עבור לתוכן

יש כאן מישהו שלא שילם המון זמן ביטוח לאומי?

Featured Replies

פורסם

איזה זכויות בדיוק?

כשאני אהיה בארץ אני אשלם ביטוח בריאות, כשאני בחו"ל אני לא רואה שום סיבה לשלם להם....

אתה מוזמן לנסות ללכת בגישה הזאת..

אבל כשתגלה בעוד כמה שנים שאתה חייב אלפי שקלים לביטוח לאומי ושהם לוקחים ריבית מפה ועד הודעה חדשה אז תזכור לחזור לכאן ולעדכן אותנו אם אתה עדיין מרוצה מזה ש"דפקת" את ביטוח לאומי..

דרך אגב יש הגיון בזה שאתה צריך לשלם גם על חודשים שאתה בחו"ל.. פשוט מאוד - הביטוח שלך לא מפסיק כשאתה יוצא מהמדינה, אתה עדיין אזרח ישראלי ואם תחזור לארץ עם נכות כלשהי עדיין תקבל כסף מביטוח לאומי

מאז השיחרור לא שילמתי על 3 חודשים ואז אמרו שכדאי לי לשלם אז שילמתי.

ועכשיו אני שוב 4 חודשים בלי לשלם, ואין לי גם סיבה לשלם לממשלה המטונפת הזאת כי אני בכלל לא נמצא בארץ.

ממה שאני יודע, אמא שלי לא שילמה ביטוח לאומי 5 שנים, היה לה חוב של איזה 12 אלף אם אני לא טועה אבל היא לא שילמה והיא השיגה ביטוח בריאות פרטי דרך חברה שלה בהתחלה ואז אחרי כמה חודשים ביטוח לאומי כנראה שכח מהחוב....

אם או אמא שלך חושבים שביטוח לאומי שכח מהחוב רק בגלל שלאמא שלך יש ביטוח פרטי אתה ואמא שלך הולכים להיות מופתעים מאוד.. מאוד מאוד.. ביטוח לאומי לא שוכח ולא סולח..

וגם לך אותה תגובה כמו לבחור מהציטוט הקודם

טוב,יצא לי לקרוא פה חלק מהתגובות,ומשום מה נכנסה בי תחושת פחד.

אני חייל משוחרר כבר קרוב לשנתיים ומאז השחרור עובד כבר קרוב לשנה וחצי,אני עוד מעט עוזב את מקום העבודה,ביטוח לאומי יקח ממני כסף?

ובכללי מתי אני אומר לשלם ביטוח לאומי,ואם אני לא עובד,הם עדיין לוקחים כסף?אף פעם לא לקחו ממני..איפה אםשר לברר את זה,לא רוצה לקבל חוב ענק בעוד שנה-שנתיים שיבוא לי פתאום בהפוכה...

אם אתה לא עובד אז האחריות לתשלום היא עליך (אם אתה עובד - על המעסיק) לך לביטוח לאומי ותברר אם יש לך חוב, אם יש לך חוב תבדוק על איזה חודשים ותוודא שלא עבדת בחודשים האלה, בנוסף לזה שהם לא שוכחים כלום ביטוח לאומי הם חבורה של שקרנים והם סומכים על זה שאתה לא זוכר שבעצם התפטרת באוגוסט לפני שמונה שנים ולא במאי.. המקום היחיד שיש בו שקרנים יותר גדולים זה החברות הסוללריות..

• תגובות 52
  • צפיות 20.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה מוזמן לנסות ללכת בגישה הזאת..

אבל כשתגלה בעוד כמה שנים שאתה חייב אלפי שקלים לביטוח לאומי ושהם לוקחים ריבית מפה ועד הודעה חדשה אז תזכור לחזור לכאן ולעדכן אותנו אם אתה עדיין מרוצה מזה ש"דפקת" את ביטוח לאומי..

דרך אגב יש הגיון בזה שאתה צריך לשלם גם על חודשים שאתה בחו"ל.. פשוט מאוד - הביטוח שלך לא מפסיק כשאתה יוצא מהמדינה, אתה עדיין אזרח ישראלי ואם תחזור לארץ עם נכות כלשהי עדיין תקבל כסף מביטוח לאומי

אני לא מחפש לדפוק את ביטוח לאומי, אני פשוט לא מבין למה אני צריך לשלם 151 ש"ח בחודש שאני בכלל לא נמצא במדינה.

אם זה כמו שאתה אומר שחס וחלילה קורה לי משהו בזמן שאני בחו"ל, אני מוכן לקחת את הסיכון.

אם או אמא שלך חושבים שביטוח לאומי שכח מהחוב רק בגלל שלאמא שלך יש ביטוח פרטי אתה ואמא שלך הולכים להיות מופתעים מאוד.. מאוד מאוד.. ביטוח לאומי לא שוכח ולא סולח..

וגם לך אותה תגובה כמו לבחור מהציטוט הקודם

עובדה שאמא שלי לא שילמה והיום היא משלמת לביטוח לאומי ומקבלת מהם מה שהיא אמורה לקבל.

כשהיא סירבה לשלם על כל התקופה שהיא שההתה בחו"ל ביטוח לאומי לא כיסה אותה לכמה חודשים.

אבל אני חושב שיש חוק שאם אתה נמצא בחו"ל מעל ל5 שנים אתה לא צריך לשלם. ואני חושב שזה המקרה פה.

פורסם

איזה זכויות בדיוק?

כשאני אהיה בארץ אני אשלם ביטוח בריאות, כשאני בחו"ל אני לא רואה שום סיבה לשלם להם....

אם תפסיק לשלם ביטוח לאומי בגלל שהייה ארוכה בחו"ל (מספר שנים), ביטוח לאומי לא יגדיר אותך תושב ישראל וישלול ממך את כל הזכויות הסוציאליות המגיעות לתושבי ישראל. על קצה המזלג: דמי תאונה, דמי פגיעה, שירותי בריאות, קבורה. הגדרה של ביטוח לאומי לתושבות מורכבת, אבל בוא נגיד ככה שאם פתאום תזדקק לשירות כלשהו של ביטוח לאומי תשלום קנס לא ישיב את מעמד התושבות. לדעתי חבל. לא חסר אנשים שחשבו כמוך ובסוף נדפקו לכל החיים. שום בית משפט לא יעזור לך.

פורסם

אני מבין שכמה שיותר מוקדם אני יבוא למשרד שלהם, הסכום שאני אצטרך לשלם יהיה פחות אסטרונומי.

אבל הבעיה היא, שלפי הערכה שלי, כרגע הסכום כבר הרבה יותר גבוה מכל מה שיש לי בבנק ומשווי כל הרכוש שלי. :facepalm:

בקיצור זה עצוב ביותר מה שהולך לקרות לי עכשיו... אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, אבל מה ניתן לעשות כדי להגיע איתם להסדר עם מינימום הוצאות?

לא עברתי על הדיון, אבל אפשר ב100 אחוז להוריד את כל הריביות שהצטברו ולשלם רק את הקרן -מה שאתה באמת חייב.

תעשה תשלומים של כמה שנים. אל תיהיה תמים. כל זה אפשרי - וזה בדוק.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בכוונה רציתי לנצל את התאר'ד הקיים, ולא לפתוח תאר'ד חדש. לאחר כחצי שנה של חודשי עבודה, עדיין נשלחו אליי חיובים מהביטוח הלאומי. בערך כ- 300 ש"ח שצברו בדרך מס' קנסות על "איחורים בתשלום". על פב' ומרץ. חודשים שבהם עבדתי.

משיחה טלפונית איתם, התברר לי שככל הנראה המעסיק לא הצהיר עליי / ההצהרה לא נעשית באופן אוטומטי. בכל מקרה, לכל מי שהתחיל לעבוד נסו לעקוב אחר ההתפתחויות איתם. ייתכן, שתצטרכו למלא טופס הצהרת עיסוקים.

זה הטופס 6131. (טופס הצהרת עיסוקים)

http://www.btl.gov.il/%D7%98%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9D%20%D7%95%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D/Documents/T6131.pdf

פורסם

אסור לסמוך על המעסיק במקום העבודה החדש שיישר את הקו מול ביטוח לאומי עבורך. בשבוע בו אתה מתחיל לעבוד, תמצא דרך לקפוץ לסניף הביטוח הלאומי ותעדכן את כל הפרטים הרלוונטיים.

פורסם

תשלום ביטוח לאומי נמצא אך ורק באחריות המעסיק. באחריותך רק לשמור את התלושים. אם יקרה אירוע כלשהו תקבל את כל התשלומים גם אם המעסיק לא שילם עבורך ביטוח לאומי. המעסיק יתבע על ידי הביטוח הלאומי להחזר הוצאות מלא. כלומר אם ביטוח לאומי שילם לך 200,000 ש"ח המעסיק ידרש להחזיר לביטוח לאומי 200,000 ש"ח + קנס + ריבית + אלוהים יודע מה. רק לידע כללי.

פורסם

לא מדובר על מצב בו המעסיק לא מדווח.

מדובר על מצב בו המעסיק מדווח כשורה, וביטוח לאומי ממשיך לדרוש ממך תשלום חודשי. חודשים ע"ג חודשים. מרבית בעלי העסקים המכובדים היום "עובדים לפי הספר" כשזה נוגע להתנהלות מול מס הכנסה/ביטוח לאומי.

שמירת תלושים זה נחמד, רק רלוונטי לשלבים היותר מאוחרים בהתנהלות שלך מול ביטוח לאומי. אפשר לחסוך את זה אם טורחים לפקסס להם אישור עבודה על ההתחלה/ניגשים לסניף.

פורסם

דבר ראשון שעשיתי. (הרבה לפני שהתחלתי לעבוד) פתחתי תיק בביטוח הלאומי (6101 - דין וחשבון רב שנתי). כשהתחלתי לעבוד, בעבודה עצמה מילאתי טופס (101) הייתי בטוח שזה מספיק. לא ידעתי, או עלה בדעתי שיש צורך למלא טופס נוסף... (6131)

בכל מקרה פקססתי להם את הטפסים הרלוונטים. מקסימום, אם אני אראה ששוב מחייבים אותי ללא סיבה הגיונית. אני כבר אגש לסניף.

כל כך הרבה טפסים. אתה כבר הולך לאיבוד... לי נראה יותר, שהם ניסו למצוא לעצמם פרייארים, ולנסות לעקוץ אנשים תמימים ולא בתום לב.

פורסם

ביטוח לאומי: גברתי, את זונה

פורסם

למי שרוצה לדעת מהם תקופות העבודה המדווחות עבורו מהיום שנולד - כנסו לאתר ביטוח לאומי -> טפסים ואישורים -> אישורים

לינק ישיר:

http://www.btl.gov.il/%D7%98%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9D%20%D7%95%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D/Pages/default.aspx

רדו למטה לתחתית הדף ל "תקופות עבודה" ולחצו על "אישור תקופות ביטוח ומעסיקים"

יש להזין מספר תעודת זהות ותאריך לידה, ובתוך מספר ימים יגיע אליכם הביתה (לכתובת הרשומה במשרד הפנים)

מכתב ובו פרוט כל המעסיקים ותקופות עבודה מדווחות.

--------------------------------------------------------------------

ביטוח לאומי לא מתרגש אם התחמקת מלשלם היות ויש להם סבלנות. בסוף תמיד אתה תרדוף אחריהם,

כשיגיע לך גמול על מילואים ולא תקבל, או קצבת נכות עקב תאונה או אפילו יחכו 45 שנים עד שתדרוש קצבת זיקנה בגיל 67 ,

ואז הם יתפשו אותך בביצים ולא ישלמו לך פרוטה עד שיקזזו ממך את כל החובות והריבית עד הפרוטה האחרונה.

בקיצור, כדאי לשלם בזמן גם ובעיקר עבור תקופות בהם לא עובדים.

פורסם

מעקב

פורסם

אוקי, אדם שילם ביטוח לאומי עד לזקנתו. האם יש לו איזו הטבה( מתי שהוא ) מזה בסופו של יום? (באופן אישי! ).

פורסם

אני מכיר מישהו שהוא בחוב של 35,000 ש"ח. שבר שיא? :hat:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים