עבור לתוכן

תרבות האוזניות בארץ (או כל מה שרצית לדעת על אוזניות ופחדת לשאול)+הנחיות כללית

Featured Replies

פורסם

נו ו....?

מה הקשר?

מעכשיו תגובות לא ענייניות יימחקו ללא הודעה מראש.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
  • תגובות 304
  • צפיות 61.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

שאלה על מגברים..

הם בעצם רק מגבירים את הווליום או גם משפרים את האיכות שלו?

פורסם

הם מגבירים את עוצמת האות בניסיון לעוות אותו כמה שאפשר פחות (מגבר לא יכול לשפר איכות צליל). המגברים משמשים בעצם מעבר לעובדה של קביעת העוצמה גם לצורך התאמת הסיגנל הקיים לזה המתבקש. בעוד האות היוצא מהמקור שלך הוא אות ישר (לא בכיוון, אלא בזרם ובמתח) ועומד על זרמים אפסיים, האוזניות דורשות זרמים גבוהים יותר. המגבר הוא זה שמספק לאוזניות (או רמקולים לצורך העניין) את הזרם הנדרש להן בכדי להישמע כראוי.

Anatoli.

פורסם

אתה מתכוון כאילו שאי אפשר לנצל את האוזניות עד הסוף בלי שימוש במגבר?

פורסם

כן, זה מה שאני מתכוון כאילו :silly:

יש אוזניות שירוויחו יותר ממגבר, ויש כאלו שירוויחו יותר (תלוי גם במקור שלך ובסוג היציאה שלו. ישנן יציאות שהן כבר מוגברות).

Anatoli.

פורסם

אוקיי תודה..

פורסם

אז הATH1000 הוא בעל הגברה פנימית :nixweiss:

פורסם

ולמה בדיוק נראה לך שהן עם הגברה פנימית?

Anatoli.

פורסם

אז למה הם לא צריכות מגבר?

פורסם

מי אמר שהן לא צריכות מגבר?! ???

הן פשוט ישמעו לא רע יחסית לאוזניות אחרות בעת האזנה ללא מגבר. זאת כמובן בתנאי שהמקור שלך מכיל יציאה מוגברת. רוב המגברים הזולים יותר עובדים בהתנגדות של 32אוהם. לכן בכדי להוציא מהם את המיטב אתה צריך אוזניות עם התנגדות כמה שיותר קרובה (עדיף לאורך חלק גדול כמה שאפשר של סקלת התדרים). האוזניות של AT (ברובן) בעלות התנגדות נמוכה יחסית. ה-A900 שלי לדוגמא בעלות התנגדות של40אוהם בלבד. אוזניות של רוב החברות ברמה הזו בעלות התנגדות גבוהה יותר. החל מ-64אוהם, ועד ל-300אוהם ואף יותר. מסיבה זו ה-AT מתאימות יותר למגברים זולים. עם זאת, גם הן ירוויחו ממגברים טובים יותר.

ד"א, בעת שימוש ב-EMU 1212M שלי (שלא מכיל שום יציאה מוגברת) אני יכול בקלות לשמוע את כל הזיופים והשריקות שנוספים לצליל עקב חוסר היכולת של הכרטיס להניע את האוזניות. היציאה הלא מוגברת (ליין) הינה בעלת זרמים קטנים מאוד גם במתחים של כ-2 וולט. לכן היא אינה מסוגלת להניע אוזניות עם התנגדות נמוכה (עקב דרישות זרם גבוהות) וקל לה יותר להניע אוזניות עם התנגדות גבוהה יותר (למרות שגם 300 אוהם לא מתקרבים להתנגדות שיש ביציאות האילו). ישנה אפשרות (שאומנם מורידה את ההספק המגיע לאוזניות - אך משפרת את האיכות עקב הגדלת ההתנגדות ובעצםן הצנחת דרישות הזרם) והיא חיבור של נגד (מומלץ כמה במקביל בכדי שלא יקרה שהנגד לא עומד בעומס) בחיבור טורי לאוזניות. ישנן אף חברות (נדמה לי שגם יאן מייר) שמוכרות מתאמים שכאילו לצורך התאמת ההתנגדות של האוזנוית למקור/מגבר.

Anatoli.

פורסם

אז כאילו ה1000 יש להם התגדות נמוכה מאוד?

פורסם

לא מאוד, יחסית. תבדוק בנתונים מהי ההתנגדות המצויינת בדיוק (נדמה לי שבאיזור ה-50). GRADO ד"א, הן 32אוהם ללא שום קשר לדגם. כל הסדרה של האוזניות של החברה עובדת בהתנגדות זהה.

Anatoli.

פורסם

אז מה גורם ל1000 להיות טובים בלי מגבר?

פורסם

שום דבר מלבד העובדה שהן לא דורשות מגבר מיוחד, וההתנגדות המוכה שלהן לא רחוקה מההתנגדות של המגבר שיש ברוב המכשירים (ניידים או ביתיים).

Anatoli.

פורסם

שאלה לי אליכם אנשימים, יש איזה אתר ברשת (בעברית ואם אפשר מוכר) שמוכר אוזניות של Sennheizer?

תודה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים