פורסם 2011 בפברואר 1914 שנים נושא שעלה בפניי במהלך הלימוד שאני עושה מספר ההסמכה של הLINUX+ , שמתי לב שעברית במצב הגרפי מופיעה בטרמינל הפוך. לא בעיה לתיקון.אולם מבדיקה שערכתי כאשר הX סגור ואני עובד משורת פקודה בלבד העברית בכלל לא מו]יעה, רואים ג'יבריש.עכשיו ממה שהבנתי עד כה מה300 (מתוך 1200) עמודים שהספקתי לקרוא הוא שבלינוקס השיטה הנכונה, היעילה והמקצועית לתחזק את המערכת היא באמצעות שורת הפקודה. איך מתחזקים לדוגמה מערכת חלק מהקבצים והתיקיות שבה בעברית ומופיע ג'ביריש?
פורסם 2011 בפברואר 1914 שנים setfont LatArCyrHeb-14או כל פונט אחר אם עברית מהתיקיה /usr/share/kbd/consolefonts
פורסם 2011 בפברואר 2114 שנים יש טרמינל שתומך בכל השפות כולל כתיבה ויישור לימין. חפש ראיתי את זה לא מזמן בבלוג שכתב על איך לקרוא חדשות מהטרמינל.כמובן צריך גם גופנים נכונים. באובונטו אף פעם לא נתקלתי בבעיות עם עברית...
פורסם 2011 בפברואר 2114 שנים נכנסת באובונטו לקונסול? פותח הדיון לא מדבר על טרמינל, הוא מדבר על קונסול.
פורסם 2011 בפברואר 2214 שנים מחבר בסביבה הגרפית יש את Konsole של KDE, עובד מצוין בשתי לחיצות.אני מדבר על מצב שבו אין סביבה גרפית... מי שרוצה לבדוק אז מתול מערכת הפעלה לינוקסאית שיקיש ctrl+alt+F2 (אפשרי מF1 עד F6), כדי לחזור לסביבה הגרפית תקישו ALT+F7. בכל מקרה היום התפנה לי מחשב בבית יש לו גיגה של ראם ומעבד AMD 4200 אני חושב... סך הכל לא רע אני אתקין עליו אובונטו 10.10 היום לדעתי.
פורסם 2011 בפברואר 2214 שנים אני לא מתעסק עם אובונטו.אבל תביא את הפלט של envלא חושב שיש הבדל גדול מג'נטו
פורסם 2011 בפברואר 2414 שנים מחבר משום מה ההתקנה של אובונטו נכשלה... כנראה הCD דפוק או בעיה בISO ממה שקראתי בפורומים שלהם. הלכתי בסוף על Linux Mint, עקרונית הפצה יוצאת מגדר הרגיל 5 דקות התקנה והכל עובד כולל עברית, קודקים ותוספות, כל החומרה כולל הכרטיס רשת אלחוטי זוהתה כמו שצריך.ENV: - טעות .. תמשיכו לעמוד הבא.
פורסם 2011 בפברואר 2414 שנים אמרת שהבעיה שלך בקונסול , אז למה אתה מביא את הenv של הטרמינל? (term=Xterm הסגיר אותך)תלחץ על ctrl+alt+F1-6 תרשום env > env.txtתחזור לגרפי alt+F7ותביא את צוכן הקובץ env.txt
פורסם 2011 בפברואר 2414 שנים מחבר בלבול שלי, התנצלות... (אחותי מנסה להסתפר לבד ויצא לה משהו מוזר על הראש)...בכל מקרה...SHELL=/bin/bashTERM=linuxXDG_SESSION_COOKIE=e484f5893d576f218f96364a00000007-1298557407.337744-2125881400HUSHLOGIN=FALSEUSER=lironMAIL=/var/mail/lironPATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/gamesPWD=/home/lironLANG=he_IL.UTF-8SHLVL=1HOME=/home/lironLOGNAME=liron_=/usr/bin/env[br]פורסם בתאריך: 24 2011, 16:24:51המממ בדקתי משהו עכשיו.. מסתבר שבלינוקס מינט יש תמיכה בעברית ועובד יופי (רק הטקסט הפוך אבל אני יכול לאלתר.. אמנם אם אפשרי להציג את הטקסט נכון זה יהיה נחמד).
פורסם 2011 בפברואר 2414 שנים תנסה לכתוב את השורה הבאה כמובן בקונסול ולא דרך XTERMexport "LC_ALL=he_IL.UTF-8"ואחרי זה לבדוק אם רואים באותו קונסול עברית.(פשוט לעשות ls בספריב שיש קבצים בעברית)מיותר להזכיר שלינוקס מבדילה בין אותיות קטנות לגדולות בפקודות[br]פורסם בתאריך: 24-02-2011, 16:47:50אם עובד, אז מיותר לתקן.בקשר להפיכת הטקסט, זאת בעיה ידועה, ואני לא מכיר פיתרון.
פורסם 2011 בפברואר 2414 שנים מחבר לא נורא שהטקסט הפוך אפשר להסתדר, העיקר שבמידה וצריך גישה דרך הקונסול למערכת רואים את השמות ולא סימני שאלה או ג'יבריש... אני בטוח שאוטוטו במהלך העדכונים של המערכת זה יתוקן בשלב כלשהו... עברית לא השפה היחידה שעובדת בRTL.
פורסם 2011 בפברואר 2414 שנים לסקרנות בלבד, יש גלשני אינטרנט כמו lynx עובדים מהקונסול בלינוקסהם מראים עברית אל ידיי החלפת אותיות בעברית לאותיות באנגלית למשלחיפש ב GoogleH+Y+P+U+Sh B+ Google
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.