עבור לתוכן

יש דרך לשלב HD6950 עם כרטיס Nvidia שיתמוך בCUDA ובפיזיקה?

Featured Replies

פורסם

מחיפוש בגוגל ראיתי שזה אפשרי, איך עושים את זה? זה יעבוד על לוחות P67A-UD3/4?

פורסם

אתה צריך כרטיס להוסיף כרטיס nvidia שתומך בפיזיקה ואז להתקין patch שהופך אותו לכרטיס רק של פיזיקה

פורסם
  • מחבר

ומה לגבי הCUDA?

פורסם

גם cuda תעבוד.

פורסם
  • מחבר

זה יעבוד על כל לוח אם (לצורך העניין P67A-UD3 נניח)? ניתן להוסיף גם כרטיס מסך מקצועי בנוסף לHD6950 על הלוח הנ"ל?

פורסם

מה זאת אומרת מקצועי

פורסם
  • מחבר

הכוונה היא לכרטיסי Quadro למיניהם. כרטיס כזה יוכל לעבוד על P67A-UD3 במקביל לHD6950? הלוח הנ"ל יתאים גם לHD6950 שיפעל עם כרטיס NVIDIA לצרכי פיזיקה וCUDA? ניתן ללכת גם על שילוש כזה של HD6950 עם כרטיס NVIDIA וכרטיס Quadro באותו לוח? איך עובד העסק?

פורסם

אל תבנה על כך שכל תוכנה תומכת CUDA תוכל לנצל כרטיס nvidia יעודי\משני בזמן שכרטיס amd מוגדר כראשי לרינדור. לפי הבנתי:

קודם אתה צריך שהתוכנה תדע לנצל cuda בלבד ולא stream, אחרת היא תבחר את ה-stream בברירת מחדל, מאחר והכרטיס הראשי אכן תומך stream.

בנוסף אתה צריך לוודא שהתוכנה נכתבה באופן כזה שהיא לא בודקת אם הכרטיס הראשי הוא nvidia, אלא רק אם כרטיס nvidia נמצא במע'.

זה לעיתים יצריך פתרונות כגון חיבור המסך לכרטיס nvidia ע"מ שהתוכנה תזהה אותו כראשי ותוגדר כראוי, ולאחר מכן ניתוק וחיבור המסך לכרטיס amd

עוד דבר שמעתי שלפעמים ישנו קשר\תלות מסויימת בין עיבוד cuda לרינדור opengl למשל, ושילוב דריברים שונים יהוו בעיה.

בקיצור זה מאוד תלוי בתוכנה ובהגדרות. הפאץ' של ה-physx למשחקים לא אומר שתוכנות cuda אחרות יעבדו באותה הצורה.

למשל, המשחק JC2 משתמש ב-CUDA לחישובי מים ואפקט עדשה (לא מדובר בפיזיקס כלל), לא שמעתי על אחד שהצליח להפעיל את זה ב-hybrid.

במקרה הגרוע תאלץ להשתמש ב-nvidia כראשי, שזה לא סיפור גדול, אבל ה-amd לא ינוצל במקרה זה.

בכלליות אני לא ממליץ לך ללכת לכיוון הזה מאחר וכאבי ראש מובטחים לך בהמשך הדרך.

ל-hybrid פיזיקס ספציפית אין בעיה מיוחדת, מלבד התלות בעדכוני הפאץ' המדובר במידת הצורך (בהתאם לעדכוני הדריבר של nvidia)

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שכבר יש ברשותי כרטיס HD6950 שאני מתכנן לפתוח לHD6970. לדעתך עדיף לרדת מהרעיון של כרטיס NVIDIA ולעזוב בצד את הפיזיקה/CUDA? הוספת כרטיס Quadro לצרכי עריכה גראפית בהמשך לצד הHD6950 תעלה את אותן בעיות שציינת? שילוב כזה של כרטיסים אפשרי מבחינת הלוח (P67A-UD3)?

פורסם

שמע, אפשר לומר שהפיזיקס תמיד יעבוד לך. אפליקציות cuda אחרות אני מניח שחלקן יעבדו, אבל זה כבר תלוי, כאמור.

ושוב, אם אתה מביא כרטיס nvidia שיהיה חזק מספיק לחישובי cuda שאתה בונה עליהם, אני לא רואה בעיה להשתמש בו כראשי במידה והתוכנה

מחייבת, מלבד אולי התעסקות בהגדרה. בנוגע ל-quadro, אני לא רואה סיבה להשתמש בו כמשני לכרטיס גימינג כשאתה עובד בתוכנה מקצועית.

מבחינת תמיכת ה-cuda אני מניח שהדברים שאמרתי תקפים גם כאן. ומבחינת רינדור "רגיל", זה באחריות הכרטיס הראשי אז ברוב המקרים אני

מניח שה-quadro פשוט ישב ללא מעש בתור משני. יהיה עדיף להגדירו כראשי בזמן העבודה.

ללוח האם לא איכפת איזה כרטיסים חיברת כל עוד ישנם סלוטים תואמים פנויים.

אבל אני חושב ש-win7 עדיף לטובת שילובי דריברים של כרטיסים שונים.

אגב כבר ראיתי OpenCL שמנצל במקביל את כל הליבות במע' ללא תלות בסוג הכרטיס. ז"א, cuda זה לא הפתרון היחידי ל-gpgpu, למרות שדומיננטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים