עבור לתוכן

לאיזה מדינה באיחוד האירופאי כדי לעבור?

Featured Replies

פורסם

זה בנוסף לעובדה שכבר הרבה מאוד זמן ישראל ביחסים מעולים עם גרמניה.

שום דבר לא נמשך לנצח, ובקצב הזה הייתי נותן גג 25 שנה, ותיראה לא רק גרמניה אחרת, אלא עולם הפוך וקשה יותר.

ישראל היא מקום לא קל לחיות בו, אבל אפשר לחיות טוב. ויש אנשים שישראל אינה בעלת ערך בשבילם, והם יעדיפו לגור בכל מקום בעולם, העיקר שקט כלכלי ונפשי. ובכן אני מבין אותם, אבל הם לא מענינים אותי כלל.

וסתם למי שחושב בסתר ליבו על שבדיה*, תוותרו, כי היא כרגע ידועה בתואר המפוקפק "בירת האונס של אירופה."

[ותנחשו בגלל מי? יס, אכן, צדקתם בניחוש.]

גם צרפת, קנדה, אנגליה, גרמניה, אפילו מדינות דרום אמריקה לא הכי בטוחות ליהודים, זה כמו להחליף צרות עצמיות ומוכרות, עם צרות של מישהו אחר.

אבל אולי זה שווה, מי יודע. תנסו.

אגב, גם ארצות הברית לא במצב מעולה, אם כי מצבה טוב יותר מאירופה.

*כתבתי בטעות שוויץ.

• תגובות 59
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא החמצתי. בחרתי להתעלם כי זה חסר משמעות. אין קשר ולו הקל שבקלים בין מה שהיה לפני כ 70 שנה ומה שעכשיו.

לא אותם אנשים, לא אותן מפלגות, לא אותו שום דבר, רק אותה פיסת אדמה פיזית. את האנשים שאחראיים או מעורבים במה שהיה צדים אחד אחד כבר עשורים, אין קשר בין זה לאזרחי גרמניה היום, וכנגד אדמה דוממת אני לא בדיוק נוטר טינה בדיוק כמו שאני לא נוטר טינה לשולחן שדפקתי עליו את האצבע שלשום.

ואם ביקרת שם, אתה כנראה יודע שבניגוד להרבה מאוד מקומות אחרים, אתה יכול להגיד שהגעת מישראל בלי שאנשים פתאום יעקמו פרצופים (כמו בפולין לדוגמה).

זה בנוסף לעובדה שכבר הרבה מאוד זמן ישראל ביחסים מעולים עם גרמניה.

שוב החמצת את הפואנטה.

פורסם

גם בארץ הזאת ניסו להשמיד אותך, ועדיין משמידים.

מה עדיף, להיות בסכנת השמדה תוך כדי חנק איטי, או להיות בסכנה מינימלית במקום שאפשר לנשום ?

פורסם

תנסה לבקר שם, תבין.

הגרמנים היום מאוד סימפטיים וסובלניים, גרמניה היום בפריחה תרבותית וברלין חוזרת למעמד של בירה תרבותית אירופית כפי שהייתה לדוגמא בשנות ה-20 של המאה הקודמת.

עדיין - הגרמנים רצחו את כל האחים והאחיות (חוץ משניים) של הסבים והסבתות שלי, את ההורים שלהם, את רוב הדודים והדודנים שלהם ובאופן כללי בערך שליש מכלל היהודים שחיו אז בעולם.

במקום העבודה שלי יש הרבה סטודנטים גרמנים, הם מאוד סימפטיים (הרבה יותר מאמריקאים למשל), אבל תמיד מציק לי אם סבא או סבא-רבא של אותו סטודנט לא היה איזה האופטמן בוופאן-SS.

פורסם

אין חדש תחת השמש

וַיְדַבֵּר הָעָם בֵּאלוקים וּבְמֹשֶׁה לָמָה הֶעֱלִיתֻנוּ מִמִּצְרַיִם לָמוּת בַּמִּדְבָּר כִּי אֵין לֶחֶם וְאֵין מַיִם וְנַפְשֵׁנוּ קָצָה בַּלֶּחֶם הַקְּלֹקֵל

הם בכו עוד במדבר . ואתם בוכים היייתי אומר בערך 20 30 שנה משום שהדור שלי לא בכה

נשלח מהנייח המעפן שלי(שנקנה בהמלצת אנשי הפורום) בארץ נכר

פורסם

בשורה התחתונה, הסבירות שתמות או תסבול בצורה קיצונית כתוצאה מרדיפה גזענית (אנטישמית) בגרמניה, איננה גבוהה מאשר במקומות אחרים בעולם (ואף כנראה נמוכה יותר).

אני לא יכול לסתור שום שיקול סנטימנטלי - מאחר וזהו לא שיקול "לוגי". אני גם כמובן לא מתווכח איתו. כל אחד והשיקול שלו. אפשר "להבין" את השיקול האחר, ועדיין להחליט לא לדבוק בו. יש אנשים שזהותם איננה היותם "יהודים" בלבד (אם כי לא בטוח שזה משנה לאנטישמים). יש אנשים שכל סדר יומם נובע וקשור להיות יהודים. שני הדברים "נכונים" במידה זהה.

פורסם

אתם לא מבינים שזה card תחת ניק אחר?

פורסם

בקושי 60 שנה. זה כל שנדרש על מנת שיקום כאן דור אשר לא ידע את יוסף..

אני לא מאמין שישנם יהודים אשר מסוגלים להעלות על דעתם לרדת מהארץ לטובת גרמניה.

ובידיוק כמה דורות אחרי זה הדור החדש מאכיל חרא את ניצולי השואה.

אוך...פרדוקס...

יהודי מנסה להרוג יהודי? איך זה יתכן!!

פורסם

די ברור שכל אלה פה שכל כך פשוט להם לעזוב את הארץ הם אנשים שגדלו בלי טיפה של רגש יהודי והם אינם ציונים לפי דעתי האישית, הם אנשים שמחפשים רק תנאים נוחים על מנת לקיים את הרייקנות שלהם, סביר בעייני שבגלל זה הם הגיעו לכאן ולא אתפלא אם רבים מהם לא יהודים. אולי עדיף לנו שילכו מכאן. יש לנו פה מספיק ערבים ושאר בעיות לא פשוטות. זה לא בכדי שהאנשים האלה לא מרגישים שום שייכות עמוקה ורק בודקים אם משתלם להם להיות כאן. לצערי יש כאן בפורום הזה ריכוז לא קטן של כאלה. ממש נהיה כאן תחנת הגירה וייעוץ ליורדים מן הארץ.

זה מגעיל.

פורסם

די ברור שכל אלה פה שכל כך פשוט להם לעזוב את הארץ הם אנשים שגדלו בלי טיפה של רגש יהודי והם אינם ציונים לפי דעתי האישית, הם אנשים שמחפשים רק תנאים נוחים על מנת לקיים את הרייקנות שלהם, סביר בעייני שבגלל זה הם הגיעו לכאן ולא אתפלא אם רבים מהם לא יהודים. אולי עדיף לנו שילכו מכאן. יש לנו פה מספיק ערבים ושאר בעיות לא פשוטות. זה לא בכדי שהאנשים האלה לא מרגישים שום שייכות עמוקה ורק בודקים אם משתלם להם להיות כאן. לצערי יש כאן בפורום הזה ריכוז לא קטן של כאלה. ממש נהיה כאן תחנת הגירה וייעוץ ליורדים מן הארץ.

זה מגעיל.

מחזק, ובענק.

פורסם

זה מגעיל.

כל מילה בסלע!

פורסם

זה מגעיל.

אם מתרגמים את מה שרשמת, אפשר להבין שמי שלא יהודי הוא אנוכי ומי שכן יהודי בנאדם טוב יותר.

אז דע לך שבצבא הכרתי בנאדם זהב שהיה הרבה יותר ציוני מכל יהודים אחרים בבסיס, ותתפלא, הוא לא היה יהודי בכלל.

פורסם

יש לי אזרחות רומנית ואני יכול לעבור לכל מדינה באירופה

מבחינת איכות חיים יש כמה מדינות אפשריות

אבל מבחינה חברתית וכלכלית אני חושב שהכי מתאים זה ארה"ב, רק השאלה איך אפשר להשיג ויזה לשם?

ועוד שאלה:

איך נערכים למעבר כזה?

תראה באופן כללי יש המון מדינות אירופאיות ששווה לחיות בהן - מערב אירופה בעיקר. הבעיה היא השגת האזרחות של אותה מדינה.

ללא אזרחות של אותה מדינה אתה לא תיהיה זכאי לכל ההטבות והזכויות הבסיסיות המסובסדות של אזרח מדינה.

וישנם מדינות אשר לא יאפשרו לך להחזיק 3 אזרחויות (ישראלית, רומנית, X).

ישנם המון קריטריונים לקבלת אזרחות - ולכל מדינה יש קריטריונים ודרישות משלה כגון ידיעת שפה, מקור פרנסה או תעודת אקדמאי ETC.

lasa frate ca esti Roman te descurci tu

PULA IN ROMANIA SI IN CANCERU CARE A DEVENIT

am auzit ca in Canada o duc bine ainostri

פורסם

וסתם למי שחושב בסתר ליבו על שוייץ, תוותרו, כי היא כרגע ידועה בתואר המפוקפק "בירת האונס של אירופה."

[ותנחשו בגלל מי? יס, אכן, צדקתם בניחוש.]

מדהים אבל פשוט המצאת נתון כלשהו כדי להצדיק את הטיעון שלך. שוויץ נמצאת במקום טוב באמצע מבחינת שיעורי האונס ומדינת ישראל הדגולה עוקפת אותה בקלות עם פי 2 מעשי אונס בממוצע לעומת שוויץ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics

פורסם

תנסה לבקר שם, תבין.

אתה קצת מעורר רחמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים