עבור לתוכן

CLI בעברית

Featured Replies

פורסם

נושא שעלה בפניי במהלך הלימוד שאני עושה מספר ההסמכה של הLINUX+ , שמתי לב שעברית במצב הגרפי מופיעה בטרמינל הפוך. לא בעיה לתיקון.

אולם מבדיקה שערכתי כאשר הX סגור ואני עובד משורת פקודה בלבד העברית בכלל לא מו]יעה, רואים ג'יבריש.

עכשיו ממה שהבנתי עד כה מה300 (מתוך 1200) עמודים שהספקתי לקרוא הוא שבלינוקס השיטה הנכונה, היעילה והמקצועית לתחזק את המערכת היא באמצעות שורת הפקודה. איך מתחזקים לדוגמה מערכת חלק מהקבצים והתיקיות שבה בעברית ומופיע ג'ביריש?

פורסם

לא נתקלתי בבעיה כזאת.

איזה לינוקס מותקן לך?

פורסם

setfont LatArCyrHeb-14

או כל פונט אחר אם עברית מהתיקיה /usr/share/kbd/consolefonts

פורסם
  • מחבר

וואלה תודה, אני אנסה.

פורסם
  • מחבר

טעות..

פורסם

יש טרמינל שתומך בכל השפות כולל כתיבה ויישור לימין. חפש ראיתי את זה לא מזמן בבלוג שכתב על איך לקרוא חדשות מהטרמינל.כמובן צריך גם גופנים נכונים. באובונטו אף פעם לא נתקלתי בבעיות עם עברית...

פורסם

נכנסת באובונטו לקונסול?

פותח הדיון לא מדבר על טרמינל, הוא מדבר על קונסול.

פורסם
  • מחבר

בסביבה הגרפית יש את Konsole של KDE, עובד מצוין בשתי לחיצות.

אני מדבר על מצב שבו אין סביבה גרפית... מי שרוצה לבדוק אז מתול מערכת הפעלה לינוקסאית שיקיש ctrl+alt+F2 (אפשרי מF1 עד F6), כדי לחזור לסביבה הגרפית תקישו ALT+F7.

בכל מקרה היום התפנה לי מחשב בבית יש לו גיגה של ראם ומעבד AMD 4200 אני חושב... סך הכל לא רע אני אתקין עליו אובונטו 10.10 היום לדעתי.

פורסם

אני לא מתעסק עם אובונטו.

אבל תביא את הפלט של env

לא חושב שיש הבדל גדול מג'נטו

פורסם
  • מחבר

משום מה ההתקנה של אובונטו נכשלה... כנראה הCD דפוק או בעיה בISO ממה שקראתי בפורומים שלהם.

הלכתי בסוף על Linux Mint, עקרונית הפצה יוצאת מגדר הרגיל 5 דקות התקנה והכל עובד כולל עברית, קודקים ותוספות, כל החומרה כולל הכרטיס רשת אלחוטי זוהתה כמו שצריך.

ENV: - טעות .. תמשיכו לעמוד הבא.

פורסם

אמרת שהבעיה שלך בקונסול , אז למה אתה מביא את הenv של הטרמינל? (term=Xterm הסגיר אותך)

תלחץ על ctrl+alt+F1-6

תרשום env > env.txt

תחזור לגרפי alt+F7

ותביא את צוכן הקובץ env.txt

פורסם
  • מחבר

בלבול שלי, התנצלות... (אחותי מנסה להסתפר לבד ויצא לה משהו מוזר על הראש)...

בכל מקרה...

SHELL=/bin/bash
TERM=linux
XDG_SESSION_COOKIE=e484f5893d576f218f96364a00000007-1298557407.337744-2125881400
HUSHLOGIN=FALSE
USER=liron
MAIL=/var/mail/liron
PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games
PWD=/home/liron
LANG=he_IL.UTF-8
SHLVL=1
HOME=/home/liron
LOGNAME=liron
_=/usr/bin/env

[br]פורסם בתאריך: 24 2011, 16:24:51

המממ בדקתי משהו עכשיו.. מסתבר שבלינוקס מינט יש תמיכה בעברית ועובד יופי (רק הטקסט הפוך אבל אני יכול לאלתר.. אמנם אם אפשרי להציג את הטקסט נכון זה יהיה נחמד).
פורסם

תנסה לכתוב את השורה הבאה כמובן בקונסול ולא דרך XTERM

export "LC_ALL=he_IL.UTF-8"

ואחרי זה לבדוק אם רואים באותו קונסול עברית.(פשוט לעשות ls בספריב שיש קבצים בעברית)

מיותר להזכיר שלינוקס מבדילה בין אותיות קטנות לגדולות בפקודות[br]פורסם בתאריך: 24-02-2011, 16:47:50

אם עובד, אז מיותר לתקן.

בקשר להפיכת הטקסט, זאת בעיה ידועה, ואני לא מכיר פיתרון.

פורסם
  • מחבר

לא נורא שהטקסט הפוך אפשר להסתדר, העיקר שבמידה וצריך גישה דרך הקונסול למערכת רואים את השמות ולא סימני שאלה או ג'יבריש... אני בטוח שאוטוטו במהלך העדכונים של המערכת זה יתוקן בשלב כלשהו... עברית לא השפה היחידה שעובדת בRTL.

פורסם

לסקרנות בלבד, יש גלשני אינטרנט כמו lynx עובדים מהקונסול בלינוקס

הם מראים עברית אל ידיי החלפת אותיות בעברית לאותיות באנגלית למשל

חיפש ב Google

H+Y+P+U+Sh B+ Google

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים