עבור לתוכן

סקירת התופעה microstutter- הסוד המלוכלך מאחורי כרטיסי מסך כפולי ליבה\SLI\CF

Featured Replies

פורסם

רציתי לקנות שתי כרטיסי HD 6850 ולעשות איתם CF אבל אז שמעתי על הבעיה הזאת micro stutter וזה דיי מפחיד אותי לעשות CF בגלל זה.

בקיצור, מה אתם ממליצים לי לקנות: מערך כרטיסים של HD 6850 או כרטיס HD 6970 אחד?

• תגובות 55
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

6950 ולפתוח אותו ל6970, אבל זה לא הנושא.

פורסם

הכל תלוי בכסף שאתה מתכוון להשקיע ולמה אתה רוצה את זה, צריך גם להתחשב לכמה זמן אתה מתכנן שזה יחזיק לפני שתקנה חדש

בעקרון 2 6850 יותר חזקים מ6950 (גם עם עשית לו פלאש ל70) אבל אל תשכח שיכול להיות לך גם מיקרוסטאטרים (לי למשל יש 2 6950)

בעקרון 6950 2GB אתה יכול להשיג ב1300-1550 שקל ו6850 בין 800-1050 שקל

משמע 6950 יעלה לך בין 1300-1550 שקך

לעומת ביצועים יותר טובים במחיר של 1600-2100 שקל

יוצא לך הפרש של 300-550 שקל בשביל בערך 30 FPS בBF:BC2 נגיד

אל תשכח שעם dual gpu אתה יכול להשתמש בeyefinity בכיף (חבר שלי עושה את זה עם 580GTX X2 די מוגזם אבל אדיר בכל זאת)

הכי חשוב מהכל : מעל 50~ FPS לא תרגיש בהבדל בשום משחק (גם לא CRYSIS 2)

ההבדל רק מורגש שיש ירידות חדות בFPS וזה יכול לקרות בשני המצבים אבל פחות סביר בכרטיס יחיד (כמו שאתה יכול לראות בכתבה)

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון נוסף...

רק רציתי לעדכן שיצא לי לקחת לנסיעת מבחן שוב את ה-5970 הישן שלי, ביחד עם הדרייבר החדש של AMD.

אני רוצה לעדכן שמיקרוסטאטר זה כבר לא חלק מכרטיסי AMD, מאז הדרייבר פשוט לא רואים אותם, וניסיתי בכל המקומות שהם נראו קודם. אני באמת מצדיע ל-AMD.

אני לא יודע איך זה בכרטיסים של NVIDIA גם, אבל אני מנחש שהתמונה זהה מאוד גם שם.

לסיכום מיקרוסטאטרינג כבר לא קיים הרבה בשלב זה, ככל הנראה, וגם כשהוא כן- הוא מאוד קטן ובלתי מורגש.

אני שמח מאוד שהחברות קיבלו מודעות לתופעה ולכמה שהיא מציקה, ועכשיו בזכות כמה תיקוני דרייברים שהיו צריכים להגיע מלכתחילה אפשר להנות אפילו מכרטיסים כמו 5970 שבעבר היה בית חרושת למיקרוסטאטר. :)

פורסם

בדקת גם את CRYSIS הראשון אולי?

ואם הבעיה נפתרה ב5970 שהוא כפול ליבה אז זה אומר בהכרח שהבעיה תיפתר גם במערך CF של כרטיסים 6950?

פורסם
  • מחבר

^ הגיוני מאוד שכן.

ובדקתי את Crysis הראשון, למעשה זה המשחק הראשון שבדקתי כי שם המיקרוסטאטר השתקף הכי טוב בעבר.

פורסם

אז בהנחה שהבעיה נפתרה (אני כמובן ימתין לעוד ביקורות במיוחד ממי שיש לו מערך CF)

אז משתלם ללכת על מערך CF של 6950 לדעתך?

פורסם
  • מחבר

זה תלוי למה... זה לא הנושא בעיקרון.

מבחינת מיקרוסטאטר, ההבדלים הולכים ונעלמים. מה שכן... עדיין יש הרבה משחקים שלא תומכים בקרוספייר או SLI, אז אני עדיין לא חובב גדול של כרטיס מרובה ליבות או מערכים...

פורסם

הבנתי אותך..

תודה

פורסם

קראתי על התופעה הזאת, אני חושב שזו תוצאה של אלגוריתם גרוע. כאילו מה עוד יכול להיות ? והכי חמור, למה הם לא תיקנו את זה עד היום ? זה הרי עניין של דרייברים, לא ?

פורסם

אני אישית חקרתי את התופעה לעומק בביקורות האחרונה שביצעתי לHD6850 CFX

http://hwzone.co.il/reviews/graphics/crossfirex_his6850

לא נתקלתי בתופעה, היה קשה מאוד לאתר אותה תחת האמצעים שהיו לי, הנתגלתה רק ב3DMARK VANTAGE ובקרייסיס

וגם לזה יצאו פיקסים ששיפרו בצורה משמעותית. אני שמח להגיד שהיום שבקושי התופעה מהווה איזשהו שיקול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים