עבור לתוכן

מה ההבדל בין h67 ל p67

Featured Replies

פורסם

אני רוצ לקנות sb 2600 וgtx 570 , אני לא מתכנן oc ורציתי לדעת מה עדיף לי h או p

שמעתי שh תומך בליבה הגרפית של המעבד אבל לא oc ( שאני לא צריך )

וp תומך בoc וsli ו 1600 mhz זיכרונות השאלה היא מה עדיף לי ואם זה כל המידע או ששכתי משהו ?

פורסם

אני מציע שבמקום לשאול סתם מה הבדלים תתאר לנו מהן הדרישות שלך מהמערכת -- השימושים שלה לדוגמה, תערוך את כותרת הדיון כך שתשקף את המידע הזה, ותקבל המלצה בהתאם.

לצורך הסעיפים הבאים אני יוצא מנקודת הנחה שהמערכת מיועדת בעיקר למשחקים (או לפחות שזה השימוש הכי תובעני בה).

1. קנה את ה-Core i5-2500 ולא את ה-Core i7-2600. עבור משחקים ה-Core i7 מיותר לגמרי (כי לא ייתן לך כלום) ופשוט חבל על הכסף.

2. אתה יכול להסתפק גם בזכרון בתדר 1333 אין שום סיבה להתעקש דווקא על 1600.

3. מה שאמרת נכון. ערכת השבבים P67 לא מאפשרת לך לנצל את הליבה הגרפית המובנית אך כן מאפשרת לבצע OC ובדרך כלל גם לבנות מערכת מרובת כרטיסים גרפיים.

ערכת השבבים H67 לא מאפשרת לך לבצע OC אך כן מאפשרת לנצל את הליבה הגרפית (שזה נחמד כגיבוי או אם תרצה לייעד את המערכת בעתיד לשימושי HTPC).

אם אתה רוצה להשאיר לעצמך אפשרות ל-OC (שהוא תהליך פשוט למדי בפלטפורמה הזאת) מומלץ שכן תקנה לוח המבוסס על ערכת השבבים P67 (בייחוד אם תקבל את המלצה מספר 1 שתחסוך לך לא מעט כסף). אם אתה יודע בוודאות שאין שום סיכוי שתרצה אפילו להתנסות ב-OC (מה שכמובן יידרש, אם בכלל, רק בעתיד הדי רחוק) אז כדי להוזיל את המערכת אין שום מניעה לקנות לוח המבוסס על ערכת השבבים H67.

אם אתה רוצה המלצה ללוח ו/או זכרון, ציין בבקשה אם יש חנות שממנה אתה מתכוון לקנות כדי שתוכל לקבל המלצות בהתאם להיצע הרכיבים שם.

פורסם
  • מחבר

המחשב שלי הוא גם למשחקים וגם לתוכנות אז אני צריך את הci7 .

אני הייתי די סגור על לוח אם p67-ud3 אבל לא ראיתי שיצא גרסת הb3

אז התחלתי לבדוק מה האופציות ( מההתחלה לא רציתי oc אבל רציתי 1600 mhz)

פורסם

1. באיזה תוכנות אתה עומד להשתמש? ברוב המקרים ה-Core i7 הוא לא מעבד משתלם למשתמש ביתי. אפילו אם אתה מתעסק בקידוד וידאו חובבני ממש לא בטוח שהוא קנייה משתלמת עבורך. אל תיפול בפח של לקנות חומרה שמוגזמת לצרכיך כי זה פשוט בזבוז כסף שהיית יכול לחסוך או להשקיע ברכיבים אחרים. צריך להתאים את החומרה לשימושים ולבנות מערכת מאוזנת.

2. אין לך שום טעם להתעקש על זכרון בתדר 1600. בפועל לא תרגיש שום הבדל בשום יישום בינו לבין זכרון 1333 כך שזאת לבד אינה סיבה לפסול את ה-H67.

3. צריכה להיות גרסה כזאת של הלוח מן הסתם. אולי היא פשוט עדיין לא זמינה.

אתה יכול לשקול גם את ה-ASROCK P67 EXTREME 4

פורסם

על הנייר הH לא תומך בOC, אבל בפועל, כל יצרן עם מה שהוא מחליט, ראיתי לינק של צ'אט עם נציג תמיכה של ג'יגהבייט, שאמר שגם הH וגם הP שלהם תומכים בשינויי מתח, מכפלה וכו'.

פורסם

על הנייר הH לא תומך בOC, אבל בפועל, כל יצרן עם מה שהוא מחליט, ראיתי לינק של צ'אט עם נציג תמיכה של ג'יגהבייט, שאמר שגם הH וגם הP שלהם תומכים בשינויי מתח, מכפלה וכו'.

אשמח להעיף בזה מבט. :hi:

פורסם

אני אומר את זה בהסתייגות מכיוון שאיני מכיר את כל הלוחות המבוססים על H67 (מה עוד שהם עדיין חדשים למדי בשוק), ובאופן תיאורטי יכול להיות שאחת היצרניות עקפה את המגבלה של Intel אבל:

1. Intel שהיא יצרנית ערכות השבבים היא זאת שמגבילה את היכולת הזאת ואני לא חושב שליצרניות יש אינטרס אמיתי לעקוף את המגבלה (גם כי זה יפגע בלוחות P67 מתוצרתם). לכן אני בספק גדול אם זה המצב בפועל ולו בלוח בודד.

2. לשחק עם המכפלה אפשר, בעיקר למטרות underclock, פשוט בלוחות H67 המכפלה המרבית אמורה להיות המכפלה המרבית שקבע היצרן עבור המעבד, בעוד שבלוחות P67 היא 55 (או ערך דומה).

פורסם

...בעוד שבלוחות P67 היא 55 (או ערך דומה).

הערך המקסימאלי של המכפל תדר ב-P67 עם מעבדי K הוא 59.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים