאתה מסתכל עליו כלל לא מיועד לשימושים כמו שתארת, אלא פונה לשוק הגיימינג (תמיכה במערך מרובה כרטיסים גרפיים ולשוק נלהבי ה-OC). זה גם המקום לשאול האם יש לך דרישה לסוג או כמות חיבורים מסוימת מהלוח?

3. בשביל ריבוי משימות חשוב שתדאג לנפח זכרון מתאים, המעבד הרבה פחות חשוב.

4. הכוננים הקשיחים כבר אצלך או שאתה מתכנן לקנות אותם? על-פניו הם לא ההשקעה הכי טובה אבל אם כבר קנית אז קנית והם גם לא גרועים (לדוגמה מיותר לקנות כונן קשיח בממשק חיבור SATA 6Gb/s מכיוון שאין לזה משמעות).

במעבדים מפלטפורמת SB יש ליבה גרפית מובנית. הליבה הזאת לא מיועדת למשחקים אך חוסכת לך קנייה של כרטיס גרפי ייעודי אם משחקים הם לא אחד השימושים שלך.

OC פירושו העלת תדר השעון של המעבד, האם זה תורם ועד כמה זה תלוי שימוש. יש לזה גם השלכות נוספות כמו רכישת גוף קירור מתאים, זמן שדרוש לתהליך ועוד. נכון להיום אין בזה שום צורך, אך בעתיד זה עשוי לאפשר לסחוט עוד קצת מהמעבד. אולם, בארכיטקטורת SB יצרנית החומרה מאלצת אותך לבחור. או שתוכל לבצע OC ואז לא תוכל להשתמש בליבה הגרפית המובנית, או שתוכל להשתמש בליבה הגרפית המובנית אך לא תוכל לבצע OC, אך נכון להיום לא תוכל לעשות גם וגם.

לדעתי למערכת שעיקר פעילותה היא עבודה משרדית והידור (תוכל לפרט גם באיזה סביבות?) OC אינו באמת הכרחי.

פורסם

לריבוי משימות היתי לוקח מעבד 6ליבות של AMD,

הוא יתמודד טוב עים ריבוי משימות, עבודה לאורך זמן(כל מחשב יכול לעשות את זה), לדעתי גם 4 ליבות יספיק למטרה שלך.

בתקציב שהבאתה אין הגבלה אפשר להביא את המעבד הטוב ביותר לשוק הביניים לכן תחשוב טוב אים את צריך להוציא כל כך על מעבד.

אולי אפילו תחסוך למארז טוב כרטיס מסך ועוד,

אתה מתכוון להריץ משחקים על המחשב? הוא רק לריבוי משימות? יש לו עוד תפקידים?

פורסם
  • מחבר

סרטים HD וBR 1080P , במשחקים מדי פעם אם יהיה טעם ויעבדו,

אוהב להתקין ולנסות דברים חדשים ותוכנות, לקודד סרטים, פוטושופ לפעמים...

מטרה כללית וספונטנית אם אפשר לקרוא לזה ככה. :hat:

AMD? מאז ומתמיד לא אהבתי אותם ממש, מתחממים מהר ודורשים קירור, אף פעם לא אהבתי משום מה...

About:blank::

הדיסקים הקשיחים כבר אצלי דיי מזמן...:)

ד'א ללכת לכיוון של לוח על בסיס H67? או שלהישאר על P67?

פורסם

AMD? מאז ומתמיד לא אהבתי אותם ממש, מתחממים מהר ודורשים קירור, אף פעם לא אהבתי משום מה...

זכותך כמובן לא לאהוב, אך מה שכתבת על נושא החום הוא לא נכון, וכל מעבד דורש קירור. גם אם תקנה את ה-Core i7 (או Core i5) שאתה רוצה ותבצע OC תצטרך גוף קירור בכ-200 ש"ח. כל מעבד צריך קירור, בטח כזה שמבצעים לו OC. מעבדי AMD הם "אמינים וטובים" בדיוק כמו מעבדי Intel וכצרכן עליך לקנות את מה שמשתלם עבורך ולא ליפול בכל מיני מלכודות שיווק/מכירות.

1. אני עדיין חושב שלשימושים שלך מעבד כמו ה-Core i5 (שגם הוא יהיה די והותר) יהיה המשתלם ביותר. פשוט חבל להוציא את סכום הכסף הנוסף על ה-Core i7 כשכל מה שתרוויח זה Hyper Threading.

2. אם אתה מתכוון לשחק במערכת אז לא תהיה לך ברירה אלא לקנות כרטיס מסך ייעודי ואז כדאי לך יותר לבחור בלוח P67 שיאפשר לך לבצע OC. אם משחקים לא ממש מעניינים אותך (לא לגמרי היה ברור ממה שכתבת) ואם אתה לא מתכוון לבצע למערכת OC, אז חבל לקנות לוח P67 ותוכל להסתפק בלוח H67. כאן אתה צריך להחליט באיזה כיוון להמשיך.

3. יש לך דרישות מסוימות מלוח האם בנוגע לכמות וסוג חיבורים?

4. יש לך חנות מועדפת שממנה אתה מעדיף לקנות (כדי שנוכל להמליץ לך מההיצע ששם)?

פורסם
  • מחבר

1. אני עדיין חושב שלשימושים שלך מעבד כמו ה-Core i5 (שגם הוא יהיה די והותר) יהיה המשתלם ביותר. פשוט חבל להוציא את סכום הכסף הנוסף על ה-Core i7 כשכל מה שתרוויח זה Hyper Threading.

2. אם אתה מתכוון לשחק במערכת אז לא תהיה לך ברירה אלא לקנות כרטיס מסך ייעודי ואז כדאי לך יותר לבחור בלוח P67 שיאפשר לך לבצע OC. אם משחקים לא ממש מעניינים אותך (לא לגמרי היה ברור ממה שכתבת) ואם אתה לא מתכוון לבצע למערכת OC, אז חבל לקנות לוח P67 ותוכל להסתפק בלוח H67. כאן אתה צריך להחליט באיזה כיוון להמשיך.

3. יש לך דרישות מסוימות מלוח האם בנוגע לכמות וסוג חיבורים?

4. יש לך חנות מועדפת שממנה אתה מעדיף לקנות (כדי שנוכל להמליץ לך מההיצע ששם)?

בקשר לחיבורים,אני אוהב שיש לי הרבה חיבורים כי לפעמים אני אוהב לחבר,לנתק דברים בSATA או USB שיהיה מספיק מקום (בלי HUBים,לא הסתדרתי איתם :facepalm: )

מעדיף SATA 3 , USB 3,שיהיה לי הכל עדכני כמה שיותר. מעבדים, איזה I5 הוא הטוב מהסוג החדש של הSB?

ומשחקים, הבנתי כבר שזה כרטיס גראפי אז לזה כבר אדאג מאוחר יותר אם יהיה לי צורך, מה שאני צריך עכשיו זה זכרונות של 4 גיגה(יותר מזה הבנתי שאין טעם להחזיק)

חנות מועדפת? KSP, קרובים לבית :yelclap:

פורסם

אין צורך לצטט הודעות שמעליך.

אני מבין שאתה כן מתכנן משחקים במערכת, אך לא הבנתי אם אתה מתכנן OC או לא.

להלן שתי מערכות שיתאימו לך.

מערכת ל-OC:

א. Core i5-2500K

ב. P67A-UD3 של Gigabyte (כרגע אין עדיין את מהדורת B3 לפי האתר של החנות אז מומלץ לחכות עד שיגיע למלאי) או P8P67-M B3 (כן קיים במהדורת B3 לפי האתר של החנות).

ג. זכרון DDR3 1600 דגם 1x4GB G.Skill RipJaw Edition

מערכת ללא OC

א. Core i5-2500K (תרוויח פה קצת בקידוד אם לא תשתמש בכרטיס גרפי ייעודי). אם בכל מקרה יהיה כרטיס גרפי יעודי אתה יכול לקנות גם את המעבד Core i5-2500 אבל ההפרש ביניהם הוא כמה עשרות שקלים ואם קידוד הוא משהו שאתה חושב שתעשה בכמות משמעותית ייתכן שכדאי לקנות את ה-Core i5-2500K.

ב. H67M-D2-B3 של Gigabyte

תעבור על מפרטי הלוחות באתרי היצרנים ותוודא שהם באמת מכילים את כל החיבורים (כמות וסוג) שאתה צריך.

בקשר לנפח הזכרון. זה לא נכון שאין טעם ביותר מ-4GB, זה הכל תלוי שימוש. אבל אלא אם כן אתה יודע כבר עכשיו שאתה זקוק בוודאות ליותר מ-4GB, אני בהחלט ממליץ להתחיל עם 4GB של זכרון ובמקרה הצורך להוסיף.

פורסם
  • מחבר

אין צורך לצטט הודעות שמעליך.

אני מבין שאתה כן מתכנן משחקים במערכת, אך לא הבנתי אם אתה מתכנן OC או לא.

להלן שתי מערכות שיתאימו לך.

מערכת ל-OC:

א. Core i5-2500K

ב. P67A-UD3 של Gigabyte (כרגע אין עדיין את מהדורת B3 לפי האתר של החנות אז מומלץ לחכות עד שיגיע למלאי) או P8P67-M B3 (כן קיים במהדורת B3 לפי האתר של החנות).

מערכת ללא OC

א. Core i5-2500K (תרוויח פה קצת בקידוד אם לא תשתמש בכרטיס גרפי ייעודי). אם בכל מקרה יהיה כרטיס גרפי יעודי אתה יכול לקנות גם את המעבד Core i5-2500 אבל ההפרש ביניהם הוא כמה עשרות שקלים ואם קידוד הוא משהו שאתה חושב שתעשה בכמות משמעותית ייתכן שכדאי לקנות את ה-Core i5-2500K.

ב. H67M-D2-B3 של Gigabyte

תעבור על מפרטי הלוחות באתרי היצרנים ותוודא שהם באמת מכילים את כל החיבורים (כמות וסוג) שאתה צריך.

בקשר לנפח הזכרון. זה לא נכון שאין טעם ביותר מ-4GB, זה הכל תלוי שימוש. אבל אלא אם כן אתה יודע כבר עכשיו שאתה זקוק בוודאות ליותר מ-4GB, אני בהחלט ממליץ להתחיל עם 4GB של זכרון ובמקרה הצורך להוסיף.

http://img135.imageshack.us/img135/4444/capturezz.jpg

זה מצב הזכרון שלי במחשב.

אז סיכמנו,Core i5-2500K מעבד.

H67M-D2-B3 של Gigabyte

זכרון DDR3 1600 דגם 1x4GB G.Skill RipJaw Edition

איפה נמצא את זה בממש זול?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים