עבור לתוכן

ההארדיסק(ים) שלי עומדים לקרוס - כמה שאלות של הרגע לפני..

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אז הסיפור הוא כזה, נתחיל ב1000GB של WD - WD10EADS, שמצבו הכי קריטי כרגע. כעיקרון הכונן עצמו זוחל.. אבל ממש זוחל... טעינה של סרט שנמצא עליו (HD) לוקחת הרבה מאוד זמן, ועד שהסרט מתחיל, הוא זוחל - כלומר כל פעם קצת ואז נתקע.. כנ"ל גם העברה של קבצים - לוקח לי באזור ה-5 שעות קובץ שמועבר בד"כ תוך 5 דקות.. הרצתי CHKDSK, שלקח משהו כמו יממה ואפילו שתיים ונתגלו כמה סקטורים פגומים (1080KB לערך) שתוקנו או אוחו.. משהו בסגנון. ה-S.M.A.R.T מראה שהכל בסדר למעט (C5) Current Pending Sector - שמראה אזהרה, warning.

בכל מקרה, אני חושב שהוא עדיין באחריות (נקנה בסוף 2009) אבל אני רוצה להוציא את כל המידע שקיים עליו.. וזאת למעשה הבעיה העיקרית.. איך עושים את זה כשקצב ההעברה מאוד מאוד אבל מאוד איטי? זה נראה כאילו הוא ממש ממש עייף.. כאילו הוא מושך בחבל ונותן משיכה קטנה ונח לדקה, קם ונותן משיכה ונח לדקה, וחוזר חלילה..

הסיפור השני, מעשה בזוג Seagateים 500GB שנקנו בסוף 2008, שיש לי הרגשה די טובה שגם הם הולכים למות לי בזמן הקרוב.. אני מרגיש קצת איטיות מהצד שלהם. S.M.A.R.T מראה בשניהם אזהרה על Spin Retry Count, ובאחד מהם אזהרה נוספת על Reallocated Sector Count. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה זה אומר והאם אני צריך לחשוש.. גם הם שניהם באחריות אבל השאלה היא עם מה אני פונה למעבדה?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

שלום לך

עם כל הכבוד ל - SMART , עדיף לך להוריד מהסטיקי

כאן את תוכנות יעודיות של יצרן בהתאם לדגם הדיסק ולעשות

בדיקה מעמיקה עם התוכנות האלה.

בקשר לקצב ההעברה, תוודא שהדיסקים מחורים ב - DMA ולא ב - PIO .

הנה כאן המדריך :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.0

אם ישנה אפשרות, חבר אותם למחשב אחר, לראות מה המצב שם.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

HD Tune תוכנה לא אמינה? ניסיתי להריץ בדיקה שאפילו לא התחילה עם תוכנת האבחון של WD.

לגבי ה-DMA, אין שום סיבה שמצב זה לא יהיה מופעל, מדובר פה בהארדיסקים שעובדים תחת SATA, וממה שאני מכיר DMA מופעל כבררית מחדל, או שאני טועה?

פורסם

אתה מחפש את המטבע תחת הפנס :silly:

לא הזכרתי שום תוכנה, ובטח לא התייחסתי לאמינותה.

כל דבר ומה שמתאים לו - תעשה בדיקה עם התוכנות הרלוונטיות !

ו - DMA , מה הבעיה לוודא שזה המצב :s05:

:xyxthumbs:

פורסם

דבר אחר,

מוזר לי ששלושה הארדיסקים כאלה (וחדשים יחסית) מגיעים למצב כזה.

אני לא זוכר שום מקרה דומה לזה שקרה אצלי (בכוננים מגיל כזה), תבדוק אולי משהו דופק אותם או שהחיבור לא נכון (מתח, יכולים להיות המון שטויות), בכל מקרה זה נראה לי לא נורמלי.

פורסם
  • מחבר

זה באמת קצת לא נורמלי.. אני כן יכול לומר שקצת שחקתי אותם עם הרבה מאוד פעילות (לפחות את ה-HD)

לגבי ה-DMA, וידיתי ואכן כולם עובדעם בתצורה הזו.

שלושתם מחוברים בכבלי SATA, והמתח שמתאים להם (SATA Power Connector, או שאיך שלא קוראים לזה...) איך בכלל מודדים מתח כזה?

פורסם

גם אם אתה משתמש כבד זה לא אמור להשפיע ולהרוג את שלושתם בו זמנית, נסה לחבר למחשב אחר אני חושב שהבעיה היא במחשב.

פורסם

בלי קשר לכלום קנה כונן גיבוי חיצוני (עולה היום גרושים ) ותגבה את הדברים החשובים שלך. אחרי זה אתה יכול להתחיל לשחק עם הכוננים כמה שתרצה. אם תגלה שהם דפוקים מקסימום יחליפו לך אבל גיבוי יהיה לך. אם תגלה שהם תקינים מעולה, הרווחת לעצמך כונן גיבוי חיצוני.

פורסם

...ובלי קשר לכלום קנה כונן SATA רגיל של 1GB (פחות מ 300 ש"ח) חבר זמנית למחשב (אתה יכול למשוך כבל מתח ו SATA מהיציאות מאחורי המחשב) והעתק את כל הקבצים החשובים ויקח כמה זמן שיקח.

בתור מישהו שעבר בדיוק את אותו דבר אז תדע שאתה כרגע בשלב קריטי, אני חיכיתי 2 יממות בהן המחשב טחן והעתיק מדיסק לדיסק ולאחר גמר ההעתקה הדיסק התפגר סופית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים