עבור לתוכן

יש כאן מישהו שלא שילם המון זמן ביטוח לאומי?

Featured Replies

פורסם

אני מבין שכמה שיותר מוקדם אני יבוא למשרד שלהם, הסכום שאני אצטרך לשלם יהיה פחות אסטרונומי.

אבל הבעיה היא, שלפי הערכה שלי, כרגע הסכום כבר הרבה יותר גבוה מכל מה שיש לי בבנק ומשווי כל הרכוש שלי. :facepalm:

בקיצור זה עצוב ביותר מה שהולך לקרות לי עכשיו... אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, אבל מה ניתן לעשות כדי להגיע איתם להסדר עם מינימום הוצאות?

• תגובות 52
  • צפיות 20.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם לי הגיע היום קנס מביטוח לאומי, סכום לא קטן אבל לא אסטרונומי.

פורסם

אם יש לך קוד אתה יכול לבדוק מה גודל הנזק ב: https://ps.btl.gov.il

פורסם

תפרוס את החוב לתשלומים בכרטיס אשראי, מנסיון הם די גמישים בקטע הזה, הם נותנים 12 או אפילו 24 תשלומים, תתקשר לברר

פורסם

היה לפני כמה שנים חוב של משהו כמו 600 שקל על כל מיני חודשים שהם פתאום נזכרו להגיד לי שלא שילמתי(משהו מפתיע של 3 שנים אחורה. הייתי בטוח ששילמתי).

בכל מקרה הגעתי לסניף בת"א, ישבתי עם הפקידה החביבה, הייתי נחמד, גם היא הייתה (כנראה באתי לה בטוב), תוך 5 דקות היא ביטלה את כל הקנסות ושילמתי לה במקום משהו כמו 200 שקל.

פורסם

מאז השיחרור לא שילמתי על 3 חודשים ואז אמרו שכדאי לי לשלם אז שילמתי.

ועכשיו אני שוב 4 חודשים בלי לשלם, ואין לי גם סיבה לשלם לממשלה המטונפת הזאת כי אני בכלל לא נמצא בארץ.

ממה שאני יודע, אמא שלי לא שילמה ביטוח לאומי 5 שנים, היה לה חוב של איזה 12 אלף אם אני לא טועה אבל היא לא שילמה והיא השיגה ביטוח בריאות פרטי דרך חברה שלה בהתחלה ואז אחרי כמה חודשים ביטוח לאומי כנראה שכח מהחוב....

פורסם

^ שטויות במיץ. ביטוח לאומי הוא חובה. הם בטח לא שכחו מהחוב.

עדיף להתעסק עם המאפיה ולא עם ביטוח לאומי, הם יכולים לעקל לך כל מה שיש.

תיגש לביטוח לאומי, תציג את הבעייה שלך והם לבטח יעשו לך תשלומים, אולי אפילו הנחה.

פורסם

אני. ואז הם עלו עלי וכיום אני משלם להם בתשלומים.

אל תתן להם כרטיס אשראי או הוראת קבע, רק צ'קים. דעתי האישית. המוסד הזה מספיק מפוקפק לדעתי בשביל לאפשר לו גישה ישירה לכרטיס האשראי שלי או למשיכת כסף דרך הוראת קבע. אא ובהצלחה. מציע לך לפנות לפורום עורכי דין או אפילו ליעוץ של עורך דין אם יש לך סיבה לחשוב שאתה זכאי לפטור מסויים.

פורסם

הוא לא צריך שתיתן לו כרטיס אשראי, במסגרת הסמכויות שלו הוא יכול לעקל לך את חשבון הבנק.

פורסם

radioactive, עבדת כשכיר תקופה מסויימת? במידה וכן, שמרת את הקבלות?

אם כן מלא טופס ושלח להם בדואר. את כל התקופה שבה עבדת כשכיר ובה שילמו עבורך את הביטוח הלאומי.

פורסם

מספיק להצטייד בטופס 106 (שנתי) מהנהלת החשבונות של מקום העבודה, במקום תלושי משכורת חודשיים.

ועוד טיפ - לא שולחים לביטוח לאומי דבר. מגיעים לשם פיסית וסוגרים את כל הפינות.

פורסם

יש התיישנות על ביטוח לאומי?

לדעתי בשנים 2002-2003 לא שילמתי

מעולם לא קיבלתי מהם פניה בשום צורה

פורסם

^ לא להעיר את המתים?

אבל כנראה שזה משפט לא נכון בהקשר של הביטוח הלאומי.

פורסם

אין התיישנות, והם גם לא ממש טורחים לעדכן אותך תקופתית על חובות עתיקים שלא שולמו. בני 50 שעלו בהגרלה מקבלים לפתע מכתב מאיים מביטוח לאומי, על כך שאי-שם בשנות ה 80 היו מס' חודשים בהם הם לא דיווחו למוסד על כך שישבו בבית ל X חודשים ולא שולמו עבורם דמי הביטוח, ולבינתיים החוב הזה צבר ריבית במהלך כל השנים.

פורסם

איך זה חוקי?

אפילו על רצח יש התיישנות (אלא אם מדובר ברצח ראש ממשלה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים