עבור לתוכן

התחלתי ללמוד שפת C כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

אני חדש בקטע של התכנות וחשבתי שהכי טוב זה להתחיל בשפת C בגלל שזאת השפה הכי וותיקה אז חשבתי להתחיל בשפה הזאת(או שטעיתי פה?)

אני רוצה לדעת במה זה יעזור לי אם אני ילמד טוב את השפה,מה תיהיה התועלת?

אני יוכל ליצור תכונות כמו PHOTOSHOP או מערכת הפעלה תוכנת שיתוף קבצים או נגן כמו MEDIA PLAYER?

המטרה שלי בלימוד זה לדעת איך להתחיל לעשות משחקים (לא משהו רציני) וגם תוכנות שימושיות כמו אנטי-וירוס וסתם שיהיה לי יותר הבנה\שליטה על המחשב שאני יוכל לתקן שגיאות מערכת שקשה לסדר בלי פורמט.

אם אני ילמד טוב שפת C זה יעזור לי בכל מה שאני צריך?

או שיש פה המלצה לשפה אחרת ?

שמעתי ש JAVA נחשב מוצלח ???

פורסם

על קצה המזלג:

ב- C תוכל לעשות את כל הדברים האלה ועוד.

אבל תצטרך ללמוד הרבה לפני שתוכל, ואז לעבוד קשה יותר.

ב-JAVA תוכל לעשות חלק מהדברים שציינת. גם אז תצטרך ללמוד הרבה, אבל אח"כ לכתוב את התוכנות יהיה קל יותר (אבל יהיו מעט מגבלות).

בשביל לעשות משחקים JAVA או C# זה לא רע.

בשביל להבין יותר מה קורה בתוך המחשב, איך הוא עובד, ואז להבין גם וירוסים ואנטי וירוסים - C ואסמבלי.

אם תלמד C זה יהיה יותר קשה ויקח הרבה זמן אבל תדע יותר.

אם תלמד JAVA זה יהיה קצת יותר קל, יקח פחות זמן, אבל יש דברים שלא תדע (תוכל ללמוד אח"כ).

ההמלצה שלי? בימים אלה אני ממליץ להתחיל מפייתון - שפה קלה שמגניב איתה ותהנה ללמוד תכנות איתה.

אם תלמד פייתון - יש הרבה שלא תדע, אבל זה יהיה יחסית יותר קל ויקח מעט זמן. אח"כ תוכל ללמוד שפות אחרות ולהכיר את העולם המורכב והעשיר.

פורסם
  • מחבר

אף-פעם לא שמעתי על פייתון..מוכרים ספר כזה?

הכי נוח לי ללמוד מספר :)

בנתיים באמת קשה לי עם שפת C לוקח לי הרבה זמן להתקדם (וגם אז אחרי הרבה כאבי ראש)

אז אתה ממליץ להתחיל מפייתון ואז הכל יהיה יותר קל?

ומה ההבדל בין C רגיל לC ++

C++ זה כאילו ההמשך של C? או שזה שפה אחרת?

יש לי ספר של C# ממבט מהיר זה נראה לי מאד מאד דומה ל-C רק שהפקודות והפונקציות יש שם שונה.

פורסם

תקשיב אחי אם אתה באאמת רוצה ללמוד תכנות תהיה מוכן להשקיע הרבה זמו והרבה מחשבה

כי לרוב האנשים זה לא קל , מה שכן אם אתה אוהב את זה זה כיף כי האפשרויות באמת אין סופיות בתכנות.

אני גם התחלתי ללמוד C לי אישית חבר מביא עכשיו ספר של האוניברסיטה שלו (בן גוריון) נראה לי סבבה לגמרי.

אבל אפשר בקלות ללמוד דרך האינטרנט כי בסופו של דבר C היא שפה שהכלים בה פונקציות וזה הם קלים להבנה

הבעיה כמובן היא האלגוריתמיקה.

פורסם
  • מחבר

יש דברים שקל להבין (בעיקר ההתחלה) אבל יש דברים שלוקח לי שעות להבין לקח לי איזה 10 שעות להבין איך להשתמש בלולאות כמו שצריך :silly:

ללמוד תכנות דרך האינטרנט? בכלל לא ממליץ רוב האתרים לא מביאים מספיק פרטים לפחות לא למתכנת מתחיל כמוני תראה את האתר הזה לדוגמא-http://clang.eitan.ac.il/

האתר הראשון שיש בחיפוש בגוגל לא מסבירים שם טוב בכלל רק מה שיש לו רקע בתכנות יוכל אולי יבין..

בהתחלה חשבתי שהפקודה PRINT זה באמת פקודת הדפסה לא הבנתי למה צריך מדפסת :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם

++C, C ו-#C הן שלוש שפות שונות.

C היא השפה הכי ישנה (מתחילת שנות השבעים. אל תדאג, היא עדיין בשימוש).

++C היא שפה שמבוססת על C (פותחה בשנות השמונים), ומוסיפה לה אלמנטים של תכנות מונחה עצמים (Object Oriented). טכנית היא "הרחבה" של C, מה שאומר שקוד C אמור לעבוד גם ב-++C ברוב המקרים (ייתכן שידרשו שינויים קלים כדי להתאים אותו).

#C היא שפה שפותחה ע"י מיקרוסופט לפני 10 שנים בערך, ודומה הרבה יותר ל-Java מאשר ל-C ול-++C. היא כן "מזכירה" את ++C בתחביר הכללי שלה, אבל מאוד בכלליות. באופן מעשי השפות לא ממש דומות ואין קשר ביניהן.

פורסם
  • מחבר

אם CPP זה הרחבה זה אומר שאחרי שאני ילמד שפת C אני יצטרך גם ללמוד CPP בשביל שאני ידע הכל על תכנות?

ובשביל מה צריך את C#, יש לשפה הזאת יתרונות על C?

ככל שהשפה יותר חדשה זה אומר שהיא יותר טובה? או להפך? ???

פורסם

אין כזה דבר "לדעת הכל על תכנות".

אלה פשוט 3 שפות שונות, זה הכל. פשוט אם כבר יודע C אז יהיה יותר קל לעבור ל-++C מאשר ללמוד ++C מאפס (אבל זה לא נחוץ - אם אתה רוצה ללמוד ++C, תלמד ++C, לא C).

בד"כ שפות חדשות יותר יהיו טובות יותר, פשוט כי הן פותחו אחרי נסיון של שנים, והן יותר מותאמות לשוק של היום (מה לעשות, ++C פותחה בתקופה שבה שיא הטכנולוגיה היה מעבדים במהירות 4 קילוהרץ ו-64kb זכרון). אבל בגדול אי אפשר לומר על שפות מסויימות שהן בהכרח טובות יותר מאחרות. אפשר רק לומר שהן יותר מתאימות לדברים מסויימים (לדוגמה, יותר קל לבנות מערכות גדולות ב-#C מאשר ב-++C).

פורסם
  • מחבר

אז אם הבנתי נכון בשביל מה שאני צריך שזה הבנת המחשב יותר טוב,יותר שליטה במערכת הפעלה,תיקון של שגיאות לא ידועות.

וגם יצירת משחקים\אנימציות. שפת C הכי תתאים לי?

התחלתי בנתיים ללמוד את השפה ואני מתקשה בזה לוקח לי הרבה זמן יחסית להתקדם... :(

יש שפה יותר קלה שכדאי אולי להתחיל בה שיהיה לי יותר קל אחרי זה ללמוד C?

פורסם

אם אתה רוצה לכתוב משהו ולראות תוצאות מהירות, תכתוב בפייטון.

ואם אתה כבר מתחיל ללמוד, תלמד להשתמש ב- pylint. זה יחסוך לך המון זמן. הוא יודע למצוא טעויות בקוד שלך עוד לפני שהוא רץ.

פורסם
  • מחבר

ראיתי שיש גם את VISUAL C ו VISUAL BASIC זה שונה משפת C?

אם הייתי צריך לנחש אז VISUAL C זה כמו C רק שזה לא במסך שחור.

פורסם

זה אכן קצת מבלבל.

Visual C היא סביבת הפיתוח של מיקרוסופט ל-C ו-++C (התוכנה שבה כותב, מקמפל, מריץ ומדבג את הקוד). זו לא שפה בפני עצמה.

Visual Basic, לעומת זאת, היא גם שפת תכנות (לא קשורה ל-C ואחיותיה), וגם השם של סביבת הפיתוח של שפת התכנות הזו.

היום כל סביבות הפיתוח של מיקרוסופט מאוגדות תחת חבילה אחת בשם Visual Studio.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים